Kendi düşüncemle başlamak istedim. Söz konusu öğrenci evlerinde ikamet eden bireyler, çoğunlukla üniversite öğrencisi olan ve reşit bireyler. Yani belli bir yaşı geçmiş ve belli şeylerin sorumluluğunu alabilecek yaşta bireyler. Uygulama yanlış, gerekçesi daha da yanlış. 18 yaş üstü bireylere hangi evde kiminle kalacaklarını söylemek/dayatmak da ne oluyor? Ne yaparsa yapsın ki burda tabii ki gayrimeşru durumları kast etmiyorum birtakım şeylerin ticareti veya fuhuş gibi. Burada dert gerçekten yurt/ev derdi mi onu da bilmiyorum. Bu anlayışla yaklaşılırsa bunun sonu karma eğitimden vazgeçmeye kadar gider. Keza bazı okullarda utanarak izliyorum, görüyorum yok yemekhane saatleri ayrılıyor kız/erkek şeklinde daha saçma sapan uygulamalar. Bunlar da nedir ya? 2013 Türkiyesinde mi oluyor bunlar? Atatürk cumhuriyetinde mi oluyor? Kimsenin yaşam tarzına karışmadık diyor Başbakan. Ee 18 yaşındaki insanın kiminle kalacağına karar veriyorsun, bu karışmak değil mi?
Birkaç farklı siteden okuduğum haberde diyor ki Başbakan;
Aynı binada oturanlardan şikayet geliyor, aileler nerede bu devlet diyor........
Yasal düzenlemeleri yapılsın önce bir bakalım...Sonra tencere tava çalan komşuları hazır şikayete gitmişken, aynı evde kızlı erkekli oturan öğrencileri de şikayet ederiz...
Herkesin kişisel hak ve özgürlükleri vardır evet...
Üniversitede okuyan evladının denetlenmesini isteyen aileler de olabilir, onlar içinde düzenlemeler yapılabilir....
Ama şu üslup var ya
Bu gün bu site dahil her ortamda insanları taraf haline gelmesini sağlamıştır.
Eylemleriyle değil de söylemleriyle vatandaşı vatandaşa düşman etmektir bu üslup....
gereksiz ve saçma değil tam tersine ,Geç kalınmış bir uygulama,
kim çocuklarını, kızların ve erkelerin aynı dairede kaldığı ve apartman sakinlerini rahatsız edici haraketlerde bulunan kişilerle aynı apartmanda büyütmek ister ,
kim ne derse desin eğer apartman halkı durumdan rahatsız oluyorsa gereği bir an önce yapılmalı ,
he bi de aynı evde kalan öğrencilerin aileleri bu durumdan ne kadar haberdar bu durumda ayrı bi konu tabi !
hepiniz çok haklısınız
özel durumumdan ötürü yorum yapamıyorum, yaptığım yorumu da sildim malesef...
çok zor bir devirdeyiz, allah yardımcımız olsun
Son düzenleme: