- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Amin teşekkürler :) Şu an bir çeyrek altın kaç lira?Hayırlı olsun canım. Öğrenci olarak böylesine duyarlı olmanı tebrik ediyorum. Artırdıklarınla çeyrek altın parası biriktiğinde çeyrek altın alabilirsin nakit olarak biriktirdiğinde harcamak kolay oluyor ama altın alınca kolay kolay bozduramıyor insan. Birde zorınlu olmadıkça kk kullanmamaya çalışırsan nakit parayla çok daha tutumlu ve düşünerek harcama yaparsın diye düşünüyorum. Çünkü kk harcarken gelecekteki kazanmadığımız paramızı ipotek altına alıyoruz resmen. Birde bozuk paralarını para üstlerini bir kumbarada biriktirebilirsin. Birikiminde konunda hayırlı olsun inşallah:)
6 ay kadar çekmeyince kyk parayı geri alıyormuş. Nasıl geri başvuracağım onunla ilgili bir fikrim de yok.210 tl falan birde merak ettim neden paraniza el koydular
6 ay kadar çekmeyince kyk parayı geri alıyormuş. Nasıl geri başvuracağım onunla ilgili bir fikrim de yok.
Banka hesabı açtım hesap işletim ücreti olmadan iradeli olmam lazım oradaki parayı çekmemek için. İstanbul'da yaşıyorum ve burada hayat çok pahalı, ve maddi durumumuz eskisi gibi değil. Eskiden bol kese harcıyordum, o ülke senin bu ülke benim geziyordum ama artık bütçeyi fazlasıyla kısıtlamak ve birikim yapmak zorundayım. Üstelik bir kedi bakıyorum ve yakın zamanda sahiplendirmeyi düşünüyorum bu yüzden. Kumu, maması, oyuncağı, aşısı derken bayağı masraf olacak ki ilk eve getirdiğimde bile dünya masraf yaptım. Yakınlarda A-101 var neyse ki.Ne kadar saçma bir şey.Bende öğrenciyim cnm. Ama yaşadığım şehirde üniversiteye gittiğim kyk kredisi falan almadım bu yüzden bilmiyorum.
Öncelikle kendine açılmayan teneke kumbaralardan edin. Eline geçen bozuk yada kağıt paraları bu kumbarada biriktir. Öğrenci olduğun için bankalar hesap işletim ücreti alamaz. Bu yüzden başka bir bankadan hesap açtır ve bunu birikim hesabı yap. Eline geçeni yatır ve bu parayı unut.
Hangi şehirde yaşadığını hangi marketler olduğunu bilmiyorum. instagramda aktüel ürünleri mutlaka takip et. Bir çok marketin indirim haberleri oluyor. Ama genel olarak çağrısemt, A101, bim gibi marketlerden yap alışverişi. Deterjan olarak bn genelde kipa indirime girdiği zaman oradan stok yapıyorum En uygun fiyatlısı orada oluyor indirim zamanı.
Biriktirmek zorundayım çünkü ailecek batsak (ki batıyoruz)üç kuruşum yok kenarda. Kyk kredisini biriktirme sebebim üniversite 4.yılımın ev kirasını toptan ödemek.Ogrenciyken niye kendinizi zora sokup para biriktirmeye calisoyorsunuz ki?
Zaten okul bitip hayata atilinca ister istemez gecim derdine duseceksiniz.
Simdiden gecim derdine dusmek kendinizi bunaltmaktan baska bir sey olmasa gerek.
Benim en unutamadigim yillardir ogrencilik yillarim.
Kyk parasini harcamayacaksaniz basvurmasaydiniz keske. Cunku faiziyle geri odeyeceksiniz zaten o parayi biriktirseniz bile tutup geri odemesi baslayinca yine sizin cebinizden daha fazla olarak cikacak.
Biriktirmek zorundayım çünkü ailecek batsak (ki batıyoruz)üç kuruşum yok kenarda. Kyk kredisini biriktirme sebebim üniversite 4.yılımın ev kirasını toptan ödemek.
İlk yıllarımda yedim, içtim, gezdim tozdum. Türkiye'de çoğu insanın hayalini kuramadığı yerlere tatile gittim, ufak da olsa kendi birikimim olsun istiyorum.
3.sınıfım bu yıl. Vakıf üniversitesinde okuyorum ve yemekhanemiz çok pahalı. 10 tl'den aşağı çıkmak zor tek bir öğün için. Araftayız aslında, zorlanıyoruz ama okuldan burs da vermezler.Himm o zaman durum farkli.
Ben her ay ailenizden duzenli bir harclik geliyor arti kyk var ve siz biriktirmek istiyorsunuz gibi dusundum.
Kacinci sinifsiniz 2 mi?
Kediye bakacak baska biri bulmaniz sart olmus artik. Onunda masrafi var cunku.
Yemegide evde kendiniz hazirlamak yerine okulun yemekhaneleri ucuz oluyor orada yiyebilirsiniz.
Benim zamanimda 2 tl ye corba ana yemek pilav meyve veya tatli su ekmek hersey dahil yemek yeniyirdu okulun yemekhanesinde yemeklerde yenmeyecek gibi degildi.
Ayrica universitelerin yemek bursu oluyor ona basvurursaniz ve cikarsa ucretsiz yemek yersiniz.
Ailenizin maddi durumu kotuye gidiyorsa burs basvurularinda bulunabilirsiniz. Derneklerin meslek odalarinin burslari oluyor onlar cikarsa bir nebze rahatlarsiniz.
3.sınıfım bu yıl. Vakıf üniversitesinde okuyorum ve yemekhanemiz çok pahalı. 10 tl'den aşağı çıkmak zor tek bir öğün için. Araftayız aslında, zorlanıyoruz ama okuldan burs da vermezler.
Her ay düzenli harçlık geliyor ama kyk'yı harcamıyorum zaten kesmişler krediyi, ona tekrar başvuracağım. Biriken para gelmez ama yeniden bağlatırsam işe girince boşuna ödememiş olurum.
Çeyreklerini nerede tutuyorsun? Ben evime bir yere saklamayı düşünüyorum gram altın biriktirmeyi düşündüm.Canım bende öğrenciyim. Öncelikle açılmayan kumbaralardan bir tane edinmen lazım. Yoksa senin içinde sıkıntı olur. En azından bozuklukları oraya atarak başla. İkincisi yemeği dışarıdan yemeyi azaltman lazım. Banka hesabın var sanırım eğer harcamam dersen güzel olur ama harcarım dersen altın veya dövize yönel. Bende 10 ay içerisinde buradaki topikler sayesinde 4 çeyrek 60 dolar yapmış bulunmaktayım.
Bende evde tutuyorum... Her zaman nete giremiyorum o yüzden hesaplarla uğraşamıyorum. Eğer daha fazla olsaydı mecbur bankaya yatırıcam hırsızlık olaylarından endişeleniyorumÇeyreklerini nerede tutuyorsun? Ben evime bir yere saklamayı düşünüyorum gram altın biriktirmeyi düşündüm.
Bir öğün 10 lira mi ? Ne ettin kuzucum yahu çok pahalı3.sınıfım bu yıl. Vakıf üniversitesinde okuyorum ve yemekhanemiz çok pahalı. 10 tl'den aşağı çıkmak zor tek bir öğün için. Araftayız aslında, zorlanıyoruz ama okuldan burs da vermezler.
Her ay düzenli harçlık geliyor ama kyk'yı harcamıyorum zaten kesmişler krediyi, ona tekrar başvuracağım. Biriken para gelmez ama yeniden bağlatırsam işe girince boşuna ödememiş olurum.
Üniversitem vakıf :) Çok pahalı yemekhanemiz.Bir öğün 10 lira mi ? Ne ettin kuzucum yahu çok pahalı
Valla ben birikim yapamayanlardanim canım hiçÜniversitem vakıf :) Çok pahalı yemekhanemiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?