• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenci Evleri Denetimi

Kaynaksız konu yasakmış Mune Hanım kapatmış, ben de kaynak göstererek tekrar açmak istedim.
Erdoan'dan nemli aklamalar - Hrriyet GNDEM

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Bir defa kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki çalışmalarımızı da yapmış vaziyetteyiz. Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda İnisiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın, çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir" dedi.

Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?

konuyu açtığınız için tebrikler..

Bu aslında onların kadına bakış açısı. Kadın erkek asla arkadaş olamaz. Ortada bir kadın varsa sevişilir.

Ya bunların akılları şeylerinden yukarı çıkmaz mı hiç ?

Not : Bu beni ömür boyu mapusa götürecek bir konu o yüzden sadece bu kadar yazabildim. :ssz:

bu kadar da olmaz yaa ülkede bu kadar sıkıntı varken gündemi degiştirerek baklaım altından neler çıkacakk benim üniversite allahtan bir yıl önce bitii :1: valla yoksa işimiz vardı :9:

gereksiz ve saçma değil tam tersine ,Geç kalınmış bir uygulama,

kim çocuklarını, kızların ve erkelerin aynı dairede kaldığı ve apartman sakinlerini rahatsız edici haraketlerde bulunan kişilerle aynı apartmanda büyütmek ister ,

kim ne derse desin eğer apartman halkı durumdan rahatsız oluyorsa gereği bir an önce yapılmalı ,

he bi de aynı evde kalan öğrencilerin aileleri bu durumdan ne kadar haberdar bu durumda ayrı bi konu tabi !

gereksiz ve saçma değil tam tersine ,Geç kalınmış bir uygulama,

kim çocuklarını, kızların ve erkelerin aynı dairede kaldığı ve apartman sakinlerini rahatsız edici haraketlerde bulunan kişilerle aynı apartmanda büyütmek ister ,

kim ne derse desin eğer apartman halkı durumdan rahatsız oluyorsa gereği bir an önce yapılmalı ,

he bi de aynı evde kalan öğrencilerin aileleri bu durumdan ne kadar haberdar bu durumda ayrı bi konu tabi !

Bu hareketler neler mesela?
Merak ettim:31:

Bu hareketler neler mesela?
Merak ettim:31:

eğlence herkesin hakkıdır ama başkasını rahatsız etmediğin sürece. eğer sen içip içip , olay çıkartıp mahallede husursuzluk ortamı meydana getiriyosan kusura bakmasın kimse ben burda buna dur demek zorundayım.

he bu sadece bi örnekti, final haftasına çok az bi zaman kala arkadaşımın evine kalmaya gittiğimde yaşanan bişeydi, ki bu rahatsızlığın yaşanması için sadece aynı apartmanda yaşamana gerek yok yan taraftaki stüdyo daireler bile yeterli oluyo

ben öğrenciydim bi yıl, bi gün, yaşadım ama orda evi olan devamlı yaşamak zorunda olan aileler ve çocuklar var asıl sorun onların istekleri,

he bu arada bu huzursukları sadece öğrenci olanlar vermiyo sorunlu bi komşunuz olur aynı şeyleri yapar , ama ben sadece öğrenci evleri için değil bütün yaşayanlar için bi düzenleme yapılmasından yanayım...

eğlence herkesin hakkıdır ama başkasını rahatsız etmediğin sürece. eğer sen içip içip , olay çıkartıp mahallede husursuzluk ortamı meydana getiriyosan kusura bakmasın kimse ben burda buna dur demek zorundayım.

he bu sadece bi örnekti, final haftasına çok az bi zaman kala arkadaşımın evine kalmaya gittiğimde yaşanan bişeydi, ki bu rahatsızlığın yaşanması için sadece aynı apartmanda yaşamana gerek yok yan taraftaki stüdyo daireler bile yeterli oluyo

ben öğrenciydim bi yıl, bi gün, yaşadım ama orda evi olan devamlı yaşamak zorunda olan aileler ve çocuklar var asıl sorun onların istekleri,

he bu arada bu huzursukları sadece öğrenci olanlar vermiyo sorunlu bi komşunuz olur aynı şeyleri yapar , ama ben sadece öğrenci evleri için değil bütün yaşayanlar için bi düzenleme yapılmasından yanayım...

Bir mahalledeki huzursuzluğa dur diyecek olan devlet midir peki?

Dediğiniz gibi bu tip rahatsızlıklar sadece öğrenci evlerinden gelmiyor.
Olabilir, apartmanda nasıl yaşaması gerektiğini bilmeyen öğrenciler de olabilir.
Ama bunu tüm öğrencilere ve yaşam alanlarına mal etmek, bu konuda ahlak bekçiliğine soyunmak, üniversiteleri, öğrenci evlerini "fuhuş ve zina yuvası" ilan etmek rezaletin daniskasıdır. Ve amaç, gerçekten apartman sakinlerinin rahatsız olması falan değildir.
Bunu bir kabul edelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir mahalledeki huzursuzluğa dur diyecek olan devlet midir peki?

Dediğiniz gibi bu tip rahatsızlıklar sadece öğrenci evlerinden gelmiyor.
Olabilir, apartmanda nasıl yaşanması gerektiğini bilmeyen öğrenciler de olabilir.
Ama bunun tüm öğrencilere ve yaşam alanlarına mal etmek, bu konuda ahlak bekçiliğine soyunmak, üniversiteleri, öğrenci evlerini "fuhuş ve zina yuvası" ilan etmek rezaletin daniskasıdır. Ve amaç, gerçekten apartman sakinlerinin rahatsız olması falan değildir.
Bunu bir kabul edelim.

Eğer inşanlar birlikte yaşamayı bilmiyorlarsa ve sürekli rahatsızlık veren davranışlar içerisindeyse Evet bana göre devlet buna el koymalı.

siz: amaç apartman sakinlerinin rahatsız olması değil diyorsunuz bu sizin görüşünüz... ben de diyorum ki eğer rahatsızlık edici bi durum varsa kesinlikle devlet eliyle dur denilmeli,

herkesin yaşamı kendisine bu beni ilgilendirmez ama beni kimse rahatsız edemez etmeye de hakkı yok...

benim eski evimde üstümdekiler sabaha kadar bas bas kavga edip ,tv yi sonuna kadar sesini açıp tv seyrediyorlardı.gecenin 4 de mobilyalar çekiliyordu..
bunlar kimdi peki.
evli ve çocuklu bir aile. başbakan onlarlada ilgilenip yasa çıkaracakmı..

Başörtüsü bitti yine özel yaşam... Neymiş efendim öğrenci evlerinde kız erkek birlikte yaşayamaz...Yeni gündem hayırlı olsun...Bir sürede böyle gider sıradaki gündem ne olacak acaba şimdiden merak ediyorum:19::19::19:
Benim yetiştirdiğim büyüttüğüm evladıma benden başkası müdahale edemez ahlak bekçiliğine soyunamaz...Şakamı bu ya neler konuşuyoruz:53::53::53:

Apartmanda gürültü yapan olursa komşuların polise şikayet etme hakkı var zaten o yeni bi uygulama değil.Burada bahsedilen kızlarla erkeklerin beraber yaşaması.Bazı işgüzar apartman sakinleri öğrencilerin evine girip çıkanı dikizleyip,sonra o gelen gidenden rahatsızlık duyduğunu belirtip,öğrencilere problem çıkartıyor hiç haddi olmadığı halde.

Bende öğrencilk hayatımda 2 yıl evde kaldım bizim haricimizde 4 daire daha öğrenciydi ve hiçbir olayımız olmadı. Ama alt katımızda bir aile vardı hafta da en az 2-3 kez kavga tüm mahalle ayağa kalkıyordu kaç kere polis geldi , yine başka bir aile son ses müzik dinliyordu sürekli biz kapılarını çalıp sesi kısmalarını söylemekten utanır olmuştuk artık.

Son düzenleme:
Apartmanda gürültü yapan olursa komşuların polise şikayet etme hakkı var zaten o yeni bi uygulama değil.Burada bahsedilen kızlarla erkeklerin beraber yaşaması.Bazı işgüzar apartman sakinleri öğrencilerin evine girip çıkanı dikizleyip,sonra o gelen gidenden rahatsızlık duyduğunu belirtip,öğrencilere problem çıkartıyor hiç haddi olmadığı halde.

Zaten meraklı apartman sakinlerimiz bol bol mevcut çok örneklerim var buna dair...
Bir de yetkilendirildiler ohhhh ne güzel valla hem röntgenle hem şikayet et herkes çok biliyor edepli uslu yaşamayı çünkü:19::19::19:

şeriata doğru gidiyoruz sonumuz hayır olsun
zorla kımse kımseyı evıne almıyor.Bı erkek bı kız aynı evde olamaz dıye bı kanun mu var veya oyle olduğu ıcın art nıyet pesinde mi olunmalı düşündükce deliriyiorum
Ben erkek arkadasımın evıne kendı öz ırademle gıdıyorsam kımeneeee
ılla erkek kız aynı evde olunca farklı mı dusunulmelı bunların zıhnıyetı bu ıste!!
belkı erkek arkadasım hasta belkı konusmamız gereken seyler var belkı erkek arkadasımla basbasa vakıt gecırmeyı sevıyoruz
kendımı nasıl rahat hıssedıyorsam o dur
ınanın sonumuz hıc ıyı değil

Şimdi bu sözler söylendi diye olacakları söyleyeyim. Gençler yapmayacakları varsa da yapacaklar.
Niye böyle şeyleri insanların aklına sokuyor anlamıyorum...
Şikayet eden apartman sakinlerine gelince, öğrencilere öcü gibi bakmaktan vazgeçin. Onlara hoşgörülü davranmazsanız onlar da size davranmaz...
İnsanların en güzel çağlarıdır o çağlar. Yok denetim gelcekmiş, bilmem ne.
Her öğrenci evinin kapısına bir güvenlik mi deikecek aceba :51:

benim eski evimde üstümdekiler sabaha kadar bas bas kavga edip ,tv yi sonuna kadar sesini açıp tv seyrediyorlardı.gecenin 4 de mobilyalar çekiliyordu..
bunlar kimdi peki.
evli ve çocuklu bir aile. başbakan onlarlada ilgilenip yasa çıkaracakmı..

Aynından bende de var. Bizim apartmana da denetim istiyorum :kkk:

Erdoğan: Meşru hayat vardır gayrimeşru hayat vardır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiyalı mevkidaşı Jyrki Katainen ile Helsinki'de yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yabancı bir gazetecinin aksanlı Türkçesiyle sorduğu 'öğrenci evleri' sorusuna, "Değerli arkadaşımı herhalde birileri özel olarak görevlendirmiş" şeklinde başlayan cümleyle cevap verdi.
YABANCI GAZETECİDEN 'KIZLI ERKEKLİ ÖĞRENCİ EVLERİ TARTIŞMASI' SORUSU
Başbakan Erdoğan, Finlandiya devlet televizyonu Yle'nin diplomasi muhabiri Tom Kankkonen'in Türkçe sorduğu, "Türkiye'de bazı kesimlerin son günlerde artan bir rahatsızlığı var. Öyle bir iddia var ki siz ve Hükümetiniz insanların özel hayatına daha fazla müdahale ediyorsunuz, hatta hayat tarzına müdahale etmek üzeresiniz. Son örnek, kız erkek öğrencilerin oturma koşulları. Böyle bir müdahaleye neden gerek görüyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum. Çünkü 11 yıldır başbakanım, 4,5 yıl belediye başkanlığım var, biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de iki kişiden bir kişinin oyunu almazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. Üç dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şu anda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır gayrimeşru hayat vardır. Bu noktada da tabii ki ülkemizde bizim üzerimize düşen görevler vardır. Bu görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse o görevler çerçevesi içerisinde adımlarımızı atarız."

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/planet/25059169.asp

Son düzenleme:
Bir türlü sakinleyip durulamıyoruz sürekli yeni bir konu yeni bir açıklama anında gündem değiştirme vs...
Bugüne kadar sağlam bir siyasi oluşum ortaya çıkıp bu olup bitene sandıkta cevap veremedi dilerim ki bu bitmek tükenmek bilmeyen açıklamalar yeni gündemlerle kendi kendilerinin sonunu getirirler...Çok sıkıldım ben sürekli biz kimin özgürlüğünü kısıtlamışızki bunca yıl iktidardayız bilmem kaç kişinin oyunu aldık cümlelerinden..Bu kadar insan boşuna tedirgin oluyoruz boşuna geriliyoruz ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz:19::19::19: Emine Ülker Tarhan çok güzel bir laf etmiş ''Sonuçta sende dahil hepimizin hikayesi kızlı erkekli yatılan mezarlıkta son bulacak'' neyin tartışmasını yapmak durumunda bırakılıyoruz...

Son düzenleme:

bu kadar açık ve net bir söylem bile, "apartman sakinlerinin rahatsız olduğu sesler" olarak anlaşılmaya başlanıyor, çok trajikomik :1:

konu başbakanın tabiriyle "öğrencilerin kızlı erkekli aynı evde bulunması"..
yani bu başlık, apartmanlardaki gürültülere çekilmese daha iyi olabilir.

Back