• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Öğrendiğimden beri çok merak ettiğim bir konu aydınlatırsanız sevinirim...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
203
103
Belki biraz saçma bir soru olabilir aslında saçma gibide ama gerçekten merak ettim...

Şimdi hamileliğin başlangıcı olarak son adet tarihini baz alıp o günden itibaren başlanılıyor ya o zaman o fetus, hamilelik o adet tarihinden önce yapılan ilişkiden mi oluyor? Yoksa adet sonrası o ay içinde yapılan ilişkiden mi oluyor onu çok merak ettim.. adetten sonra ki ayda yapılanla gerçekleşiyorsa o zaman nasıl bir önce ki adet tarihinden baz alıyorlar...

Umarım anlatabilmişimdir... Gerçekten bunu merak ettim🙄😄 benim mantığıma göre o adet öncesinde yapılan ilişkiden oluşuyor bence adet sonrası yapılan o ay içindeki ilişkiden oluyorsa nasıl adet başlangıcından veya bitiminden baz alınıyor...

Belki biraz saçma bir soru olabilir aslında saçma gibide ama gerçekten merak ettim...

Şimdi hamileliğin başlangıcı olarak son adet tarihini baz alıp o günden itibaren başlanılıyor ya o zaman o fetus, hamilelik o adet tarihinden önce yapılan ilişkiden mi oluyor? Yoksa adet sonrası o ay içinde yapılan ilişkiden mi oluyor onu çok merak ettim.. adetten sonra ki ayda yapılanla gerçekleşiyorsa o zaman nasıl bir önce ki adet tarihinden baz alıyorlar...

Umarım anlatabilmişimdir... Gerçekten bunu merak ettim🙄😄 benim mantığıma göre o adet öncesinde yapılan ilişkiden oluşuyor bence adet sonrası yapılan o ay içindeki ilişkiden oluyorsa nasıl adet başlangıcından veya bitiminden baz alınıyor...
Sorularınız çok ilginç gerçekten, beyin yakıyor 🤯

Yumurtanız regl bitimi ile olusmaya basliyor. 28 gunluk bir dongude reglin ilk gununden yaklasik 14 gun sonra yumurta catliyor ve dollenmeye hazir oluyor. Bu surecte ki iliski sirasinda yani yumurtanin catlamasindan 48 saat once veya sonraki surecte olan iliskide sperm dolluyor catlayan yumurtayi ve gebelik olusuyor.

Bunu bende çok merak ediyordum.. ama cevabını bulamadım 🤷‍♀️

Hamileliğin oluşması için adet tarihinden sonraki ilk 14gün yumurtlama olur ve sonrasında yumurta döllenerek Rahime tutunur maalesef tıpta ne zaman yumurtlama bilinmediği için son adet tarihi baz alınır ve ultrason da bebeğin boyu otomatik ölçülür yanı düzenli adetiniz varsa 14.gün cinsel birleşme olursa hamile kalma şansınız olur eder bir sağlık probleminiz yok ise bu kadar basit

Zaten hamile kaldığında o ay adet olmuyorsun adetin gecikiyor ve aaaa ben hamileyim diyorsun test yaptığında sonrada önceki adet tarihin baz alınmak zorunda ki hamilelik haftan bilinmesi için

Yumurtlama döneminide sayıyolar doguma kadar gecen sürecte aslında sen 2 haftalık hamıleyken 1 aylık gozukuyor sun ama oyle değil 😃

Tek ilişki olmadıkça bebeğin ne zaman oluştuğunu hangi ilişkiden olduğunu bilemeyiz . Hesap olarak her zaman son adet tarihi baz alınır . Bi sürü ilişkie girdiğinizi düşünün hangisinden hanile kaldığınızı bilmeniz imkansız .

Back