oglusumun dogar dogmaz elimden alinisi!

azusena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
733
24
118
bitanecik ogluma hamileyken hersey yolundaydi tabi 35.haftaya kadar.35.haftada oglumun cigernde su toplanmasi olmusdu dogrusu ilk defa boyle bisey duymustuk.doktorumuza dogunca nolcak sorularimiz cevapsizdi ve ustu kapali.oglum dogucakdi ama nasil dogunca nolcakdi bizi zor gunler bekliyordu o kesindi ama nolcagini kestiremiyorduk tabi.doktorum boyle birseyi daha once hic gormedigini soyleyince bizde yeni bi doktor aramaya basladik isinde cok iyi bi prof. bulduk.oglum karnimdayken cigerindeki suyu aldi fakat 2 gun sonra kontrole giitiigmizde su cok daha fazla olarak tekrar dolmusdu.
ve ogune gelicek olursak oglen bi sancim tuttu 30 sn filan surdu ama ilk defa bu kadar siddetli bi sancim olmusudu.birdaha boyle bi sancim olsaydi hemen esimi aricaktim ama olmadi.aksam saat on bir civariydi yine esimle hangi hastanede dogum yapsak die konusuyoduk dogum her hastanede oyle yada boyle oluyordy burda onemli olann oglumdu onun icin yeni doagn yogun bakimi cok iyi olan bi hastane gerekliydi bizim icin.o saatlerde gunduz ki sancinn iki kati kadar bi sanci geldi ayaga kalktim bir anda suyum geldi
simdi nolcakdi inanirmisiniz dogumda deli gibi korkan ben o an sadece oglum dogunca nolcak die dusunuyodum cunku cigerinde su hala vardi ve dogunca nefes alamama olasigli cok yuksekdi.karnmdayken suyunu alan profu aradik oda taildeydi ama acdi telefonunu Allah razi olsun ondan bizi bi universite hastanesine yonlendirdi 2 de doktor ayarladi bize hersey Allahin nasip etmesiyle oldu tab ama o profunda hakki cok buyuk hep dua ederim ona ya o olmasaydi......
apar topar hastaneye gitiik normal dogum yapamicaktim sezeryan oglum icin daha iyi demisdi prof ama aciklik biraz fazlaolunca doktor normal dogum dedi.bi odaya aldilar beni hafif hafif ikindirdilar oglum asagi inincde hemen dogumhaneye aldilar dogumhanein obur ucunda oglumu bekleyen bir suru doktor vardi.benm doktorumda bana senn bebeginin orda uzun kalmasi tehlikeli ben ne dersem onu yap dedi zaten kendimi dusunmuyodum tek dsuncem oglum....
cogu insan dogum esnasinda bebginin yuznu dusnuyo bense o an sadece nefesini dusunuyodum nefes aalabilicekmiydi nolucakdi...
ve nihyet bebegimi gordum aglamadi bebegim tabi bnm aklim giitii.hemen neden aglamiyo yasiyomu die sordum.cevap yokdu...
doktorum oglumu bebegimi bekleyen doktoalra verdi hemen cigerindeki suyu siringayla aldilar agzina hava veridiler bi ara nabiz yyok diyip kalp masaji yaptilar donmusdum sadece izliyodum..
bebegim canim nasilda babasina benziyoduuu ayni oyduu.hemen apar topar yogun bakima goturduler kucagima alamadan.benide odama goturduler sabaha kadar uyumadim tabi yanima esimide almadilar anemlerde basla sehirde oturuyodu gece hemen cikitlar anca sabaha karsi aynimdaydlar.ertesi gun zor bela ayakalndim ve hemen ogluma kostum ve gorduklerim karsisinda sok oldum minick oglum solunuma bagliydi vucudundaki aletlerden derisi gozukmuyodu..
oglumun yanina geliyodum oglum kipir kipir oluyodu yanndan biraz uazklasinca hemen kipirdanmayi birakiyodun.doktora durumunu sordum hic iyi olmadigini soledi umut yok onu soyleyelim dedi...
nasil der boyle bisey hic cekinmeden daha dogum yapali 5-6 saaat olmus bir anneye bunu hala anlamis degilim. tabki ben asla umudumu kaybetmedim asla.doktoarrl ne derse desim Allahn dedigi olur.
ertesi gun hastaneden ben ciktim hergun gormeye geldim oglumu hep ayniydi tam 2 hafta hic beslenemdi.ama umudum hala hep vardi hemde bir damla bile eksilmesdenn.tam 18.gun hic beklemdigim bir anda aldm bebegimi kucagima ilk defa emzirdim 20.gun ciktik cok sukur ALlahima. bebgiin su an 5 bucuk aylik saglikli bibebek sonsuz sukur;er olsun Rabbime bebgemizi bize bagisladi. ama hala bu pskoljiden kurtulamadim hala kuvez lafi duysam bile aglarim Allahim herkezn bebegine sag salim kavusmasini nasip eder ins.bebegi yogun bakimda olan annler asla umidinzi kaybetmeyin hep dua edin.saglikla kalin..

ay canım inan sonunu çok zor okudum..Ama Allah'a şükür mutlu sonla bitmş.Tüylerim diken diken oldu..Neler yaşadığını düşünemiorum bile.çok büyük geçmiş olsun.Allah bebeğini sana bağışlamışş..Allahım hepimizin bebeklerine uzun ömürler versinn..

tüylerim üreperdi gözlerim doldu allahım ayırmasın uzun ömürler versn işallah

ayy valla sonunu bende zor getirdim canım yaa neyse ki mutlu sonmuş da çok sevindim..
Rabbim kuzuna sağlıklı uzun ömürler versin bi daha onun en ufak bir acısıyla sınamasın seni..
Bi imtihanmış çok sükür sabırın ve duanla selamete ermişsin

ay okurken nefes bıle almadım rabbım yaa o ne derse o olur .negusel mınıgın kucagında sukurler olsunki.Darısıda bızım gıbı anne adaylarının basına..

anneler hepinize tesekkur ederim sizi aglatmak istemezdim kusura bakmayin.o anlari sadece yasayanlar bilir gercekden cok zor.Allah kimseye yasatmasin.oglumun cigerinde 3 tup vardi tupler hortumlar aracligyla oglumn cigerine bagliydi cigere dolan sular tuplere cikiyodu.doktora su hala geliyomu diye soruyodum bugun yok diyodu ertesi gun soruyodum bugun geliyo diyodu.doktora yalvariyodum yakariyodum bu hep boyle surcekmi bisey diyin die bu boyle gider diyodu.. cevaba bakarmisniz.
Allah kimseyi doktorlarin eline dusurmesin tam 18 gun oldum oldum dirildim hic iyi bisey demediler aalismislar belkide bilmiyorum.hatta en son bebegimin cikcagi gun kiyafetlerini giydirdim doktoru geldi bana diyoki oglunla birlikte burdan cikicagini dusunuyoydun bizhic ihtimal vermiyoduk bu bebek mucize demisdi.tabi yaslar yine bosaldi benden..
tabiki oglumkucagimda cikicam ben bu hastaneden diyodum insan evladindan umudunu nasil keserki?dogum hikayemi yazmamin en buyuk sebebi bebgi yogun bakimda yatan bir cok anne var onalra moral vermek icin gercekden Allaha guvenin dua edin herkezden dua isteyin cunku birinn duasi mutlaka kabul olur.ve hic bir sekilde umidiniz kesmeyin.siimdi benim oglum cok sukur iyi nazar degmesin melegime insallah.ben cok sukur oglumu zorda olsa kucagima aldim darisi tum bugunu beklyen annelerin basina.bebgi kuvezde olan annelr bebginizle konusun sacini oksayin ona melegim beni sakin birakma diyin ben hep oyle yaptim cunku:2::2::2:
Allh hepnize kolay dogum nasip etsin.melekleriniz saglikli olsun.iyi dilek ve dualarinz icin hepinize cok teskkur ederim anneler...

valla yazının sonunu zor getirdim. ço şükür kucağınızda 5 aylık turp gibi bir çocuk olmuş bile :)

benim görümcemde oğluna 7 aylık hamileyken hergün kıpır kıpır hareket eden çocuk bir gün hiç hareket etmemiş görümcemde normal mi diyip doktorunu aramış doktoruda bi gel kontrol edelim demiş .
gitmiş doktor bakmış doğuma alıcaz seni demiş başka da hiç birşey dememiş. görümcem bir şey mi var çocuğa birşeymi oplmuş filan ama doktor korkma bişey yok sakin ol demekten başka bir cvp vermiyormuş. sezeryanla almışlar çocuğu 2 kez bebeğin kalbi durmuş. gürümcemin bişeylerden dolayı karnı birtürlü dikiş tutamamış iki üçkere dikmek zorunda kalmışlar kankaybı çok olmuş filan. 18 gün değil aylarca bebeğini kucağına alamamış görümcem hem uzaktan izlemiş korkuyla umutla. 2 ay sonra sanırım küvözden çıkartılmış taburcu olmuş. şimdi maaşallar turp gibi 9 yaşında.

Bi nefeste sonuna kadar okudum evet bu tarz bir saglik sorunu ilk kez duyuyorum bende ama Allah'a $ükür ki dualarini Allahim kabul etmi$ ve oglunu sana bagi$lami$ ne güzel aradan aylar bile geçmi$ saglikli olmasina sevindim.
Allah anali babali büyütsün evladinizi.. siz yine de ihmal etmeyin saglik durumunu, cigerlerinin geli$imi felan nasil onlari bir takip ettirin.

Kendinize ve bebi$inize iyi bakin.

okurken yazdiklarinizin sonunda baska birsey bekliyordum hatta sonlara dogru okumak bile istemedim ama Alahima bin sükürki birsey olmamis bebeginize.... Rabbim bebeginizi ve diger tüüümmmm bebekleri korusun... cok sevindim bebeginizin hayatta olmasina... cok gecmis olsun

ttesekkur ederim dualariniz icin.daha arda neler neler vardida anlatsam roman olurdu cok sukurki gecdi.ama hep icim gider dogar dogmaz kulacgima alamdigim icin.daha dunyaya yeni gelmis hic biey bilmeyen bebegim ilk benim kokumu duymasi gerekirken...
yanlis anlamayin isyan etmiyorum tabikii.zor da olsa aldim ya bbebgimi kucagima saglikla tam ise artik butun dunya benim

sizde cok gecmis olsun.oyle oluyo isde benimde teyzemn ikiz bebisleri oldu ikisde 1kilo 100grdi.ama bitanesnn kafasi buyuyomus doktor alin bunu evine goturun demis tedavi bile etmemis ama simdi masallh 18 yasinda ikiside turp gibi

bizde ilk defa duyuyorz hatta bu sitede baslik bile actim ama kimse yok demmeki.olmasinda zaten.bebesimiz hastaneden cikdi ama hemn erteis gunden basaldi kontrollerimiz haftada 1-2 kez gidiyoduk da simdi asidan asiya gidiyoruz.iyi cok sukur herseyimiz doktorlar masallah iyi toparlandi diyo cok sukur

Allaha sukur mutlu son yasamissin))) cok zor bi imtihandan gectin, isyan etmedin, dua ettin. Allah mukafatini verdi. cok sevindim.Allah anali babali buyutsun. Bidaha boyle olaylarla karsilastirmasin insaallah

Bir anne için en zor sınavlardan biri ne mutlu sizek sonu güzel olmuş rabbim evlatlarımızla sınamasın bizi ömür boyu sağlık versin yavrularımıza da bizede

evet kim istemezki ilk dogar dogmaz bebegi kucagina almayi... ama dediginiz gibi suanda hayatta ve sagligi yerinde ya bu bile dünyalara bedel

ay resmen ağladım ya

konu miniminnacık bebişler oldumu,heleki böyle durumlar oldumu dayanamıyorum.

rabbim bebeğinizi size bağışlamış.sizlere ve özellikle oğluşunuza uzun,sağlıklı ömürler diliyorum.çok zor bi sınavdan geçmişsiniz.

bişi sorcam bu su toplanması halen devam ediyormu...

hayir hala devam etmio cok sukur zaten etseydi hasateden cikamazdik.su yuzunden oglum nefes alamyodu.solunuma bagliydi.agznda burnnda hortumlar vardi baya kotuydu yani ama gecdi skur ki

canım benim çok geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamıssın ama şükür ki bebeğin şimdi iiRabbim yokluğunu acısını göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…