- 13 Kasım 2018
- 1.898
- 1.824
- 63
çocuk konuşmuyor dese yine anlarım da çocuk konuşuyormuş belliki ufak destek atılması lazımBen de böyle konularda hep bilim konussun istedim. Çünkü ne zaman bilimden uzaklaşilsa soylediginiz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Burada mi okudum twitter'da mi hatırlayamıyorum, bir anne otizmli çocuğunun olağanüstü bir algiya kavrayışa sahip oldugunu iddia ediyormus. Aksi her cumleye şiddetle karsi cikiyormus. Ne yazik ki cocuk seslenildiginde bile bakmayan bir çocukmuş. Yine konduramamaktan kaynaklaniyor bu. Bir nebze anlayabiliyorum ama bilimden uzaklasildikca boyle genel geçer seyler yazılıp çiziliyor. Inanan kitle de her zaman bulunuyor. Bu sebeple tedaviler teşhisler gecikiyor. Olan yine masum çocuğa oluyor.
Doktora götürüp erkek çocukları zaten geç konuşur diye tanı koyan bi terapist uzman veya doktor her kimse olması ne kadar mümkün?
Çocuk sonunda konusmadiginda alıp doktora götürecek iş yine bilimle çözülecek babaannem geç konuşur demişti çözümünü de biliyordur deyip alıp çocuğu babaanneye müracaat edeni ben daha duymadım.