Oğlumun sözde babası

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.268
15.665
Merhabalar hanımlar, içim şişti yine burada buldum kendimi.Ben boşanma aşamasında biriyim,4 yaşında oğlum var.Babasi olacak şahsın üçüncü benim ilk evliliğim.Evet ilk evliliğimi iki kere boşanmış,nafakası olan,borc batağında sinirli sivri dilli biriyle yaparak aptallık ettim.Önceki eşinden 14 yaşında oğlu var 5 yıldır çocuk kendisiyle nafaka azaltma davası nedeniyle görüşmüyor.İki yıl aynı evi paylaştık eşyaları ben aldım evin bütün giderlerini de üstlendim.Bana dava sürecinde türlü cirkeflikler yapan(cimere şikayet,ceza davası, manevi tazminat davası vs),bugunku durumda 800 TL nafakayı ödemek istemeyen,mahkemeden indirim isteyen bir baba kendisi.Para harcayan biri değil, kredileri vardı onlar da memur zamlariyla artık kapanmış olmalı.Yine de asla çocukla ilişkilerine karışmadim,aksine kolaylastirdim.

Şubat ayında kira zammı ve kreşin yeni aidatı belli olacak.Dun mesaj attım nafakada cimrilik yapmayı bırakıp kreşe katkı yapman gerekiyor dedim cevap yok.Az önce de bu hafta sonu çocuk evde olacak haftaya gitsin yazdım.Haftaya yıl başıymış çocuksuz planı varmış (Evden çıkan biri değildir)yarın alsa daha iyi olurmuş ama duruma göre belki alırmış.Tmm dedim sen duruma bak gerekli yerlerden izinlerini al,yeni yıla çocukla girmende bir sıkıntı olur muymuş sor öğren sıkıntı olmazsa biz buradayız dedim, cevap yok.
Burada iki şeye birden kızıyorum.Biri çocuga maddi destek vermek istememesi bir diğeri de şu:Adam üç kere evlilik geçirmiş,iki ayrı kişiden iki çocuğu olan,birine 800 birine tahminen 3500 fln nafaka ödeyen,belki hala borcu girtlakta biri hala yıl başı planı yapabiliyor, bir kadınla belkide..Bu şartlarda hala birileriyle görüşebiliyor kim bilir.Buggsbunny de boşanma kesinlesmedi,daha kesinleşmesine 3-4 sene var diye dizini kırsın otursun ! Mahkemenin boşanma kararına itiraz edip uzatarak benim hayatıma ipotek koyabiliyor ama ben etik olmaz diye önüme bakamiyorum, adalete bak

Çok sinirliyim bu saatte kimseyi arayıp dert de anlatamıyorum iyi ki varsınız

NOT: Nafaka artırım davasını dava kesinlesmeden yani 3-4 yıl boyunca açamıyorum yıllık Üfe Tüfe artışı olacsk sadece

Son düzenleme:
Evladınızın bu hayatta yiyecek ekmeği varmış iyi ki de olmuş Allah sağlıklı uzun ömürler versin İyi bir annesiniz keske babası da iyi bir baba olsaydı..
Her çocuk anne babasıyla sevgi ve aşk görerek büyümeyi hak eder..
Ben açıkcası evlenmeden eski eşle tanışmayı bile doğru buluyorum.
Eski eşleri ile tanıştınız mı kadın dayanışması gibi geliyor bana

Ulkemizin kadinlari bu kadar gerizekali olursa, boyle zamparalar 3-5 demez, onlarcasini bosar bosar durur. Kusura bakmayin ama yaptiginiz seyin baska aciklamasi yok

Diğer kadınlarla birleşip acaba bir şey yapılabilir mi? Avukatınıza sorsanız adamı bezdirip belki vazgeçirebilirsiniz. Hala neden evli kalmaya çalışıyor anlamadım. 6 yılın 4 yılı ayrı ve 4 yaşında çocuk var. Normal biri değil kesinlikle. Bence diğer kişilerle tanışın, konuşun beraber bir çözüm bulun. Üç ayrı evlilik üç kadın, üç çocuk. Adam franchise sistemi ilerlemiş. Aslında ciddi psikolojik sorunlu ve dolandırıcı.

Konu sahibi ben sizi başka nafaka konusunda nafakayı fazla bulurken, çocuğunuza aylık 200 küsür TL harcamanızla övünürken hatırlıyorum. Daha 3 4 ay olmuştur.

Profil mesajınıza dönmüş durum. Biraz da bile bile lades.

Nafaka geçen sene için de 800 TL azdı, umarım vakti gelince güzel bir artış alırsınız ama başlangıç noktası bu kadar düşükken ne olur bilemiyorum.

Umarım sorunlarınız kolayca çözülür.

Çocukla ilgili konularda kesinlikle haklısınız. Ama boşanma davası açılınca o evlilik her türlü bitmiştir. Kimsenin evde oturup sadık kalma yükümlülüğü yoktur bence. O yüzden istediğiyle birlikte olabilir,elbette sizin de kırıp dizi oturacak zorunluluğunuz yok. Ben boşanmayı beklememiştim,kağıt üzerindeki evliliğin bir hükmü yok,herkes de özgür.

Ama oyle olmuyor iste o is. O adam konu sahibini birisiyle fotograflasa AHLAKA AYKİRİ yasamaktan velayet davasi bile acabilir kazana da bilir. Arkadasim onu cok seven erkek arkadasindan ayrildi ESKİ esi bakin bosandigi esinin iftiralari yuzunden. Nerde kaldi hala evli oldugu adam. Kucuk cocugu olan kadin evlenmek isterse esi dava acabiliyormus velayet icin bunu onlarda ogrenmistim. Bence oonu sahibi cok iyi yapiyor kendini geride tutarak. Bu yere batasica ulkede medeni kanun var ama hakim medeni mi? Savci medeni mi? Artik degil!!! Yani erkek sacsin etrafa spermleri. Horoz gibi ooooooh ama kadin hasa asla yapamaz!

Yanlış hatırlıyorsunuz kimsenin nafakasını fazla bulmadım.O konuda kadın 1500 nafaka alırken+1500 daha istiyordu.Toplam 3000 TL.Kadinin görümcesi açmıştı konuyu ve demişti ki 3000 abim veriyor 3000 de annesi verse toplam 6000 oluyor sizinkiler aylık 6000 mi harcıyor demişti ben de ben maksimum 4000 harcıyorum kreş ile toplam demiştim.O kadının saf nafakası bile benim 2 katım

İşte öyle olmuyor,bir tanık bulsa zina davası açabiliyor ben de açabiliyorum ama somut bir şey yok sadece tahmin var.Ben bunu bosversem bile çevre yeni bir ilişkimi kabul etmez adım boşanmadan koca bulan kadına çıkar,erkek yapınca erkektir yapar olur.Bosanma davasını kabul etse inanın ki umrumda bile olmaz ne haltlarla uğraştığı..Beni kilitleyip kendinin hayatına bakıyor olduğunu düşünmek sinir bozucu.

Son düzenleme:
Siz böyle bir adamla evlenme planı yapmışsınız, onun yılbaşı planı yapması bana anormal gelmedi
Benden sonra +1 basarisiz evlilikt ,+1 çocuk ve +1 nafaka ile devam ediyor.Bu haliyle bile alıcısı vardır belki.3-4 yıl kendi de evkenemiyor sırf cinsellik için de uğraşıyor olabilir menfaatci biridir

Herkese istediği kadar "çocuğa ben bakıyorum "desin, kendini öyle göstersin.herkes biliyordur gerçeği kimse saf değil ki. Bir çocuğu en fazla annesi düşünür bu böyle .
Sizi rahat bırakmamasinin nedeni bence kıskançlık.eski eşisiniz. Ama onun esiydiniz.var böyle ruhu kro insanlar gerçekten.ben de çok şaşırıyorum.
Bir arkadaşım vardi ,bir kızı seviyordu.eski sevgilisinin de bir erkek arkadaşı olmuş. "O onunla yapamaz ki ayrilmalilar "falan diyordu. Halbuki kendisi başka birini bulmuş.ona ne. Sevdiğinden degul ama herkesin sahibi olarak görüyor böyle insanlar kendilerini

Dava sürecinde vs diye yazınca boşanma kesinleşmedi kısmını atlamışım afedersiniz. Neden boşanmıyor? Nasıl 3-4 yıl sürebilir ya. Yazık.
Bir anlasam..Hem eziyet etti evliliği çekilmez hale getirdi boşanmaya sıra gelince yok.Eski eşi bununla bosaninca hemen evlenmiş sanırım benim evlenmemi engellemeye çalışıyor

Dava sürecinde vs diye yazınca boşanma kesinleşmedi kısmını atlamışım afedersiniz. Neden boşanmıyor? Nasıl 3-4 yıl sürebilir ya. Yazık.

Ben de aynısını soracaktım

kac yıl ayrı yasadıkları ıspatlı bır sekılde ortaya konulursa zaten otomatık dava acılmıyor mu

karsı taraf ıstesın ıstemesın

ben bu adamla su kadar yıldır aynı evde yasamıyorum ortada evlılık dıye bır sey yok deyıp bu ıs bıtmıyor mu acaba

ınsallah aydınlatır bılen bır avukat

Çocukla nafaka gerginliğini evlenip gelince öğrendim,6 yıl oldu evleneli 4 yıldır ayrı yaşıyoruz.Bu 4 yılın ilk ikisinde ayrılıp barıştık

Ben gecenlerde coook eski bir konuda yorumlariniza rastladim ve gercekten cok sasirmistim. Yorumlarinizdan akli basinda biri oldugunuzu dusunuyordum ama sanirim evliliginizin ilk basinda hirsiniza yenik dusmussunuz. Sitede herkes size sakin cocuk yapmayin demis siz de inatla hayir cocuk yapacagim, ancak o zaman rahatlarim cunku ilk esinden olan cocukla esit sartlara sahip olmali falan demissiniz. Ama bakin seneler sonunda sizin cocugunuz esit sartlari birakin, abisiyle esit nafakayi bile alamiyor.

Aslinda cogu zaman her sey o kadar cok onumuzde oluyor ki. Insanoglu olarak kendi hirslarimizdan saglikli dusunemiyoruz. Ama olan en sonunda cocuklara olunca uzucu oluyor iste.

Hayır yanlış yorum.Cocugu bir hırs ugruna yapmadım,eski eşten çocuğuyla da eşit şartlarda olmasını hiç düşünmedim.Evlendim aile olmak istedim hepsi bu.

Hayır yanlış yorum.Cocugu bir hırs ugruna yapmadım,eski eşten çocuğuyla da eşit şartlarda olmasını hiç düşünmedim.Evlendim aile olmak istedim hepsi bu.

Usenmedim buldum konunuzu. Bir okudugumu kolay kolay unutmam.

O konuda kresin gayet yeterli olduğunu herkesin abarttıgini söylemiştiniz bizde bu yıl 2300 tl ile hem hizmet verip hem kara geçmeyeceğini söylemiştik ztn kreş sahibi kendine yapmış iflas etmiş
Adamın hamuru bu, defalarca evlenmiş ilgilenmedigi çocuklar olmuş. E sizin söyledikleriniz de var.
Her konuda uzak durup terapi+ mutlu yaşamı hedef edinmelisiniz. Su şartlarda rakamlara takılmak yada başka şeylere takılmak sizi zehirler. Daha yolun başındasıniz oğlunuz babadan eksik, herseyden önce mutlu anne lazım

Not; 2 kardeşim şehrin zamaninin sayılı zenginlerinden birinin kızıyım
Ama bana katkısı dusunuyorum da çok sayilidir
Ne zaman tamamen koptuk o zaman huzura erdim. Annem iyki böyle davranmış. Sonunda evde aldik, arabasınida aldı, karavan bakıyor.
Zamanında eğitim iyiydi ama tertemiz eksiksiz devlet okulunda okuduk ne gezide eksik kaldık ne dershaneden. Üstelik sağlam bir mesleği yoktu.
Sizin şartlarınız çok daha iyi, maaş kuşa dönse de garantisi var
Odak noktanızi değiştirmek ikinize de iyi gelecek. Yoksa her defasında daha da dibe çekeceksiniz

Usenmedim buldum konunuzu. Bir okudugumu kolay kolay unutmam.
Ben bile üşendim okumaya.Hatirladigim kadarıyla önceki çocuğuna benim paramla bilgisayar almak istemişti,ben de benim de çocuğum olursa onunkine fedakarlık yapabileceğimi söylemişimdir,bugün olsa yine aynısını söylerim.Yani burada amaç çocuk yapayim bir çocuğa bir çocuk olsun değildi yine yanlış yorum

Kresim 2300 TL hala,kreşin sonunu bilemem ben 2300 ödüyorum yani.Simdi eğer ex kişi katkı saglamazsa devlet anaokuluna başlayacak masrafı daha da düşmüş olacak,bunu tercih etmezdim ama öyle olacak,yarın sabah gidip görüşeceğim devlet ile.Bu arada bu bahsettiğim devlet Lisesi'nin anaokuluna ogrrt arkadaşım gönderiyor özelden bile bu kadar verim alamadım diyor ikisini de denemis biri.Cocugun aylık masrafı 4000 ancak bizde.4000 kreşe abartı demedim hiç,burada da var 4000-4500 e..Anne baba beraber olan kisiler çift maaş olup odeyebilir ben tek maaşım.

Ben mutlu bir anneyim zaten,arada her insan gibi canımı sıkacak şeyler oluyor geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…