Birkaç farklı siteden okuduğum haberde diyor ki Başbakan;
Aynı binada oturanlardan şikayet geliyor, aileler nerede bu devlet diyor........
Yasal düzenlemeleri yapılsın önce bir bakalım...Sonra tencere tava çalan komşuları hazır şikayete gitmişken, aynı evde kızlı erkekli oturan öğrencileri de şikayet ederiz...
Herkesin kişisel hak ve özgürlükleri vardır evet...
Üniversitede okuyan evladının denetlenmesini isteyen aileler de olabilir, onlar içinde düzenlemeler yapılabilir....
Ama şu üslup var ya
Bu gün bu site dahil her ortamda insanları taraf haline gelmesini sağlamıştır.
Eylemleriyle değil de söylemleriyle vatandaşı vatandaşa düşman etmektir bu üslup....
Üniversitede okuyan evladı denetlemek de bana doğru gelmiyor. Lise öğrencisi değil ki bu. Farklı bir şehre üniversite okumaya gidiyor, aile de ona bu sorumluluğu veriyor. Belli bir yaşın üstündeki bir insan. Kendi sorumluluğunu alabilecek olgunlukta ve yaşta bir insan. Hem o şikayet de niye gelmiş anlamadım. Ne şikayeti bu? Ee kız erkek kalmış da ne olmuş, sana ne zararı olmuş bunun? Senin özgürlüğünü mü kısıtlamış? İki yetişkin insan aynı evi paylaşmış, başkasına ne oluyor? İster arkadaştırlar ister sevgili. Söz konusu yasal düzenleme reşit olmayan öğrenciler için olsaydı desteklerdim ama bu başka. Sen üniversite öğrencilerinin evlenmelerine müsaade ediyorsun, üstüne bir de teşvik için üniversite öğrencilerinin kredi borçlarını siliyorsun ama iş aynı evde arkadaş/sevgili olarak kalmaya gelince kendilerini koruyamazlar, kendi sorumluluklarını alamazlar bizim müdahale etmemiz lazım diyorsun. Evlilik sorumluluğunu alabilir kendi sorumluluğunu alamaz. Komik.
Hepimiz farklı bireyler olduğumuza göre aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz değil mi
Muhafazakar kesim çocuklarımıza kötü örnek oluyor deyip apartmanlarında kızlı-erkekli yaşayanları istemeyebilir mesela...
Ya da ben kızım üniversite çağına geldiğinde onun birden fazla erkek ile aynı evde yaşamasına saygı duyabilirim...
Ama bu mesele bunun ötesinde
15 yıl önce üniversite öğrencisine yemek götürürdü ev hanımları
Hatta geçer içeriyi meraklı bakışlarla kolaçan eder, ailesinden uzakta yaşayan gençlere nasihatler verirdi
Şimdi apartmanlarında istemiyor, selam vermiyor hatta şikayet ediyor...
18-22 yaşlarında bir gence eğer ''bak evladım bu apartmanda bu hareketin uygunsuz geliyor bize biraz daha dikkat eder misin yavrum'' dersen mesele kalmaz...
Kimseyi kimseye düşman etmeden çözülebilecek meselelerdir bunlar...
Ben bunu bilir bunu söylerim...
Eskiden insanların özel yaşamın korunmasına dair hakları, sınırları vardı. Şimdi tüm o yazılı şeyler de koruyamayacak.
Benim annem 43 yaşında "3 kız" annesi haberleri izleyince bir anne olarak ne düşünüyo diye ona yönelttim haberi ve tepkisi aynen şu oldu;
"Ben 18ini geçmiş çocuğuma -tamam- dedikten sonra kim hangi hakla karışıyo, denetliyo" dedi.
Bu denetimden çok öte bi'şey.
Valla aynı evde buldukları kızlara bi'de kızlık zarı kontrolü, gebelik testi falan yaptıracak kıvama gelirsek şaşırmayacağım artık.
Baş örtülü arkadaşlara gelince zamanında onlar itilip kakılırdı şimdi çok şükür haklarına kavuştular ancak sorun şu ki şimdi başı açık olan kadınlar itilip kakılan hale geldi. Meclise örtüyle girildi öte yanda dekoltesi yüzünden bi'kadın sunucu işinden oldu.
Düzenleme değil bu, özgürlük değil, başarı hiç değil. Bu ötekileştirmeden başka hiç bi'şey değil terazinin dengesi değişti sadece.
Kesinlikle öyle. Bunun altında başka şeyler var. Ki bu, Türkiye tarihinde çoğunlukla böyle oldu. Bir zihniyet geldi bir kesimi dışladı, o dışlarken dışlanan kesim bilendi, bu kez o iktidara geldi. O iktidara geldiğinde yine öbürünü dışladı, öbürü dişlendi bilendi iktidara geldi. Bu kısır döngü böyle devam ediyor ve maalesef devam da edecek. Dışlamayan, ötekileştirmeyen bir iktidar görebilecek miyiz acaba.
Birkaç farklı siteden okuduğum haberde diyor ki Başbakan;
Aynı binada oturanlardan şikayet geliyor, aileler nerede bu devlet diyor........
Yasal düzenlemeleri yapılsın önce bir bakalım...Sonra tencere tava çalan komşuları hazır şikayete gitmişken, aynı evde kızlı erkekli oturan öğrencileri de şikayet ederiz...
Herkesin kişisel hak ve özgürlükleri vardır evet...
Üniversitede okuyan evladının denetlenmesini isteyen aileler de olabilir, onlar içinde düzenlemeler yapılabilir....
Ama şu üslup var ya
Bu gün bu site dahil her ortamda insanları taraf haline gelmesini sağlamıştır.
Eylemleriyle değil de söylemleriyle vatandaşı vatandaşa düşman etmektir bu üslup....
Ben öğrenci evimde kızlı erkekli kalıyorum diye, komşumun çocuğunun terbiyesi bozuluyorsa, ben onun aldığı terbiyeyi sorgularım şahsen !
Afedersiniz çığlıklar,ah-uh sesleri gelmediği sürece şikayet edilemez. Bu sesler normalde geldiğinde de muhafazakar olmaya da gerek yok.
Ben bile rahatsız olurum.
Aa niye öyle dedin ki ateşle barut uslu uslu yanyana oturup aynı evi paylaşabilir mi? Kesin ahlaksızlık vardır, şikayet etsinler ki gençler doğru yolu bulsunBunlar daha başlangıç gerçekten gün gelecek bankta bile kız-erkek oturamıycaz.
Bizim halkımız 3 maymunu oynamaya devam etsin diyorum sadece. Yazık ATATÜRK'ümün emeklerine ... Adam "ayyaş" kafayla daha iyi yönetti valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?