Oğlumun neyi var?

çocuk konuşmuyor dese yine anlarım da çocuk konuşuyormuş belliki ufak destek atılması lazım
Doktora götürüp erkek çocukları zaten geç konuşur diye tanı koyan bi terapist uzman veya doktor her kimse olması ne kadar mümkün?
Çocuk sonunda konusmadiginda alıp doktora götürecek iş yine bilimle çözülecek babaannem geç konuşur demişti çözümünü de biliyordur deyip alıp çocuğu babaanneye müracaat edeni ben daha duymadım.

Hiç dikkat etmedim bir baktırayım doktora enyisi

cocuk psikiyatri bolumune gidin eger tani koymazsa dil konusma terapistine gidebilirsiniz. kendiniz de evde dil konusma kartlari edinip ozellikle cumle kurmasina yardimci kartlarla calisabilirsiniz. bunun icin eylem kartlari var. tek eylem bildiren kartlarla baslayip arttirabilirsiniz. bir de telaffuz calisabilirsiniz.

3,5 yasindaki cocuktan duzgun kelime cikarmasini beklemek anormal olur bence.. cumle kurabiliyor. uc kelimeli cumlelere gecmis.. varsin dili donmesin.. siz onunla bebekleserek konusuyorsaniz bunun da etkisi var. net ve duzgun kelimelerle konusun. mesela o kediye tedi diyorsa tedi geliyor bak demeyin. kedi geliyor bak deyin.

Size katılıyorum her çocuk çok farklı anne olunca anliyo insan iki kardeş bile benzemiyor davranışları birbirine. Kimisi bir yaşında konuşuyor kimisi 5. Algisi açıksa sorun olmuyor genelde

Benim oğlum 2.5 yaşında ve 10 kelime anca biliyor herseyi anlar yapar algısı açık bayagi . Fiziksel olarak yaşıtlarından bayagi önde ama konusma olarak çok geride. Sanki hiç ogrenmeyecek gibime geliyor. Elimden ne geliyorsa yapiyorum ilk günden. Çok zor konuşmayan cocuk. Geç yürüseydi bu kadar sorun etmezdim herhalde.

Ben kreşe verdim 3,5 yaşında şuan baya gelişme var ama bazı kelimeleri yuvarlıyor ağzında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…