Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Ya güzelde kime göre neye göre güzel
sizin güzel dediğinizi diğer öğretmen beğendimi acaba
Siz çok güzel hediye aldım diye övünürken iyyy zevksiz ne getirmiş diye burun kıvırmış olma ihtimali çok yüksek
Sonra bide nereye atacağını yada kime vereceğini düşün dur
Burda bı üyeyle konuşurken anaokulu öğretmeniymis kendisi. Diğer öğretmenlerin velilerden gelen hediyelere burun kivirdiklarini. O kadar parası var ala ala bunu mu almış dediklerini anlatmıştı 😂

Öğretmenim ve hediye işine çok karşıyım.
Oğlum 1e başladı, düşüncelerim yumuşamaya başladı.
Bireysel hediyeye yine karşıyım ama topluca abartısız bir hediye alınabilir.
Kişi başı 50 falan yeter, ne gerek var abartıya, neden yani?
Ben gösteriş olarak görüyorum.
Bana hediye geldiğinde de mutlu oluyorum evet ama sınıfta birilerine ayrıca teşekkür etmek beni buruyor, üstün körü teşekkür edip tüm sınıfa konuşma yaptığımda da hediye alanlara getirdiklerinizin hiçbir önemi yok demiş gibi hissediyorum.

Ay hiç olmasa ya.
Ama sınıf öğretmenleri tüm güzellikleri hak ediyor.
Abartısız toplu hediye evet, bireysel hediye hayır.

Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Bir öğretmen olarak söylüyorum hediye alınmasından heleki toplu halde hediye alınmasından daha çok rahatsızım kimse benim için gönülsüz bir kuruş versin istemem ki biliyorum topluma uyma adına istemeden verenler de var.Toplu halde bir çiçek yaptırsanız kafi bence.Hediye kartı fikrini sevmedim.Hediyenin anlamı hatıra olması zaten .Bence bir hediye alın içine değiştirme kartı bırakın .

Sizin yerinizde olsam topluluga uyum sağlar ayrı hediye almazdım.Ama çok seviyorum içimden geliyor diyorsunuz başka bir zaman alın o halde.

Son düzenleme:
Sertifikayı hangi kurumlar veriyor.ben sadece tema vakfını biliyorum

Herkes kendi görüşüne fikrine göre bir çok kurumu araştırabilir. Yönlendirme yapmak bu platform için çok uygun olmaz. Ancak ağaç dikimi olsun, sağlık yardımları olsun, kuyu vs... O kadar çok kurum var ki. Hepimizin güvendiği yer başka. Mail attığınız takdirde genelde veriyorlar yeter ki son vakte bırakmayın.

canını yedigim ya.
Ben ilkokuldayken öğretmenime hani şu tulum peynirlerinin oldugu beyaz kaplar vardı eskiden annem onlara parlak mustafa çiçegi dikmişti.
Onu götürmüştüm o da aldı sınıf dolabının üstüne koydu kfdnnsfnd nasıl üzülmüştüm, herkesin hediyesini kucakladı aldı benimkini almadı diye.
Ulan bir de eskiden sigara getirenler de olurdu he :KK70:
Ben ilkokul 2. sınıftayken öğretmenime öğretmenler günü için tuzluk almıştım :KK43: :confused:

Ben öğretmenlerin böyle hediye kabul etmelerini doğru bulmuyorum keşke hediye yasaklansa durumu olan var olamayan var ....bende öğretmen oldum hediye alırlar mı bilmiyorum ama kimse hediye almaz umarım çiçek dahi istemiyorum ..kabul etmem ..lakin hediye alırlar diye korkuyorum ..nasıl baştan söylenir böyle bir şey bilmiyorum..

Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Bir öğretmen olarak cevap vereyim. Her sene sakin bir şey almayın derim yine bir şey yaparlar ama illa hediye alınacaksa maddi boyuttan ziyade manevi boyuta bakın.mesela losev gibi kurumlara öğretmeninizin adına bağış yapabilirsiniz.benim velilerim cimer ve meb e teşekkür mektubu yazmışlardı okula geldi çok sevindim.illa elle tutulur bir şey isterseniz kar küresi, müzik kutusu olabilir.Lutfen çiçek almayın saksı çiçeği değilse eve bile getirmeyi unutabiliyorum. Öğretmenler odasında kaliyor yazık verilen paraya

Ortaokul gibi çoklu öğretmenlerin olduğu sınıflarda nasıl oluyor bu işler her birine ayrı mı alınıyor 🤔

Yok artik ya
Kolejde mi okuyor çocuğunuz? Yani devlette kimse bunu yapmaz diye düşünüyorum ben gormedim de sahsen
Malesef var ,hatta çevremde bazı öğretmenlerin, böyle hediye gelmeyen öğretmenlere de bunu övünerek anlattığını duydum . Ben hak ediyorum ,değer görüyorum sen görmüyorsun değer gibi

görgüsüz müsünüz? cidden soruyorum dalga geçmiyorum. devletin maaşlı memuruna 500 tl’lik hediye ne demek haberiniz var mı? “benden ne bekliyor da bunu getirdi” demeden hediyeyi kabul eden öğretmenin aklına şaşarım.
İnanın şu yorumunuza çok şaşırdım gorgusuzmusunuz ne demek ya gercekden çok ayıp siz bu üslubu kendinize yakisdiriyorsaniz bir şey diyemem

X