• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Öğren artık yavrummm ne olurrr

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhaba 2 yaşındaki oğlumu tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor.Bezi çıkardığımız zamanlar sormaya gerek kalmadan kendisi gün içinde belki 30 defa çişim var diye söylüyor.koşarak wc ye gidiyoruz buraya kadar güzel ama daha 1 kere bile yapmadı.Klozet adaptörü aldım oturuyor bekliyor yapmadan bitti diyor kalkıyoruz.Sonra bir bakıyorum altına yapmış.Yada çişini yaparken var var diyor tabi yetişemiyoruz o esnada tuvalete...
Çişini söylemesi çok güzel sık sık wc ye gidiyoruz yada lazımlığın tasını tutuyorum ayakta öyle bekliyoruz bir süre ama yapmıyor..Sonra hooppp altına...
Nasıl olucak bu iş çok canım sıkılıyor...1 kere yapsa alışacak ama nasıl denk getireceğiz yaaa..
dün akşam yine çişim var dedi tuttum yapmadı.1 dakika sonra altına yaptı..Bu yaz öğrenmesini çok istiyorum 6 numara bez kullanıyoruz artık daha büyüğü yok ....

merhaba,bence biraz daha zamanı var bende yasadım aynı seyleri ama sadece sinirlenmekle kalıyosun ben 2kez denedim kızıma 2bucuk yasındaydı ama dediğin gibi oyun yaptı ha bire altına yaptı daha tahammül edemedim ama 3.de çok kolaylıkla öğrendi gercekten zamanı gelince öğreniyolar.çok fazla zorlama sende 1kac ay sonra tekrar dene belki o zaman hazır olur.:emir_bebek:

bende oğlumu 1 hafta oldu tuvalet eğitimini vereli

ama yaklaşık2 aydır uğraşıyordum 3-4 gün deniyoduk olmuyodu tekrar bez bağlıyodum 15 gün durup tekrar deniyoduk

bu şekil 2 ay sürdü çok şükür herşey yoluna girdi fakat benim oğlum 3 yaşında lütfen çocuğunuzu zorlamayın

bide benim oğlum tuvalete girmeyi redediyordu bizde tuvaletin kapısının önünde kavanoza yapıp oyunlarla "çiiişşş hoşçakal" diyip kavanozdan tuvalete döküyoduk

böylece tuvalete girmek kolay oldu şimdi tuvalete yapıyor ....sizde kavanoz gibi bişiyle alıştırabilirsiniz ben büyük oğlumuda bu şekil alıştırmıştım ama o daha erken alışmıştı

Okurken gülümsedim, senin sinirlerini zıplatsa da, gözümde canlandırınca çok sempatik geldi bana anlattığın sahneler..:69:
Benim kızım 3 yaşında doğru kazandı wc alışkanlığı, belki seninki de daha hazır değildir.
NE onu ne kendini zorlama derim.

AÇEV'in eğitimine katılmıştım, olur da wc'ye yaparsa çişini "bay bay" deyip sifonu oğluna çektir. Bonu önermişti kadın. Benim kız çişi gelince çok sevinirdi, çişini görecek ve baybay diyecek diye.

Benimki de üç yaşında. 6-7 ay oldu öğrendiği ama tam öğrenmek sayılmaz. Geceleri mesela iki kez falan altına yapabiliyordu. Ben de gece külotlarından aldım. Ama çözüm değil sanki bu. Külodunu giydirmemeyi deniyoruz. bazen iki kere ıslatıyor altını. Farekedemezsek deyip saat kuruyoruz 2 saatte bir bakıyoruz. O da yoruluyor biz de.
4 yaşından sonra aramalı çözüm diye biliyorum ama. Bir de kardeşinin olması mı etkiliyor. Gündüzleri çok sorun yok. Kendini çok oyuna kaptırmadıysa, ya da sinirli değilse söylüyor. Okulda öğlen uykusunda 15 günde bir vukuatı olabiliyor.
Annem eve geldiğinde çarşaflar varsa getirmiş yine kızım çeyizlerini deyip gülüyor ama bir taraftan da öğrenemeyecek mi ki bu çocuk diye endişeleniyoruz.

merhabalar...
oğlum 2,5 yaşında çok yaramaz..bunun yanında da çok akıllı ve temiz maşallahhh
çişini kolay öğrenir dedim ve hiç uğraşmam demiştim
1 ay önce açtım altını tualete götürdüm sık sık hiç işemedi
odaya geliyoz altına işiyor...çişi gelince gene gidiyoz yok bitti çiş diyor gene odada çiş yapıyoz...
1 gün böyle geçti,2 gün böyle gecti...ve hala hiç çişini tualette yapmadı hep koltukta halıda falan..
tabi bu arada bezi hiç takmadım...kakasınıda külotuna yapıyordu...
gündüz altına işeyen cocuk gece hiç işemiyor buda enteresandı...
3. gün sabah kaltık hemen tuatete götürdüm halbuki çok işemesi lazım gece de işemedi...yoookk yapmadı
odaya geldik 2 litre rahat işedi...
kızdım 'oğlum ben tualete götürdüm seni neden orda yapmadın burda neden yaptın'dedim
dışarı çıktık jokerde krozetler vardı arabalı falan baya hoş bişey ondan aldık eve geldik...
inanın bir kere oturdu ve işedi...o kadar artıkkkkkk
3 günden sonra daha altına işemedi ve gece de bez bağlamadığım halde tualetede kaldırmıyorum altına işemiyor
çişi kakası gelince söylüyor götürüyorum yapıyor poposunu pipisini yıkadıktan sonra elini yıkıyoz cıkıyozz

çok zor dönem ama sabır lazım...
aslında hiç kızmamakta iyi değil...annem bişey demiyor diye yüz buluyorlar...
ama tualete alışma döneminde ne misafirliğe gidin nede eve misafir alınn düzeni hiç bozmayın
ve asla çişe alıştırmaya başlayınca bez vurmayın..gece de bezsiz yatırın ki bez işini unutsun...
herkese kolay gelsin..11 aylık kızım var onu da kolaylıkla atlatırım insallah

Son düzenleme:
Okurken gülümsedim, senin sinirlerini zıplatsa da, gözümde canlandırınca çok sempatik geldi bana anlattığın sahneler..:69:
Benim kızım 3 yaşında doğru kazandı wc alışkanlığı, belki seninki de daha hazır değildir.
NE onu ne kendini zorlama derim.

AÇEV'in eğitimine katılmıştım, olur da wc'ye yaparsa çişini "bay bay" deyip sifonu oğluna çektir. Bonu önermişti kadın. Benim kız çişi gelince çok sevinirdi, çişini görecek ve baybay diyecek diye.

İpekçim ah denk getirebilsek bir kere tuvalete bay bay da deriz neler neler deriz ama daha hiç tuvalete yaptıramadık:50:

merhabalar...
oğlum 2,5 yaşında çok yaramaz..bunun yanında da çok akıllı ve temiz maşallahhh
çişini kolay öğrenir dedim ve hiç uğraşmam demiştim
1 ay önce açtım altını tualete götürdüm sık sık hiç işemedi
odaya geliyoz altına işiyor...çişi gelince gene gidiyoz yok bitti çiş diyor gene odada çiş yapıyoz...
1 gün böyle geçti,2 gün böyle gecti...ve hala hiç çişini tualette yapmadı hep koltukta halıda falan..
tabi bu arada bezi hiç takmadım...kakasınıda külotuna yapıyordu...
gündüz altına işeyen cocuk gece hiç işemiyor buda enteresandı...
3. gün sabah kaltık hemen tuatete götürdüm halbuki çok işemesi lazım gece de işemedi...yoookk yapmadı
odaya geldik 2 litre rahat işedi...
kızdım 'oğlum ben tualete götürdüm seni neden orda yapmadın burda neden yaptın'dedim
dışarı çıktık jokerde krozetler vardı arabalı falan baya hoş bişey ondan aldık eve geldik...
inanın bir kere oturdu ve işedi...o kadar artıkkkkkk
3 günden sonra daha altına işemedi ve gece de bez bağlamadığım halde tualetede kaldırmıyorum altına işemiyor
çişi kakası gelince söylüyor götürüyorum yapıyor poposunu pipisini yıkadıktan sonra elini yıkıyoz cıkıyozz

çok zor dönem ama sabır lazım...
aslında hiç kızmamakta iyi değil...annem bişey demiyor diye yüz buluyorlar...
ama tualete alışma döneminde ne misafirliğe gidin nede eve misafir alınn düzeni hiç bozmayın
ve asla çişe alıştırmaya başlayınca bez vurmayın..gece de bezsiz yatırın ki bez işini unutsun...
herkese kolay gelsin..11 aylık kızım var onu da kolaylıkla atlatırım insallah

Sizin ilk günleriniz gibiyiz bizde demekki...Bir kere yapsa tuvalete alışacakta tutuyor resmen kalkınca odada yapıyor

Birde öyle akıllıki,bazen soruyorum çişin varmı diye var diyor.halbuki yok biliyorum.Nereye yapıcaksın çişini diyorum.Gülerek yere diyor:27:

Birde öyle akıllıki,bazen soruyorum çişin varmı diye var diyor.halbuki yok biliyorum.Nereye yapıcaksın çişini diyorum.Gülerek yere diyor:27:

:1::1::1::1::1:3 yıldır bebek isteyen biri olarak çok hoşuma gittti ya. Umarım biran önce tuvelete yapmayı öğrenir :33::33::33::33::33::33: Onun yere yaptığı çişi bile güzeldir ya :34:

daha erken demekki annesi...
zaten erkek çocuklarının en ideal yaşı 2,5 diyolar bence biraz daha bekleyin...

Merhaba 2 yaşındaki oğlumu tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor.Bezi çıkardığımız zamanlar sormaya gerek kalmadan kendisi gün içinde belki 30 defa çişim var diye söylüyor.koşarak wc ye gidiyoruz buraya kadar güzel ama daha 1 kere bile yapmadı.Klozet adaptörü aldım oturuyor bekliyor yapmadan bitti diyor kalkıyoruz.Sonra bir bakıyorum altına yapmış.Yada çişini yaparken var var diyor tabi yetişemiyoruz o esnada tuvalete...
Çişini söylemesi çok güzel sık sık wc ye gidiyoruz yada lazımlığın tasını tutuyorum ayakta öyle bekliyoruz bir süre ama yapmıyor..Sonra hooppp altına...
Nasıl olucak bu iş çok canım sıkılıyor...1 kere yapsa alışacak ama nasıl denk getireceğiz yaaa..
dün akşam yine çişim var dedi tuttum yapmadı.1 dakika sonra altına yaptı..Bu yaz öğrenmesini çok istiyorum 6 numara bez kullanıyoruz artık daha büyüğü yok ....

canım ben de oğlumu 2 yaşında denedim olmadı.iki ay ne gece ne gündüz hiç bez bağlamadım hep alıştırma kiloduyla durdu.inanır mısın bu iki ay boyunca bir adım ilerleyemedik.tabi bu arada zıplayıp yerinde duramayan sinirlerden hiç bahsetmiyorum:47:neyse bu iki ayın sonunda beze geri döndük.2,5 yaşında yine denedik.yine olmadı.tabi bu sefer iki ay beklemedim.daha sonra tam bir sene sonra denedim.3,5 yaşındaydı alıştı:74:
ama hala geceleri altına yapıyo:19:şu an üç ay sonra 5 yaşını dolduracak.ben de doktora götürmeyi düşünüyorum.çünkü 5 yaşına kadar gece alt ıslatmaları normal kabul edildiği için bi tedavi yapılmıyomuş:50:sana tavsiyem daha çocuğun çok küçük belli ki hazır değil.ne kendini ne de çocuğunu yıpratıp aranızdaki ilişkiyi sarsmayın(bizim öyle olmuştu).anneleri geren diğer bir nokta da çevre baskısı:47:
(aaaaaa kaç yaşına gelmiş hala söylemiyo mu hala alıştıramadın mı
koca çocuk olmuş benimki böyleyken maşallah çoktan söylüyodu v.s.:47:)
böyle konuları hiç düşünüp konuşmayın bile herkes ne yaşadığını bilir.size çocuğunuz hastalıklıymış gibi doktor tavsiye edenler de olacaktır bunlara da gülüp geçin:33:
Allah yardımcınız olsun.kolaylıklar diliyorum.

:1::1::1::1::1:3 yıldır bebek isteyen biri olarak çok hoşuma gittti ya. Umarım biran önce tuvelete yapmayı öğrenir :33::33::33::33::33::33: Onun yere yaptığı çişi bile güzeldir ya :34:

En içten duygularımla söylüyorum Allah tez zamanda hayırlısıyla sağlıklı bir bebek sizede nasip etsin.Amin.

daha erken demekki annesi...
zaten erkek çocuklarının en ideal yaşı 2,5 diyolar bence biraz daha bekleyin...

Hımmm bu erken olduğu anlamınamı geliyor gerçekten?Öyleyse bu yaz zorlamadan ara sıra bezini birkaç saat aralıklarla çıkartmayı denesem?Belki çişim var dediğinde denk gelirde yapmaya başlar ama dediğim gibi ısrarla değil..

canım ben de oğlumu 2 yaşında denedim olmadı.iki ay ne gece ne gündüz hiç bez bağlamadım hep alıştırma kiloduyla durdu.inanır mısın bu iki ay boyunca bir adım ilerleyemedik.tabi bu arada zıplayıp yerinde duramayan sinirlerden hiç bahsetmiyorum:47:neyse bu iki ayın sonunda beze geri döndük.2,5 yaşında yine denedik.yine olmadı.tabi bu sefer iki ay beklemedim.daha sonra tam bir sene sonra denedim.3,5 yaşındaydı alıştı:74:
ama hala geceleri altına yapıyo:19:şu an üç ay sonra 5 yaşını dolduracak.ben de doktora götürmeyi düşünüyorum.çünkü 5 yaşına kadar gece alt ıslatmaları normal kabul edildiği için bi tedavi yapılmıyomuş:50:sana tavsiyem daha çocuğun çok küçük belli ki hazır değil.ne kendini ne de çocuğunu yıpratıp aranızdaki ilişkiyi sarsmayın(bizim öyle olmuştu).anneleri geren diğer bir nokta da çevre baskısı:47:
(aaaaaa kaç yaşına gelmiş hala söylemiyo mu hala alıştıramadın mı
koca çocuk olmuş benimki böyleyken maşallah çoktan söylüyodu v.s.:47:)
böyle konuları hiç düşünüp konuşmayın bile herkes ne yaşadığını bilir.size çocuğunuz hastalıklıymış gibi doktor tavsiye edenler de olacaktır bunlara da gülüp geçin:33:
Allah yardımcınız olsun.kolaylıklar diliyorum.

Başkalarının ne dediği hiç umrumda değil kulak asmam böyle şeylere.Boyu kilosu sağlığı gelişimi yerindemi ona bakarım ben.Diğerleri fasa fiso.Nasılolsa öğrenecek ve şu da var biz daha tam bezi çıkarıp üst üste birkaç gün bile denemedik.Ben çalıştığım için geçen haftasonu 1 gün denedim sadece.Annemde haftaiçi aralıklarla denemiş olmamış.Çişini söylüyor ama tuvalete değil altına ypıyor.Belki evde olsam birkaç gün uğraşsam olabilirde bilemiyorum.15-20 gün sonra yıllık izine çıkacağım tatile gideceğiz.Oralarda öğrenir umarım deneyeceğim bakalım.Zaten sıcakta bezden rahatsız olur.

Back