Kaynaksız konu yasakmış Mune Hanım kapatmış, ben de kaynak göstererek tekrar açmak istedim.
Erdoan'dan nemli aklamalar - Hrriyet GNDEM
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Bir defa kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi Kredi Yurtlar Kurumundaki çalışmalarımızı da yapmış vaziyetteyiz. Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda İnisiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın, çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir" dedi.
Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?
gereksiz ve saçma değil tam tersine ,Geç kalınmış bir uygulama,
kim çocuklarını, kızların ve erkelerin aynı dairede kaldığı ve apartman sakinlerini rahatsız edici haraketlerde bulunan kişilerle aynı apartmanda büyütmek ister ,
kim ne derse desin eğer apartman halkı durumdan rahatsız oluyorsa gereği bir an önce yapılmalı ,
he bi de aynı evde kalan öğrencilerin aileleri bu durumdan ne kadar haberdar bu durumda ayrı bi konu tabi !
Bu hareketler neler mesela?
Merak ettim
eğlence herkesin hakkıdır ama başkasını rahatsız etmediğin sürece. eğer sen içip içip , olay çıkartıp mahallede husursuzluk ortamı meydana getiriyosan kusura bakmasın kimse ben burda buna dur demek zorundayım.
he bu sadece bi örnekti, final haftasına çok az bi zaman kala arkadaşımın evine kalmaya gittiğimde yaşanan bişeydi, ki bu rahatsızlığın yaşanması için sadece aynı apartmanda yaşamana gerek yok yan taraftaki stüdyo daireler bile yeterli oluyo
ben öğrenciydim bi yıl, bi gün, yaşadım ama orda evi olan devamlı yaşamak zorunda olan aileler ve çocuklar var asıl sorun onların istekleri,
he bu arada bu huzursukları sadece öğrenci olanlar vermiyo sorunlu bi komşunuz olur aynı şeyleri yapar , ama ben sadece öğrenci evleri için değil bütün yaşayanlar için bi düzenleme yapılmasından yanayım...
Bir mahalledeki huzursuzluğa dur diyecek olan devlet midir peki?
Dediğiniz gibi bu tip rahatsızlıklar sadece öğrenci evlerinden gelmiyor.
Olabilir, apartmanda nasıl yaşanması gerektiğini bilmeyen öğrenciler de olabilir.
Ama bunun tüm öğrencilere ve yaşam alanlarına mal etmek, bu konuda ahlak bekçiliğine soyunmak, üniversiteleri, öğrenci evlerini "fuhuş ve zina yuvası" ilan etmek rezaletin daniskasıdır. Ve amaç, gerçekten apartman sakinlerinin rahatsız olması falan değildir.
Bunu bir kabul edelim.
Apartmanda gürültü yapan olursa komşuların polise şikayet etme hakkı var zaten o yeni bi uygulama değil.Burada bahsedilen kızlarla erkeklerin beraber yaşaması.Bazı işgüzar apartman sakinleri öğrencilerin evine girip çıkanı dikizleyip,sonra o gelen gidenden rahatsızlık duyduğunu belirtip,öğrencilere problem çıkartıyor hiç haddi olmadığı halde.
benim eski evimde üstümdekiler sabaha kadar bas bas kavga edip ,tv yi sonuna kadar sesini açıp tv seyrediyorlardı.gecenin 4 de mobilyalar çekiliyordu..
bunlar kimdi peki.
evli ve çocuklu bir aile. başbakan onlarlada ilgilenip yasa çıkaracakmı..
Apartmanda gürültü yapan olursa komşuların polise şikayet etme hakkı var zaten o yeni bi uygulama değil.Burada bahsedilen kızlarla erkeklerin beraber yaşaması.Bazı işgüzar apartman sakinleri öğrencilerin evine girip çıkanı dikizleyip,sonra o gelen gidenden rahatsızlık duyduğunu belirtip,öğrencilere problem çıkartıyor hiç haddi olmadığı halde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?