• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OĞLUMUN SIKINTISI NEDİR

mahsupella

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
145
61
298
Merhabalar oğlum 3 yaşını geçti 7 aydır çalışıyorum bakıcısını seviyor tanıyoruz da ailecek fakat 2 aydır bir şey oldu sürekli üstüne kaçırıyor söylemiyor ben onu bırakırken tuvaletini gayet güzel söyleyen her şeyi net ifade eden bir çocuktu bir günde 3 kere falan kaçırdığı olmuş bir ara bıraktı şu an grip yine yapıyor doktorada götürdüm bir sıkıntı yok bu yaşlarda kaçırma demiyoruz zaten dedi ama bakıcı kadında bende yorulduk bu durumdan bir fikri olan var mı yardım edin lütfen ne yapmam lazım

Size tepki gosteriyor olabilir,iyi bakilsa da bakıcısıni sevmemiş olabilir alışamamis olabilir sizin yokluğunuza. Her nekadar iyi de bakılsa tanıdık da olsa eve kamera koymanız hem bakıcı tarafından hemde sizin tarafinizdan rahatlik olucaktır.
3 yaşında ve annesi ise gidiyo ona ağır gelmis olabilir ,zamanla alışır insallah.

Size tepki gosteriyor olabilir,iyi bakilsa da bakıcısıni sevmemiş olabilir alışamamis olabilir sizin yokluğunuza. Her nekadar iyi de bakılsa tanıdık da olsa eve kamera koymanız hem bakıcı tarafından hemde sizin tarafinizdan rahatlik olucaktır.
3 yaşında ve annesi ise gidiyo ona ağır gelmis olabilir ,zamanla alışır insallah.
inşallah ama çalışmaya başlamamdan 5 ay sonra böyle bir sey ortaya çıkması canını sıkıyor korktu mu bir şeylerden diyorum aklımda bir sürü şey cok canım sıkılıyor inşallah geçer hemen aklım hep onda

lsun bakici anneden iyi kimse bakamaz seni ozluyodur benimde kizima annem bakiyodu calisiyodum vucudunda sihil cikmis ciktim mecbur isten cocuktan onemli deil is
Haklısınız bırakabilecek durumda olsam ama maalesef değilim şu an bir çözüm arıyorum fellik fellik

evde kamera var mı?ne kadar iyi bakıyormuş görünsede Allah korusun farklı bir durum olmuş olabilir.çocuğu sözle de korkutmuş olabilir.aynı evde frekansları tutmamış olabilir.psikolojik bir şey olabilir doktora götürseniz belki anlaşılır sorunu sonrada bence kreşe verin.

Herkes bakicidan dolayi diyor fakat pek sanmam. Öyle olsa ilk aylarda olurdu. 7 ay olmus bile. Ille bakici olmasindan dolayi degil ki. Kim bilir çoçuk anlik birsey görmüstür, televizyonda yada disarda. Hani 10 yasindaki bir çoçuk olsa evet panik olunmasi lazim fakat daha çok küçük. Benim bildigim bazen tekrar "geri adim" atilabilir. Yani çoçuk hatta tekrar beze ihtiyaç duyabilir.

Doktor tam ne diyor? Bu bir süreçmi? Ne yapilmasi lazim?

Bence tekrar tuvalet egitimini deniyebilirsiniz. Stickerlar ile ödüllendirme, iste 5 tane stickerdan sonra minik bir hediye felan. Ve arada çaktirmadan bu konuyu konusabilirsiniz. Arada kaçirmasi sorun olmadigini fakat eger bir nedeni varsa senin ile her zaman konusabildigini felan söyleyebilirsin.

Herkes bakicidan dolayi diyor fakat pek sanmam. Öyle olsa ilk aylarda olurdu. 7 ay olmus bile. Ille bakici olmasindan dolayi degil ki. Kim bilir çoçuk anlik birsey görmüstür, televizyonda yada disarda. Hani 10 yasindaki bir çoçuk olsa evet panik olunmasi lazim fakat daha çok küçük. Benim bildigim bazen tekrar "geri adim" atilabilir. Yani çoçuk hatta tekrar beze ihtiyaç duyabilir.

Doktor tam ne diyor? Bu bir süreçmi? Ne yapilmasi lazim?

Bence tekrar tuvalet egitimini deniyebilirsiniz. Stickerlar ile ödüllendirme, iste 5 tane stickerdan sonra minik bir hediye felan. Ve arada çaktirmadan bu konuyu konusabilirsiniz. Arada kaçirmasi sorun olmadigini fakat eger bir nedeni varsa senin ile her zaman konusabildigini felan söyleyebilirsin.
bende kadına yada çalışmama değil birşeyden korkma yada çekinmeye bağlıyorum arada soruyorum hiç konuşmak istemiyor bu konuyu sadece bir kere konuşabildik tut diyorum tut diyorum tutamıyorum anne kaçıyor dedi doktor enfeksiyona falan baktı fizyolojik olarak birşey yok dedi o kadar

evde kamera var mı?ne kadar iyi bakıyormuş görünse de Allah korusun farklı bir durum olmuş olabilir.çocuğu sözle de korkutmuş olabilir.aynı evde frekansları tutmamış olabilir.psikolojik bir şey olabilir doktora götürseniz belki anlaşılır sorunu sonrada bence kreşe verin.
hayır yok kamera

bende kadına yada çalışmama değil birşeyden korkma yada çekinmeye bağlıyorum arada soruyorum hiç konuşmak istemiyor bu konuyu sadece bir kere konuşabildik tut diyorum tut diyorum tutamıyorum anne kaçıyor dedi doktor enfeksiyona falan baktı fizyolojik olarak birşey yok dedi o kadar

Baska bir doktorami gitsen? Ne kadar süredir böyle? Sanki biraz zaman versen? Üstüne fazla durmasan? Kim bilir kendiliginden unutur geçer.

Bakıcınız ilgisiz olabilir mi? Çocuğun çişi geldiğini anlamıyor, zamanında tuvalete götürmüyordur belki. Sizin yanınızda da altına yaptığı oldu mu çişini? Çocuklar oyuna ya da o an ilgilendikleri her neyse o şeye odaklandıklarında çiş konusunu unutabiliyorlar, ya da tutabileceklerini düşünerek ilgilendikleri şeyden uzaklaşmamak için söylemiyorlar. Bakım verenin çocuğun hareketlerinden çişinin geldiğini anlayıp müdahale etmesi gerekiyor böyle bir durumda. Bakıcı boşluyor olabilir çocuğu.

Bakıcınız ilgisiz olabilir mi? Çocuğun çişi geldiğini anlamıyor, zamanında tuvalete götürmüyordur belki. Sizin yanınızda da altına yaptığı oldu mu çişini? Çocuklar oyuna ya da o an ilgilendikleri her neyse o şeye odaklandıklarında çiş konusunu unutabiliyorlar, ya da tutabileceklerini düşünerek ilgilendikleri şeyden uzaklaşmamak için söylemiyorlar. Bakım verenin çocuğun hareketlerinden çişinin geldiğini anlayıp müdahale etmesi gerekiyor böyle bir durumda. Bakıcı boşluyor olabilir çocuğu.
ilgisiz bence de ama nasıl çözüm bulacağım şaşırmış durumdayım çoçuk akşama kadar çiş yok dese sormaz bunu fark ettim ve sordum anlattım ama su an iş işten geçti galiba

onu düşünüyorum ama çiş kaçırıyor diye almazlarsa şimdi diye korkuyorum
Sonuçta daha önce böyle bir sorununuz yoktu.

Önce çocuk doktoruna götürüp üşütmeden dolayi olup olmadigini öğrenip daha sonra kreşe verdiğiniz de durumu anlatırsınız onlar sık sık wc' ye göndererek bu durumu önleyebilirler.
Sonuçta önceden böyle bir şey yoktu kreşe verirken de çocuğunuz da bir kusur varmış gibi anlatmayın.Onlar size destek olur.

ilgisiz bence de ama nasıl çözüm bulacağım şaşırmış durumdayım çoçuk akşama kadar çiş yok dese sormaz bunu fark ettim ve sordum anlattım ama su an iş işten geçti galiba
İzin alma şansınız varsa bir hafta on gün izin alın siz ilgilenin bu durumla, muhtemelen toparlar. Sonra da kreşe verin, zaten yaşı gelmiş bakıcıyla kalması gereksiz şu saatten sonra.
Altına kaçırmasını kreşler sorun etmez zaten. Yanına yeterince yedek kıyafet koyarsanız hallederler. Küçük yaş grubunda sık rastlanan bir sorun.

başka doktora gideceğim inşallah 2 ay falan oldu bi ara gitti gibi oldu bu hafta tekrar aynı hasta biraz grip

Demek ilk basta neden etkilendiyse, tekrar etkilenmis. Acaba neden etkileniyor? 2 ay önce yaptigi birsey, simdi tekrar yaptigi birsey varmi?

Pedagogada gidilebilir de, öyle çok agir nedenlerde yok onun için.

Back