Öğrenme Psikolojisi Soru Kampı

'' aç ayı oynamaz '' sözü hangi faktörle ilişkilendirilebilir?

a) dikkat
b) güdülenme
c) türe özgü hazıroluş
d) fizyolojik durum
e) genel uyarılmışlık durumu

doğru reptomimim :81:
ben d yaptım açlık dediği için direk fizyolojiğe gitti aklım :44:

canım ben d ye hic bakmadım direkt genel uyarılmslık şıkkını aradım.
bu tür sorularda baska şıkka bakmaya gerek yok.
örnegin uykusuz olmak,yorgun olmak vs.
fizyolojik duruma baska türlü şeyler de girebilir mesela engelli olmak falan bildigim kadarıyla..
ama genel uyarılmıslıkta bu verdigim örnekler vs gelmeli akla canım

teşekkürler reptomimim
bu soruyu sorduktan sonra başka sorular da çözdüm. bi kaç tane çıktı karşıma. senin de dediğin gibi uykusuzlukla ilgili sorulardı, onları genel uyarılmış hali diye aldım. bunda tamamen aklım başka yere gitti, açlık demesi düşündürdü beni, ama anladım canım

canım bence eksik yazmışlar d şıkkını verilmesi değil verilmemesi diye yazmaları gerekiyordu, verilmemesi şeklinde yazılırsa tabiki d seçeneği

cevap d olcakmış
yok ben d yi işaretlemedim, d yi direk eledim sert yazmışım kalemle izi bile kalmış nasıl bi elediysem
o derece imkansız dedim d ye, ama doğru cevap d diyo :26:

canım ben sana sönmeyi anlatıyım ordan anla sen d şıkkını eksik yazmışlar,sönmenin olması için önce davranışın öğrenilmiş olması gerekir öğrenilmemiş bir şey sönemezşimdi bize klasik koşullanmaya göre soruyor klasik koşullanma nasıl oluyordu önce et veriyorduk salya oluyordu sonra zile salya akıtmayı öğretiyorduk değil mi?sen bu köpeğe zili çal köpek sana salya akıtsın ama sen bu köpeğe et vermezsen ne olur köpek başlarım len senin ziline boş yere akıtıp duruyorsun salyalarımı et met verdiğin yok der ve artık salya akıtmaz yani salya akıtma davranışını söndürür, burada zil ne koşullu uyarıcı,vermediğimiz et ne peki o da koşulsuz uyarıcı,köpeğin et vermediğimiz için yapmadığı davranış olan salyada koşullu tepki;
sönmenin olması için koşullu uyarıcı ortama tek başına verilir, koşulsuz uyarıcı ortama verilmez bu durumda da koşullu tepki azalır ve olmamaya başlar
birde alışma kavramıyla karıştırma canım sönmeyi alışmada pekiştirilen davranış hala ortamdadır ama sönmede ortamda değildir

Son düzenleme:

aynen senin gibi düşünüyorum canım, kesinlikle soruda hata var. belli ki şıkkı yanlış yazmışlar. zaten soruyu çözerken de direk koşulsuz uyarıcı yerine eti, koşullu uyarıcı yerine zili koyup öyle düşünerek yaptım. ve d şıkkı imkansız oluyo

Reflekslerle ilgili olarak belirtilen aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
a-türe özgüdür
b-belli bir uyarıcısı vardır
c-ani ve basit hareketlerdir
d-bazıları bir süreliğine ertelenebilir
e-doğuştan getirilir

kızlar bu sorunun cevabı a fakat ben d şıkkına takıldım ertelenen reflekslere örnek verebilir misiniz?

Bir kitapta kavramsal gruplandırmanın öğrenmeye olan etkisi açıklanırken arada piaget ye göre öğrenciler böylesi bir gruplandırmayı ilk kez hangi dönemde yapabiliyordu?sorusuna yer verilmiştir.
Yukardaki açıklamada öğrenmeyi etkileyen faktörlerden özellikle hangisine değinilmiştir?
a-konunun yapısı
b-zaman
c-geribildirim
d-anlamsal çağrışım
e-algısal ayırt edilebilirlik

Aşağıdakilerin hangisinde belirtilen durumda duyarlılık kazanılmış bir davranış söz konusu değildir?
a-kazadan sonra otobüse her bindiğimde heyecanlanıyorum
b-parmaklarını şaklatma!kendimi derse veremiyorum
c-derse kendini öyle bir vermiş ki,odada konuşulanlar onu hiç rahatsız etmiyor
d-odada sigara içilmesi beni çok rahatsız ediyor
e-ne kadar derin uyusa da bebeği gık dediğinde hemen yerinden fırlar

hocamdan aklımda kaldığı kadarıyla göz kirpma ve elin sıcak bir şeye degince hemen cekmeme var canim

cevap d mi canim

bu da e mi canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…