Oğluna resmen aşık olan kayınvalide

sadece benim degil digerlerininde dikkatini cekiyor inan .. Sozlumun teyzesi o an sofrada (iftara davetliydik o gun) ama sen hep ogluna diyorsun hic GULRENGI'ne demiyorsun misafir olan o dedi gulumseyerek, kayinvalidem gulumsedi, ogluma diyecegim tabiki dercesine :)
sozlumun teyzeleri, halalari akrabalari kayinvalidemden cok daha sicak davraniyor bana onlari daha cok seviyorum, herkes bir olmaz tabiki ama nebileyim iste
Ben sana söyliyeyim evleneceksin ve kaynanan daha bi kıskanacak seni rakip görecek ve sen bunları adım adım yaşayacaksın evlendikten takriben 1 sene içindede buraya kaynanam beni kocamdan kıskanıyo diye konu açacaksınn.. olay budur.. kardişş.

hayyalcim bebeği doğsun diyecek ki,bebeğim benden başkasında durmasın,bebeğim benden başkasını sevmesin,bebeğime kimse dokunmasın,daha evlenmeden yaşayacak:KK66:
O kısma hiç değinmek bile istemiyorum ablacım...
O da başka bir boyut.
Zannediyoruz ki, bir tek kendi ailemizin yaptıkları doğru.
Adı kayınvalide olanların ya da görümce olanların tüm yaptıkları yanlış.
Çünkü adları çıkmış derler ya.
Çıkmış 9'a inmez 8'e...

Yalnızca ilk mesajı okudum ve abartılacak bir şey göremedim. Tamam biraz rahatsızlık verici ama o kadar büyük bir problem de değil hani. Sözlün düzgün bir çocuksa sen hiç kafaya takma bunları derim. Çünkü erkek annelerinin büyük kısmı böyle.

su an boyle birsey oldu demedim, konuyun gidisatina bakinca devam etmemesini istedigim icin bu sekilde ifade ettim kendimi
Sizden ricam, benim konum ve sorum hakkinda yardimci olabileceginiz birsey varsa buyrun sayfalarca yazin
ama bir uyeyle laf dalasina girmesin kimse, sadece sana degil diger arkadaslarada diyorum
Tesekkurler.
bakın ben neyi savunuyorum biliyormusunuz. gelinin yanında yavrum tatlım demesini yada sarlmasını garip karşılanması olayı bana garip geldi.
tırnak kesmesi hoş değil. o mesajı görnmedim.
ama bir anne çocuğuna sarılabilmeli,canım diyebilmeli. evlenince bunları neden yapmasın. sadece savunduğum bu. çocuklar evlenince el olmmuyor .

hayyalcim bebeği doğsun diyecek ki,bebeğim benden başkasında durmasın,bebeğim benden başkasını sevmesin,bebeğime kimse dokunmasın,daha evlenmeden yaşayacak:KK66:

cok afedersinde nereden biliyorsun boyle olacagini
bahsettigin kisiyi taniyormusun? kisiligini karakterini biliyormusun? burada yazdigi 3-5 cevaptan bunlari nasil cikarabildin acaba?

Sen boyle yapacaksin herhalde, nasil olsa *kisi kendinden bilirmis isi* :)

düşüncemizi yazacak mıyız.
meg ne germesi lütfen sen yapmma bari
Ben kayınvalide olsam oğlumu kızın yanında öpüp koklayıp durmam.. Ne gereksiz bir durumdur yahu.
Abartı varsa işin içinde ben haklı bir sebep arayamam Okim.. Gülrengi ve designian bunu söylüyor..
Kaynananızı sevmeyin ya da kaynana oğlunu zinhar sevmesin demiyor.

Hamilesiniz. İleride bir gün anne olunca ve çocuğunuz büyüyüp de eş seçtiği zaman, karşıdaki kişi sizi oğlunuzdan ya da kızınızdan koparmaya çalıştığında size de tuhaf gelecek.
Hepimiz kayınvalide adayıyız, unutmayın.
Yalnışş bende kaynana adayıyım ama oğluma 18 yaşına kadar annelik sorumluluğum vardır.. aa evet kolarım gözetirim ama o bir erkektir ve erkek gibi davranmalıdırr ne demek mucuk mucuk şu an öpüyorum kokluyorum ama bir gün adam olduğunda o benim gözümde bir erkek ve evleneceği kadına aitdirr..

Ben kayınvalide olsam oğlumu kızın yanında öpüp koklayıp durmam.. Ne gereksiz bir durumdur yahu.
Abartı varsa işin içinde ben haklı bir sebep arayamam Okim.. Gülrengi ve designian bunu söylüyor..
neden. canın ya. yavrun. neden sarılmayacaksın. inanamıyorum ya. kızın olsa damadın yanındada yapmayacakmısın peki

bakın ben neyi savunuyorum biliyormusunuz. gelinin yanında yavrum tatlım demesini yada sarlmasını garip karşılanması olayı bana garip geldi.
ama bir anne çocuğuna sarılabilmeli,canım diyebilmeli. evlenince bunları neden yapmasın. sadece savunduğum bu. çocuklar evlenince el olmmuyor .

tabikide sevecek, sevsin sarilsin opsun, bunlari yapmassa sorun var demektir
ama benim demek istedigim, her dakika abartarak, yillarca onu gormemis gibi davranmasi, herkes evladini sever tabiki sevecek, canim oglumda diyecek biricik yavrumda diyecek ama bunu 5 dakika icinde 15 kez soylerse sorun var demektir
su an burada boyle yorum yapiyorsun ama inan ki gorsen farkli dusunursun
ben sevmesin demiyorum, bukadar abartmasina hemde benim yanima ne gerek avr diyorum

arkadaşlar örneklerle kanıtlarla gayet de objektif bir şekilde büyük bir çoğunluk olarak kv lerin oğullarına bu şekilde davrandığını gördüm hala da görüyorum. yukarıda da arkadaşın dediği gibi benim oğlum olursa ben onu fanusa koyamam yada devamlı bebek gibi sevemem ki bu onu sevmediğimi göstermez. çok kız isteyen bir anne olarak inş benim de bir oğlum olurda kendi ayakları üstünde duran (adam gibi adam) bir erkek evlat yetiştiririm. evlendikten sonra oğlumun yeni bir hayatı ve ailesi olacak onu desteklemekten ve düştüğünde kaldırmaktan başka ne yapmalıyım acaba???? sırf gelin üzülsün kıskansın köşeye sıkışsın diye bu tarz oyunlar mı oynamalıyım???? yazık kıza , kızlarımıza ve bende bayanım... olursaki gelinime hemen her konuda yardım ederim ve tüm eksikliklerini kapatırım gelin diye bir köşeye atmam... el kızı farklı bir ailede farklı bir kültürde... e kızın karakteri benden farklıysa ve benle yaşamak istemezse bunu da sorgulamam evladım zaten beni gelir görür ben onu samimiyetsiz değil modern yetiştirmişimdir zaten... e hadi bakalım bunun köşeye atılmışlığı nerde ?

Peki Meg sevince ne oluyor?
Kime ne zararı var oğlunu öpmesinin?

İşte annelerin yanlışlarından biri bu.
O adam evlense de eşinden bunları isteyecek.
İstemese bile o ortamı arayacak.
Çünkü annesi yetişkin olmasına müsaade etmeden sürekli peşinden dolaşmış.
BDV'de bunun hakkında az mı konu var sanki?
Çok konu var ki, kocasının sorumsuzluğunu boşvermişliğini anlatan...

Çektirmek eziyet etmek başka birşey.
Kayınvalide de yapsa gelin de yapsa aynı tepkiyi veririm.
Olayı başka bir yerden yorumluyorsunuz.
Kayınvalide hiçbirşey yapmaz iken bile gelinler ya da gelin adayları, en ufak birşeyden bir anlam çıkarabiliyor.
Adı sırf kayınvalide diye cephe alanlar yok mu sanki?
Benim kastım bu...

Bu bayanı anlayabiliyorum..
Kaynanam dışardan hiçbir şey yapmıyor mükemmel kaynana görünür, beni sever bende severim aslında
Ama bazen gerçekten yalandan yaptığı şeyleri insan anlıyor, bunu kelimelere dökünce aa bak bişey yok diyorsun ama yaşayınca çok farkediliyor.
Mesela evlenmeden önce oğlu nerede kaç gün kalmış evde 1 ay yokmuş diye takmayan kv'm
Evlenince 1 hafta görmeyince seni özledim nerdesin yoksun kötü oldum vs muhabbetlere giriyor.
(Kötü olması da kolesterolü olmadığı halde bunun ilacını içirmişler o da dokunmuş, ama sorsan eşimi 1 hafta göremediği için kötü olmuş)
Şimdi bunun yalan olduğunu bile bile oğlunu çok seviyor ondan diyemem, daha önce sevmiyor muydu.
Benim kv bana eziyet etmez, çektirmez, baştan çok sevmiştim ama ben bir şey yapmadığım halde alttan alttan hareketleri soğutuyor bi nebze.

Peki Meg sevince ne oluyor?
Kime ne zararı var oğlunu öpmesinin?

neden israrla anlamamakta israr ediyorsunuz? yoksa gercekten anlayamiyormusunuz hayret

kimse sevmesin opmesin demiyor... sevsinde opsunde sarilsinda canimda desin askimda desin bunda birsey yok
sorun bunu, 2 dakikada bir durmadan vicik vicik mic mic yapmasi, bebek severcesine dakika basi sevmesi

Anlatabildim mi?

cok afedersinde nereden biliyorsun boyle olacagini
bahsettigin kisiyi taniyormusun? kisiligini karakterini biliyormusun? burada yazdigi 3-5 cevaptan bunlari nasil cikarabildin acaba?

Sen boyle yapacaksin herhalde, nasil olsa *kisi kendinden bilirmis isi* :)
hani yazmış ya hep kaynanalar şöyle böyle,burada da yazılıyor.işte bende burada açılan konularar dem vurdum.onlarca konu açıldı kaynanam bebeğime dokunmasın,bebeğim benden başkasını sevmesin,bebeğim başkasına gidince hiç ağlamıyor yoksa bebeğim beni sevmiyor mu,diye:KK66:

gelinim.. allah nasip ederse k.valide olmama da bir 20 sene var.. k.validem eşimi öper, koklar, yavrum der, sarılır, sırtını kaşır (eşim mayışır :KK53: ).. bayılırım onların bu hallerine.. rabbim ayırmasın bu sevgiden derim hep..

Allah herkesin karşısına kendisi gibi gelinler çıkartsın derim bu yüzden..

konu sahibi, şu anlattıklarının hiç birisi ne sorun, ne dert.. k.validen oğlunu kaybediyor havasına girmiş olsa bile bunu değiştirecek olan sensin.. 2 kere "ne güzel bayılıyorum sevginize" desen o da bu havadan çıkar, sen de kıskanç sevgili modundan anında çıkarsın.. evlilik zor, şu an yaşadıklarından çok daha zor..

Benim kayinvalidem de eşime yavrum cocugum der sarilir falan ama bana da yapar aynilarini sag olsun ayirmaz. Gonlunde tabi ki herkesin evladi cok baskadir ama o ayirmadigini hissettirmeye calisir. Boyle yapinca da guzel oluyor, insan kendini dislanmis hissetmiyor, kendisini de o aileye ait hissediyor. Ama tabi herkes ayni sekilde dusunmuyor, bence kayinvalidemin yaptigi da guzel bir davranis, ince dusunuyor.

hani yazmış ya hep kaynanalar şöyle böyle,burada da yazılıyor.işte bende burada açılan konularar dem vurdum.onlarca konu açıldı kaynanam bebeğime dokunmasın,bebeğim benden başkasını sevmesin,bebeğim başkasına gidince hiç ağlamıyor yoksa bebeğim beni sevmiyor mu,diye:KK66:

evet cok konu var bu konuda sana katiliyorum zaten, ama bir insan icin bunu yapip yapmayacagini burada yazdigi cevaplardan karar veremeyiz o yuzden dedim sadece :)

X