• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler artık performanslarına göre maaş alacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
1. İş dünyasının ağır topları Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde buluştu. Zirvede eğitim ve inovasyonun ekonomik büyümedeki önemine dikkat çekildi

2. Başbakan Yardımcısı Babacan, eğitimde devrim niteliğinde bir çalışmanın haberini verdi. Buna göre öğretmen maaşları yeniden düzenlenecek

3. Yeni düzenlemeyle öğretmenler de tıpkı özel şirketlerde olduğu gibi performansa göre maaş alacak. Uygulama profesörleri de kapsayacak

Ekonomi dünyası Uludağ'da buluştu. 3'üncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne iş ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, cari açığı kısa sürede yüzde 4-5'e düşürmek gerektiğini söyledi. Yetişmiş insan gücünün cari açıkla mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Babacan, bu amaçla eğitim sisteminde yeni düzenlemelere gidileceğini açıkladı. "Bir ülkede insanlar ne kadar yüksek katma değer üretiyorsa ekonomi de o oranda büyüyor" diyen Babacan şöyle devam etti: "Öğretmen stratejimizi gözden geçiriyoruz. Öğretmenlerin iş performanslarını ölçmek gerek. Araştırma görevlilerinden profesörlere kadar performansı ölçüp, ona göre bir ücret modeli oluşturmayı düşünüyoruz. Daha sonra ilköğretim, ortaöğretim ve lisede de performans ölçülecek."

DÜNYADA TEKİZ

Ali Babacan, Türkiye'nin çalışma yaşındaki nüfusun ortalama eğitim süresinin 6.5 yıl olduğunu belirterek, "Dünyada 6.5 yıl eğitimi olup ortalama 10 bin 500 dolarlık milli gelire sahip başka bir ülke yok" dedi.

TEDBİRLER DEVAM EDECEK

Ali Babacan, cari açıkla ilgili hedeflere kısa vadede ulaşmayı planladıklarını ifade etti. "Aksi halde özel sektörün dış borcu, risk alanı olarak karşımıza çıkıyor. Buna izin veremeyiz, tedbirler almamız lazım" diyen Babacan şöyle devam etti: "Kısa vadede bütçe disiplini, para politikaları ve makro iktisadi tedbirlerin devam etmesi gerekiyor. Uzun vadede ise enerjide dışa bağımlılığımız etkili. Yenilenebilir kaynaklara ağırlık vermemiz lazım." Finans mahkemelerinin kuruluşuyla ilgili çalışmalara da değinen Babacan, "Çalışma HSYK tarafından tamamlandı. Sanıyorum kısa zaman içinde bu düzenlemeyi de yaparız" diye konuştu. sabah

zaten normalde bu şekilde olması gerekiyo ama performansı nasıl ölçecekler acaba

zaten normalde bu şekilde olması gerekiyo ama performansı nasıl ölçecekler acaba

sanırım öğrencilerin sınavlardaki başarılarına göre ölçülecek. bence de en güzeli bu. doğunun ve batının adaleti sağlanmış olur.

Nedir bu öğretmenlerin devletten çektiği ya hu
ya da nedir devletin öğretmenlerden alıp veremediği :53:

hey allahım yine sinirlerim bozuldu.
zaten o kadar emeğe kpssye 4 sınava girmemize rağmen verdikleri 2000 maaşa mı göz dikmişler.
niye yani öğretmenler özel kurumlarla bir tutuluyor ki

ne diyim Rabbim bilir ya. elbet sorar hesabını bize bunu yapanlardan, sorsun da inşallah.

zaten o kadar emeğe kpssye 4 sınava girmemize rağmen verdikleri 2000 maaşa mı göz dikmişler.

ne diyim Rabbim bilir ya. elbet sorar hesabını bize bunu yapanlardan, sorsun da inşallah.

iyide taban olarak yine o kadar verilir heralde
başarılı olanların ki artar
böyle daha iyi değil mi

iyide taban olarak yine o kadar verilir heralde
başarılı olanların ki artar
böyle daha iyi değil mi

daha neyi ne kadar verip arttıracakları belli değil ki. o yüzden ne iyi ne kötü bilemiyorum.
şuana kadar gayet güzel ders calısıyorken moralim bozuldu ve motivem düştü bir anda.
her canımı sıktıkları anı Rabbime havale ediyorum ben. sağlıgımdan bile oldum ben bu sınav için.

daha neyi ne kadar verip arttıracakları belli değil ki. o yüzden ne iyi ne kötü bilemiyorum.
şuana kadar gayet güzel ders calısıyorken moralim bozuldu ve motivem düştü bir anda.
her canımı sıktıkları anı Rabbime havale ediyorum ben. sağlıgımdan bile oldum ben bu sınav için.

kendimi suçlu hissettim ya :((

torpil ihtimali bir benim aklıma mı geldi acep:27::27:

bence olumlu algıla
böylelikle daha çabuk yükselip maaşını artırabilirsin daha kısa sürede
pozitif düşün boşa stres olma :1:
herşey olacağına varıyo ama o taban maaşı zaten alırsınız onu kesmezler merak etme bence devlet memurusunuz sonuçta mutlaka alırsınız 2000li olan kısmı

normalde bazı öğretmen ders anlatımını boşluyo mesela ben lisedeyken matematik hocamız hiç ders işlemezdi makara yapardı
belki o sebepten böyle uygulama gelmiştir

Daha önce de bu sistem getirilmeye çalışıldı ama getiremediler. Veli, öğrenci ve müdür puan verecek sanırım. Neyi getiriyorsanız güzelce açıklayın arkadaş, siyasilerin kuyuya taş atmalarından bıktık artık.

kendimi suçlu hissettim ya :((

chescim olur mu ya elbette duyacaktık
ama ben cok sıkıldım herkesin öğretmenlerle uğraşmasından, maaşını tatilini cartını curtunu cok görmesinden yaa
4 tane sınava giriyoruz düşün
zaten tüm sınavlarda zorun zoru yani
3. senem oldu eşek gibi çalışıyorum ama atanamıyorum ben ve çoğu arkadaşım. valla yeter ya yeter

torpil ihtimali bir benim aklıma mı geldi acep:27::27:

aklımızdan çıkmasına izin veriliyor mu ki :50:

minareyi çalmak isteyenlerin kılıf arama metodu işte.

keşke gerçekten adaletli olacak bir durum olsa, sanmıyorum adaletli maaş dağıtımı olmaz bu sefer.

adam yan gelir yatar bulur mebden birini oh kebap

ne olacak böyle bilmiyorum bu sistemin hali..

chescim olur mu ya elbette duyacaktık
ama ben cok sıkıldım herkesin öğretmenlerle uğraşmasından, maaşını tatilini cartını curtunu cok görmesinden yaa
4 tane sınava giriyoruz düşün
zaten tüm sınavlarda zorun zoru yani
3. senem oldu eşek gibi çalışıyorum ama atanamıyorum ben ve çoğu arkadaşım. valla yeter ya yeter[/B]

inşallah işine kavuşursun canım, hayırlısı olsun senin için, haklısın ne diyeyim

bence olumlu algıla
böylelikle daha çabuk yükselip maaşını artırabilirsin daha kısa sürede
pozitif düşün boşa stres olma :1:
herşey olacağına varıyo ama o taban maaşı zaten alırsınız onu kesmezler merak etme bence devlet memurusunuz sonuçta mutlaka alırsınız 2000li olan kısmı

normalde bazı öğretmen ders anlatımını boşluyo mesela ben lisedeyken matematik hocamız hiç ders işlemezdi makara yapardı
belki o sebepten böyle uygulama gelmiştir

ya canım yeni nesil öğretmenler öyle değil .
tabi 5 parmagın 5i bir değildir ama eski sistemle yetişen öğretmenlerde genelde boşvermişlik var. çoğu artık bıkmış hikaye fıkra anlatıyor derste
bence onları iyileştirmeye calıssalar daha iyi ederler
ne bileyim hizmet içi eğitim falan versinler onlara. bizim günahımız ne o kadar stresimize bir de böyle uygulamalar geliyor.

ya canım yeni nesil öğretmenler öyle değil .
tabi 5 parmagın 5i bir değildir ama eski sistemle yetişen öğretmenlerde genelde boşvermişlik var. çoğu artık bıkmış hikaye fıkra anlatıyor derste
bence onları iyileştirmeye calıssalar daha iyi ederler
ne bileyim hizmet içi eğitim falan versinler onlara. bizim günahımız ne o kadar stresimize bir de böyle uygulamalar geliyor.

sen takılma bence çalış
sonuçta istedikleri sstemi getiriyolar bi şekilde boşuna stres olma
atandıktan sonraki mevzu zaten
sen de inş bu yıl atanırsın
bu performans olayı başka kurumlarda da var ama nasıl uygulanıyo bilmiyorum
benim babam da bi kurumda müdür ve puanlara göre yükseliyolarmış öyle duymuştum bi ara

Eğitimin özelle§tirilmesinin ayak sesleri bunlar.......memuriyet kavramı yavaş yavaş kalkıyor.........beklenen birşeydi.......gelişmiş ülkelerde memuriyet kavramı bu şekilde işlemez.......ders çalışmaya devam en az 10 senesi var...buralara bakıp moralinizi bozmayın

sen takılma bence çalış
sonuçta istedikleri sstemi getiriyolar bi şekilde boşuna stres olma
atandıktan sonraki mevzu zaten
sen de inş bu yıl atanırsın
bu performans olayı başka kurumlarda da var ama nasıl uygulanıyo bilmiyorum
benim babam da bi kurumda müdür ve puanlara göre yükseliyolarmış öyle duymuştum bi ara

bizde hizmet puanı zaten var ama mesela.
puan yükseltince 4 sene sonra istediğin şehre tayin olabiliyorsun kontenjan da acıksa.
bunu da ayrıca getirecekler işte olanlar azmış gibi. tiksindim artık ders çalışmaktan :50:

sağol canım inşalah..

özel kurumların şartlarını bize sağlayabilceklerse, biz de öğrencilerimizin eğitimindeki başarıyı yükseltiriz.
doğudaki okulların şartlarını iyileştirseler, performans otomatikman yükselir zaten. hiç bizimle uğraşmalarına gerek yok.
ama yok anacım, amaç zaten eğitimi iyileştirmek değil ki, amaç öğretmenlerdeki yığılmayı öğretmenleri yıldırarak azaltmak.
ne diyim ben de Allah'a havale ediyorum

..................................

Son düzenleme:
Back