Öğretmen arkadaşlar bakar mısınız?

Beni aşağılayarak konuştuğunda anladığımız ailenden öğrendiğin terbiyenin derecesi ve senin kişisel seviyendir. Böyle yaparak yükseliyorum sanma yani. Eski nickini de söylersen kiminle muhatap olduğumu anlamış olurum iyi olur.

Benim başkasına verdiğim bir yanıt üzerinden bana sataşan, sonra çok uç bir örnek vererek kendini haklı çıkarmaya çalışarak, konuyu farklı yere çekmeye çalışarak saygısızlık yapan sensin.

Merak etme çok güzel bir şekilde, ev işlerinde hizmetçi gibi görülmeden, ihmal edilmeden yetiştirildim. 10 yıldırda hem üniversitede, hem çocuklarla ilgili derneklerde hem öğretmenlik yaptığım öğrencilerime karşı çocukların daha iyi şartlarda yaşaması için elimden geleni yapıyorum. Keşke sende yapsaydın da çocukların bu ülkede ne halde kendilerini yetiştirmek durumunda kaldıklarını görüp, çocukların boylarından büyük işlere mecbur bırakıldıklarında neler yaşadığını görseydin. Gelmiş 14 yaşla 9 yaşın aynı ev işi yapabilmesine örnek veriyorsun, şimdi nick mick yazıyor, ya sabır. Hadi ablacım kahveni yaptır çocuğuna.
 
Sen 14 yaşında beynine çip takarak yapıverdi sanıyorsan sözüm yok anne değilsin galiba

Annelik ne alaka? Bir çocuğun gelişimini gözlemlemek için doğurup anne mi olmak gerekiyor? Konunun anne olmakla ne alakası var? Anne değilsin galiba diye seviyesizce laf dokundurmak nedir? Koskoca kadınsın, hem öğretmensin hem bellili çocuğun var. Gelmişsin insanları anayım ben ana siz ana değilsiniz anlaşılan diye laf sokuyorsun. İşin içinden çıkamadın anayım de.
 
Evet lisede öğretmenim.

Çocuğa ailenin bilinçli sorumluluk vermesi ile sanki evin hizmetçisiymiş gibi ev işi yapması farklı şeylerdir. Çocuğa çocuk emanet edilmez. Mutfak gibi alanlarda kendi halinde bırakılmaz.

Eğer yazdıklarımı okuyup, anlayabilirsen karşı çıktığım şeyin çocuklara bilinçli sorumluluk olarak ev işi öğretilmesi olmadığını. Onların evin hizmetçisi, bakıcısı gibi görülmesine karşı olduğumu anlayabilirsin.

Katiliyorum. Sanki butun is yaptiran anneler cook bilincli ve gözetim altinda yapiyor bunu, bir kac cocugu var işi başindan aşıyor zaten en buyugune yaptiriyor gidiyor işte.

Arkadasimin annesi de biz cocukken kardesini bizim yanimiza birakmisti mesela benim zaten kardesim yok anlamam ve kucuguz, neyse kucuk cocuk bir anlik düşüp kafasini yataginin bacagina vurmustu ben çok korktugumu hatirliyorum. Arkadasim korkudan annesine soylememisti kadin basina ne oldu diye bas bas bagiryordu travma resmen.
Bu olaylar bir yetiskinle de başa gelebilecek şeyler ama cocuk icin agir. Şans eseri yaşanmamiş olmasi bir buyugune cocuk emanet etmeyi dogru yapmiyor.
9 yasinda cocugun yapacagi iş degil cocuk bakmak.
 
Ben anlamadım siz öğretmensiniz işinizi yapmak yerine neden bu kadar içselleştiriyorsunuz? O cocugun annesı babası değilsiniz. Travmalarınız varsa çözün ve öyle işinizi yapın bence. Kadına öfkenizin artması falan içselleştirmişsiniz aşırı derecede. Normal değil bu. Çocuğun saygısızlıgını aklıyorsunuz içinizde bu hic normal değil.
Ben de öğretmenim ve biz mesleğe başlamadan önce pedagoji eğitimi alıyoruz uzun süre ! Madem öğrenciye hele ki çocuk olan öğrenciye terbiyesiz ahlaksız diye bağıracağız neden alıyoruz pedagoji eğitimini ? Bu şekilde bağırıp çağıran öğretmen kesinlikle haksız ! Eşek kadar yetişkin bi öğretmen 4. sınıf öğrencisine ahlaksız terbiyesiz diye bağıramaz akranlarının yanında .Sizin yapmanız gereken öğrencinin velisine haber verip rehberlik ile bu durumu paylaşıp yönlendirmek ve diğer ruh hastası meslektaşınımızın çirkin ve abartı tutumunu müdüre bildirmek . O öğretmenin de psikiyatriye yönlendirilmesi gerekiyor ,nasıl bi nefret o öyle. 10 senedir öğretmenim bir kez bile ahlaksız demedim bir öğrencime
 
Merhabalar.Bu sene dördüncü sınıf okutuyorum.Erkek öğrenci nüfusum fazla.Sınıfımın yarısı travmatik geçmişi olan veya ailesinin travma sorunları olan öğrencilerden oluşuyor.Bu durum sınıf ve okul iklimine yansıyor.Çocuklar konusunda çok hassasım,bazen bu hassasiyetim kullanılır.Dün yaşanan sorun hakkında onlara da güvenmiyorum.


Üç yıldan beri problem yaşamadığım erkek öğrencim bu sene bana atarlanmaya başladı.Karşımda yetişkin bir insan var sanki.Saygısızlık yapmıyor ama ses tonunu yükselterek ve çirkin bakıyor.Bu durumun sebebi ise ceza vermem,hava soğuk olduğu için beden dersini sınıfta yapmam ya da iptal etmem vs.

Bu öğrencim arkadaşlarıyla bahçede top oynarken öğretmen topunu almış.Bizimki de “Ver topumu…”diyerek çekmiş.Öğretmen de çocuğa “Ahlaksız,saygısız …”gibi kelimeler kullanmış.
İlk etapta kadın bana böyle anlatmadı,aşırı öfkeliydi.Kusura bakmayın deyip öğretmeni reskin ettim.

Dınıfa topla girdiğimde çocuk sinir krizi geçiryordu.”Dövecem o kadını !”inletiyor ortalığı.

Mosmor olmuş sinirden.Kendine zarar veriyor elleriyle.
Söylediğine göre her nöbetinde bizimkilerin topunu alıyormuş,dışarda iken de (öğretmenle aynı mahallaedeler)yapmış,ve bunu diğer çocuklara yapmıyormuş.

Çocukluğumda benim de benzer bir sahnem olduğu için hassasiyetim daha da arttı.
Bir top yüzünden yediğim azar ve sonrasında annemin ve babamın o kişilere yemeğe gitmesi,olayı bildikleri halde içimde nefretle o masada oturmam….

Bu kadına öfkem daha da arttı.
Bu sene bu çocuğun saygı problemi de arttı.Özellikle bana karşı.Öyle büyük laflar ediyor ki yapa cağım en ufak bir hamle çocuğu kaybetmeme neden olabilir.

Sizce kim haklı arkadaşlar?Nasıl çıkayım sulh ile bu işin içinden?
Bende beden eğitimi öğretmeniyim. Ve okulun en sevilen ve dersi beklenen öğretmeniydim. Özellikle ilkokul kademesi için beden eğitimi dersi veya top kırmızı çizgileridir. Hasta olduğum ve okula gidemediğim günlerin bir sonraki günü çocuklar hep bir sitemle gelirdi. Ben çoğu defa tenefüsleri de katardım gönüllerini almak için. Yani demem o ki beden eğitimi ve spor dersini iptal etmek olmaz hocam en az matematik türkçe kadar önemli çünkü zihnin ve enerjinin boşaltılması gerekiyor. Vücuda oksitosin lazım, o fazlalık testesteronların boşalması lazım. Ayrıca sınıfta da oynanabilecek çok güzel eğitsel oyunlar var. Geçelim çocuk meselesine onlar sizin evladınız değil öğrenciniz, mesai karşılığında para alıyorsunuz. Ve rehabilitasyon işini rehber öğretmenlere bırakın lütfen. Belli ki öğrencinin bazı problemleri var. E sınıf da öyle diyorsunuz. Öğrencinin yaptırıma ihtiyacı var ama buna rehber öğretmen ile karar vermek gerekir. Ceza ise zaten sivri olan kişiliği daha da zirveye çıkarır.
 
Son düzenleme:
Annelik ne alaka? Bir çocuğun gelişimini gözlemlemek için doğurup anne mi olmak gerekiyor? Konunun anne olmakla ne alakası var? Anne değilsin galiba diye seviyesizce laf dokundurmak nedir? Koskoca kadınsın, hem öğretmensin hem bellili çocuğun var. Gelmişsin insanları anayım ben ana siz ana değilsiniz anlaşılan diye laf sokuyorsun. İşin içinden çıkamadın anayım de.
Sen çok diplerdesin ya, iyi forumlar
 
Rica ederim öğretmenim.Aileyle görüştüm,rehberliğe de yönlendirdim ama yetmeyecek gibi.Anne mahçup,ağladı kadıncağız.Sanki iyi bir psikoloğa gitmesi lazım ve psikoloğa gitmek bizim veliler için lüks.
Devlete gidebilirler. Ögretmen degilim kızım ortaokul ogrencisi. Sinifta tek küfür etmeyen ogrenci kızım ve bir arkadasi oldugu icin cok garipsiyorlarmış kızımi ve arkadaşını. Öğretmenlere bile küfür saygisızlık diz boyu. Öyle bir dönemden geçiyoruz ne yazık ki. Tek diyebileceğim Allah yardımcınız olsun. İşiniz çok çok zor.
 
Ben de 4. Sınıfım bu sene.
Öğrenciniz teneffüslerde top oynamaması gerektiğini gayet biliyordur. Buna rağmen kural bozup topu alındığında atarlanması oldukça yersiz. Kendisinin kurallar ve sınırlar konusunda ciddi bir problemi var belli ki. Başka çocuklar bozmuş kuralı ben de bozayım diye düşünmüş ama işler ters tepmiş. Bu sırada öğretmene haddini aşan şeyler söylemiş de olabilir zaten söyledim demezler genelde.

Bir diğer sorun bence sizden kaynaklı olabilir. Bizim okulda da beden dersinde top oynanır ama teneffüste yasak. çünkü minicik çocuklar var ve kalabalık bir ortam oluyor. O top herkese çarpabiliyor. Bütün nöbetimi top toplayarak geçiriyorum ve kuralı bozan çocuklar belli genelde. Ben kuralı kendi çocuklarıma anlatıyorum ve 2-3 kere aynı şey oluyorsa sınıfa o hafta top yasak oluyor. Bunu bildikleri için de kural bozmazlar artık, bozanı da uyarırlar çünkü ucu bütün sınıfa dokunur. Sizin çocukların topları sürekli alınıyorsa bir sıkıntı vardır ve belki canına tak etmiştir öğretmenin. Bu açıdan da bakın derim ben.

Çocuğun bu seneki değişimi ergenlik geçişi olabilir ancak ailenin şimdiden yardım alması ve bunu uzun soluklu olarak düşünmesi iyi olur. Devlette psikiyatriye bu tarz öfke problemi ile giden öğrencilerime genelde hep dehb teşhisi konularak ilaç verildi. Aileler de kenara çekildi, ilaç kullanıyor düzelmesi lazım diyerek. Sonuç alınamadı.
 
Öğrencim öğretmenin kendisine ettiği sözleri sıralayınca öfkelenmem normal değil mi?Dördüncü sınıf öğrencisine “Ahlaksız,terbiyesiz…”gibi hakaretler edilmez.Hiç bir öğrenciye edilmez .
Kim hakli derken? Bence sizin terazinin ayari kacmis. 4.sinif ogrencisi herkese atarlanacak, dovucem geberticem diye konusucak ogretmen icin. Hoca terbiyesiz bile diyemiycek. Daha yeni ogretmen olduruldu. Siz nerde yasiyosunuz Allah askina. Bu kafayla ogrencileriniz hepinizi sira dayagina ceker agzinizi acmazsiniz siz.
 
Kim hakli derken? Bence sizin terazinin ayari kacmis. 4.sinif ogrencisi herkese atarlanacak, dovucem geberticem diye konusucak ogretmen icin. Hoca terbiyesiz bile diyemiycek. Daha yeni ogretmen olduruldu. Siz nerde yasiyosunuz Allah askina. Bu kafayla ogrencileriniz hepinizi sira dayagina ceker agzinizi acmazsiniz siz.
Ben anlatamadım ya da siz anlamadınız galiba.Öncesinde öğretmenin tavırlarından sonra öğrenci kriz geçirdi,tabiki onaylamıyorum ama öğrenciye de düşmanlık yapamam.
 
Hocam ,rehber öğretmenleri elinden geleni yapsa da yetemiyorlar.Mevcut çok fazla.Ben de şu an rehberlikten yardım alması gereken en az beş öğrenci var.
Yetememek kısmını anlıyorum ama ben iletişim problemi olan, başıma öğrenci sarmayin iması yapan da çok rehber öğretmen tanidim
 
Ben anlatamadım ya da siz anlamadınız galiba.Öncesinde öğretmenin tavırlarından sonra öğrenci kriz geçirdi,tabiki onaylamıyorum ama öğrenciye de düşmanlık yapamam.
Bu sekikde anca siddeti ve terbiyesizligi onaylamis oluyorsunuz. Onaylamiyorum diyip ne tepki veriyosunuz ?Sonra butun toplumun basina bela oluyo bu tipler. Diger ogretmene ettigi laflara bak cocugun, ben soke oldum. Size kolay gelsin baska diyecek biseyim yok.
 
Katiliyorum. Sanki butun is yaptiran anneler cook bilincli ve gözetim altinda yapiyor bunu, bir kac cocugu var işi başindan aşıyor zaten en buyugune yaptiriyor gidiyor işte.

Arkadasimin annesi de biz cocukken kardesini bizim yanimiza birakmisti mesela benim zaten kardesim yok anlamam ve kucuguz, neyse kucuk cocuk bir anlik düşüp kafasini yataginin bacagina vurmustu ben çok korktugumu hatirliyorum. Arkadasim korkudan annesine soylememisti kadin basina ne oldu diye bas bas bagiryordu travma resmen.
Bu olaylar bir yetiskinle de başa gelebilecek şeyler ama cocuk icin agir. Şans eseri yaşanmamiş olmasi bir buyugune cocuk emanet etmeyi dogru yapmiyor.
9 yasinda cocugun yapacagi iş degil cocuk bakmak.
Ayni durumlari eltim yaşamış. 11 yasinda evin islerini yaptırmaya baslamış annesi. Bulasiklar hep bendeydi diyor küçük kardesine de kendisi bakarmış. Annesi dersi oldugu halde evin islerini de kitlermis hep karşı çıkamazmıs. Bir keresinde anlattiginda ağlamışti. Tabii bu kadari cok cok fazla. Cocugun belli bir yasa geldiginde evdeki sorumluluklarini yavaş yavaş, yaşının getirdigi düzeyde artırılması gerektiğini düşünüyorum.
 
Özellikle sert topları gördüğüm an alıyorum veya sınıfına çıkar hemen diyorum. Çok yumuşak ise görmezden geldiğim oluyor bazen. Şimdi öğretmen özellikle onun topu almıyordur yani hiçbir öğretmen öğrencisi olmadığı halde başka sınıfın öğrencisinin topunu alıp napsın. Burda dediğim gibi topun özelliği önemli. Siz de gözlem yaparak aynı durum mu oluyor kontrol edebilirsiniz yani. Ha bazı öğrenciler düzgün oynarken bazısı rastgele şutlar çekiyor sert topla ben anında alıyorum.
Öğrenciniz ile konuşun karşısında öğretmen varken daha doğru kelimeler seçmesi gerek. Elbette ki öfkeli anında kontrol edemiyordur kendini ama bu kontroller için neler yapabilir bunları hatırlatın. Derin nefes alma, uzaklaşma, içinden sayı sayma. Yapılan davranışta haksızlık varsa bunu ifade etme. Ben çocuklarıma diyorum konuşun birbirinizle arkadaşım bu söylediğin yanlış, beni üzdü, veya beni kızdırdı deyin.
Rehberlik servisi ile de görüşsün. Bireysel veli görüşmesi yapabilir aşırı öfke sorunundan bahsedebilirsiniz. Evde saygı duyulmayan bağırılan çocuk okulda da öyle davranmayı normalleştiriyor bence.
Aile de uyaracak. Dönem olarak ön ergenlik yaşıyorlar ama saygı çizgisini aşmamaları gerektiğini de öğrenecekler mutlaka.
Böyle konuları içselleştirmeyin derim.
 
Ayni durumlari eltim yaşamış. 11 yasinda evin islerini yaptırmaya baslamış annesi. Bulasiklar hep bendeydi diyor küçük kardesine de kendisi bakarmış. Annesi dersi oldugu halde evin islerini de kitlermis hep karşı çıkamazmıs. Bir keresinde anlattiginda ağlamışti. Tabii bu kadari cok cok fazla. Cocugun belli bir yasa geldiginde evdeki sorumluluklarini yavaş yavaş, yaşının getirdigi düzeyde artırılması gerektiğini düşünüyorum.

Cocugun sorumlulugu odasini toplamaktir, derslerini yapmaktir, yaşina göre kendi kişisel bakimlarini yapar.
Basit şekilde karnini doyurabilir.

Ama tum ev işleri, kardeslerinin karnini doyurmak ve onlarla ilgilenmek yemek yapmak bunlar 9 yasinda cocuk sorumlulugundan fazla.

Cocuk cocuklugunu yaşamali zaten cocukluk uzun bir dönem degil olgun olcak uzun yillar var önünde. 9 yasinda olgun olmakla övünmezdim ben. Ha mutlu oldugunu inatla iddia edenlere bir sey diyemiyorum.
9 yasinda oyun oynamak yerine coluk cocuk bakmaktan mutlu olanini ben kendim gormedim.
Yemek yapmak ev işi kaçmiyor ögreniliyor ama bir daha cocuk olmuyoruz.
 
Bu uslubunuz bile gergin cok yazik ya, diger çocuklarin adi bile yok oysa çogunluk bir sinif cocuk var ortada sacma sapan ofke nobetini izleyen.
Üslubumda bir problem olduğunu düşünmüyorum.Çocuk davranışlarının cezasını çekecek zaten ,kimse zarar görmesin diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Bu şekilde bu çocuğa onun öfkesiyle yaklaşmak sorunu çözmediği gibi her şeyi daha kötüye götürür.

Bir çözüm yolu arıyorum ve burdaki arkadaşlardan da fikir bekliyorum,yargı değil.

Kasıtlı olarak çocuğu koruduğum filan yok.
 
X