programlanmıs olsa sıklarda onu derdım kesin ama cok dolaylı cevap bence ya:44:
yediiklim kızlar
açıklamayı da yazayım size, benim pek kafam yatmadı ama sizin için yardımcı olur belki
ahmet öğretmenin düşünceleri programlanmış öğrenmeyle ilişkilidir. programlanmış öğrenme de edimsel koşullanma kuramının mimarı olan skinnerın düşüncelerini yansıtır. skinner da davranışçı görüşe sahiptir/COLOR]
açıkçası bireysel ayrılıklara dikkat etmesi falan..ben hep bilişsel ya da yapısalcı diye düşündüm 40 yıl düşünsem davranışçı aklıma gelmez :44:
açıkçası benim hiç düşünmediğim bi şık doğru yanıtmış benim de aklımda soru işareti var hala açıklamadan sonra bile
ya programlanmıs dogru bıreysel farklılıga onem verır. skınnere dayanır bunlar tamam ama dolaylı yani ne bıleyım
kesın yanlıs yapardım bu soruyu ben
Cevap verdiğinizi görmeden cevaplamışım soruyu:)
Kızlar ordaki ipucu anında dönüt düzeltme ve pekiştirme.
aklınızda bulunsun davranışçı yaklaşımda anında dönüt düzeltme pekiştirme kelimeleri anahtar kelimelerdir
tubişin de dediği gibi cevap davranışçılık..üstelik çok açık bir şekildde belli.skinerın programlı öğrenme yaklaşımını hatırlayalım kızlar.başlıkları neydi:
Küçük adımlar
Etkin katılım
Başarı
Anında dönüt
Bireysel hız
bu maddeleri paragrafın içinde bulabiliriz.skinner da davranışçı olduğuna göre cevap kuşkusuz e oluyo.
vayy beeee
işte şimdi anladım tubişim, şimdi yerine oturdu kafamda
hakikaten ben o pekiştirmeyi resmen görmemişim, paragrafın bütünlüğüne girişine fazla önem veriyorum, genel bakıyorum, ihtiyacın sorularından kalma alışkanlıkfakat yediiklim sorularının cevapları genelde küçük ayrıntılarda gizli oluyo
sağolasın canım benim
tubişin de dediği gibi cevap davranışçılık..üstelik çok açık bir şekildde belli.skinerın programlı öğrenme yaklaşımını hatırlayalım kızlar.başlıkları neydi:
Küçük adımlar
Etkin katılım
Başarı
Anında dönüt
Bireysel hız
bu maddeleri paragrafın içinde bulabiliriz.skinner da davranışçı olduğuna göre cevap kuşkusuz e oluyo.
bir ortaögretim okulunda görev yapmakta olan rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken teknik meslekler ve sosyal meslekler dıye meslekleri 2ye ayırarark anlattıklarını daha anlasılır hale getirmek istemiştir.
buna gore rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken ögrenmeyi etkileyen asagıdaki faktörlerden hangisinden yararlanmak istemiştir?
a)aktarım
b)ayırt etm
c)genelleme
d)algısal cagrısım
e)kavramsal benzerlikler
hayır degill
e mi canım?bir ortaögretim okulunda görev yapmakta olan rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken teknik meslekler ve sosyal meslekler dıye meslekleri 2ye ayırarark anlattıklarını daha anlasılır hale getirmek istemiştir.
buna gore rehber ogretmen ogrencılere meslekleri tanıtırken ögrenmeyi etkileyen asagıdaki faktörlerden hangisinden yararlanmak istemiştir?
a)aktarım
b)ayırt etm
c)genelleme
d)algısal cagrısım
e)kavramsal benzerlikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?