Kresim 2300 TL hala,kreşin sonunu bilemem ben 2300 ödüyorum yani.Simdi eğer ex kişi katkı saglamazsa devlet anaokuluna başlayacak masrafı daha da düşmüş olacak,bunu tercih etmezdim ama öyle olacak,yarın sabah gidip görüşeceğim devlet ile.Bu arada bu bahsettiğim devlet Lisesi'nin anaokuluna ogrrt arkadaşım gönderiyor özelden bile bu kadar verim alamadım diyor ikisini de denemis biri.Cocugun aylık masrafı 4000 ancak bizde.4000 kreşe abartı demedim hiç,burada da var 4000-4500 e..Anne baba beraber olan kisiler çift maaş olup odeyebilir ben tek maaşım.
Ben mutlu bir anneyim zaten,arada her insan gibi canımı sıkacak şeyler oluyor geçiyor.
Kresim 2300 TL hala,kreşin sonunu bilemem ben 2300 ödüyorum yani.Simdi eğer ex kişi katkı saglamazsa devlet anaokuluna başlayacak masrafı daha da düşmüş olacak,bunu tercih etmezdim ama öyle olacak,yarın sabah gidip görüşeceğim devlet ile.Bu arada bu bahsettiğim devlet Lisesi'nin anaokuluna ogrrt arkadaşım gönderiyor özelden bile bu kadar verim alamadım diyor ikisini de denemis biri.Cocugun aylık masrafı 4000 ancak bizde.4000 kreşe abartı demedim hiç,burada da var 4000-4500 e..Anne baba beraber olan kisiler çift maaş olup odeyebilir ben tek maaşım.
Ben mutlu bir anneyim zaten,arada her insan gibi canımı sıkacak şeyler oluyor geçiyor.
Anlaşmaları bitti yeni sahipleri Ocak ayı eski fiyat şubattan itibaren yeni fiyat koyacak,benim tercihim değil yani ocakta da 2300 verecek olmak.Ocak ayı aidatları yeni kişilere gidecekBen sayfayı kapatırım geçer gördüğümü yazmam bana hiç birsey katmaz. Bu adam her yaptığı ile sizi mutsuz ediyor asıl olay bu
Kreşe gelirsek iflas etmiş bir kadına hala 2300 tl verecekseniz sizin tercihiniz bu artık kötü niyete giriyor. Bu kadar sabit olmanız size zarar
Yok ya kreş konusu laf lafı açarken geçmiştir ben kadının kresinden bile haberdar değilim.Okudugumdan anladığmi önceki mesajlardan birinde yazmıştım.1500 nafakaya+1500 daha istiyormuş kadın, görümce de toplam 3000 çok değil mi demişti.3000 biri 3000 diğer verse 6000 oluyor o yaş çocuğunun masrafı 6000 mi demişti bu yani olay.Ben kreşi gereksiz bulsam kendim kreşe verir miydim okulun bahçesinde devlet anaokulu olmasına rağmen.Herkes kendi bütçesine göre hareket eder.2300 kreş aidatımiz deyince kimse inanmamışto,yarım gün mü yoksa sübyan okulu fln mi demişlerdi,200 de servis ücreti deyince de yok artık 200 e merdivenden bile indirmezler demişlerdi,en kıytırık ayakkabı 350 den başlıyor demişlerdi abartmayın demiştim(şu an için o rakam daha gerçekçi o zamsn öyle değildi)ona mesela o konuyu unutmam:)Simdi msjlara bakardım ama olay ztn kreş parası idi kadın nafaka arti kreşe ortak olmasını istiyordu sizde öyle bir okulu gereksiz lüks bulmuştunuz demekki değilmiş bir ailenin sonu olmus
Benim konuşacak olduğum okulda öğleden sonra çocuk kulüpleri varmış 16.30 a kadar ekstra..Devlet okullarındaki en büyük problem göç politikalarının yansıması- hele anaokulunda hastalıktan kafasını kaldıramayan bebeleri çocukluk çağı asilari bile muamma olan ortama sokmak herkesin harcı değil. Eğer böyle bir tehlike yoksa tabiki - ayrıca devlet okulları yarım gün ama insanlar mecbur esnek saatleri olan kresleri tercih ediyor
o konuları hatırlıyorum ben deYok ya kreş konusu laf lafı açarken geçmiştir ben kadının kresinden bile haberdar değilim.Okudugumdan anladığmi önceki mesajlardan birinde yazmıştım.1500 nafakaya+1500 daha istiyormuş kadın, görümce de toplam 3000 çok değil mi demişti.3000 biri 3000 diğer verse 6000 oluyor o yaş çocuğunun masrafı 6000 mi demişti bu yani olay.Ben kreşi gereksiz bulsam kendim kreşe verir miydim okulun bahçesinde devlet anaokulu olmasına rağmen.Herkes kendi bütçesine göre hareket eder.2300 kreş aidatımiz deyince kimse inanmamışto,yarım gün mü yoksa sübyan okulu fln mi demişlerdi,200 de servis ücreti deyince de yok artık 200 e merdivenden bile indirmezler demişlerdi,en kıytırık ayakkabı 350 den başlıyor demişlerdi abartmayın demiştim(şu an için o rakam ama o zamsn öyle değildi)ona mesela o konuyu unutmam:)
Benim konuşacak olduğum okulda öğleden sonra çocuk kulüpleri varmış 16.30 a kadar ekstra..
Gönlüm elbetteki çocuğun düzenini bozmamakta,3500 derlerse devam etmesini de düşünüyorum Şubat'ta belli olacak her şey,kiram da Şubat'ta yenilenecek ondan bir belirsizlik var
Bizim ev büyük kombi de tasarruflu kombilerden değil,herkese 500 iken bana 800 geliyordu, mantolama yapıldı bu yıl,bayağı düştü Allah'tan faturalar,eksilerde değilse açmadan bile ev sıcak oluyor yoksa doğalgaza üst üste çok zamlar yapıldı yapılıyor da,bir kabus olsa keşke bunlar çocuklar geç geldiler dünyayaÇocuk arkadaşlarını seviyorsa mutluysa bence hiç ellemeyin hoş ne duyarsınız bilmiyorum daha az önce okudum dogalgazla ilgili bir kalem %84 zamlanmis uçurumdan aşağı yuvarlaniyoruz ve çok üzgünüm hepimiz için hele çocuklar için
Bizim ev büyük kombi de tasarruflu kombilerden değil,herkese 500 iken bana 800 geliyordu, mantolama yapıldı bu yıl,bayağı düştü Allah'tan faturalar,eksilerde değilse açmadan vole ev sıcak oluyor yoksa doğalgaza üst üste çok zamlar yapıldı yapılıyor da,bir kabus olsa keşke bunlar çocuklar geç kaldılar dünyaya
Çocuğun masrafları kreş, kıyafet, oyuncak, sağlık.Bunlar 4000 den fazla değil bizde ne yapalım.350-500 den aşağı ayakkabı yok,bir kazak 400 den başlıyor diyenlere abartiyorsunuz dedim hala da diyorum.Sonra biriyle özelden yazistik kıyafetleri Zara'dan oyuncakları toyyz shop tan alıyormus meğer.Yani bu markalari mi kıstas alacağız.Bu markaları kullanıp kreş olarak da cok lüks bir muhitten secersek tabi ayda 6000 de yetmez.Benim demek istediğim 4000 e de çocuk bakılıyor en ucuzlar bu markaların fiyatları değil LCW den de alıyorum ben.o konuları hatırlıyorum ben de
ilginç olan şu ki sizin kreş çok ucuzdu, evet
nihayetinde battılar. çocuğunuz küçük olsa ne yapacaktınız?
sizin kira da çok ucuz
o yaşlı ev sahibeniz de ölürse sizin kira da en kötü 2 katına çıkacak.
yani şanslısınız ki en ucuz şekilde en büyük 2 masrafı hallediyorsunuz, şu zamana kadar hallettiniz.
ama sizin kadar şanslı olmayan insanlara hep "abartmayın o kadar masraf mı olur" dediniz siz hep şimdiye kadar. yukarıda kaç tane konudan mesajınız alıntılanmış hep kendi açınızdan bakıyorsunuz her şeye, sonra da öyle demedim ben diyorsunuz çok tuhaf bir şekilde...(ha keşke bu huyunuzu eş seçerken de kullansaymışsınız)
hadi kreşe değil anaokuluna verebilirsiniz çocuk büyümüş oradan yırtarsınız da kiradan nasıl yırtacaksınız, mesela?
kaldı ki kira ucuzdu, kreş ucuzdu hala sizde ne ev var ne araba....demek ki illa ki masraflar o düzeylerde oluyormuş.
bana fazla sabit fikirli geldiğiniz belirtmek istedim ben de, salt onun için yazdım.
benim masrafım 0 mesela.
ama kreşin de servisin de ortalama masrafların da ne olduğunu değerlendirdiğimde kendime göre yazmıyorum misal hiçbir şeyi.
Ben hafta içi artık kapat aç yapıyorum minimum faturaya ancak öyle ulaşabiliyorum yoksa doğalgaz kirayı gecerBende bu sekildeyim son 6 yıldır birseylere suruklendim
Fakat ömrüm boyunca hep kazançlı sona ulaşan ben oldum. Yine teslimiyet ile ilerliyorum arada söylensem düşsem de kendimi geliştirmek zorundayım artık 2sn duracak hakkımız yok
Dogalgaza zam demek elektriğe üretime ve her kaleme zam demek..
Çocuğun masrafları kreş, kıyafet, oyuncak, sağlık.Bunlar 4000 den fazla değil bizde ne yapalım.350-500 den aşağı ayakkabı yok,bir kazak 400 den başlıyor diyenlere abartiyorsunuz dedim hala da diyorum.Sonra biriyle özelden yazistik kıyafetleri Zara'dan oyuncakları toyyz shop tan alıyormus meğer.Yani bu markalari mi kıstas alacağız.Bu markaları kullanıp kreş olarak da cok lüks bir muhitten secersek tabi ayda 6000 de yetmez.Benim demek istediğim 4000 e de çocuk bakılıyor en ucuzlar bu markaların fiyatları değil LCW den de alıyorum ben.
Ben tek maaşım ve ev almak için para da biriktiriyorum o yüzden biliyorum ortalama çocuk masrafını.Ev kiram Şubat'ta artacak yüksek olursa çocuğu devlete verecegim kesinleşir,ama o dediğim devlet okulu kaliteli bu arada, kresinden ayırmış olmak zor olacak sadece ama yapicak bişey yok bu sene değilse seneye ayrılacaktı.Ev sahibim olurse ev satılacak o ölmeden 2+1 almak hedefim,bu hedefe zara dan toyyz shop tan alışveriş yaparak ulasamam
Ben hafta içi artık kapat aç yapıyorum minimum faturaya ancak öyle ulaşabiliyorum yoksa doğalgaz kirayı gecer
LCW den 200 ucuza zara da kazak varsa özelden mutlaka yazın gidip alayım ben de.Lcw de ucuz değil elbette,bir de kalitesiz.Kotona girdim baktım orayla yarışiyor LCW, havaya girmiş.Civilden 240 TL ye pijama takımı aldım iki yıkamada soldu.O konu yazın açılmıştı o zamandN bu zamana çok değişti her şey,o zaman 4000 ise şimdi 5000,o zaman 6000 se şimdi 7000 oldu o masraflar zatenYine aynı şeyi yapıyorsunuz bu sene yeğenime lcwdan 200 tl ucuza zara mont aldım taş gibi değil ısıtıyor ve defalarca yıkandı tek yıpranma pamuk yok.
Lcwyi hala ucuz mu sanıyorsunuz, artık kapısından geçilecek hal yok sapıttı onlar
Ama o konuda olay nafaka yanında kreş ücreti idi yine söylüyorum kadın sağlıkçı ve nöbet ile çalışıyordu birseylere mecburdu.
Ben o zamanda yazmıştım sizin zamanında vicco aldığınız paraya nike alınıyordu kalıplarınız var ve asla aksi doğru olamaz gibi davranıyorsunuz ama değil
Yok gerçekten ev sıcacık oluyor mantolama çok farketti bir de ara kattayiz.Sogugu sevmem ben sıcak eve giriyoruz ama yine de akşam yakıyorum.Uc gündür ayaz var artık tüm gün yakıyorumDeneyin ama cocukta varken en soğuk havada bence doğru değil
Tüm gün çalışıp soğuk eve geleceksem ne anlamı var
Bu arada allah yavrunuza hayirli omur versin ama onceki coxuga yaptigi babaligi gorerek bu adama niye bi cocuk daha verip cocugu boyle bi adamin evladi yaptiniz o da dusundurucu
Oteki çocuğa yaptığı babalığı görmedim iyi oynadı+1
Neye inanıp güvenerek yani?
Neyazikki öncelikle davanın kesinleşmesini bekleyeceğiz ya da iki yıl sonra miydi tam hatırlamıyorum.Avukat dedi ki artırma davası açıldığında çocuğun özel okula fln gidiyor olması lazım,gerekce gösterilecek büyük harcamalari olması lazım dedi.İki yıl sonra benim okulumda oluyor devlette ama yine de davayı açacağımNafaka artırımı davası olmuyor mu ?
Nafaka çok az.