• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun yemek yeme düzensizliği

Dertliyim 44

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2019
306
-14
98
30
Merhaba hanımlar fikirlerinize ihtiyacım var. Benim 3 buçuk yaşındaki oğlum pek yemek yemiyo. Her yemek yedirdiğimde ne yedirsem mutlaka yemek ağzındayken kabuğu al diyip ağzından çıkarır ve o şeyi bir daha yemez. Daha önceleri midesi bulanır gibi oluyordu ardından hemen kusuyodu. Bu durum şu son iki aydır çok sık oluyo doktorada götürdüm ilaç yazdı ilacı da verdim verdiğim gibi kustu bütün yediklerini çıkardı sizce bu durum neden olabilir çocuğu benim durumumda olanlar varmı varsa bana fikir verebilir misiniz?

Ne teşhis konuldu ki ilaç verildi? Başka bir doktora daha danışabilirsiniz. İnşaAllah bir şey çıkmaz tabi ki... Porsiyonları yaşına uygun, sevimli şekillerde, eğlenceli tabaklarda servis edebilirsiniz. Farklı menüler deneyebilirsiniz. İnternette çok güzel (yabancı) videolar var.. Biraz değişikliğe gidin yani :) Yemek saatini heyecanla beklesin.

Oğlum 5 yaşında. Yoğurt çorbası, süt, yumurta, börek, mantı, pizza, makarna ve dondurma dışında hiçbir şey yemiyo, tadını bile bilmez. Muz, çilek yerdi onu da bıraktı. Farklı bir şeyi denemesi icin ısrar ettiğimde yada şurup vermem gerektiginde direk kusar. Bunun için 3 yaşındayken psikolağa götürmüştüm ve dediği şey "sizin çocuğunuz canının istediğini yiyor hiçbir problemi yok". Klasik tavsiyelerine uydum her öğün iki çesit yemek sunup dilediğini yiyebilirsin diye çocuk 3 gün aç gezdi. Artık uğraşmıyorum, bu konuda gerçekten yıprandım. Boyu kilosu doğduğundan beri akranlarından 7-8 ay önde, kan değerleri normal. Yalnız bir dip not eğer sık sık manasız kusmalar varsa kan değerlerine baktırmanı tavsiye ederim bir ara bu kusmanın ardından bizde kanda aşırı derecede bakteri çıkmıştı.

Oğlum 5 yaşında. Yoğurt çorbası, süt, yumurta, börek, mantı, pizza, makarna ve dondurma dışında hiçbir şey yemiyo, tadını bile bilmez. Muz, çilek yerdi onu da bıraktı. Farklı bir şeyi denemesi icin ısrar ettiğimde yada şurup vermem gerektiginde direk kusar. Bunun için 3 yaşındayken psikolağa götürmüştüm ve dediği şey "sizin çocuğunuz canının istediğini yiyor hiçbir problemi yok". Klasik tavsiyelerine uydum her öğün iki çesit yemek sunup dilediğini yiyebilirsin diye çocuk 3 gün aç gezdi. Artık uğraşmıyorum, bu konuda gerçekten yıprandım. Boyu kilosu doğduğundan beri akranlarından 7-8 ay önde, kan değerleri normal. Yalnız bir dip not eğer sık sık manasız kusmalar varsa kan değerlerine baktırmanı tavsiye ederim bir ara bu kusmanın ardından bizde kanda aşırı derecede bakteri çıkmıştı.
Benim oğlumda çorbalar, sade makarna, pilav, kuru fasulye, nohut, köfte, patates ,yumurta,süt,helva..bunlar dışında başka bişey yemiyo bebekliği den beri böyle hiç sebze yemekleri, peynir falan ağzına sürmez. Doktor kan değerleri normal dedi vitamin eksikliği fazla dedi onun dışında bı ilaç daha verdi midesi için ama onu yiyincede yedikleriyle beraber kusuyo doktor dedi çocuk gastroenteroloji bölümünede götürürsün dedi

Allah yardımcın olsun canım. Bizde sizin ki kadar abartı bir durum yok ama kızıma çoğu şeyi ağlayarak yedirtiyoruz. Bazen ilk başta ağlasada sonradan anne çok güzelmiş hep yapbundan diyor bazen iş kusmaya gidiyor. Çok az yiyor hatta hiç yemek yemesede olur öyle yaşar yani. Aburcubura bayılıyor meyveye bayılıyor canı istedi mi yemek de yiyor ama ilk önce bir ağlama seansı var. Hatta işi dahada ilerletti yemeği yaparken bile yiyecek diye ağlıyor. Çok yorucu çok yıpratıcı bir durum Allah tüm anne babalara yardım etsin sabır versin.

Allah yardımcın olsun canım. Bizde sizin ki kadar abartı bir durum yok ama kızıma çoğu şeyi ağlayarak yedirtiyoruz. Bazen ilk başta ağlasada sonradan anne çok güzelmiş hep yapbundan diyor bazen iş kusmaya gidiyor. Çok az yiyor hatta hiç yemek yemesede olur öyle yaşar yani. Aburcubura bayılıyor meyveye bayılıyor canı istedi mi yemek de yiyor ama ilk önce bir ağlama seansı var. Hatta işi dahada ilerletti yemeği yaparken bile yiyecek diye ağlıyor. Çok yorucu çok yıpratıcı bir durum Allah tüm anne babalara yardım etsin sabır versin.
Allah yardımcınız olsun gerçekten sizin durumunuz da zormuş.

Yemeği kendi mi yiyor? Eğer siz yediriyorsanız bırakın koyun önüne istediği gibi yesin. Kusma olayına bir şey diyemem ama bizde hiç olmadı.

Üzülmeyin bazen iştahları kapanabiliyor. Dün yediğini bugün yemeyebiliyor ama büyüyorlar sonuçta. Biz de öyle zamanlardan geçtik. Benim kız şimdi 14,5 yaşında ve ayakkabı numarası 41.

Ya bu yabancı çocukların hiç böyle derdi yok. Yemek saati geldi mi koyuyorlar tabağı bardağı masaya, ister yesin ister yemesin bıraksın. Masa toplanıyor ve ara atıştırma hariç bir sonraki öğüne kadar yemek yok. Atıştırma dediğim de az meyve havuç falan. Yemin ederim çocuğun peşinde tabakla gezen bir tane anne tanımadım, görmedim. Hepsi "belki keyfi yok acıkırsa yer" modundalar.

Çok mu tlwfon izleterek yemek yedirdiniz.eger oyleyse cocuklar zamanında yemek yesn diye tel ızletıldıgı için ne yediklerini bilmiyor tele odaklanıp bilinciszce yiyorlar.telefn olmadan yiyince zamanında bilinçsiz bir sekldeyedikleri için onu tukuruyolar ben ne yiyom ya diye. Lokmaları az az verin, onun onune koyun kendisi yesin bizim yedeidigmzden daha cok yiyolar.benim kızımda hemen tukururdu telefonsuz yiyince telefon olnca lop lop yerdi ama işte ne yedginin bilincinde olmayınca verimsiz oluyor.ben yedirince yemez kendisi yiyince daha cok yerdi ya da ben sebzelerınun sekllerını falan masus bişeye benzetirdim AA bulut gibi baksana hadi ye bulutu derdim oyle oyle az olsa yerdi

Back