• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Oğlumun karnında sıvı birikiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım hiç başıma böyle bir durum gelmedi ama ALLAH BÜYÜK İNŞ...İYİ OLUR...SEN YİNEDE BAŞKA DR.İNTERNETTE BİR ARAŞTIR İSTERSEN...DUALARIM SENİNLE.....

Ebrizm Halil Bey artık yenidoğana bakmıyor çocuk acilin başına geçmiş. Yenidoğanın şefi Esra Hanım oldu. Oğluşun durumunda değişiklik yok. Karaciğerden şüphelenmişlerdi ama doppler ultrason yapılmış bir sorun görülmemiş. Bazı tetkikler istediler. Hastanede yapılmıyor özelde yaptırıyoruz. Bazısı Türkiye'de bile yapılmıyormuş yurtdışına gönderecekler. Hayırlısıyla bir nedenini bulsalar ondan sonra çözümünü de bulurlar inşallah. Sabır ve duayla bekliyoruz.

sakın hemen ümitsizliğe kapılma esra hanım çok iyi bir dr ama kendisini çok riske atmıyor ve en kötüsünü söylüyor hep benim kızımada rehabiliteye muhtaç özürlü artık bebeğiniz dedi henüz ne olacağını bilmiyoruz kızımda sorunlar var ama zeka geriliği değil endişelenme diyemem biliyorum neler yaşadığını allah sana bol bol sabır versin her şeyi geride bırakacağın günleri yakın etsin.:teselli:

egeria diye bir klinik var sahiplerinden Dr Mete Akısü şu an benim kızımın takibini yapıyor ege üniversitesi yenidoğan bölümü klinik şefi bir görüş istersen

Kızlar çok kötüyüm oğlum dünden beri kendini bilmez bir şekilde yatıyor. Hiç hareket yok. Cuma mübarek gün Allah'a yalvarıyorum oğlumu benden almasın diye. Delirmek üzereyim. Allah keşke benim canımı alsa.

Kızlar çok kötüyüm oğlum dünden beri kendini bilmez bir şekilde yatıyor. Hiç hareket yok. Cuma mübarek gün Allah'a yalvarıyorum oğlumu benden almasın diye. Delirmek üzereyim. Allah keşke benim canımı alsa.

canım benım nedesem bilemiyorum ama böyle deme bak allah bilir herşeyi deme canım acını anlıyorum senın ama üzülme sakın bak hayırlısı neyse o olsun de...dua ediyorum snın için hep..üzme ne olur kendini...allahdan hiç bir zaman ümit kesilmez...yarına ne olacağını kimse bilemez..benım kızım küvezde yataken yanındaki küvezde yatan bebek için dr ailesine neler söylerdi duyardık eşimle üzülürdük...kötü durumu derdi..kafasında fanus burunda hortum kendini bilmez ve mor bir şekildeydi..sonra bir gün geldi bebek yok..ben çok üzüldüm öldü sandım...sonra 2-3 gün sonra annesini gördüm şaşırdım kadın çok mutlu 5. yoğun bakıma almışlar bebeğini düzelmiş 2 günde...kilosu iyiydi onun sonra orda kaldı küvezde sonra beşiğe aldılar..bebek 2-3 hafgtada taburcu oldu ben şok geçirmişdim..yaa dedim bak allahın işine kimse karışamaz demişdim içimden eşimde şaşırdıydı ben anlatıuyyımda..canım bak sen kendini üzem sen çok haklısın yaptığın hareketler dediklerinin hepsi normal canım ama allah bilir herşeyi..fazlada bişi diyemiyyorum üzme kendini acil şiflr diliyorum tatlı meleğine:) öpüyorum sizi...

birde kızlar kendi bebeğimde kalırken küvezde diğer bebeklere bakmadan geçerdim bebeğimin yanına ne çok üzülürdüm yaaa allahım sen bütün küvezde yatan ve hastanede hasta olan herkezi iyi et ne olur...

gelişmelerden bizi haberdar et canım..günde bir kere telden haber alamıyormusun...bugün aradınmı nedediler..

Canım benim bir annenin yaşayacağı en zor durumlardan birini yaşıyorsun ama hiç ümidini yitirme ne olur.Şifayı veren Allah,hiç ümit verilmeyen hastaları bile iyileştirir.İnşallah senin bebeğinde iyi olacak,buna inan..

hiç umudunu yitirme oğlun bu kadar gün savaştı yine senin kollarına gelmek için savaşıcaktır.

Tahlil sonuçları geldi herhangi bir metabolik hastalığı yokmuş oğlumun. Durumu tamamen sepsise bağlı. Sanırım çok güçlü bir enfeksiyon geçiriyor tabi ameliyat falan da geçirdiği için vücudu zayıf düştü. Şu an hala komada. ıki gündür çişini yapmamıştı biz de artık sepsis nedeniyle organları çökmeye başladı diye çok korkmuştuk. Bugün çişini yapmaya başlamış.ınşallah komadan çıktığını da görürüz. Umudumu yitirmedim yitirmeyeceğim de. Bugün iki aylık oldu canım oğlum. ıki aydır hayatta kalmak için savaş veriyor. Allah'ım bu savaşında ona yardım etsin, onu bize bağışlasın.

minik oğluşun nasıl iyi haberler almaya başlamışsın inşallah kucağına gelmek için çok savaşır artık..

23.06.2009 71 günlük mücadelemiz sona erdi. Annesinin boynunu bükük, babasının kalbini yaralı bırakarak cennete uçtu yavrum. Artık bu geceyi geçirmez dedikleri nice gecelerin sabahını gördü ama bir gece vakti duruverdi minik kalbi. Acı acı çaldı telefon o an anladık gittiğini. Yine de inanamadık inanmak istemedik. Oğlum göz göre göre geldi ölüm ama biz sana ölümü hiç yakıştıramadık ki. Gittik annemin yanına gömdük yavrumu. Anne dedim ben bakamadım sen bak oğluma. Çok çekti bu dünyada yavrum onu koru kolla. Meleklerinizin yanına bir melek daha uçtu. Kanat açtı göklere benim güzel oğlum annesini bu dünyada kolsuz kanatsız bırakarak...

23.06.2009 71 günlük mücadelemiz sona erdi. Annesinin boynunu bükük, babasının kalbini yaralı bırakarak cennete uçtu yavrum. Artık bu geceyi geçirmez dedikleri nice gecelerin sabahını gördü ama bir gece vakti duruverdi minik kalbi. Acı acı çaldı telefon o an anladık gittiğini. Yine de inanamadık inanmak istemedik. Oğlum göz göre göre geldi ölüm ama biz sana ölümü hiç yakıştıramadık ki. Gittik annemin yanına gömdük yavrumu. Anne dedim ben bakamadım sen bak oğluma. Çok çekti bu dünyada yavrum onu koru kolla. Meleklerinizin yanına bir melek daha uçtu. Kanat açtı göklere benim güzel oğlum annesini bu dünyada kolsuz kanatsız bırakarak...

metecik yaşadığı sıkıntılar sona erdi dilerdimki bu acılar annesinin kollarında sona erseydi açıkçası çok ta umutluydum minik prensten onlar bizlerden daha güçlüler bizi bile ayakta onlar tutuyorlar yazgı bu bizim payımıza bunlar yazılmış. metecik sende benim meleğim berenimde orda rahat olurlar keşke bir kere minicik elleriyle bizi tutabilselerdi bir kere sütümüzü içebilselerdi bizim sıcaklığımızla kollarımızda uyuyabilselerdi ve öyle büyüselerdi ama ben hep beren için şunu diyorum kendime sabretmek açıkçası çok daha doğru oluyor.Allah Berenimi benden çok daha fazla seviyordu o nedenle onu yanına aldı. metede deren de aynı tatlım allah meleklerimizi bizden çok daha fazla seviyordu.inşallah orda onlar birbirrlerini bulurlar ve bizi beklerler.senağlamasenağlamasenağlama:teselli:

premete...
Sözün bittiği yer...Ne desek, ne söylesek senin için boş...Allahım dayanma gücü versin sizlere...Başınız sağ olsun..mafoldumben

Çocuğun Ölümüne Sabretmek
Evladının ölümüne sabreden ana ve babalar için de müjdeler verilmiştir. Ölen çocuklar anne ve babalarını Cehennem'e karşı
koruyan bir kalkan gibidir. Çünkü evlat acısı, acıların en büyüklerindendir. Evlat acısına sabretmek kolay değildir. Çok büyük bir sabır ister. Allah Rasûlü (s.a.s.), çocuklarının ölüm acılarını tatmış çok müşfik bir babadır.
Enes bin Mâlik (r.a.) anlatıyor:
Allah'ın Elçisi'nin bir oğlu oldu. Adını ıbrahim koydu. Çocuğu, Medine-i Münevvere'nin yüksek bölgelerinden birinde oturan
Ümmü Seyf'e süt anneliğe verdi... Bir defasında yine birlikte Ebû Seyf'in evine gitmiştik ki, çocuğu Allah Rasûlü'nün
kucağında can çekişirken görmüştüm. Allah'ın Elçisi'nin gözlerinden yaşlar boşanıyordu. Bana şöyle söyledi:
"Göz ağlar, kalp hüzünlenir. Dilimiz ise Rabbimizin râzı olacağından başka bir kelime söylemez. Ey ıbrahim! Vallahi biz senin ayrılığından dolayı gerçekten pek hüzünlüyüz, pek kederliyiz."(37)
Bir kadın, ölen çocuğu için aşırı derecede ağlayıp dövünürken, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) onu teselli etmişti. Kadın, henüz
Peygamberimizi şahsen tanımadığı için;
"Senin çocuğun ölmedi ki, sen bu acıyı bilemezsin," demişti.
Kadına, Allah'ın Elçisi tanıtılınca çok utanıp pişman olmuş, özür dilemiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), şu sözleri ile o kadını
teselli etmiş ve ümetlendirmiştir:
"Yemin ederim ki sen, kendini çok sağlam bir duvar ile Cehennem'den korumuşsundur.(38)

tesellisi ve sabretmesi en zor şeylerden biri olsa gerek,umarım meleğin senin ve babasının cennette şefaatçisi olacaktır.Rabbim en büyük sabırları versin size.

Back