Oğlumun problemi ne

Belki de. Şuan kaç yasında ve ne durumda yeğenimiz peki

18 aydan sonra ortaya çıkıyor. 2 yaşına kadar bülbül gibi konuşan ismine tepki veren bütün herşeyi normal giden cocugum şuan konuşmuyor. Atipik otizm tanısı aldı 3 yıldır eğitim görüyoruz. 2 yaş videolarini izleyen öğretmenleri ağzı açık kalıyor, nasıl yani bu çocuk normal diyorlar. İnşallah oğlunuz sapa sağlamdır herhangi bir sorunu yoktur ama çare varken de elinizden ne geliyorsa yapın. Çok geçmiş olsun.

Eski haline kiyasla oldukca ilerledi su an 10 yasinda, cok sosyallesti.

Annesi senelerdir ergoterapist ergoterapist geziyor, sanirim son 2 senedir terapiyi bıraktı artik. Yegenim ayni zamanda dehb'li oldugu icin davranislari kimi zaman otizm uzerinden de degerlendirildi.

Çok gecmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Ama bizde gerileme yok unuttuğu bi kelime yok hep böyleydi öğrendiği bişeyi unutmadan yok. Dediğiniz gibi elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim çok öpüyorum yavrunuzu gözlerinden

Dehb li çocuklar bana nedense hep çok zeki çocuklar izlenimi veriyor. Allah bagışlasın kocaman olmuş ne güzel gecmiş stresli dönemler

Dehb li çocuklar bana nedense hep çok zeki çocuklar izlenimi veriyor. Allah bagışlasın kocaman olmuş ne güzel gecmiş stresli dönemler
:) yani annesinin dedigi su, "artik en azindan teshisi var, basimiza ne geleceğini biliyoruz"

Teşekkür ediyorum kocaman oldu hakikaten ve haklisiniz fazlasiyla zekiler, gerci benim gördüğüm ilk ve tek dehb'li yegenim :)

3.5 yaşındaki bir çocuğun çoktan yetişkinler gibi konuşması gerekiyordu, silik otizm/uyaran eksikliği diye bir tanı yok psikiyatride, otizm çok geniş bir spektrum bazı çocuklar 10 yaşına gelir hala tek kelime edemez altına kaçırır bazısı sadece yönerge almaz, sosyalleşemez ama otizmlidir. Bu süreci yalnızca çocuk/ergen psikiyatri uzmanı muayene eder ve tanıyı koyar. Söylediğiniz şeylerin çözümü anaokulu değil sistematik bir şekilde önce çocuk psikiyatri uzmanı görmeli, tanı koymalı ve yönlendirmeli. Özel eğitime ve konuşma terapisine ihtiyacı olduğunu anlıyorum söylediklerinizden. Yorumlara bakıyorum bunlar normal veya otizmli değil diyen olmuş, hangi akla hizmet hangi uzmanlıkla bunları söylüyorlar anlamış değilim. Çocuğunuzda sizin yazdığınız 3 cümleye bakıp otizm var/yok nasıl denebilir çok şaşırıyorum. Epeydir alanda aktif olarak çocuk psikiyatristiyle beraber çalışan bir psikoloğum bu arada, çocuğunuzu acilen doğru uzmana götürürseniz yönlendirir sizi.

3 ayda özel.egitimden fayda görmemiş olamazsnz. Olumsuz ise başka yere götürün ama mutlaka özel egitim+ergoterapi+ dil konuşma aldırın. Anaokulu ile cozulck bir şey değil anaokulu destektir.
Siz çocuk psikytr. Götürmüş olmalisiniz bir tanı var mı?

Tanılar oğlum büyüdükçe değişti aslında. İlkinde birşey yok dediler mesela ikincisinde işaret parmagini kullanmıyor diye ve ortak dikkat yok diye topa ayağıyla vuramıyor baybayı ters yapıyor diye atipik otizm olabilir emin değilim dedi doktoru bunların hepsi 1 ay içinde değişti düzeldi. Sonra başka doktor silik otizm dedi en son uyaran eksikliği dediler. Özel eğitim de hayvanları renkleri gösteriyorlardı oğlum hepsini biliyor ama söyleyemiyor kırmızı hangi renk deyince gösteriyor köpek hangisi deyince gösteriyor köpek ne der deyince cevap veriyor ama gözü hep başka yerlerde dikkati çok dağınık. Ben özel eğitim den cidden fayda görmedim belki öğretmeni iyi değildir bu da olabilir. Ben hareket eğitimine gönderdim yine 3 ay kadar oraya gidince oğlum inanılmaz değişti aşırk göz teması oldu bütün komutları aldı ve en önemlisi sürekli bizimle oyun oynamak istedi çocuklarla aynı şekilde iletişim kurmak istedi. Tam o sırada ben yine durmadım tamam dedim oldu hemen alıp anaokuluna yazdırdım tekrar başa döndük. Şimdi hem anaokulu hemde özel eğitim e gidecek. Gittiği hareket eğitim merkezının özel eğitimine devam edecek ordakı ilgilenen öğretmen hareket eğitimine değil akedemik eğitimine destek olalım deyip o şekilde karar verdi. İnanın kafam allak bullak. Oğlum hep bi yerlerden destek alarak mı devam edecek ne kadar süre olacak bu anlamıyorum

Bu bir süreç gibi düşünün ama dil konuşma ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…