Merhaba.
Allah bağışlasın.
Tek doktorun dediğine güvenmeyin. Başka doktora götürün.
Bazı doktorlar, hemşireler mama meraklısı oluyor.
Boyu kaç bebeğinizin?
62 cm boyu
Doktorun abartıyo bence .ilk üç ay kilo alımı hızlı üçten sonra yavaş olur.benim doktorum ilk üç ayda bile aylık en az 500-600 g kilo alımı yeterli olur demişti.mama verme emzir.aynen dediğin gibi mamayı alan çocuk memeyi bir süre sonra istemiyor.mama hem uzun süre tok tutuyor hem de kolay olduğu için bebek onu istiyor.mamaya devam edersen bebeğin az emdiği için sütün azalır.bu doktorlar obez çocuk yapmaya mı çalışıyorlar anlamıyorum.eğer ağlayıp acıktığını belli ediyorsa ver ama keyifliyse dinleme doktoru.mama çok masum değil.Meraba arkadaşlar 2015 mart ayında doğum yaptım oğlum oldu 3.420 kilo doğdu sarılık oldu 40 ımız çıkana kadar hem mama yedi hem emZirdim kilo alımı gayet normal her ay 1 kilo aldı şuan 3. Ayını bitirdi 4 e girdi geçen ay 6.200 dü kilosu bu ay 6.800 olmuş 600 gram almış 2. Aydan sonra mamayı kesmiştim sütüm yetiyo diye düşünüyorum ama doktorum bu ay 600 gram aldı diye mama yedir aç kalmış dedi yeniden mama aldım oğlum bu seferde mamayı yemiyo açken veriyorum mamayı yemiyo meme veriyorum emiyo çok kafam karıştı sütüm yetmese mamayı yer doktor neden öyle dedi bana kilosu yetersiz mi lütfen yardım edin
Merhaba, benim kızım 26 mart 2015 doğumlu ilk ay 1100 gr aldı, 2.ay 630 gr aldı 3. ay 540 gr aldı ... Dr . günlük 60 cc mama verdi..Bir kaç gün alışamadı sonra neredeyse bir dakika sürmeden 60 cc yi bitirdi.. Ben de henüz muayeneye gitmedim doktora sormadan bıraktım mamayı çünkü memeyi istemiyor gibi oldu.. Herkes emdikten sonra mamayı ver diyor ama zaten uykuya dalıyor nasıl verebilirim ki? Bir hatamı farkettim memede uykuya dalınca- genelde 7. dakikada dalıyor- ben de yatağa götürüyordum..Şimdi öyle yapmıyorum bazen 30 dakika kadar emdiriyorum tabi uykuda oluyor ama yine de emiyor... Tabişunları da söylemem gerek kızım gündüzleri pek uyumuyor ve çok hareketli , bir de pamukçuk var ,bu ay 1 hafta kadar keyifsiz emdi... vs.. Genel olarak çok fazla ağlamıyor . 3 aylık kontrolünde boyu 62 kilosu 5040 idi... 4. ay kontrolümüz Temmuzun 26 sında bakalım durum ne olacak... Sizin tavsiyeniz varsa alabilirim..
Arkadaşlar bir de şu soruyu sormak isterim: Acaba ben emiyor sanıyorum da emmiyor mu bebeğim, emmese sütüm azalmaz mıydı? Sizin bebeğiniz de ilk 7 dakika kadar emip sonra uykuya dalıp hafif emer durumda mı oluyor?