Öğretmen hanımlar bir bakar mısınız?

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.356
29.694
798
Merhabalar. Benim bir çocuğum ortaokula gidiyor. Aşırı sessiz kendi halinde ama akademik olarak başarılı bir çocuk. İlkokul öğretmeni şaşkınım bir çocuk nasıl bu kadar yok gibi ama nasıl bu kadar başarılı derdi.
Ortaokul ilk dönem karnesinde çok başarılısın ama çok sessizsin sesini duymak isterim diye yazmış görüş kısmına.

Gelelim birkaç konuya. Oğlum orta sırada oturuyormuş. Sınıf öğretmeni benim branşımdan kim full yaptı sınavda demiş. Yanındaki arkadaşı ben yaptım demiş. Öğretmen de tamam o zaman istediğin yere oturma hakkın var demiş. O da benim çocuğum için x bu sıradan gitsin şuraya otursun oradaki de yanıma gelsin demiş. Denemeler açıklanmış oğlum 3. Olmuş o çocuk 12. Ve birsürü yanlışı var. Kaydırdım ya demiş. Sıralar o çocuğun belirlediği şekilde kalmış.

Sonra sınıfta kâğıttan top oynamışlar. Öğretmen kim oyandı demiş oğlum ve diğerleri biz demiş. oğluma tutanak yazıp diğerlerinden bazısına yazıp bazısına yazmamış. Neyse ben bunlara dedim ki oğlum sen kendini savun hep ben olamam. O da boşver anne dedi konuyu kapattı.
Sonra gruba yazdılar yarın gösterimiz var şunları giyip gelsinler diye. Ben de onları ayarladım. Oğlumu okuldan alıp dedim bu kıyafetleri hallettim. O da dedi ki ha gösteridekiler giyecek. Sen yok musun dedim. Çok istedim ama seçilmedim dedi. Neyse kısmet dedim. Ertesi gün bir veli gruba yazdı. Acaba öğretmen neye göre seçti kriteri neydi arayıp soracağım dedi.

Sormuş. Azarlamış size mi soracağım yeteneğe ezbere baktım demiş. Ben de dedim e benim çocuğum yıllardır enstrüman çalıp görev alıyor. Neyse bir bildiği vardır dedim.

Sınıf annesi herhalde hepsini ekran görüntüsü alıp atmış. Öğretmen ağzına geleni saymış. Özetle size ne kimsenin öncesi beni ilgilendirmez istediğimi yaparım demiş. Ben cevap bile vermedim. Öğretmen bir veli demiş ki üslup çok sert. Ben olsam öğrencilerimi ayrıştırmam dışlamam. Nedenini izah ederdim falan.

Şimdi size sorum şu bu kadın ders notlarına müdahale eder mi?

Herkesin iş etiği farklıdır, bu tarz bir olay yaşandı diye puan kıracak diye bir şey olmaz.
Benim mesela çok berbat öğrencilerim vardı ama puan kırmazdım. Ya da bir öğrencim çok iyiydi, anne ve babasıyla aram kötüydü hatta annesiyle bayağı bayağı kavga etmiştik. Ama sözlüsüne 100 100 verdim.
Gösteri işiyle ilgili ise belli bir sayı varsa mecburen öbürleri dışta kalacak, sizin çocuğunuz ya da bir başkası, yapacak bir şey yok.

Belki başka bir gösteride de buna katılmayanları seçer bilemeyiz (ben olsam öyle yaparım mesela)

Neyse önemli olan profesyonel olması. Üslup sert ama yapacak birşey yok.

Oğlunuz gösteride yer almıyorsa kıyafeti neden o hazırlıyor...Benim oğlum şu an 3.sinif geçen sene öğretmeni aramıştım çünkü 2 yıl boyunca hep aynı öğrenciye şiir okuttu,etkinlik yaptırdı falan benim çocuğum yapacağından değil çekingen bir çocuk istemez ama siz hep aynı öğrenciyi seçince diğer çocuklar sevilmediklerini düşünüyorlar dedim..Ezberi iyi diye onu seçtim ama haklısınız hep onu seçmiş gibi oldum demiştim bazen yoğun tempoda belki fark edemiyorlar bile yani anlayisla yaklaştı benim işim size ne minvalinde bir üslup yoktu..

Evet üslup önemli. Ben öğretmeni yönlendirmek de istemem. Sınıf onun okul onun. Sadece nedenini merak etmiştik. Benim oğluma değil. Gruba şöyle yazmış. Yarın için çocuklar siyah pantolon kırmızı gömlek giysin gösterimiz var. Ben de ayarlayıp oğluma dedim. O da ben değil gösteridekiler giyecek. Meğer herkes giymeyecekmiş. Ama herkes giyecek gibi yazılmış. Gösteriyi bile ben bilmiyordum son gün öğrendim öyle yani

Öğretmen cennet mahallesinden pembe sanırım. Koca eğitimci nasıl veliye ağzına geleni sayabiliyor? Mesleği de iyice ayağa düşürdüler. Böyle bir “tiple” onun seviyesine düşmeden mücadele edemezsiniz. Sanki broadway’e müzikal hazırlıyor. Tüm çocukları kapsayıcı olmalıydı. Ben olsam öyle bir uğraşırım ki o ayağını denk alır benim çocuğuma bakarken. Notunu mu eksik veriyor, şikayet edersiniz kâğıt incelenir. Hiçbir şey olmaz.

İletişim konusunda sıkıntılar var sanki öğretmen grubu net ve yeterli bilgilendirmiyor gibi..Belki kırmızı gömleği yok bir öğrencinin aile gidip alacak,giyilmeyecekse herkese böyle bir mesaj gitmesi de olmamış gibi

Gösteride sınır varsa gruba neden yarın çocuklar böyle böyle giyinsin diye yazılıyor hadi siyah pantolon hemen hemen herkeste olur ama kırmızı gömlek olmaz o mesajı okuyan velilerde gidip alışveriş yapacak madem sınırlı sayıda sadece o çocukların ailesini mesaj ile bilgilendirilmesi yeterli olurdu diğer aileler niye durduk yere kıyafet alsın belki başka ihtiyaçını karşılayacak çocuğunun yada evinin.

Ben de yemin ederim alacaktım. Sonra ilkokuldan kalma birşeyler hatırladım. Dedim evde vardı olmazsa gece alırım bir mağazadan. Allah tan oğlum uyardı

Ben de öğretmen olsam böyle derdim herhalde. Kişi sınırı vardı. Sırayla yaparız gönlünü alırım çocukların derdim
Siz öğretmen değil miydiniz ?
Ben sizi öğretmen sanıyordum.
Öğretmen ile konuşan veli nasıl bir üslupla sordu da sinirlendi acaba ?
Bu sınıf annelerinin de öğretmene dedikodu yapmasından sıkıldım.Ustu kapalı, isim vermeden veliler şöyle şöyle söylüyor soruyor şeklinde iletebilirdi.
Ben öğretmenim,oğlum da bir öğretmen arkadaşımın öğrencisi,1.sinif.Gecenleede kendisine sorduğum bir soruyu akşam hemen Öğrt arayıp yetiştirmis,kadını göresim yok Ben sınıf annelerine asla isim sormam,soylettirmem, soğumak istemem çünkü veliden.

Ben de kamuda çalışıyorum ama öğretmen değilim. Arayan veli öğretmenmiş öyle dedi. Çok üslupsuz sormamıştır bence.
Çünkü grupta çok hoş konuşuyor. Evet ben de sildim sınıf annesini. Hiç göresim yok o kadar yani

Eğer anlattığınız gıbıyse ögretmenin üslubunu bende beğenmedim.
Bunlar daha çocuk bır de.
Öğrenci yeteneğine göre seçebilir ona bır sey dıyemem.
Ama bır velı sorunca da usulüne göre açıklarım.
Benim sınıfımda da ne basarısız ne yaramaz öğrenciler oluyor velı toplatısında usulüne uygun söylüyoruz.
Çalışsa basarır gibi.
Her içimızden gelenı söylesek vay halimize.

Çocuğun sınavlardan aldığı notun altında not veremeyiz.Meslek hayatım boyunca performans notlarını sınav notlarının hep çok üzerinde vermişimdir.Çocuğunuzun öğretmeni de aldığı notun altında sözlü notu veremez.Ayrıca bir eğitimciye yakışmayan üslupla hareket etmiş.

Bana bu Öğretmen kırar gibi geldi. Özellikle oğlunuza karşı bir durum var. Göze batırmadan yapıyor.

Siz de bir Öğretmensiniz bu Öğretmen hanımla konuşsanız iyi olur. Derdini az çok çözersiniz.

Umarım öyle birşey yapmaz ya. Ben öğretmen değilim kamu da çalışıyorum ama. Eğer bilinçli bir şeyler yaparsa cimere yazmayı milli eğitimle görüşmeyi düşünüyorum. İnş gerek kalmaz.

Belki not kırmaz ama saçma bir çabası var gibi.. Performans ödevlerinde ayırım yapabilir. Ben, Öğretmenle gidip çocuğumun durumunu öğrenmek için bile konuşurdum. Tavsiyem.. Oradaki hal ve tavrından sıkıntıyı anlardınız.

Konu uzamasın diye anlatmadım. Geçen hafta konuşmaya gittim. Bir sorununuz var mı dedim? O da yok ama sessiz dedi. Sonra da dedi ki yalnız bir kız çocuğuna lakap takmış dedi. Çocuk çok ağladı dedi. Ya benim oğlum tek kelime konuşmaya üşenir de ağzını açmaz şaşırdım dedim. Ama uyarırım diye de ekledim. Oğluma sordum. O sınıfta 3 kişiyiz adı han ile biten. Hepimizi birbirimize karıştırıyor. Bence o karıştırmıştır dedi. Ben söylediğin lakabın anlamını bile bilmiyorum dedi. Kadın değişik. Bir de güzel melek yüzlü gibi şaşırıyorum tavırlarına. Sınıfa bir kere merhaba günaydın tünaydın diye girmemiş. Hep bağırıp çağırıp giriyor diyor çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…