Okurken gülümsedim, senin sinirlerini zıplatsa da, gözümde canlandırınca çok sempatik geldi bana anlattığın sahneler..
Benim kızım 3 yaşında doğru kazandı wc alışkanlığı, belki seninki de daha hazır değildir.
NE onu ne kendini zorlama derim.
AÇEV'in eğitimine katılmıştım, olur da wc'ye yaparsa çişini "bay bay" deyip sifonu oğluna çektir. Bonu önermişti kadın. Benim kız çişi gelince çok sevinirdi, çişini görecek ve baybay diyecek diye.
merhabalar...
oğlum 2,5 yaşında çok yaramaz..bunun yanında da çok akıllı ve temiz maşallahhh
çişini kolay öğrenir dedim ve hiç uğraşmam demiştim
1 ay önce açtım altını tualete götürdüm sık sık hiç işemedi
odaya geliyoz altına işiyor...çişi gelince gene gidiyoz yok bitti çiş diyor gene odada çiş yapıyoz...
1 gün böyle geçti,2 gün böyle gecti...ve hala hiç çişini tualette yapmadı hep koltukta halıda falan..
tabi bu arada bezi hiç takmadım...kakasınıda külotuna yapıyordu...
gündüz altına işeyen cocuk gece hiç işemiyor buda enteresandı...
3. gün sabah kaltık hemen tuatete götürdüm halbuki çok işemesi lazım gece de işemedi...yoookk yapmadı
odaya geldik 2 litre rahat işedi...
kızdım 'oğlum ben tualete götürdüm seni neden orda yapmadın burda neden yaptın'dedim
dışarı çıktık jokerde krozetler vardı arabalı falan baya hoş bişey ondan aldık eve geldik...
inanın bir kere oturdu ve işedi...o kadar artıkkkkkk
3 günden sonra daha altına işemedi ve gece de bez bağlamadığım halde tualetede kaldırmıyorum altına işemiyor
çişi kakası gelince söylüyor götürüyorum yapıyor poposunu pipisini yıkadıktan sonra elini yıkıyoz cıkıyozz
çok zor dönem ama sabır lazım...
aslında hiç kızmamakta iyi değil...annem bişey demiyor diye yüz buluyorlar...
ama tualete alışma döneminde ne misafirliğe gidin nede eve misafir alınn düzeni hiç bozmayın
ve asla çişe alıştırmaya başlayınca bez vurmayın..gece de bezsiz yatırın ki bez işini unutsun...
herkese kolay gelsin..11 aylık kızım var onu da kolaylıkla atlatırım insallah
Birde öyle akıllıki,bazen soruyorum çişin varmı diye var diyor.halbuki yok biliyorum.Nereye yapıcaksın çişini diyorum.Gülerek yere diyor
Merhaba 2 yaşındaki oğlumu tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor.Bezi çıkardığımız zamanlar sormaya gerek kalmadan kendisi gün içinde belki 30 defa çişim var diye söylüyor.koşarak wc ye gidiyoruz buraya kadar güzel ama daha 1 kere bile yapmadı.Klozet adaptörü aldım oturuyor bekliyor yapmadan bitti diyor kalkıyoruz.Sonra bir bakıyorum altına yapmış.Yada çişini yaparken var var diyor tabi yetişemiyoruz o esnada tuvalete...
Çişini söylemesi çok güzel sık sık wc ye gidiyoruz yada lazımlığın tasını tutuyorum ayakta öyle bekliyoruz bir süre ama yapmıyor..Sonra hooppp altına...
Nasıl olucak bu iş çok canım sıkılıyor...1 kere yapsa alışacak ama nasıl denk getireceğiz yaaa..
dün akşam yine çişim var dedi tuttum yapmadı.1 dakika sonra altına yaptı..Bu yaz öğrenmesini çok istiyorum 6 numara bez kullanıyoruz artık daha büyüğü yok ....
3 yıldır bebek isteyen biri olarak çok hoşuma gittti ya. Umarım biran önce tuvelete yapmayı öğrenir Onun yere yaptığı çişi bile güzeldir ya
daha erken demekki annesi...
zaten erkek çocuklarının en ideal yaşı 2,5 diyolar bence biraz daha bekleyin...
canım ben de oğlumu 2 yaşında denedim olmadı.iki ay ne gece ne gündüz hiç bez bağlamadım hep alıştırma kiloduyla durdu.inanır mısın bu iki ay boyunca bir adım ilerleyemedik.tabi bu arada zıplayıp yerinde duramayan sinirlerden hiç bahsetmiyorumneyse bu iki ayın sonunda beze geri döndük.2,5 yaşında yine denedik.yine olmadı.tabi bu sefer iki ay beklemedim.daha sonra tam bir sene sonra denedim.3,5 yaşındaydı alıştı
ama hala geceleri altına yapıyoşu an üç ay sonra 5 yaşını dolduracak.ben de doktora götürmeyi düşünüyorum.çünkü 5 yaşına kadar gece alt ıslatmaları normal kabul edildiği için bi tedavi yapılmıyomuş sana tavsiyem daha çocuğun çok küçük belli ki hazır değil.ne kendini ne de çocuğunu yıpratıp aranızdaki ilişkiyi sarsmayın(bizim öyle olmuştu).anneleri geren diğer bir nokta da çevre baskısı
(aaaaaa kaç yaşına gelmiş hala söylemiyo mu hala alıştıramadın mı
koca çocuk olmuş benimki böyleyken maşallah çoktan söylüyodu v.s.)
böyle konuları hiç düşünüp konuşmayın bile herkes ne yaşadığını bilir.size çocuğunuz hastalıklıymış gibi doktor tavsiye edenler de olacaktır bunlara da gülüp geçin
Allah yardımcınız olsun.kolaylıklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?