benim oğlumun yüzünde ben gibi bişi çıktı. çocuk doktoru cildiyeye yönlendirdi. cildiye hemanjiom bu dedi kanama yapabilir. kalp ilacı kullanmamız lazım. bunlar özel hastanede denilenler. hemanjiomlara bakıyorum bizimkinden farklı vs. zaten hemen bir güne falan kanama yaptı. durmayan bir kanama. sabaha kadar çocuğun yüzünde parmağımızla tampon yapıyoruz öyle bir kanama. acilde kan durdurucu ilaç yapıyorlar ama tam olarak durmuyordu. poliklinik zamanı hematolojiye muayene olduk. ordan ne dediler hatırlamıyorum plastik cerrahiye gittik aldırmak için.
1.5 yaşında anca. ameliyat için kaç tüp kan alındı. sonra cerrah dedi ki ben bunu yakayım. yakma aleti de o gün başka yere gidecekmiş. anestezisiz falan belki yüzüne lokal anestezi yapılmıştır ben içeri giremedim. yaktılar bir anda. eşim benden dayanıksızdır yıkıldı kaldı. ne olduğunu anlamadık. doktor nedense çok tedirgin oldu. onun tedirginliği bizi daha kötü yaptı. bize sonradan telefonla ulaştı çocuk iyi mi diye. biz de o yüzden emin olamadık. bu olanlar devlet hastanesindeydi.
ince iğneli biyopsi olmaz mı acaba. fikir almış olursunuz. illa hemen müdahale ettirmek değil de.
İğne biyopsisi önerilmiyormuş hem sonuç yanlış çıkıyormuş hem de kötüyse yayılma riski oluyormuş. Sordum kesinlikle öneriyorum dedi yapılacaksa tamamen çıkarılması lazım dedi.