- 1 Kasım 2019
- 6.157
- 22.480
- 348
- Konu Sahibi sessizmanifesto
-
Sen susarsan, ben susarsam bir yanlış nasıl düzelecek?Açıkcası daha fazla çıkıntılık etmek istemiyorum. Anasınıfında çıkıntılık yaptım, mezuniyette herkes beyaz giyerken benim çocuğum siyah giydigruba almamışlardı beni
Biz ilkokul boyunca altın set düzdük, neyse ki ortaokul da yok bu saçma sapan hediye yarıştırma geleneğiÖğretmene altın nedir yani gün mü yapıyoruz hayırdır
Öğretmen olarak söylüyorum ufak tefek hediyeler dışında toplu alınan bu kadar pahalı hediyelere karşıyım . Böyle beklentileri olan meslektaşım varsa da kesinlikle kınıyorum ve ileri de bende veli olacağım veli gözüyle bakarak söylüyorum bende gıcık olurum bu tarz hediye almalaraDüzenleme: Öğretmen arkadaşlar yanlış anlamasın bela yazmamın sebebi başlığın dikkat çekmesi içindi
Merhaba arkadaşlar;
Birinci sınıf öğrencisi annesiyim. Bugün grup kurulmuş anneler arasında. Altın alalım topluca dendi. Ben de uyarım dedim. Böyle bir şey bekliyordum çünkü. Kızıma da ufak bir kartondan kart hazırlatırım yollarım diye düşündüm.
Eşime sordum, gıcık oldum dedi
Çocukların öğretmenleri için içinden geleni almaları gerekiyorken hocaya altın alıp vermek o heyecanı baltalamak gibiymiş. Yok sanki hoca fakirmiş de al sana altın diyecekmişiz. Manevi değeri olacak bir şeye maddiyat yüklemek doğru değilmiş. Yarın güzel bir cevap yazalımmış gruba. Ay beni sinir etti akşam akşam.
Tamam bence de haklı kesinlikle bu işlerin suyu çıktı ama cidden uğraşmak istemiyorum bu konuyla. Bir ton laf dalaşı geçecek. Bir de önce uyarım dedim sonra kocam böyle böyle dedi demek ağırıma giderBir de çok mu uyumsuz gözükürüz yani herkes tamam dedi çünkü Bir ben itiraz edeceğim.
Off ne yapayım? Neler düşünüyorsunuz.
Gerçi ben de gıcık oldum bu işe bir kaç veli belli ki gruplaşmış bu mevzuyu düşünüp sonra grup açmışlar. Yani veliler arası gruplaşma var. Bu hediye hocaya nasıl takdim edilecek mesela o da bir soru.
bravo. sizin gibi öğretmenlere saygı duyuyorum.Öğretmen olarak söylüyorum ufak tefek hediyeler dışında toplu alınan bu kadar pahalı hediyelere karşıyım . Böyle beklentileri olan meslektaşım varsa da kesinlikle kınıyorum ve ileri de bende veli olacağım veli gözüyle bakarak söylüyorum bende gıcık olurum bu tarz hediye almalara
Böyle bir şey var mı ya benim mesajımı alıp oraya kopyalamışsınız, bahsettiğiniz konuyu ararken gördümAynı soruyu süslü sözlükte de sormuşsunuz. Oraya da yazdım buraya da yazayım: altın almak çok avam, kolye küpe vs ok ama direkt altın almak olmaz. Biz Boyner’den hediye çeki ve bir buket de çiçek alacağız.
He ya, tencere setiTencere mi seti
Bu daha da çirkinEkonomik olarak destek olmayı düşünmüşler
Aşırı saçma yani öğretmenin altına ihtiyacı mı var takı törenine döndürmenin alemi nedir anlayamadımBiz ilkokul boyunca altın set düzdük, neyse ki ortaokul da yok bu saçma sapan hediye yarıştırma geleneği.
Hoca yolunu bulmuş her yıl altın geliyor maşallah ben şikayet bile ederdim valla linclemeyin hiç her yıl altın gelmesi nedir bu nasıl rüsvettirBela kelimesini başlık ilgi çeksin diye yazdım yoksa helali hoş olsun hocaya.Yanlış anlamayın.
Arkadaşlar ben sabah mesaj attım gruba. Okulda böyle bir trend varmış. Daha önce hoca büyük çocuklarını da okutmuş veliller var. Her yıl altın almış vermişlerve aynı hocaya. Demek ki racon bu yapacak bir şey yok. Kimse destek çıkmadı, sivrildiğimle kaldım. Canımız sağ olsun KK kadınları inandığımız doğruları dile getirdikHediyeyi de sınıf başkanının annesi verecekmiş. Artan parayla da çiçek ve pasta alınacakmış. Daha ne diyeyim bilemedim. Zaten uyarım demiştim çoğunluğa kimse kaba bir hediye olarak görmüyor demek ki.
Ay evet alsem . Maalesef öğretmenler odasında bana daha çok hediye geldi diye çetele tutanlar var . Kendilerinin çok sevilen öğretmen olduklarını düşündükleri için bu kadar hediye geldiğini düşünüyorlar üstelik ancak durum çok farklı.Bu konuyu okuyunca bir öğretmen komşumun öğretmenler gününde “tencere seti” aldığı için diğer öğretmenlere karşı havalanışını anlattığı an geldi gözümün önüne. devlet okulunda öğretmendi kendisi. Öğretmenler arasında da böyle bir yarış var. Bununla hava atıyordu.
bana çok fazla geliyor bu tarz şeyler. sonuçta o öğretmen devletten maaş alıyor çünkü işi bu. hatır için ya da sevap kazansın diye bedavaya sizin çocuğunuza ders vermiyor. Tabii ki günün anlamına binaen güzel bir hediye ile öğretmene emeklerinden dolayı teşekkür edilmedi ancak bu tarz fazla abartı hediyeler bana saçma geliyor.
belirtmek isterim ki aslında öğretmendim, hem dershane hem kolejde çalışmış, 6. sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm kademelerde derse girmiş ve resmen sömürülmüş bir öğretmendim. özel sektörde öğretmen olmak devlette öğretmen olmaktan çok daha zor. şu an kamuda memurum. öğretmenken de hediye konusunda şu an düşündüğüm aynı şeyleri düşünüyordum ve öğretmenler günü yaklaştıkça öğrencilere tatlı bir dille bunu dile getiriyordum.
sizin öğretmeniniz de erkekmiş madem, çok aşırıya kaçmadan gömlek-kravat takım, saat, cüzdan, kemer filan alınabilir Damat, Kiğılı, Altınyıldız, us Polo gibi mağazalardan. zaten altın fiyatına oralarda bu tarz şeyler
bu işin yarışa dönüşmesi, bununla övünülmesi, hava atılması hiç doğru değil.
Evet açılışı yapalım
Yani başta bana da tuhaf gelmedi hatta böyle bir şey yapılmasını bekliyordum. Bizim eski okulda çiçek dışında hediye yasaktı ama burada böyle bir şey denmedi. Öyle olunca tabi dedim kesin bir grup kurulacak. İtiraz etmek de istemedim ama eşim de haksız değil gibi.
Evet o veli gruplaşmasına bi çomak sokmak lazım bakalım hediye teslimi olayını üstlenirlerse arıza çıkar. Çünkü sınıf annesi vs gibi bir şey yok.
hocalar fakir bu aradasanki hoca fakirmiş de
Düzenleme: Öğretmen arkadaşlar yanlış anlamasın bela yazmamın sebebi başlığın dikkat çekmesi içindi
Merhaba arkadaşlar;
Birinci sınıf öğrencisi annesiyim. Bugün grup kurulmuş anneler arasında. Altın alalım topluca dendi. Ben de uyarım dedim. Böyle bir şey bekliyordum çünkü. Kızıma da ufak bir kartondan kart hazırlatırım yollarım diye düşündüm.
Eşime sordum, gıcık oldum dedi
Çocukların öğretmenleri için içinden geleni almaları gerekiyorken hocaya altın alıp vermek o heyecanı baltalamak gibiymiş. Yok sanki hoca fakirmiş de al sana altın diyecekmişiz. Manevi değeri olacak bir şeye maddiyat yüklemek doğru değilmiş. Yarın güzel bir cevap yazalımmış gruba. Ay beni sinir etti akşam akşam.
Tamam bence de haklı kesinlikle bu işlerin suyu çıktı ama cidden uğraşmak istemiyorum bu konuyla. Bir ton laf dalaşı geçecek. Bir de önce uyarım dedim sonra kocam böyle böyle dedi demek ağırıma giderBir de çok mu uyumsuz gözükürüz yani herkes tamam dedi çünkü Bir ben itiraz edeceğim.
Off ne yapayım? Neler düşünüyorsunuz.
Gerçi ben de gıcık oldum bu işe bir kaç veli belli ki gruplaşmış bu mevzuyu düşünüp sonra grup açmışlar. Yani veliler arası gruplaşma var. Bu hediye hocaya nasıl takdim edilecek mesela o da bir soru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?