öğretmenlik kesinlikle sevilmeden ve istenmeden yapılcak bi meslek değil
haa derse girersin anlatır çıkarsın, ama buna ne kadar öğretmenlik nedir meçhul
bunu şimdiden fark etmen bi nimet sana
yol yakınken geri dön. yoksa bütün hayatın boyunca bu işi yapıcaksın ve yaşamın işkenceye dönüşür
ben hayatım boyunca öğretmen olmak istedim, şükürler olsun ki şu an sınıf öğretmenliği 4. sınıftayım
stajımı bi çingene okulunda yapıyorum, bi çok arkadaşım mutsuz. ama onların bi okuma aşkıyla bakışı bi masumlukları var ya.. ve öğrettiklerinin karşılığını alıyosun ya, bu duygu paha biçilemez benim için
bana öğretmenler gününde roman havası yazmışlar, içinde adımın da geçtiği, hem söylediler hem oynadılar, onlar oynarken benim gözyaşlarım düştü.
evet dedim bi kez daha.. çok doğru bi seçim yapmışım
çok iyi yaa, ne mutlu sana sevdirmişsin kendini.
ben de hep böyle sosyoekonomik olarak kötü çocukları eğiteyim, okuma aşkı kazandırayım, iş sahibi olsunlar istemişimdir.
ama tabi ben öğretmen değilim, yapamazdım da sanrım,şimdiki nesil de alaycı ve saygısız öğretmenlere karşı, iyice asabım bozulurdu.
benim annem de nerdeyse 30 senelik öğretmen hala da emekli olmak istemiyo :)
konu sahibi arkadaşım bence yol yakınken dön, sınava çalış hazır daha aralıktayken ve başka bölüme geç
sevmediğin mesleği yapma.
hele de öğretmensen.
mutsuzluğunun sebebini farkında olmadan öğrencilerinden filan çıkarırsın, onların da hayatı etkilenir.
Ben de öğretmenlik okuyorum öğretmenlik mesleğini sevdiğim için değil ama öğretmenliğin avantajlarını sevdiğim için.Bu yaştan sonra başka bir şey yapabilmen zor o yüzden bardağın dolu taraflarına bakmalısın.Bizim meslekteki kadar tatil imkanı zor bulunur.Düşün kendimize zaman ayırmaya vaktimiz olucak.Yazları tatil yapabilcez,haftasonları istediğimiz kadar uyuyabilicez.Kimsenin afrasını tafrasını çekmiyeceğiz sadece o küçücük çocukları kendi ellerimizle şekillendiricez onlara katkıda buluncaz.Bundan güzel bir şey olamaz.Ve hepsi bizi mutlaka iyi ya da kötü hatırlıyacak,unutulmayacağız.Ben bu yüzden sevmeye çalışıyorum.Sevmeme nedenim ise bizim ülkemizde öğretmenliğin hakettiği değeri görememesi.Sürekli aynı şeyleri anlatıcak olmam,monotonluğu.Kendi yaşıtlarımdan çok benden çok çok küçük çocuklarla diyalog kurmak zorunluluğu.Ama benim de üniversiteki 3. yılım.Tatilleri,uyumayı seven bir insanım.Sen de böyle birisiysen en uygun meslek.Diğer mesleklerde insan koşturmaktan zamanının nasıl geçtiğini bile anlayamıyor.
yüksek lisans programları var istediğin alanlarda onlara yönelmeni tavsiye ederim ama araştırman gerek üniversitedeki hocalarınla konuşabilirsin
yedi yıllık bır öğretmen olarak size katılmadığım noktalar var..
bıızım meslekteki tatılın bnzerı zor bulunur demişsiniz..bu bılgı doğru değil..
yaz tatılımız kağıt uzerınde 2 ay..temmuz 1 ve eylul 1 arası..bunun memlekete gıdış ve dönuş suresı çıkarıldığında uzaklığa bağlı olarak kafadan bır 7 gun gıdıyor..gerıye kaldı 53 gun..memurun yıllık ıznı var bızde yok..53ten bunuda düşelim 33 gun eder..memurun mazeret iznı vardır 10gunde bunu düşelim..23 gun.. yanı öğretmenım bızım öyle aman aman bır 3 aylık tatılımız yok..çocuk olsa okulda zaten 23 gunde dolu geçer..
bu nedenle bnzerı zor bulunur değliiz..
afra tafra dersen müdürlere bu konuda bıraz eğitim verilmeli..kendımde idaredecıyım ama eksık çok malesef meslektaşlarımda..
öğrtmenlık tatıl mızaçlılara göre değildir..koşuşturmaca yarınlar için verılen eğitime haftasonlarıda hazırlanmaktır..gece saat 11lere 12lere kadar eğitim materyalı ,sınav vb hazırlayan..haftasonu bunlarla uğraşan meslektaşlara lutfen haksızlık etmeyın..
sız okulu bır bıtırın,aramıza bır katılın..emin olun bu düşünceniz değişecek..
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama kendimi tam anlatamadım ben galiba. okulu bırakmayı düşünmüyorum hazırlıkla beraber 4 sene okudum ve bunu çöpe atamam. bunun yanında konu çocuklarla iletişim sorunu değil öğrencilerim benide gayet çok seviyorlar. okulda mutsuzlukla dolaşan biri zaten olmadım ve çocuklarla beraber etkinlik yaparken mutlu oluyorum. öğretmnlk konusunda kendme güveniyorum yani bunu tartışmayın boşuna.. konu şu ben 10 yıl sonra kendmi öğretmen olarak görmek istemiyorum. psikoloji alanında çalışmak için ya da akademisyen olabilmek için ne yapmak gerekiyor onu merak ediyorum. bir alanda uzmanlaşmak istiyorum çocukta spor eğitimi, çocuklarda davranış psikolojisi vs gibi.. bunun için katılabileceğim sertifika programı vs bilen var mı?
pardon da nerde tatil var o tatillerde yüzlerce öğrencinin sınavıyla ve politik belgelerle uğraşılıyor ve kar tatilinde öğretmenin maaşı kesiliyor zaten ortalama bi maaşı var o da azalıyor tatil sadece öğrencilere yarıyor. tanıdık öğretmenler olabilir ama biz kendimiz de öğretmeniz onlar sizlerle tüm dertlerini paylaşacak değil ya benim de en az 5 öğretmen yakınım var aile içinden. bir de okula bağlı öğrenciler artık canavar gibi onlara laf geçirirken hem yoruluyorsunuz hem sesiniz kısılıyor hem hakaret küfür ne varsa işitiyorsunuz özellikle ortaokul ve lise için söylüyorum.Öğretmenlik dışında hiç bir meslek hakkında bilginiz yok kusura bakmayın, hele türkiye şartlarında nasıl insanlar çalışıyor kesinlikle haberiniz yok. Yaptığınız hesabın komikliğine hiç değinilmemeli. Sadece sömestır tatiliniz, kar tatiliniz ve haftaiçi boş günleriniz yeter. Hepimizin öğretmen akrabası var, kişisel görüşlüm devlette çalışan öğretmenlerin çoğu tembellik batağına saplanmış. Hemde o kadar garip hesapla nerdeyse çok çalıştıklarını tatillerinin az olduğunu söyleyecekler. Sanırsınki öğretmenlik dışında tek alternatif düz memurluk, düz memurluğukta mazret izni 10 gün onuda her kurum vermez lakin şubat tatilini aynı kişi söylemez. Cumartesi pazar günleri memur tatilinden sayılır 20 günün içinde, ek olarak memurun yolda giden zamanı nerde?????????????Hesabınıza kurban olduklarım. 20 gün tatili olan memurdan nerdeyse daha az tatil yaptığı gibi cinlik küçük hesaplar yapılır. Heleki özel sektör olayına girmeyin, ben mühendisim şantiyede çalıştığımda 2 haftada 1 gün iznim vardı. Bayanım diye kimse bana ayrıcalık vermiyordu. Oy sevsinler ne kadar az tatiliniz var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Konuyu açan arkadaş, diğer mesleklerin çalışanın durumuna bak, her meslekte monotunluk vardır. Mesleğinin kıymetini bil, diğer arkadaşın dediği gibi başka bir meslekte bu kadar tatili bulmanın ihtimali bile yoktur. Kendine ayırdığın zamanda o monotonluktan kurtulmaya bakarsın, öğretmenlerin dışında insanların tamamına yakını bu boş vakti bile bulmuyor!!!