- 20 Ocak 2013
- 209
- 14
Kendinizi bukadar hırpalamayın.bende herkonuda acabalarla çocuk büyütüyorum ve doktorumuz ki çok güvenirim kendisine gelişim geriliğide olur dedi yani boy kilo kafa çapı gibi.gazdan kendini geriye atıyordur o internetteki bilgilerde yay gibi germe yazıyor insan endişeleniyor ama o durum çok farklı. Ve 6aylık henüz tutamama takip edememe çok normal ve her çocuk bir değil biri çok hızlı gelişim gösterdi diye ötekide göstermek zorunda değil internetten kendi kendinize teşhis koymayın yüreğinizi ferah tutun doktorunuzu dinleyin testleri yaptırıp rahatlayınMrb arkadaşlar h3men konuya girmek istiyorum çünkü moralim çok kötü . Benim oğlum hamilelik diyabeti yüzünden 35 haftalık doğdu erken doğum oldu ve solunum yetmezliğinden 18 gun kuvezde kaldı. İlk uç ay da kolik atağı oldu zaten halada tam geçmiş degil saňcilari hala oluyor gibi bazen. Bu ayın 13 ünde altıncı ayını bitirecek . 4,5 Aylıkken kontrole doktora goturdugumuzde herşey normal herhangi bir sıkıntı yok dedi ve altıncı ayrı tekrar getirin ek gıdaya geçmeden dedi. Ben bu sure içerisinde bebeğimin hareketlerini kontrol ettim ve göz temasını fazla kurması gibi nesneleri fazla takip etmediğini farketti. Ellerini sadece ağzına goturuyor ama birse6 tutamıyor. Ayaklarını bacaklarını oynatıyor ama bazen kend8ni ğeri6or amâ bu g3n3lde ağlarken v3ya s8nirlendiginde gazi olduğunda oluyor. neyse dün doktora goturduk ve doktor çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi ordada gerekli muayenesi yapıldı ve bizi çocuk nörolojiye yönlendirdiler. Bircok sorusuna olumlu cevap verdik doktorun ama hareket muayenesinde pek tatmin olmadı doktor. Perşembe gününe nöroloji uzmanına goturecez ama gün Yor dünden beri kafayı yiyecek internetten okuyup duruyorum ve ya bebeğim spastikse diyorum . Herşey Allahtan tabi Allahtan gelenin başımız üstünde yeri var. ben bebeği min ilerdeki yaşam kalitesi kötü olacak diye şimdiden kendimi kötü hissediyorum daha uzman görmeden. Offff bana bi akıl bir teselli lütfen.