Ulkemizin kadinlari bu kadar gerizekali olursa, boyle zamparalar 3-5 demez, onlarcasini bosar bosar durur. Kusura bakmayin ama yaptiginiz seyin baska aciklamasi yokMerhabalar hanımlar, içim şişti yine burada buldum kendimi.Ben boşanma aşamasında biriyim,4 yaşında oğlum var.Babasi olacak şahsın üçüncü benim ilk evliliğim.Evet ilk evliliğimi iki kere boşanmış,nafakası olan,borc batağında sinirli sivri dilli biriyle yaparak aptallık ettim.Önceki eşinden 14 yaşında oğlu var 5 yıldır çocuk kendisiyle nafaka azaltma davası nedeniyle görüşmüyor.İki yıl aynı evi paylaştık eşyaları ben aldım evin bütün giderlerini de üstlendim.Bana dava sürecinde türlü cirkeflikler yapan(cimere şikayet,ceza davası, manevi tazminat davası vs),bugunku durumda 800 TL nafakayı ödemek istemeyen,mahkemeden indirim isteyen bir baba kendisi.Para harcayan biri değil, kredileri vardı onlar da memur zamlariyla artık kapanmış olmalı.Yine de asla çocukla ilişkilerine karışmadim,aksine kolaylastirdim.
Şubat ayında kira zammı ve kreşin yeni aidatı belli olacak.Dun mesaj attım nafakada cimrilik yapmayı bırakıp kreşe katkı yapman gerekiyor dedim cevap yok.Az önce de bu hafta sonu çocuk evde olacak haftaya gitsin yazdım.Haftaya yıl başıymış çocuksuz planı varmış (Evden çıkan biri değildir)yarın alsa daha iyi olurmuş ama duruma göre belki alırmış.Tmm dedim sen duruma bak gerekli yerlerden izinlerini al,yeni yıla çocukla girmende bir sıkıntı olur muymuş sor öğren sıkıntı olmazsa biz buradayız dedim, cevap yok.
Burada iki şeye birden kızıyorum.Biri çocuga maddi destek vermek istememesi bir diğeri de şu:Adam üç kere evlilik geçirmiş,iki ayrı kişiden iki çocuğu olan,birine 800 birine tahminen 3500 fln nafaka ödeyen,belki hala borcu girtlakta biri hala yıl başı planı yapabiliyor, bir kadınla belkide..Bu şartlarda hala birileriyle görüşebiliyor kim bilir.Buggsbunny de boşanma kesinlesmedi,daha kesinleşmesine 3-4 sene var diye dizini kırsın otursun ! Mahkemenin boşanma kararına itiraz edip uzatarak benim hayatıma ipotek koyabiliyor ama ben etik olmaz diye önüme bakamiyorum, adalete bak
Çok sinirliyim bu saatte kimseyi arayıp dert de anlatamıyorum iyi ki varsınız
NOT: Nafaka artırım davasını dava kesinlesmeden yani 3-4 yıl boyunca açamıyorum yıllık Üfe Tüfe artışı olacsk sadece
Ama oyle olmuyor iste o is. O adam konu sahibini birisiyle fotograflasa AHLAKA AYKİRİ yasamaktan velayet davasi bile acabilir kazana da bilir. Arkadasim onu cok seven erkek arkadasindan ayrildi ESKİ esi bakin bosandigi esinin iftiralari yuzunden. Nerde kaldi hala evli oldugu adam. Kucuk cocugu olan kadin evlenmek isterse esi dava acabiliyormus velayet icin bunu onlarda ogrenmistim. Bence oonu sahibi cok iyi yapiyor kendini geride tutarak. Bu yere batasica ulkede medeni kanun var ama hakim medeni mi? Savci medeni mi? Artik degil!!! Yani erkek sacsin etrafa spermleri. Horoz gibi ooooooh ama kadin hasa asla yapamaz!Demek ki etik olmaz diye dusunmeyeceksiniz siz de önünüze bakacaksınız.
Üzgünüm ama adam kendini hiç saklamamis zaten önceki çocuğundan da para sakınan biri sizin çocuğunuzdan da sakınır hiç şaşırmadım buna.
Ne alasaliyorsaniz alıp sonrasında yolunuza bakın kendinizi yiprattiginiza değmez.
Yanlış hatırlıyorsunuz kimsenin nafakasını fazla bulmadım.O konuda kadın 1500 nafaka alırken+1500 daha istiyordu.Toplam 3000 TL.Kadinin görümcesi açmıştı konuyu ve demişti ki 3000 abim veriyor 3000 de annesi verse toplam 6000 oluyor sizinkiler aylık 6000 mi harcıyor demişti ben de ben maksimum 4000 harcıyorum kreş ile toplam demiştim.O kadının saf nafakası bile benim 2 katımKonu sahibi ben sizi başka nafaka konusunda nafakayı fazla bulurken, çocuğunuza aylık 200 küsür TL harcamanızla övünürken hatırlıyorum. Daha 3 4 ay olmuştur.
Profil mesajınıza dönmüş durum. Biraz da bile bile lades.
Nafaka geçen sene için de 800 TL azdı, umarım vakti gelince güzel bir artış alırsınız ama başlangıç noktası bu kadar düşükken ne olur bilemiyorum.
Umarım sorunlarınız kolayca çözülür.
İşte öyle olmuyor,bir tanık bulsa zina davası açabiliyor ben de açabiliyorum ama somut bir şey yok sadece tahmin var.Ben bunu bosversem bile çevre yeni bir ilişkimi kabul etmez adım boşanmadan koca bulan kadına çıkar,erkek yapınca erkektir yapar olur.Bosanma davasını kabul etse inanın ki umrumda bile olmaz ne haltlarla uğraştığı..Beni kilitleyip kendinin hayatına bakıyor olduğunu düşünmek sinir bozucu.Çocukla ilgili konularda kesinlikle haklısınız. Ama boşanma davası açılınca o evlilik her türlü bitmiştir. Kimsenin evde oturup sadık kalma yükümlülüğü yoktur bence. O yüzden istediğiyle birlikte olabilir,elbette sizin de kırıp dizi oturacak zorunluluğunuz yok. Ben boşanmayı beklememiştim,kağıt üzerindeki evliliğin bir hükmü yok,herkes de özgür.
Biraz yumuşatarak yazsaydiniz iyiydiUlkemizin kadinlari bu kadar gerizekali olursa, boyle zamparalar 3-5 demez, onlarcasini bosar bosar durur. Kusura bakmayin ama yaptiginiz seyin baska aciklamasi yok
Benden sonra +1 basarisiz evlilikt ,+1 çocuk ve +1 nafaka ile devam ediyor.Bu haliyle bile alıcısı vardır belki.3-4 yıl kendi de evkenemiyor sırf cinsellik için de uğraşıyor olabilir menfaatci biridirSiz böyle bir adamla evlenme planı yapmışsınız, onun yılbaşı planı yapması bana anormal gelmedi
Herkese istediği kadar "çocuğa ben bakıyorum "desin, kendini öyle göstersin.herkes biliyordur gerçeği kimse saf değil ki. Bir çocuğu en fazla annesi düşünür bu böyle .Amin inşallah teşekkürler.Evet o bu eksileriyle kabul edilmeye değecek biri değil zaten kabul edip gelen olsa bile benden beterini yaşayacaktır ve dördüncüsü de bitecektir.Benim kızdığım şey beni niye serbest bırakmıyor,ben burada dediğiniz gibi çocuğa maddi manevi emek harcayayim,o çocuğu işine gelirse alsın,zevk sefa peşinde koşsun,elini de cebine atmasın, herkese de çocuğa ben bakıyorum desin.Neyseki geceki sinirim biraz geçti
Bir anlasam..Hem eziyet etti evliliği çekilmez hale getirdi boşanmaya sıra gelince yok.Eski eşi bununla bosaninca hemen evlenmiş sanırım benim evlenmemi engellemeye çalışıyorDava sürecinde vs diye yazınca boşanma kesinleşmedi kısmını atlamışım afedersiniz. Neden boşanmıyor? Nasıl 3-4 yıl sürebilir ya. Yazık.
Dava sürecinde vs diye yazınca boşanma kesinleşmedi kısmını atlamışım afedersiniz. Neden boşanmıyor? Nasıl 3-4 yıl sürebilir ya. Yazık.
Çocukla nafaka gerginliğini evlenip gelince öğrendim,6 yıl oldu evleneli 4 yıldır ayrı yaşıyoruz.Bu 4 yılın ilk ikisinde ayrılıp barıştık
Hayır yanlış yorum.Cocugu bir hırs ugruna yapmadım,eski eşten çocuğuyla da eşit şartlarda olmasını hiç düşünmedim.Evlendim aile olmak istedim hepsi bu.Ben gecenlerde coook eski bir konuda yorumlariniza rastladim ve gercekten cok sasirmistim. Yorumlarinizdan akli basinda biri oldugunuzu dusunuyordum ama sanirim evliliginizin ilk basinda hirsiniza yenik dusmussunuz. Sitede herkes size sakin cocuk yapmayin demis siz de inatla hayir cocuk yapacagim, ancak o zaman rahatlarim cunku ilk esinden olan cocukla esit sartlara sahip olmali falan demissiniz. Ama bakin seneler sonunda sizin cocugunuz esit sartlari birakin, abisiyle esit nafakayi bile alamiyor.
Aslinda cogu zaman her sey o kadar cok onumuzde oluyor ki. Insanoglu olarak kendi hirslarimizdan saglikli dusunemiyoruz. Ama olan en sonunda cocuklara olunca uzucu oluyor iste.
Hayır yanlış yorum.Cocugu bir hırs ugruna yapmadım,eski eşten çocuğuyla da eşit şartlarda olmasını hiç düşünmedim.Evlendim aile olmak istedim hepsi bu.
Arkadaşlar öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum yorumlarınız için.Eşimle konuştuk ,dün siteden çıkıp makbuz sordum tartışmaya başladık,daha doğrusu o başladı ben sakindim.Tartışmayla arada kaynamasını istemedim bi de bu ara zaten Sıklıkla geriliyoruz çeşitli sebeplerden.Sonuç itibariyle konuyu açtığıma pişman oldum ben senin arkandan işler çevirmiyorum tek derdim sana verdiğim süre içerisinde borcu bitirmek ve kendi ailemizin geleceği için adımlar atmak.Oğluma para yatırmak derken şu an öyle bir durumum yok keşke olsa da yapsam dedi,olsa Yaparım bunu da söyleyim dedi.Bişey demiyorum sadece bana da söylemelisin herhangi bir Planın olduğunda dedim.konu kapansın,evliliğimiz yıpranmasın diye Devamını getirmedim ama onun yaptığı kadarını ben de aileme Yaparım bu şartla istediği fedakarlığı göstersin oğluna.Sevgili anneler hep çocuğu tutuyor ama benim de ailem bana Kıymetli madem.Ara ara tabiki destek olacdk ama tutup bi 10 bin ve üstü yatırım yapmaya kalkarsa kopar kıyametler.Çocuk yapma diyenlere de şunu Söyleyeyim,çocuk yapacağım ki iki çocuğa da ayni yatırımlar yapılsın içim rahat etsin.
Bu konuda söz Hakkı'na sahibim çünkü ben olmadan büyük büyük yatırımlar yapamaz gücü yeter mi o kadar.Benim ds hakkım geçiyorsa söz sahibiyim
Ama biz eşimin borcu bitince ev araba plsnları da yapıyoruz,daha doğrusu ben diyorum alalım ilerde bişeyler.Bunları Alınca benim ds param geçecek ve oğlu da buna varis olacak.Söz sahibiyim !ha Allah'ın izniyle benim de olursa benimkine abi olur o zaman herşeyimix onlar olur.şu an 2 ye tekken istediğini yapmamalı
Yanlış hatırlıyorsunuz kimsenin nafakasını fazla bulmadım.O konuda kadın 1500 nafaka alırken+1500 daha istiyordu.Toplam 3000 TL.Kadinin görümcesi açmıştı konuyu ve demişti ki 3000 abim veriyor 3000 de annesi verse toplam 6000 oluyor sizinkiler aylık 6000 mi harcıyor demişti ben de ben maksimum 4000 harcıyorum kreş ile toplam demiştim.O kadının saf nafakası bile benim 2 katım
Ben bile üşendim okumaya.Hatirladigim kadarıyla önceki çocuğuna benim paramla bilgisayar almak istemişti,ben de benim de çocuğum olursa onunkine fedakarlık yapabileceğimi söylemişimdir,bugün olsa yine aynısını söylerim.Yani burada amaç çocuk yapayim bir çocuğa bir çocuk olsun değildi yine yanlış yorumUsenmedim buldum konunuzu. Bir okudugumu kolay kolay unutmam.
Kresim 2300 TL hala,kreşin sonunu bilemem ben 2300 ödüyorum yani.Simdi eğer ex kişi katkı saglamazsa devlet anaokuluna başlayacak masrafı daha da düşmüş olacak,bunu tercih etmezdim ama öyle olacak,yarın sabah gidip görüşeceğim devlet ile.Bu arada bu bahsettiğim devlet Lisesi'nin anaokuluna ogrrt arkadaşım gönderiyor özelden bile bu kadar verim alamadım diyor ikisini de denemis biri.Cocugun aylık masrafı 4000 ancak bizde.4000 kreşe abartı demedim hiç,burada da var 4000-4500 e..Anne baba beraber olan kisiler çift maaş olup odeyebilir ben tek maaşım.O konuda kresin gayet yeterli olduğunu herkesin abarttıgini söylemiştiniz bizde bu yıl 2300 tl ile hem hizmet verip hem kara geçmeyeceğini söylemiştik ztn kreş sahibi kendine yapmış iflas etmiş
Adamın hamuru bu, defalarca evlenmiş ilgilenmedigi çocuklar olmuş. E sizin söyledikleriniz de var.
Her konuda uzak durup terapi+ mutlu yaşamı hedef edinmelisiniz. Su şartlarda rakamlara takılmak yada başka şeylere takılmak sizi zehirler. Daha yolun başındasıniz oğlunuz babadan eksik, herseyden önce mutlu anne lazım
Not; 2 kardeşim şehrin zamaninin sayılı zenginlerinden birinin kızıyım
Ama bana katkısı dusunuyorum da çok sayilidir
Ne zaman tamamen koptuk o zaman huzura erdim. Annem iyki böyle davranmış. Sonunda evde aldik, arabasınida aldı, karavan bakıyor.
Zamanında eğitim iyiydi ama tertemiz eksiksiz devlet okulunda okuduk ne gezide eksik kaldık ne dershaneden. Üstelik sağlam bir mesleği yoktu.
Sizin şartlarınız çok daha iyi, maaş kuşa dönse de garantisi var
Odak noktanızi değiştirmek ikinize de iyi gelecek. Yoksa her defasında daha da dibe çekeceksiniz