• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen hanımlar bir bakar mısınız?

Konu uzamasın diye anlatmadım. Geçen hafta konuşmaya gittim. Bir sorununuz var mı dedim? O da yok ama sessiz dedi. Sonra da dedi ki yalnız bir kız çocuğuna lakap takmış dedi. Çocuk çok ağladı dedi. Ya benim oğlum tek kelime konuşmaya üşenir de ağzını açmaz🤣🤣 şaşırdım dedim. Ama uyarırım diye de ekledim. Oğluma sordum. O sınıfta 3 kişiyiz adı han ile biten. Hepimizi birbirimize karıştırıyor. Bence o karıştırmıştır dedi. Ben söylediğin lakabın anlamını bile bilmiyorum dedi. Kadın değişik. Bir de güzel melek yüzlü gibi 🤣🤣🤣🤣 şaşırıyorum tavırlarına. Sınıfa bir kere merhaba günaydın tünaydın diye girmemiş. Hep bağırıp çağırıp giriyor diyor çocuk.
O zaman gidip Müdürle bu tavırlarını, üslubunu konuşun. Büyük ihtimal Müdür savunacaktır. En azından Hocayı yanına çağırıp kulağına su kaçırır öylelikle çocuklara karşı kendisini toparlar.

Çekinmeyin ve Müdürle gidip konuşun yoksa Öğretmen hanım eski hocalar gibi zorbalığa devam eder.

Ben de öğretmen olarak sert üsluplu ve açıklamasız öğrenci kayırır görünümlü ve bu sebepten güven vermeyen pesimist meslektaşlarıma kendi çocuğumu emanet etmekten hoşlanmıyorum. Her insan her insana hitap etmeyebiliyor. Bazıları da bu kişilerle çok iyi anlaşır.

Not konusunda takacağı bir durum yok, branşı nedir? Matematik ya da Türkçe ise zaten ortak yazılı var. Gözlemleyin bakalım, düşünceleriniz değişmezse ona göre yol çizersiniz.

Ben de öğretmen olarak sert üsluplu ve açıklamasız öğrenci kayırır görünümlü ve bu sebepten güven vermeyen pesimist meslektaşlarıma kendi çocuğumu emanet etmekten hoşlanmıyorum. Her insan her insana hitap etmeyebiliyor. Bazıları da bu kişilerle çok iyi anlaşır.

Not konusunda takacağı bir durum yok, branşı nedir? Matematik ya da Türkçe ise zaten ortak yazılı var. Gözlemleyin bakalım, düşünceleriniz değişmezse ona göre yol çizersiniz.
Evet herkes şaşkın. Gençte bir öğretmen sınıftan hoşlanmıyor izlenimi aldım. Türkçe evet. Sınavda inş profesyonel davranır. Teşekkür ederim gözlemleyeceğim

Merhaba ben de öğretmenim. Öğretmenle ilgili yorumlar yapılmış. Öğretmenin üslubunu da cevabını da kaçamak buldum. Geçiştireceğine mantıklı bir açıklama yerinde olurdu. Öğrencinin sessiz oluşu problem olmamalı, karakter meselesi. Yaramaz sınıfı ayağa kaldıran bir tip değilse sessiz oluşu neden problem olsun. Öğrenciye de takmasın yani ne alaka. İnşallah puan kırmaz. Notlarının altında performans notu verirse değerlendirme kriterlerini sorabilirsiniz.
Söylemeden edemeyeceğim oğlunuzu zeki ve seçici buldum. Öğretmeni maalesef onu keşfedemediği için de kendini kapatmış görünüyor.

Ben de öğretmenim. Şöyle söyleyeyim iki tarafı da dinlemeden karar vermek zor. Bütün öğretmenler ideal öğretmen değil elbet, insan sonuçta iyisi de olabilir kötüsü de. Sınıfta yaşanan olayları çocuklar da bazen yanlış anlayabiliyor. Bambaşka bir olaymış gibi aktarıyor veliye. Ama cidden sert bir üslupla veliye cevap vermesi şaşırtıcı. Bu arada sınıf annesi uygulaması geçen sene kaldırıldı. Çocuğunuzun sessizliği ile ilgili de okul dışı etkinliklerden yararlanabilirsiniz. Bir kurs sevdiği bir aktivite arkadaş edinmesini kolaylaştırır ve iletişime daha açık hale getirir.

Soran kişinin üslubu da önemli , ben velilerle iletişimi iyi olan bir öğretmenim ama geçen toplantı da bir velim bilsemle ilgili bütün zümreleriniz sınav yapıp seçti , siz kendiniz haksızlık yaptınız diyince asfalyalarim attı kimsenin haddi değil benim işime karışmak diye bir başladım susturamadım kendimi .
Bütün sınıfı gösteriye katmak imkansız , ilkeli birileri dışta kalıyor , çocuğunuz hiç umursamadıysa sizde takmayın . Puan kiracagini sanmıyorum artık eskisi gibi değil öğretmenlerde velilerden , şikayetlerden bıktıkları motivasyonları düştüğü için çok da olayı büyütmüyorlar .

Merhaba ben de öğretmenim. Öğretmenle ilgili yorumlar yapılmış. Öğretmenin üslubunu da cevabını da kaçamak buldum. Geçiştireceğine mantıklı bir açıklama yerinde olurdu. Öğrencinin sessiz oluşu problem olmamalı, karakter meselesi. Yaramaz sınıfı ayağa kaldıran bir tip değilse sessiz oluşu neden problem olsun. Öğrenciye de takmasın yani ne alaka. İnşallah puan kırmaz. Notlarının altında performans notu verirse değerlendirme kriterlerini sorabilirsiniz.
Söylemeden edemeyeceğim oğlunuzu zeki ve seçici buldum. Öğretmeni maalesef onu keşfedemediği için de kendini kapatmış görünüyor.
Teşekkürler. Evet olabilir kapattı kendini. Bu ilkokulda başladı. Ben kendim onu açmaya çalışıyorum. Notlarını da aynen gözlemleyeceğim. Umarım çocuğu soğutmadan çözeriz bu işi.
Ben de öğretmenim. Şöyle söyleyeyim iki tarafı da dinlemeden karar vermek zor. Bütün öğretmenler ideal öğretmen değil elbet, insan sonuçta iyisi de olabilir kötüsü de. Sınıfta yaşanan olayları çocuklar da bazen yanlış anlayabiliyor. Bambaşka bir olaymış gibi aktarıyor veliye. Ama cidden sert bir üslupla veliye cevap vermesi şaşırtıcı. Bu arada sınıf annesi uygulaması geçen sene kaldırıldı. Çocuğunuzun sessizliği ile ilgili de okul dışı etkinliklerden yararlanabilirsiniz. Bir kurs sevdiği bir aktivite arkadaş edinmesini kolaylaştırır ve iletişime daha açık hale getirir.
Benim tarafımdan herşey bundan ibaret ama tabi öğretmenin de belki sebepleri olabilir bilmiyorum. Ama bunu bir açıklasaydı veliler de kibar duruyor grupta bilemedim. Sınıf temsilcisi diyelim dediler toplantıda. Kadını da hiç sorumlu görmemiştim bugüne kadar. Bugün gereksiz bir hamle yaptı o da. İzleyeceğim durumu kazasız atlatırız inş şu dönemi de.
Tabi ben futbol bağlama gibi aktivitelerle destekliyorum. Devletin açtığı sınavlardan dolayı da hafta sonu katıldığı kurslar var. Ben rehber öğretmeniyle de görüşmüştüm. Karakteri bu sizlik birşey yok demişti 🤣 kızım tam bir fırlama. Halbuki ikisini de ben yetiştiriyorum.

Soran kişinin üslubu da önemli , ben velilerle iletişimi iyi olan bir öğretmenim ama geçen toplantı da bir velim bilsemle ilgili bütün zümreleriniz sınav yapıp seçti , siz kendiniz haksızlık yaptınız diyince asfalyalarim attı kimsenin haddi değil benim işime karışmak diye bir başladım susturamadım kendimi .
Bütün sınıfı gösteriye katmak imkansız , ilkeli birileri dışta kalıyor , çocuğunuz hiç umursamadıysa sizde takmayın . Puan kiracagini sanmıyorum artık eskisi gibi değil öğretmenlerde velilerden , şikayetlerden bıktıkları motivasyonları düştüğü için çok da olayı büyütmüyorlar .
Peki neden sınav yapmadınız😂😂😂 şaka tabi. Arayan veli de öğretmendi. Seçme kriterleriniz neydi merak ettim demiş sanırım? Bize grupta güzel güzel anlattı ama konuşmayı duymadık tabi. Grupta hararetli veli grubu değil. Neyse eğitim öğretime yansımasın da onun olsun gösterisi artık.

Bende öğretmenim böyle etkinlikler olunca güzel bı dille anlatıyorum.sizinki mahalle üslubuyla konuşuyor.meslektasim bile olsa biri benimle bu şekilde konuşsa çok kötü olurdu.gerekirse idareye giderdim sırf öğretmen diye herkesi azarlayacak diye bişey yok.malesef bazı öğretmenlerimiz ne üslup biliyor ne çocukların gönlünü almayı.gidip konuşun baktiniz daha sert çıkıyor bu sefer idareye gidin.

Teşekkürler. Evet olabilir kapattı kendini. Bu ilkokulda başladı. Ben kendim onu açmaya çalışıyorum. Notlarını da aynen gözlemleyeceğim. Umarım çocuğu soğutmadan çözeriz bu işi.

Benim tarafımdan herşey bundan ibaret ama tabi öğretmenin de belki sebepleri olabilir bilmiyorum. Ama bunu bir açıklasaydı veliler de kibar duruyor grupta bilemedim. Sınıf temsilcisi diyelim dediler toplantıda. Kadını da hiç sorumlu görmemiştim bugüne kadar. Bugün gereksiz bir hamle yaptı o da. İzleyeceğim durumu kazasız atlatırız inş şu dönemi de.
Tabi ben futbol bağlama gibi aktivitelerle destekliyorum. Devletin açtığı sınavlardan dolayı da hafta sonu katıldığı kurslar var. Ben rehber öğretmeniyle de görüşmüştüm. Karakteri bu sizlik birşey yok demişti 🤣 kızım tam bir fırlama. Halbuki ikisini de ben yetiştiriyorum.
Benim de sınıfım var ortaokulda öğretmenim. Ve hiçbir veliden bu tarz bir sorumluluk istemiyorum. Bazı veliler bunu bir rütbe gibi görüp kullanmaya çalışıyor çünkü. Gerçekten işini hakkıyla yapmaya çalışan bir öğretmen olmaya çalışmak zor, hiçbir çocuğun hakkına girmemeye çalışmak. Ben sınıfta bir şey söylerken aklımda sürekli ya bu söylediğim çocukta yara açarsa travma yaratırsa. Fazla empati de yoruyor insanı :) Ama inanın bazen veliler o kadar müdehaleci oluyorlar ki ben bırakayım buyurun siz anlatın diyesimiz geliyor. Öğretmenin gergin bir anına denk gelmiş olabilir, öncesinde farklı olaylar olmuş olabilir. Ama sen yüksek yaptın sen karar ver kim nereye oturacak bunu hiç doğru bulamadım. Hele ki sebepsiz yere yanımdaki kalksın istemiyorum deme hakkını bir çocuğa vermek sınıf için hiç uygun değil.

Oğlunuz gösteride yer almıyorsa kıyafeti neden o hazırlıyor...Benim oğlum şu an 3.sinif geçen sene öğretmeni aramıştım çünkü 2 yıl boyunca hep aynı öğrenciye şiir okuttu,etkinlik yaptırdı falan benim çocuğum yapacağından değil çekingen bir çocuk istemez ama siz hep aynı öğrenciyi seçince diğer çocuklar sevilmediklerini düşünüyorlar dedim..Ezberi iyi diye onu seçtim ama haklısınız hep onu seçmiş gibi oldum demiştim bazen yoğun tempoda belki fark edemiyorlar bile yani anlayisla yaklaştı benim işim size ne minvalinde bir üslup yoktu..
bizimde okul küçük genelde aynı öğrenciler seçiliyor, özellikle velilierin olduğu gösterilerde. çünkü diğer öğrenciler sesi kısık ağır okuluyor ezber yapmıyor.
çok çalıştırsanda uğraşsanda çocuk aynı tonla söylüyor.

kızılay haftası gibi olanlarlda deniyoruz, güzelleri 23 nisannda gibi

Benim de sınıfım var ortaokulda öğretmenim. Ve hiçbir veliden bu tarz bir sorumluluk istemiyorum. Bazı veliler bunu bir rütbe gibi görüp kullanmaya çalışıyor çünkü. Gerçekten işini hakkıyla yapmaya çalışan bir öğretmen olmaya çalışmak zor, hiçbir çocuğun hakkına girmemeye çalışmak. Ben sınıfta bir şey söylerken aklımda sürekli ya bu söylediğim çocukta yara açarsa travma yaratırsa. Fazla empati de yoruyor insanı :) Ama inanın bazen veliler o kadar müdehaleci oluyorlar ki ben bırakayım buyurun siz anlatın diyesimiz geliyor. Öğretmenin gergin bir anına denk gelmiş olabilir, öncesinde farklı olaylar olmuş olabilir. Ama sen yüksek yaptın sen karar ver kim nereye oturacak bunu hiç doğru bulamadım. Hele ki sebepsiz yere yanımdaki kalksın istemiyorum deme hakkını bir çocuğa vermek sınıf için hiç uygun değil.
Ya ben de o yer değişikliğinin şekline de çok şaşırdım. Ama benimkini hırslandırmış.keşke öğretmenine doğru söylemediğini söyleseydin dedim. Gerek yok anne bir dahaki sınavda full çekip yerime geçip onu göndereceğim diyor🤣 yazık küçücükler ama kinlenmiş.
Benim bir kardeşim de öğretmen. Bir araya gelince sürekli öğrenci veli öğretmen idare anlatıp duruyor🤣 biliyorum kolay değil. Sonsuz sabır ve güleryüz de beklemiyorum. Ama basit konularda sınıfta halledilse 10 numara olur.

bizimde okul küçük genelde aynı öğrenciler seçiliyor, özellikle velilierin olduğu gösterilerde. çünkü diğer öğrenciler sesi kısık ağır okuluyor ezber yapmıyor.
çok çalıştırsanda uğraşsanda çocuk aynı tonla söylüyor.

kızılay haftası gibi olanlarlda deniyoruz, güzelleri 23 nisannda gibi
O konuya hiç değinmedim. Koro gösterisini atmışlar gruba. İnanamadım. Çocukların sesi duyulmuyor. Yüksel sesli bir müzik çocukların sesini kapatmış. Hiçbir kelimeyi anlamadım. Dedim ki tüh boşuna sorun çıkmış🤣

Sınav notları altında ders içi katılım notu verilmez.Dolayısıyla notlara herhangi bir müdahale (negatif yönde)yapılmaz.Ama ben de herşeye bu kadar müdahil olan velilerden çok sıkılıyorum mesela.Sınıf içinde ki dinamik çok nettir öğretmen kimseye bile isteye ayrımcılık yapmaz .Size öğrenciler herzaman herşeyi tarafsız anlatamaz çünkü kendileri o durum içindedir.Mesleğine saygısı olan her öğretmen her öğrencisine adil davranıyordur zaten.Ama ben de işlerime bu kadar veliyi dahil ettirmem.Velilerimde beni çok iyi tanırlar zaten sağolsunlar bunca zamandır da bi sıkıntı yaşamadım.

Ben olsam asla puana yansıtmam ama bu kadın biraz eserekli gibi geldi. Yine de öğrencinin sınav notları yüksekse ondan aşağı performans notu veremez zaten. Yüksek vereceğini düşünüyorum. Bizim okulda da 12 Mart töreni hazırlayan hocalar biraz stresliydi geçen gün. Belki de ondan öyle çıkıştı sizinki de. Çocuğuna sarılasım geldi. Benim oğlum da o karakterde bir çocuk. Muhtemelen aynı şeyleri yaşayacağım. 😒

Ben olsam asla puana yansıtmam ama bu kadın biraz eserekli gibi geldi. Yine de öğrencinin sınav notları yüksekse ondan aşağı performans notu veremez zaten. Yüksek vereceğini düşünüyorum. Bizim okulda da 12 Mart töreni hazırlayan hocalar biraz stresliydi geçen gün. Belki de ondan öyle çıkıştı sizinki de. Çocuğuna sarılasım geldi. Benim oğlum da o karakterde bir çocuk. Muhtemelen aynı şeyleri yaşayacağım. 😒
Ben de tam çözemedim nasıl birisi? Çok müdahilde olmak istemem. Zaten hayatım koşturmalı ve zor. Okulda olan okulda çözülsün isterim halecim. Maalesef huy değişmiyor. Oğlum hep böyleydi hep. Umarım senin kuzu ters köşe yapar da kendi işini kendi çözen bir delikanlı olur. 🤗 sarılmış kadar oldun 🥰

Merhabalar. Benim bir çocuğum ortaokula gidiyor. Aşırı sessiz kendi halinde ama akademik olarak başarılı bir çocuk. İlkokul öğretmeni şaşkınım bir çocuk nasıl bu kadar yok gibi ama nasıl bu kadar başarılı derdi.
Ortaokul ilk dönem karnesinde çok başarılısın ama çok sessizsin sesini duymak isterim diye yazmış görüş kısmına.

Gelelim birkaç konuya. Oğlum orta sırada oturuyormuş. Sınıf öğretmeni benim branşımdan kim full yaptı sınavda demiş. Yanındaki arkadaşı ben yaptım demiş. Öğretmen de tamam o zaman istediğin yere oturma hakkın var demiş. O da benim çocuğum için x bu sıradan gitsin şuraya otursun oradaki de yanıma gelsin demiş. Denemeler açıklanmış oğlum 3. Olmuş o çocuk 12. Ve birsürü yanlışı var. Kaydırdım ya demiş. Sıralar o çocuğun belirlediği şekilde kalmış.

Sonra sınıfta kâğıttan top oynamışlar. Öğretmen kim oyandı demiş oğlum ve diğerleri biz demiş. oğluma tutanak yazıp diğerlerinden bazısına yazıp bazısına yazmamış. Neyse ben bunlara dedim ki oğlum sen kendini savun hep ben olamam. O da boşver anne dedi konuyu kapattı.
Sonra gruba yazdılar yarın gösterimiz var şunları giyip gelsinler diye. Ben de onları ayarladım. Oğlumu okuldan alıp dedim bu kıyafetleri hallettim. O da dedi ki ha gösteridekiler giyecek. Sen yok musun dedim. Çok istedim ama seçilmedim dedi. Neyse kısmet dedim. Ertesi gün bir veli gruba yazdı. Acaba öğretmen neye göre seçti kriteri neydi arayıp soracağım dedi.

Sormuş. Azarlamış size mi soracağım yeteneğe ezbere baktım demiş. Ben de dedim e benim çocuğum yıllardır enstrüman çalıp görev alıyor. Neyse bir bildiği vardır dedim.

Sınıf annesi herhalde hepsini ekran görüntüsü alıp atmış. Öğretmen ağzına geleni saymış. Özetle size ne kimsenin öncesi beni ilgilendirmez istediğimi yaparım demiş. Ben cevap bile vermedim. Öğretmen bir veli demiş ki üslup çok sert. Ben olsam öğrencilerimi ayrıştırmam dışlamam. Nedenini izah ederdim falan.

Şimdi size sorum şu bu kadın ders notlarına müdahale eder mi?
Şu anlattığınız olayda son sorunuzu beklemiyordum açıkcası. Öncelikle şunu söyleyeyim, öğretmen doğru söylemiş ,yanlış yöntemle söylemiş olabilir ama neye göre kime göre seçtiğini kendisi belirleyecek ve geçmişten ziyade şu ana odaklanarak. Bende çalışmalar yapardım mesela, kendimce enstrüman çalan, göz önüne çıkanları değil de göz önünden uzak duranları seçerdim mesela. Bu da benim yöntemimdi. Şimdi orada bir veli çıkıp " benim çocuğum daha güzel gitar çalıyordu, bu çocuk ne alaka" deseydi çokta haklı görmezdim açıkcası.
Sorunuza cevap vermekten öte şunu söylemek istiyorum, oğlunuzu bir uzmana götürün, selektif mutizm olabilir. Ya da sosyal fobi olabilir. Yani amacım tanı koymak değil, sadece anlattıklarınızdan yola çıkıp şüphelerimi söyledim. çevreyi değil de önce çocuğu geliştirmek için odaklanmamız gerek, çünkü çevre hep değişecek.

Şu anlattığınız olayda son sorunuzu beklemiyordum açıkcası. Öncelikle şunu söyleyeyim, öğretmen doğru söylemiş ,yanlış yöntemle söylemiş olabilir ama neye göre kime göre seçtiğini kendisi belirleyecek ve geçmişten ziyade şu ana odaklanarak. Bende çalışmalar yapardım mesela, kendimce enstrüman çalan, göz önüne çıkanları değil de göz önünden uzak duranları seçerdim mesela. Bu da benim yöntemimdi. Şimdi orada bir veli çıkıp " benim çocuğum daha güzel gitar çalıyordu, bu çocuk ne alaka" deseydi çokta haklı görmezdim açıkcası.
Sorunuza cevap vermekten öte şunu söylemek istiyorum, oğlunuzu bir uzmana götürün, selektif mutizm olabilir. Ya da sosyal fobi olabilir. Yani amacım tanı koymak değil, sadece anlattıklarınızdan yola çıkıp şüphelerimi söyledim. çevreyi değil de önce çocuğu geliştirmek için odaklanmamız gerek, çünkü çevre hep değişecek.
Götürdüm tabi ki. Karakteri bu dediler. Tercihlerine saygı duymamızı söylediler. Ben de kendim hayata katıyorum işte. Öğretmenin söyleyiş şekli değişik olmuştu. Ben de çalışan biriyim. Vatandaşlarla çalışıyorum. Her konuda açıklama yapıyorum. Yöntemini asla sorgulamam ama açıklama beklerdim. Neyse zaten geçti gitti. Kendi çocuğumu değiştiremem kaldı öğretmeni değiştirmek mümkün mü? Değil tabi ki. Hayırlısı olsun bundan sonra. Yol uzun türlü türlü öğretmenler göreceğiz

Back
X