Oğlumun koltuk altında lenf nodu

Benimde ultrason troitlere bakılırken lenf nodu cikti. Ama doktor kötü bisey degil boğaz enfeksiyonu ya da diş iltihabindan kaynaklanır dediydi. Endiselenmeyin

Oğlumun bebeklikten beri vardı bcg aşısıyla çıkmıştı. Büyüktü zamanla küçüldü ağrısızdı. Ama hiç kaybolmadı. Geçen hafta hem büyüdü hem ağrı yaptı
Hasta mıydı geçen hafta? Oğlum hasta olduğunda boynundakiler büyür, geçince küçülür ama hiç kaybolmazlar

Oğlumun koltuk altında 11 *5,5mmboyutunda kalsifiye lenf nodu çıktı. Komşuluğunda 11,5 *5mm kalsifikasyonlar içeren lenf nodu görüldü. Dün yaptırdığını ultrason sonucu. Doktorlar defalarca sormama rağmen bişey demedi. Sonucun kötü olduğunu hissettirdiler. Şuan yıkılmış durumdayım. Hemotoloğa randevu aldım çok korkuyorum ölecek gibiyim. Ultrason sonucu böyle olupta sonucunda temiz çıkan varmı. Bu ultrason sonucunu yorumlayabilecek biri varmı? İnternetten arattım çok da sağlıklı bişey bulamadım. Şuan ölüyorum. Dua edin lütfen.
Geçmiş olsun. Tabi ben doktor değilim ama boğaz, koltuk altı, kasık gibi yerlerde lenf nodları çok enfeksiyon geçiren çocuklarda olabiliyor. İlla kötü bir şey olması gerekmiyor. Yakın zamanda kardeşimin başına geldi ondan biliyorum doktoru söylemişti. Umarım önemli bir şey değildir 🙏🏻

İnşallah dua edermisiniz. Elimden bişey gelmiyor. Hayalleri var evladımın.bu ultrason sonucu çok mu kötü söyleyebilen varsa sevinirim. Nasıl doktorlar endişelenme endişe verici ama bişey çıkmayabilir diyemedi. Okadar mı kötü. Yarın doktora gidecek cesaretim yok. Ağlayamamaktan patladım oğlumun yanında bağırarak ağlamak istiyorum. Ne olur dua edin
Bir doktorla sınırlı kalma bir kaç doktor görsün. Farklı yorumlar olabiliyor. Hiç internetten bakma. Aramızda hekim arkadaş varsa yorumlar belki. Ağla tabi ama oğlunun yanında değil..

Hasta mıydı geçen hafta? Oğlum hasta olduğunda boynundakiler büyür, geçince küçülür ama hiç kaybolmazlar
Evet hastalık geçirdi antibiyotikten bittikten sonra ağrımaya başladı. Sonra kaşınıyor dedi hemen doktora gittim. Galiba ultrason sonucu daki kalsifiye kelimesi iyi değil Allahım çıldıracağım. Yardım et. Ne olur dua edin. Dua istemekten başka bişey gelmiyor elimden.

Önerdi malesef. Kötümü dedim önüne baktı 😭😭ne olurdu uzman birisi yorumlasa şu sonucu. Bişey çıkmasın Allahım.
Bazı doktorlar bu konularda fazla pimpirikli olabiliyor. Göğsümde ki kitleler için gittim doktor renkten renge girmişti. Alıp bakmalıyız dedi başını öne eğip. Annem kahrolmustu. Sonra başka bir prof. A gittik. Parça almaya bile gerek yok. Hiçbir sıkıntı yok ,boşa parça almış oluruz dedi. Bunun üstünden 10 yılı fazladir geçti kaybolup gittiler çok.sukur .belki öyledir uzulmeyin

Bazı doktorlar bu konularda fazla pimpirikli olabiliyor. Göğsümde ki kitleler için gittim doktor renkten renge girmişti. Alıp bakmalıyız dedi başını öne eğip. Annem kahrolmustu. Sonra başka bir prof. A gittik. Parça almaya bile gerek yok. Hiçbir sıkıntı yok ,boşa parça almış oluruz dedi. Bunun üstünden 10 yılı fazladir geçti kaybolup gittiler çok.sukur .belki öyledir uzulmeyin
😭😭😭🙏İnşallah. Ne olur dua edin Allah hepinizden razı olsun. Allahım kimseyi dara düşürmesin evladıyla sınamasın.

Önerdi malesef. Kötümü dedim önüne baktı 😭😭ne olurdu uzman birisi yorumlasa şu sonucu. Bişey çıkmasın Allahım.
Lütfen sakin olun boyut olarak küçük ama içerik olarak şüphelenmiş olabilir bu nedenle biyopsi istemiştir. Çoğunlukla iyi huylu çıkıyor telaş etmeyin eşim lenf kanseri geçirdiği için biliyorum ayrıca size başka bir doktora gitmenizi tavsiye ederim bir fikir daha almış olursunuz.

İçinizi ferah tutun illa kötü olacak diye bir şey yok, zaten genelde malign olmuyor. Çok geçmiş olsun

Lütfen sakin olun boyut olarak küçük ama içerik olarak şüphelenmiş olabilir bu nedenle biyopsi istemiştir. Çoğunlukla iyi huylu çıkıyor telaş etmeyin eşim lenf kanseri geçirdiği için biliyorum ayrıca size başka bir doktora gitmenizi tavsiye ederim bir fikir daha almış olursunuz.
Gözünüz aydın. Siz de belirti neydi. Ultrasonda lenf nodu için ne yazıyordu.

Evet hastalık geçirdi antibiyotikten bittikten sonra ağrımaya başladı. Sonra kaşınıyor dedi hemen doktora gittim. Galiba ultrason sonucu daki kalsifiye kelimesi iyi değil Allahım çıldıracağım. Yardım et. Ne olur dua edin. Dua istemekten başka bişey gelmiyor elimden.
annemin mamografi raporunda vardı kalsifiye bende çok panik yapmıştım o zaman ama dr süt kanallarında kalan sütün kireçlenmiş önemli değil gibi bişey söylemişti çok şükür hiçbir sorun yok seneler geçti üstünden
allahım korktuğunuza uğratmasın ama lenf bezleri vücudun savunma kısımları var çok kolay en ufak bir enfeksiyonda şişebiliyolar

annemin mamografi raporunda vardı kalsifiye bende çok panik yapmıştım o zaman ama dr süt kanallarında kalan sütün kireçlenmiş önemli değil gibi bişey söylemişti çok şükür hiçbir sorun yok seneler geçti üstünden
allahım korktuğunuza uğratmasın ama lenf bezleri vücudun savunma kısımları var çok kolay en ufak bir enfeksiyonda şişebiliyolar
İnşallah inşallah🙏ama kalsifiye meme için önemli değilmiş ama lenf için korkunç şeyler yazıyorlar. 😭İnşallah değildir. Yarın için dua edin yarın benim için hayatımın en zor günü. İnşallah başka zor gün olmaz. 😭😭🤢

Kardeşim 8-9 yaşlarındayken aynı olay başımıza geldi. Doktor kötü ya da değil dememiş pek bilgi vermemiş çünkü elinde veri yok adamın o anda. Akşam kardeşim eve gelince ben ölcekmişim doktor amcaa ölceksin dediii kanser olduuum ben daha çok küçüğüüüm diye bağıra bağıra ağlamaya başladı :olamaz:

Meğer enfeksiyon geçiriyormuş lenf bezleri şişmiş.

Aynı şekilde yanağında da kitle hissetmeye başladı bir yıl sonra. Tabi yine kanser oldum diye kendini duvardan duvara vurdu çünkü googleda araştırmış. Ama o da zararsızmış kendiliğinden yok olacak dedi doktor öyle de oldu.

Endişelenmeyin büyük ihtimalle ya yakın zamanda hastalandı ya da şu anda hastalık geçiriyor o yüzden lenfleri şişti. İçinizi ferah tutun lütfen. İnternetten araştırmayın hep en kötü ihtimal yazılıyor orada. Doktorlarda ellerinde veri yokken yorum yapmak istemiyor. Mesela adam zararsız bi şişme olduğunu düşünür ama yine de emin olmak için ek testler ister. Tabi size “zararsız olduğunu düşünüyorum ama…” diye başlayan cümle kurarsa siz ertesi gün testlere gitmeyebilirsiniz. Doktor zararsız dedi zaten diye düşünerek. Ben o yüzden yorum yapmadıklarını düşünüyorum.

Oğlumun koltuk altında 11 *5,5mmboyutunda kalsifiye lenf nodu çıktı. Komşuluğunda 11,5 *5mm kalsifikasyonlar içeren lenf nodu görüldü. Dün yaptırdığını ultrason sonucu. Doktorlar defalarca sormama rağmen bişey demedi. Sonucun kötü olduğunu hissettirdiler. Şuan yıkılmış durumdayım. Hemotoloğa randevu aldım çok korkuyorum ölecek gibiyim. Ultrason sonucu böyle olupta sonucunda temiz çıkan varmı. Bu ultrason sonucunu yorumlayabilecek biri varmı? İnternetten arattım çok da sağlıklı bişey bulamadım. Şuan ölüyorum. Dua edin lütfen.
Öncelikle Allah korktuğunuza uğratmasın, herkesin yavrusunu bağışlasın.
Doktor değilim ancak internette araştırdığımda yaygın olduğu yazıyor: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/225386
Makalenin ikinci sayfasında yaygın görüldüğü ve geçirilmiş veya geçirilen enfeksiyona işaret ettiği yazıyor.
Siz içinizi ferah tutun, tedbirinizi elden bırakmayın. Doktorunuz her türlü ihtimali dikkate alıp incelemesini yapar.

X