Kediye tedi demek anormal bi durum değil 4 hatta 5 yaşına kadar yetişkin konuşmasına erişemez çocuklar. Vakit ayırın konuşma etkinliklerini araştırın internette bir sürü yöntem ve teknik var paralel konuşma, model olma, çevresel düzenleme gibi konuları araştırın uygun içerik bulursunuz . Bi de nitelikli oyuncaklar edinin mesela erkek çocuğu diye sırf araba vs gibi benzer şeyler yerine konuşma becerisine yönelik görseli tanımlamaya yardımcı şeyler alın.Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
3,5 yaşında bir evladım var aşırı hareketli, tuvalet eğitimini falan hemen öğrendi hiç zorlanmadım ne söylersem anlıyor yapıyor ama konuşmaya gelince çok zorlanıyor bütün kelimeleri hemen hemen söylüyor ama tam anlamıyla henüz cümle kuramıyor mesala "anne aç kapapı" (anne aç kapandı) diyor bu şekilde yani konuşamıyor tam anlamı ile bu cümleleride yeni kurmaya başladı aşırı zorlanıyor kreşe gidiyor 4 ay olacak sizce başka ne yapabiliriz
Küçük dilinin iki yanına da bakın şişlik varmı. Yeğenimde bu problem vardı meğersem bu yüzden konuşamıyormuş. Ameliyat oldu problem çözüldü. Böyle bişey yoksa geç konuşan çocuklarda var korkuya kapılmayın. Benim ablam 5 yaşında konuşmayı tamamlamış, olabiliyor. Ama doktora götürün içiniz rahatlasınHayırlı akşamlar arkadaşlar..
3,5 yaşında bir evladım var aşırı hareketli, tuvalet eğitimini falan hemen öğrendi hiç zorlanmadım ne söylersem anlıyor yapıyor ama konuşmaya gelince çok zorlanıyor bütün kelimeleri hemen hemen söylüyor ama tam anlamıyla henüz cümle kuramıyor mesala "anne aç kapapı" (anne aç kapandı) diyor bu şekilde yani konuşamıyor tam anlamı ile bu cümleleride yeni kurmaya başladı aşırı zorlanıyor kreşe gidiyor 4 ay olacak sizce başka ne yapabiliriz
Müsadenizle bir şeye açıklık getirmek isterim , erkek çocukları geç konuşur gibi bir şey söz konusu değildir, yaşlara göre çocukların ortalamaları vardır ve bu ortalamanin altinda ustune icinde olan cocuklar vardir ortalama icinde ve ustunde olan cocuklar normal kabul edilir altindakiler ise gelisimde aksaklik oldugunu gosterir bu cevresel veya genetik vs nedenli.Erkek çocukları geç konuşabiliyor, yiğenimde yaşadık bu sorunu, dr a da götürdük, herşey normal dedi. Zamanla düzeldi. Siz telaş yapmayın, çocuk da kendini baskı altında hissetmesin, zamanla düzelecektir.
Çok güzel açıkladınız çok teşekkür ediyorumMerhabalar. Erkek çocuklarının 4 yaşına kadar konuşmaması normal diye okumuştum ki oğlunuz hiç konuşmuyor değilmiş. Kafanıza takmayın bence kreşe de başlamış iyi gelecektir yaşıtlarıyla bir arada olmak. Çevremde de 4.yaşına kadar konuşmayan erkek çocukları vardı şimdi maşallahları var. Siz bol bol konuşup kitap okuyun yavrunuza ve konuşurken zorlandığında lafını tamamlamayın kendi tamamlamasına izin verin çocuk kendini rahatsız hissedermiş tamamlandığında konuşması gerilermiş. İçinizi ferah tutun insallah zamanla açılır kuzunuz
Doğru söylüyorsunuz bizdeki paniğide hissediyor sanırımErkek çocukları geç konuşabiliyor, yiğenimde yaşadık bu sorunu, dr a da götürdük, herşey normal dedi. Zamanla düzeldi. Siz telaş yapmayın, çocuk da kendini baskı altında hissetmesin, zamanla düzelecektir.
Çok teşekkür ediyorumEğer düzenli doktor kontrolleri yapılıyor ve doktorunuz anormal bir durum görmüyorsa telaş yapmayın. Çok klasik ama bir o kadarda gerçek olan şu cümleyi anne olduktan sonra çok iyi anladım ‘her çocuğun gelişimi başkadır, hiç bir çocuk başkası ile kıyaslanmaz’.
Kimisi 4-5 yaşında hala tuvalette sıkıntı yaşar, kimi geç yürür, kimi erken konuşur...
Oğlunuzun bence hiç birşeyi yok, kalbinizi ferah tutun
Islandim sırılsıklam oldum.Müsadenizle bir şeye açıklık getirmek isterim , erkek çocukları geç konuşur gibi bir şey söz konusu değildir, yaşlara göre çocukların ortalamaları vardır ve bu ortalamanin altinda ustune icinde olan cocuklar vardir ortalama icinde ve ustunde olan cocuklar normal kabul edilir altindakiler ise gelisimde aksaklik oldugunu gosterir bu cevresel veya genetik vs nedenli.
Erkek çocukları ile kız çocukları diye ayirabilecegimiz konu gerçekten cinsiyete dayalı olan konulardir mesela kızların ergenliğe erken girmesi erkeklerin geç girmesi bilimseldir ve kızlar bu konuda öndedir denebilir fakat konuşma yurume boy kilo gibi konularda böyle bir genelleme asla söz konusu değildir bilim henüz buna kanıt getirmedi .
Eşimin yiğe var mesala oda daha ye anlaşılıyor konuştuğu ve ilk okula gidiyorBence önce bi yardım alın doktorunuzdan.
Bol bol konuşmanız çok önemli sessiz ortamda büyüyen çocuklarda böyle olabiliyor. Ya da kavga gürültünün içinde büyüyen çocuklarda. Eğer hep konuşarak büyüttüm psikolojisini kötü etkileyecek bir şey de yaşamadı diyorsanız da doktor görüşü en önemlisi.
Ama erkek çocukları biraz geç konuşur diyorlar benim kuzenim de 6 yaşında yeni yeni anlıyoruz söylediklerini. Anaokuluna başlayınca yaşıtlarının arasında çok çabuk ilerledi
Kendimizi avutan şeylere kapılıp köreltmek yerine biraz gerçekçi olmakta fayda var maalesef ebeveynler kendi çocuklarına konduramadiklari için son çare geleneksel yöntemler veya bilgiler ile sadece kendilerini teselli ediyorlar bence sadece bilim konusulmasin hayatta her şeyden faydalanmak gerek. Bazı konularda kendimi tutamıyorum maalesef.Islandim sırılsıklam oldum.
Bilimsel olgular yazılsın istiyorum hep. Bilim bilim daha cok bilim.
son olarak konu sahibi, pek çok etken olabilir, 3,5 yaşında cümle kurabilmesi lazım. Telaffuzu bilemem ama ben olsam doktora veya çocuk psikologuna götürürdüm, en kötü size neler yapmanız gerektiğini anlatırlarMüsadenizle bir şeye açıklık getirmek isterim , erkek çocukları geç konuşur gibi bir şey söz konusu değildir, yaşlara göre çocukların ortalamaları vardır ve bu ortalamanin altinda ustune icinde olan cocuklar vardir ortalama icinde ve ustunde olan cocuklar normal kabul edilir altindakiler ise gelisimde aksaklik oldugunu gosterir bu cevresel veya genetik vs nedenli.
Erkek çocukları ile kız çocukları diye ayirabilecegimiz konu gerçekten cinsiyete dayalı olan konulardir mesela kızların ergenliğe erken girmesi erkeklerin geç girmesi bilimseldir ve kızlar bu konuda öndedir denebilir fakat konuşma yurume boy kilo gibi konularda böyle bir genelleme asla söz konusu değildir bilim henüz buna kanıt getirmedi .
Benim kızım da geç konuştu ama zehir gibi şimdi 3,5 yaşından sonra dediklerini anlamaya başladık konuşuyordu ama bicibici şeklindeydiHayırlı akşamlar arkadaşlar..
bu kapanan ve açılması istenen şey telefon, tablet ya da televizyonsa ekran zamanını azaltabilirsiniz.mesala "anne aç kapapı" (anne aç kapandı) diyor
Şu okuduğunu anlamayanlardan ve bire bin katanlardan da ben hoşlanmıyorum.bilimin açıklık getiremediği çok şey var, erkek çocuklar gerçekten genel olarak kızlara kıyasla geç konuşuyor olabilir, binlerce kız ve erkek çocuklarda basit bir anket çalışması yapılsa bilimsel kanıt da elde edilir. Böyle bir çalışma yapılmadı diye halk arasında bilinen bir gerçeğe tamamen yanlış diyemezseniz, hele hele ortada çalışma yokken "söz konusu bile olamaz" gibi büyük laflar edemezsiniz. Böyle bir ayrım olmadığına dair yayınlanmış bir bilimsel makale göstermeniz gerekir.
İkincisi erkek ve kızlar arasında boy kilo ayrımı da bilimsel olarak asla genellemez demişsiniz, evet katılıyorum genellenemez çünkü her çocuğun gelişimi farklı ancak aralarında boy ve kilo farkı tabii ki vardır, etrafınızdaki yetişkin erkek ve kadınlara baktığınızda bu boy farkını nasıl görüyorsanız erkek kız çocuklarda da boy farkı görebilirsiniz. Asla gibi kelimeler kullanan insanların gerçekten kaynak göstermesi lazım. Bilirkişi gibi yazılan mesajlardan hoşlanmıyorum. Bu yorumu yazan yüksek bilim insanından kaynak göstermesini rica ediyorum. Asla diye kesin konuştuğu konularda kaynak göstermeli.
son olarak konu sahibi, pek çok etken olabilir, 3,5 yaşında cümle kurabilmesi lazım. Telaffuzu bilemem ama ben olsam doktora veya çocuk psikologuna götürürdüm, en kötü size neler yapmanız gerektiğini anlatırlar
Ben de böyle konularda hep bilim konussun istedim. Çünkü ne zaman bilimden uzaklaşilsa soylediginiz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Burada mi okudum twitter'da mi hatırlayamıyorum, bir anne otizmli çocuğunun olağanüstü bir algiya kavrayışa sahip oldugunu iddia ediyormus. Aksi her cumleye şiddetle karsi cikiyormus. Ne yazik ki cocuk seslenildiginde bile bakmayan bir çocukmuş. Yine konduramamaktan kaynaklaniyor bu. Bir nebze anlayabiliyorum ama bilimden uzaklasildikca boyle genel geçer seyler yazılıp çiziliyor. Inanan kitle de her zaman bulunuyor. Bu sebeple tedaviler teşhisler gecikiyor. Olan yine masum çocuğa oluyor.Kendimizi avutan şeylere kapılıp köreltmek yerine biraz gerçekçi olmakta fayda var maalesef ebeveynler kendi çocuklarına konduramadiklari için son çare geleneksel yöntemler veya bilgiler ile sadece kendilerini teselli ediyorlar bence sadece bilim konusulmasin hayatta her şeyden faydalanmak gerek. Bazı konularda kendimi tutamıyorum maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?