• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

sunshine900

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
67
29
18
merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.

ben anlamadım çocuk ilk gün babam polis ikinci gün inşaat işçisi demiş orayı anlamadım
ben de sırf bu yüzden çocuğa anne babasının işini sormuyorum ismi soy ismi büyük olduğu zaman hangi okuldan geldiği
rencide olmasın diye anne babasının işini sormuyorum gelenek olmuş ilk gün laf olsun diye sorulan sorulardan biri onun yerine geçen sene ne yaptınız ? hangi kitapları okudunuz ? tarzı sorular

Ahh kiyamam ben o yavruya :KK43: cok uzuldum.. Hayalinde ki meslegi babasina yakistirmis soylemis iste.. Cocuk o daha.. Bana gore o Ogretmen bu gorevden men edilmeli.. Nasil bir davranis bicimi bu yaa.. Hic mi vicdanin sizlamadi ?

Çok üzüldum.Hiç çocuk kalbini tanimiyor.Pislik....Valla okul ve sinif adi versen basarim.orayi.O kim beee.Valla bi gun bi öğretmen bi çocugu kirdi yanimda.Ben de onu beter ettim.Hiç tahammülüm yok.Terbiyesiz insaniyetsiz.Gidip niye araştirmiş çok mu lazim doğrusu...ona ne mehmetin babasinin işindennn

Hic unutmam. Ortaokulda hoca herkesle tanışıyordu, tabi babalarinin mesleklerini de ogreniyordu sanki onlara ne.!
Neyse bi arkadasima sira geldi. Ve cocuk dedi ki serbest meslek.
Hoca da aynen sunu dedi: " serbest meslekmis, yani işsiz, bos gezen, serbest meslek demek bi isin olmamasi demektir"
Ahh nasil icim acimisti. Allahin cezasi pislik herif demistim. Cocuk da cok uzulmustu belli. Hic aklimdan gitmez, Fettah hoca kulaklarin cinlasin.
Bence aile gidip hocayı uyarsin diyecegim ama simdi giderlerse onlara da avam muamelesi yapip ezmeye kalkar. En iyisi sikayet edin yuksek mercilere. Cocuklarin uzulmesini asla istemem.. Onlar benim canlarim. Yazik ya :KK42:

Cocuklugumdan beri ogretmenlerin bu huyundan nefret ederim. Zaten form doldurtuyorlar ailenin gelirine kadar daha ne sinif icinde baban annen ne is yapiyo diye soruyosun. Bi'de meslege gore cocugu kayiran hocalarim vardi hoca bile demek istemiyorum.

Bu sitede bi'dunya ogretmen var insallah bi'tanesi olsun su konudan sonra bu sorudan vazgecer. Benim ilkokulda arkadasimin babasi vefat etmisti ona sorduklarinda o da babam öldü diyemez kuyumcu derdi sonra yalani cikacak diye korkar aglardi. Cocuklar cok acimasiz dalga gecebiliyolar, yalana iten de ogretmenlerin bu sacma huyu.

Hic unutmam. Ortaokulda hoca herkesle tanışıyordu, tabi babalarinin mesleklerini de ogreniyordu sanki onlara ne.!
Neyse bi arkadasima sira geldi. Ve cocuk dedi ki serbest meslek.
Hoca da aynen sunu dedi: " serbest meslekmis, yani işsiz, bos gezen, serbest meslek demek bi isin olmamasi demektir"
Ahh nasil icim acimisti. Allahin cezasi pislik herif demistim. Cocuk da cok uzulmustu belli. Hic aklimdan gitmez, Fettah hoca kulaklarin cinlasin.
Bence aile gidip hocayı uyarsin diyecegim ama simdi giderlerse onlara da avam muamelesi yapip ezmeye kalkar. En iyisi sikayet edin yuksek mercilere. Cocuklarin uzulmesini asla istemem.. Onlar benim canlarim. Yazik ya :KK42:
Ya varya yazacaklarimi yazmissiniz benden once... Benim babamda calismazdi.. Cok okul degistirirdik bizde.. Malum her okulda bi tanisma fasli.. Meslek soruyolar bi de ne olacaksa.. Babam serbest meslek deyin demisti bize.. Sordu yine biri.. Serbest meslek deyince " guldu, o ne demek yani? Ne oluyo bana anlatir misin demisti.. Nasil utanmistim... Bisey diyemedim tabiki..

merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım konunuzda haklısınız.ancak ben de bir öğretmen olarak nacizane fikrim direk şikayet etmek yerine önce gidip kendisiyle konuşup durumu anlatsanız.çünkü konunun öncelikli muhatabı öğretmeniniz.belki o an düşünmeden söyledi ve farkında değil.şikayet edersiniz tabi ancak bu süreç çocuğu da yıpratır.inş.öğretmeniniz anlayışlı bir insandır da siz konuştuğunuzda Mehmet'ten artık usulünce arkadaşları içinde özür diler ve konu kapanır.

Yazıktır ya, kuzenine hiç kıyamadım.
Az çok çocuk psikolojisinden anlaması lazım.Öğretmen bu şekilde davranırsa sınıftaki diğer çocuklara da örnek oldu zaten onlar çocuk bilmez gülerken kırdıklarını.
Okul müdürüne mutlaka söyleyin. Sınıfını da değiştirin.Umarım yeni öğretmeniyle okulunu tekrar sever, daha önünde çok okul olacak.

"Hiçbir şey olamazsan öğretmen ol" mantığının sonucu bunlar..

yalnız o oyle degıl dogrusu "hıçbır sey olamazsan polıs ol"...çunku oğretmen olmak bu zamanda cok zor lakın atanamayan butun oğretmenler polıs.....unıversıte mezunu herkes polıs olmayı secıyor
dıpnot : oğretmen degılım vede polıslerı cok severım sadece dogrusunu oğrenmenız ıcın yazdım
konuya gelınce eger gercekten bu sekılde soylendıyse çok cırkın tabıkı...oğretmenle konuşulmalı muhakkak

Ya varya yazacaklarimi yazmissiniz benden once... Benim babamda calismazdi.. Cok okul degistirirdik bizde.. Malum her okulda bi tanisma fasli.. Meslek soruyolar bi de ne olacaksa.. Babam serbest meslek deyin demisti bize.. Sordu yine biri.. Serbest meslek deyince " guldu, o ne demek yani? Ne oluyo bana anlatir misin demisti.. Nasil utanmistim... Bisey diyemedim tabiki..

Pislikler ne olacak. Benim de babam yoktu derdim ama o arkadasima yaptigina uzuldugum kadar kendime uzulmezdim.
Aslinda bizim degil onlarin utanmasi laziim. Vicdanlarinin sizlamasi lazim diyecegim de vicdan ne arar ki boylelerinde. ?

Back