Öğrenci Evleri Denetimi

gizemmm19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
200
9
0
İstanbul
Kaynaksız konu yasakmış Mune Hanım kapatmış, ben de kaynak göstererek tekrar açmak istedim.
Erdoan'dan nemli aklamalar - Hrriyet GNDEM

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Bir defa kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki çalışmalarımızı da yapmış vaziyetteyiz. Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda İnisiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın, çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir" dedi.

Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?

Son düzenleme:
Kendi düşüncemle başlamak istedim. Söz konusu öğrenci evlerinde ikamet eden bireyler, çoğunlukla üniversite öğrencisi olan ve reşit bireyler. Yani belli bir yaşı geçmiş ve belli şeylerin sorumluluğunu alabilecek yaşta bireyler. Uygulama yanlış, gerekçesi daha da yanlış. 18 yaş üstü bireylere hangi evde kiminle kalacaklarını söylemek/dayatmak da ne oluyor? Ne yaparsa yapsın ki burda tabii ki gayrimeşru durumları kast etmiyorum birtakım şeylerin ticareti veya fuhuş gibi. Burada dert gerçekten yurt/ev derdi mi onu da bilmiyorum. Bu anlayışla yaklaşılırsa bunun sonu karma eğitimden vazgeçmeye kadar gider. Keza bazı okullarda utanarak izliyorum, görüyorum yok yemekhane saatleri ayrılıyor kız/erkek şeklinde daha saçma sapan uygulamalar. Bunlar da nedir ya? 2013 Türkiyesinde mi oluyor bunlar? Atatürk cumhuriyetinde mi oluyor? Kimsenin yaşam tarzına karışmadık diyor Başbakan. Ee 18 yaşındaki insanın kiminle kalacağına karar veriyorsun, bu karışmak değil mi?

O kadar sinirliyim ki kelimelerimi toparlayamıyorum. İnsanların hayatlarına bu kadar müdahale çok değil mi yaa?? Çıldırmamak elde değil.

Birkaç farklı siteden okuduğum haberde diyor ki Başbakan;

Aynı binada oturanlardan şikayet geliyor, aileler nerede bu devlet diyor........

Yasal düzenlemeleri yapılsın önce bir bakalım...Sonra tencere tava çalan komşuları hazır şikayete gitmişken, aynı evde kızlı erkekli oturan öğrencileri de şikayet ederiz...

Herkesin kişisel hak ve özgürlükleri vardır evet...
Üniversitede okuyan evladının denetlenmesini isteyen aileler de olabilir, onlar içinde düzenlemeler yapılabilir....
Ama şu üslup var ya
Bu gün bu site dahil her ortamda insanları taraf haline gelmesini sağlamıştır.
Eylemleriyle değil de söylemleriyle vatandaşı vatandaşa düşman etmektir bu üslup....

Üniversitede okuyan evladı denetlemek de bana doğru gelmiyor. Lise öğrencisi değil ki bu. Farklı bir şehre üniversite okumaya gidiyor, aile de ona bu sorumluluğu veriyor. Belli bir yaşın üstündeki bir insan. Kendi sorumluluğunu alabilecek olgunlukta ve yaşta bir insan. Hem o şikayet de niye gelmiş anlamadım. Ne şikayeti bu? Ee kız erkek kalmış da ne olmuş, sana ne zararı olmuş bunun? Senin özgürlüğünü mü kısıtlamış? İki yetişkin insan aynı evi paylaşmış, başkasına ne oluyor? İster arkadaştırlar ister sevgili. Söz konusu yasal düzenleme reşit olmayan öğrenciler için olsaydı desteklerdim ama bu başka. Sen üniversite öğrencilerinin evlenmelerine müsaade ediyorsun, üstüne bir de teşvik için üniversite öğrencilerinin kredi borçlarını siliyorsun ama iş aynı evde arkadaş/sevgili olarak kalmaya gelince kendilerini koruyamazlar, kendi sorumluluklarını alamazlar bizim müdahale etmemiz lazım diyorsun. Evlilik sorumluluğunu alabilir kendi sorumluluğunu alamaz. Komik.

Daha ben dün bu konu acilip, sonra Bülent Arinc yalanladiktan sonra kapanan konuda söyle bir yorum yapmistim (bu yorumumun sadece bir kismi):

Ben sahsen AKP`yi kutluyorum. Türban magduruyuz dediler, istediklerini aldilar, simdi sira, Can Dündar`in da yazdigi gibi bugün, öc almakta. Hem planliyorlar, hem uyguluyorlar. Sadece türbanla olsaydi iyiydi, muhafazakar yasamak istemeyene yasama alani birakilmayacaktir, bu konusma bunun müjdesi tüm partililere, destekcilere.

Muhafazakar yasam tarzina göre insanlar diyecekler ki; "Efendim bizim kiz cocugumuz var binamizda, karsida oturan gencleri görüyoruz kizli erkekli nikahsiz yasiyorlar, bu kabul edilebilir bir sey degildir."

Kizli erkekli yasama önceden de vardi evet, bu laflari söyleyenler önceden de vardi evet, ama simdi Basbakan`in cikip bunlari denetleyecegiz demesi, seslerini cikarmayan ya da cikarmak istemeyene de güc verecektir. Devlet özel yasama el atiyor sonucta, olay birkac genc kiz-erkegin birlikteliginden cikip, muhafazakar etiketinin tüm topluma yapistirilmaya calisilmasina dönüsüyor.
Bu aynen, tencere tavaci komsunuzu dava edin demekle ayni kapiya cikiyor. "Ey ahali, yakininda cevrende böyle seyler gelisiyorsa, sen devlete haber ver, biz gerekeni yapalim, muhafazakar yapimizi bozmalarina izin vermeyelim."

Kendime inanamadim yahu! Bakin bir de bazi arkadaslar, cok önyargilisiniz, olmayan seylerden neler cikariyorsunuz diyorlar. Daha Basbakan`in bugünkü aciklamalari yokken ortalikta bu komsu muhabbetini yazmistim. Aynen de öyle olmus.

Sikayetler geliyormus. Sikayetler geliyorsa, kimlerin ettigi bellidir de, bir de üzerine bir tesvik, bir propaganda var ki sormayin!

Demek ki neymis, haber yalan ciksa yalanlansa da, olayin komsuda bitecegi öngörülebiliyormus. Bu haber bir kez daha yalanlansa, basbakan dürüst tavrini birakip lafi degistirse bile, olayin özü budur iste ya.

Herkesin yasam bicimine saygiliyiz ama muhafazakarlik sinirlarimizi zorlamadikca.

Hepimiz farklı bireyler olduğumuza göre aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz değil mi

Muhafazakar kesim çocuklarımıza kötü örnek oluyor deyip apartmanlarında kızlı-erkekli yaşayanları istemeyebilir mesela...
Ya da ben kızım üniversite çağına geldiğinde onun birden fazla erkek ile aynı evde yaşamasına saygı duyabilirim...

Ama bu mesele bunun ötesinde
15 yıl önce üniversite öğrencisine yemek götürürdü ev hanımları
Hatta geçer içeriyi meraklı bakışlarla kolaçan eder, ailesinden uzakta yaşayan gençlere nasihatler verirdi
Şimdi apartmanlarında istemiyor, selam vermiyor hatta şikayet ediyor...

18-22 yaşlarında bir gence eğer ''bak evladım bu apartmanda bu hareketin uygunsuz geliyor bize biraz daha dikkat eder misin yavrum'' dersen mesele kalmaz...
Kimseyi kimseye düşman etmeden çözülebilecek meselelerdir bunlar...
Ben bunu bilir bunu söylerim...

Bence çok iyiniyetli düşünüyorsunuz. Ben üniversite öğrencisiyim, ailemle kalıyorum AMA; erkek arkadaşımla ya da kız arkadaşımla kaldığım evde böyle bir uyarı almaktan utanırdım. Evi fuhuş yuvasına çevirmediğim sürece kimsenin de bana öyle bir uyarıda bulunmasına müsaade etmezdim. Kötü örnek olayı ise göreceli. Türk halkı bu noktada olmamalı bence. Özgürlük, kişisel hak kavramlarını özümsemeli. Bence insanlar bu kavramların anlamlarını bilse ve buna göre yaşasa, etrafındakilere yasalar çerçevesinde, başkalarına zarar vermedikleri surette saygı göstermeyi öğrenebilse kimse kimseye düşman olmayacak.

başbakanın üniversite öğrencilerinden, gençlerden öc alma biçimi midir bu? benim yüzde elli dediği ev sahiplerini gençlere karşı gözetleme aracı mı yapmaktır amaç... 2 gündür karikatürist olasım geldi yeminle

Eskiden insanların özel yaşamın korunmasına dair hakları, sınırları vardı. Şimdi tüm o yazılı şeyler de koruyamayacak.

Benim annem 43 yaşında "3 kız" annesi haberleri izleyince bir anne olarak ne düşünüyo diye ona yönelttim haberi ve tepkisi aynen şu oldu;

"Ben 18ini geçmiş çocuğuma -tamam- dedikten sonra kim hangi hakla karışıyo, denetliyo" dedi.

Bu denetimden çok öte bi'şey.

Valla aynı evde buldukları kızlara bi'de kızlık zarı kontrolü, gebelik testi falan yaptıracak kıvama gelirsek şaşırmayacağım artık.

Baş örtülü arkadaşlara gelince zamanında onlar itilip kakılırdı şimdi çok şükür haklarına kavuştular ancak sorun şu ki şimdi başı açık olan kadınlar itilip kakılan hale geldi. Meclise örtüyle girildi öte yanda dekoltesi yüzünden bi'kadın sunucu işinden oldu.
Düzenleme değil bu, özgürlük değil, başarı hiç değil. Bu ötekileştirmeden başka hiç bi'şey değil terazinin dengesi değişti sadece.

Kesinlikle öyle. Bunun altında başka şeyler var. Ki bu, Türkiye tarihinde çoğunlukla böyle oldu. Bir zihniyet geldi bir kesimi dışladı, o dışlarken dışlanan kesim bilendi, bu kez o iktidara geldi. O iktidara geldiğinde yine öbürünü dışladı, öbürü dişlendi bilendi iktidara geldi. Bu kısır döngü böyle devam ediyor ve maalesef devam da edecek. Dışlamayan, ötekileştirmeyen bir iktidar görebilecek miyiz acaba.

Bizlere hep önyargılı deniyo ancak yaptığım araştırmaya göre oy verenlerin çoğu baş örtülü arkadaşlar.
Sorduğumda -haklarımızı koruyo, önceden şuraya buraya örtüyle giremezdik- vb.cümleler sıralanıyo.
Ama biri de çıkıp adam şurda haksız; Andımızı kaldırdı, Tc kaldırılıyo, Atatürk fotoğrafları raflara kaldırılıyo, şimdi de başı açık kardeşlerimiz itilip kakılıyo evet burda hatalı demiyo.

Biz farklı düşünenler gezici vs.diyerek ötekileştiriliyoruz.

Bir doğru adım atıldıysa on adım geri atılıyo.

Şimdi bakın görün ben erkek arkadaşımın evine 2 saat oturmaya gitsem yine şikayet eden insanlar çıkacak. Çünkü böylesine saçma bi'hak onlara verilmiş oldu. Belki ben bi'gün salonda gezi olaylarına destek verdi diye yayından kaldırılan leyla ile mecnunun eski bölümlerini izleyip gülerken kapı çalacak ve denetim diyecekler. Şenliğe gelin kabustu gerçek oluyooor

evet T.C başbakanı halkı galeyana getirerek birbirine kırdırıyor resmen.bir başbakan olarak nasıl ayrım yapabilir anlamıyorum

Ben öğrenci evimde kızlı erkekli kalıyorum diye, komşumun çocuğunun terbiyesi bozuluyorsa, ben onun aldığı terbiyeyi sorgularım şahsen !
Afedersiniz çığlıklar,ah-uh sesleri gelmediği sürece şikayet edilemez. Bu sesler normalde geldiğinde de muhafazakar olmaya da gerek yok.
Ben bile rahatsız olurum.

Aa niye öyle dedin ki ateşle barut uslu uslu yanyana oturup aynı evi paylaşabilir mi? Kesin ahlaksızlık vardır, şikayet etsinler ki gençler doğru yolu bulsun Bunlar daha başlangıç gerçekten gün gelecek bankta bile kız-erkek oturamıycaz.

Bizim halkımız 3 maymunu oynamaya devam etsin diyorum sadece. Yazık ATATÜRK'ümün emeklerine ... Adam "ayyaş" kafayla daha iyi yönetti valla

Bizim halkımız 3 maymunu oynamaya devam etsin diyorum sadece. Yazık ATATÜRK'ümün emeklerine ... Adam "ayyaş" kafayla daha iyi yönetti valla

Hangi ara bu kadar nankör olduk bilmiyorum ama "Atatürk naptı ki ya, sanki tek başına yaptı üff" diyen insanlar var.
Allah büyük, içimde umut kırıntıları hala mevcut

şöyleki bu konuyu etrafda kime sorsan kalmasınlar der aynı evde
aslında olaya başka yerinden bakılmazsa
ama kızlar yaaa aynı evde 18 ini doldurmuş aklı selim gencler hariç nefslerine hakim olanlar hariç
yanlış anlamayın ama insnaın aklına herşey gelir
benim cevremde yok aslında kız apart erkek apart ayrıda
ama aynı evde yaşayan gencler için iyi şeyler duymamıştım
yani yapmasalrda laf oluyor
ama bu kadarına karışılması hoş değil kim bilirdaha nelere karışılacak

devlet böyle boşşşş işlerle uğraşığ halkı oyalamaya devam etsin uyuyanlar halinden memnun
şu yapılan düzenlemelere bakın, ne kadar ilerici şeylerle uğraşılıyor değilmi herşeyi halletmiştikde bu kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…