• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenci Evleri Denetimi

Kendi düşüncemle başlamak istedim. Söz konusu öğrenci evlerinde ikamet eden bireyler, çoğunlukla üniversite öğrencisi olan ve reşit bireyler. Yani belli bir yaşı geçmiş ve belli şeylerin sorumluluğunu alabilecek yaşta bireyler. Uygulama yanlış, gerekçesi daha da yanlış. 18 yaş üstü bireylere hangi evde kiminle kalacaklarını söylemek/dayatmak da ne oluyor? Ne yaparsa yapsın ki burda tabii ki gayrimeşru durumları kast etmiyorum birtakım şeylerin ticareti veya fuhuş gibi. Burada dert gerçekten yurt/ev derdi mi onu da bilmiyorum. Bu anlayışla yaklaşılırsa bunun sonu karma eğitimden vazgeçmeye kadar gider. Keza bazı okullarda utanarak izliyorum, görüyorum yok yemekhane saatleri ayrılıyor kız/erkek şeklinde daha saçma sapan uygulamalar. Bunlar da nedir ya? 2013 Türkiyesinde mi oluyor bunlar? Atatürk cumhuriyetinde mi oluyor? Kimsenin yaşam tarzına karışmadık diyor Başbakan. Ee 18 yaşındaki insanın kiminle kalacağına karar veriyorsun, bu karışmak değil mi?

Birkaç farklı siteden okuduğum haberde diyor ki Başbakan;

Aynı binada oturanlardan şikayet geliyor, aileler nerede bu devlet diyor........

Yasal düzenlemeleri yapılsın önce bir bakalım...Sonra tencere tava çalan komşuları hazır şikayete gitmişken, aynı evde kızlı erkekli oturan öğrencileri de şikayet ederiz...

Herkesin kişisel hak ve özgürlükleri vardır evet...
Üniversitede okuyan evladının denetlenmesini isteyen aileler de olabilir, onlar içinde düzenlemeler yapılabilir....
Ama şu üslup var ya
Bu gün bu site dahil her ortamda insanları taraf haline gelmesini sağlamıştır.
Eylemleriyle değil de söylemleriyle vatandaşı vatandaşa düşman etmektir bu üslup....

gereksiz ve saçma değil tam tersine ,Geç kalınmış bir uygulama,

kim çocuklarını, kızların ve erkelerin aynı dairede kaldığı ve apartman sakinlerini rahatsız edici haraketlerde bulunan kişilerle aynı apartmanda büyütmek ister ,

kim ne derse desin eğer apartman halkı durumdan rahatsız oluyorsa gereği bir an önce yapılmalı ,

he bi de aynı evde kalan öğrencilerin aileleri bu durumdan ne kadar haberdar bu durumda ayrı bi konu tabi !

hepiniz çok haklısınız
özel durumumdan ötürü yorum yapamıyorum, yaptığım yorumu da sildim malesef...
çok zor bir devirdeyiz, allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
hepiniz çok haklısınız
özel durumumdan ötürü yorum yapamıyorum, yaptığım yorumu da sildim malesef...
çok zor bir devirdeyiz, allah yardımcımız olsun

yorumunu okudum beğenmiştim neden sildin ki doğru şeyler söylemiştin :26:

yorumunu okudum beğenmiştim neden sildin ki doğru şeyler söylemiştin :26:

ah güzelim daha neler neler yazmak isterdim de kendimi geçtim eşimi riske atamam
sanalda hiç birşeye güvenimiz yok
meslekten dolayı
içinde olmayan anlayamaz....

ah güzelim daha neler neler yazmak isterdim de kendimi geçtim eşimi riske atamam
sanalda hiç birşeye güvenimiz yok
meslekten dolayı
içinde olmayan anlayamaz....

aynen benim de hiç güvenim yok özel durumum olmamasına rağmen :26: neyse, Allah ülkemiz durumunu aydınlığa çıkarsın...

ya bu adamın politikası bu arkadaşlar ortaya bişey atcak arkasından başka iş karıştırcak şimdi herkes bu konuyu konuşuyor kimbilir arkadan ne işler dönüyor... müslümanlığın arkasına sığınarak müslüman kesimi toplamak bide.. şimdi yaşlı teyzelerimiz nenelerimiz saolsun başbakan işte böyle haram şeyleri engellemek için uğraşıyo evlatlarımızı koruyo falan diye düşünecek bu yani.. o kadar meraklıysa devletin elinde olan o kadın ticareti yapılan evleri kapatsın vesika almak için başvuru yapan o binlerce kadına el uzatsın ondan sonra gelsin bunu söyleyince inanmıyo ama o teyzeler yapmaz o diyolar... ya bana sen müslüman değilmisin diyen oldu ya akpli değilim diye... başındakinden utan tavrı bi bakışla hemde.. töbe yarabbim bu adamı peygamber mi sanıyor bunlar ne yaa...

başbakan gençlere takacagına gitsin evli barklı adamların karılarının üstüne başka kadına açtığı dost hayatı yaşadığı evleri denetlesin.en azından gözü yaşlı kadınlara faydası olur. bu nedir sinirlenmemek elde değil.

şeriat yavaş yavaş geliyorum diyor

keşke öğrenci evlerine takacaklarına 60 yaşında dedelerin 12 yaşında çocuklarla imam nikahı adı altında ! evlenmelerine dur deseler !! onlar yapınca hak 18 yaşını aşmış bireylerin kendi özgür iradesinle birinle yaşaması ayıp !!

Şeriatın gelmesini isteyen kesimi anlayamıyorum.

Ne hoşlarına gidiyor ?

4 eşten biri olmak mı ?

Çalışamamak mı ?

Araba bile kullanamamak mı ?

uzar gider de neyse..

Şeriatın gelmesini isteyen kesimi anlayamıyorum.

Ne hoşlarına gidiyor ?

4 eşten biri olmak mı ?

Çalışamamak mı ?

Araba bile kullanamamak mı ?

uzar gider de neyse..

onlar 4 eş mevzusuna takılmıyorlar. çünkü 4 eş için önce ilk eşin rızasının alınacağını düşünüyorlar, yani islamiyete göre böyle. ama erkek egemen, erki tamamıyla ele geçirdiğinde rıza alacağını hiç sanmam. bugün şeriatle yönetilen ülkelerde 4 eşe sahip erkeklerin, kaçının ilk eşi diğerlerine rıza göstermiştir, sanmıyorum.

çalışamamak derken, "çalışma hayatının islamiyete ve kadına göre düzenleneceğini" düşünüyorlar. ancak çalışabilmeleri için de eşlerinin rızasının olması gerekiyor. bugün başbakan çıkıp "cennet anaların ayaklarının altındadır, ben kadına kadın olmasından ziyade anne olduğu için daha çok değer veriyorum, kadınlarımızın asli görevi, evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmektir, çalışan kadınlar evlatlarına yeterince zaman ayıramıyor, çocuğunu büyüt, sonra istersen gene çalış" dese, o kadınların eşleri bu sözleri emir telakki edecektir. çocuğu büyüyen yaşı kemale eren kadınlar o saatten sonra zor çalışır zaten.

her şey aşama aşama, yavaş yavaş yapılıyor, bugünleri aramaktan korkarım.

kim çocuklarını, kızların ve erkelerin aynı dairede kaldığı ve apartman sakinlerini rahatsız edici haraketlerde bulunan kişilerle aynı apartmanda büyütmek ister ,

kim ne derse desin eğer apartman halkı durumdan rahatsız oluyorsa gereği bir an önce yapılmalı ,

he bi de aynı evde kalan öğrencilerin aileleri bu durumdan ne kadar haberdar bu durumda ayrı bi konu tabi !

Pupilla, apartman hayatı sürdürmenin belli kuralları vardır ve bu kurallardan en önemlisi de komşuluk sınırlarını bilmekle ilgilidir. Komşun kapını çektiği anda da evin içinde sürdürdüğü hayat onun sınırlarıdır. Zaten bir evde sadece kızlı erkekli yaşama durumu, koridorlarda apartman giriş çıkışlarında diğer komşulara nasıl bir rahatsızlık yaratabilir bilmiyorum?

Bunların dışında bahsedilen öğrenciler, ilkokul öğrencisi değil, 18 yaşının üstünde kendi kendine iş kurabilmesi, evlenebilmesi, alım-satım yapabilmesi ve oy vermesi, yurtdışına çıkması ve kira kontratı yapması legal olan vatandaşlar. Aileler onay verir ya da vermez -veren bazı örneklerini biliyorum şahsen- ama bu durum devleti bağlamaz. Çünkü devletlerde aile büyükleri ve diğerleri değil, reşit olan ve olmayan vatandaşlar olur.

Arkadaşlar benim anlamadığım biz neye göre muhafazakar demokrat bir ülkeyiz?Benim bildiğim kadarıyla laik demokrat bir ülkeydik?En baştan beri muhafazakar bir ülkeysek düzeltin lütfen.

Anladığım noktalar ise Tayyip'in yeni bir suni gündem yarattığıdır.Bu haberin ortaya çıktığı gün cumhuriyet nişanı ve liyakat nişanlarında yer alan Atatürk silueti ve T.C yazısı kaldırıldı,enflasyon beklenilenin 3 katı arttı!

Öğrenci evlerinin denetlenmesi özel hayata resmen tecavüzdür,demokrasiyi katletmektir.Milletin içkisine karış,sigaraya zam yap,kürtajı yasakla,sezeryanı yasakla,reşit insanların evine kimlerin girip çıkacağını denetle,özgürlük nerede peki?

Tayyip Erdoğan'ın hastalığından dolayı en çok 5-6 yıllık bir ömrü kaldı,yeni seçimlerde iktidara gelseler bile bunun sefasını çekecek durumda değil.Artık kaybedecek bir şeyi yok,bu yüzden korkusu da yok.Ülkeyi şeriata doğru sürüklüyor.Tüm Türk vatandaşının olaylara kendi çerçevesinden bakmasını istiyor.

Kız-erkek aynı evde kalınca ne olmuş,kendi rızalarıyla sevişiyorlarsa sanane!Halife mi kesildin başımıza!13 yaşında çocuk imam nikahıyla 50 yaşında kazmayla aynı evde yaşayınca onu neden denetlemiyorsunuz!Tecavüz eden kişileri neden tutuksuz yargılıyorsunuz!Ülkede herşey yolunda tek derdimiz spikerlerin dekoltesi,öğrencilerin evde nasıl yaşadıkları!Ünlülerin hemen hemen hepsi nikahsız olarak aynı evde yaşayıp çatır çatır sevişiyor!Gücün yetiyorsa muhafazakar ülkeysek onları da denetle hadi!

Son olarak ekleyeceğim tek şey eğer imkanınız varsa kaçıp kurtulun bu ülkeden arkadaşlar.Batan gemideyiz çünkü!

Son düzenleme:

Oturduğum mahallede pek çok insan öğrenci.Şunu söyliyeyim aileler daha çok gürültü yapıyor.Sarhoş olup karısını dövenden tut sabahın dördünde ağlayan bebek korosuna kadar.Balkonlardan birbirine seslenen ev hanımları da cabası.Aile meselesine gelinirse sözlümün evime gelip arada kaldığını annem biliyor ve içi daha çok rahat ediyor.En azından başına bir şey gelirse sana sahip çıkıyor diye düşünüyor!

İlerleyen zamanda gidip kendi evimi ihbar edebilirim,devlet acaba nasıl bu duruma müdahale edecekmiş?Sırf sözlüme aynı evdeyim diye bize hapis cezası mı verecekler,para cezası mı kesecekler,sınır dışı mı olucaz.Anayasanın hangi maddesinde varmış böyle bir kanun!Yoksa ailemi mi arayacaklar annemin vereceği tek cevap size ne olacaktır,arayan kişiye bunun için mi rahatsız ettiniz diye çekişedebilir.

Back