- 15 Ekim 2013
- 1.249
- 2.398
- 333
- 35
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Hocam öğretmenim. Öğretmenler odasını öok iyi biliyorum 10 yılı da geçti. Hariçten gazel okuyor insanlar. Öğretmenlik birçok öğretmeni bir süreden sonra yıpratıyor. İlk aşkını şevkini kaybediyor. O öğretmenlerin çoğu yeni gelenlere kendileri de ilk atandıklarında yaptıkları mesleki fedakarlıkları "Anı" olarak anlatıyorGözlerdeki ışıltı yeni ya da eski öğretmen olmakla değil mesleğini severek yapıp yapmamakla ilgilidir. 10 yılimı dolduracagim. O kadar çok projeye katıldım o kadar çok eğitim aldım ki kendimi geliştirmek adına yeni atanan bir öğretmenden ister meslek aşkı deyin ister teknoloji alanında kendini geliştirmiş deyin daha farklı bir yerde oldugumu söyleyebilirim. Hatta benden daha uzun yıllar çalışmış ve daha çok kendini geliştirmiş meslektaslarimi da tek tek sayabilirim. Özellikle proje okulunda görev yapıyorsanız tecrube, veli ve öğrenci geri bildirimi ve katıldığınız projeler çok çok daha önemlidir. Yeni atanıyor olmanın verdiği heyecan tabiki başkadır ama bunu meslek aşkı olarak yorumlayıp bu işe yıllarını vermiş mesleğini ilk günkü aşkla yapan öğretmenleri görmezden gelmemelisiniz.