• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Oğlumun karnında sıvı birikiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Premete

Mete ve Tolga'nın annesi
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
1.755
29
318
44
Malatya
Rahim içi gelişme geriliği nedeniyle oğlum 29+2'de 830 gr. olarak dünyaya geldi. Pek çok badireler atlatıp durumu nihayet düzelmişken genel durumu tekrar kötüleşti. Karın içinde sıvı birikiyor, bu sıvı ciğerlere ve kalbe baskı yapıyor. Bu nedenle nabzı zaman zaman çok düşüyor, tekrar ventilatöre bağlandı. 48 günlükken NEK şüphesiyle ameliyat oldu. Şok şükür NEK çıkmadı, masada kalır diye girdiği ameliyattan da çıkabildi ama durumu bir türlü düzelmiyor. Her gün şükür bugünü de atlattı diye seviniyoruz fakat acaba kötü birşey olur mu, kötü haber gelir mi diye kulağımız hep telefonda. Kaç kere ölümün eşiğinden döndü ama hala direniyor miniğim. Bugün 57 günlük oldu. Artık eşimde de bende de dayanacak güç kalmadı. Sıvı birikiminin sebebi bulunamıyor. İçinizde böyle bir durum yaşayan var mı?

canım ben bılmıyorum ama cok uzuldum
ınsanlah tez zamanda kendını toparlar
saglıklı bır sekılde...yasamını devam eder.dua ıle...

Dualarım sizinle. Rabbim minik meleğinizi size bağışlasın inşallah.:teselli:

Rahim içi gelişme geriliği nedeniyle oğlum 29+2'de 830 gr. olarak dünyaya geldi. Pek çok badireler atlatıp durumu nihayet düzelmişken genel durumu tekrar kötüleşti. Karın içinde sıvı birikiyor, bu sıvı ciğerlere ve kalbe baskı yapıyor. Bu nedenle nabzı zaman zaman çok düşüyor, tekrar ventilatöre bağlandı. 48 günlükken NEK şüphesiyle ameliyat oldu. Şok şükür NEK çıkmadı, masada kalır diye girdiği ameliyattan da çıkabildi ama durumu bir türlü düzelmiyor. Her gün şükür bugünü de atlattı diye seviniyoruz fakat acaba kötü birşey olur mu, kötü haber gelir mi diye kulağımız hep telefonda. Kaç kere ölümün eşiğinden döndü ama hala direniyor miniğim. Bugün 57 günlük oldu. Artık eşimde de bende de dayanacak güç kalmadı. Sıvı birikiminin sebebi bulunamıyor. İçinizde böyle bir durum yaşayan var mı?
canım eğer ankarada olsaydın koşar gelirdim yanına destek için üzülme bir soralım doktor arkadaşlara bakalım nediyecekler:1hug:mafoldumbensenağlama:nazar:

canım çok üzüldüm okuduklarıma neler yaşadıklarını tahmin edebiliyorum. bende 48 gün kuvözde bekledim bebeğimi. nerde minik prens nerde şimdi hangi hastanede. herhangi bir yardımım olabilirse hemen koşarım.

allahım kimseyi hastalkla sınamasın
dilerim evladın en kısa zamanda iyileşir ve birbirinizden hiç ayrılmazsınız
yavrum şuncacık bedeniyle nelerle mücadele ediyor
o kadar ufak doğmasına ve bu kadar operasyon geçirmesine karşın hala mücadele ediyor olması bence büyük bir umut
yüreğini ferah tut annesi
eminim 1-2 yıl sonra tombş sapasağlam bir bebeğim vcar diye burada topic açıcaksın

canım çok üzüldüm...geçmiş olsun..bizede bi çok şey sölemişlerdi sizinkinden farklı rahatsızlıklar ama çok şükür iyileşti kızım..senin bebişinde atlatıcak inşallah..o kadar güçlüler ki bunlarıda aşıp kucağınızda olması gereken yerde olucak Allahın izniyle tatlım..dualarım sizinle bugünlerde geçicek inşallah..Rabbim korusun evladını:Saruboceq::nazar:a.s.

canım çok üzüldüm okuduklarıma neler yaşadıklarını tahmin edebiliyorum. bende 48 gün kuvözde bekledim bebeğimi. nerde minik prens nerde şimdi hangi hastanede. herhangi bir yardımım olabilirse hemen koşarım.

Oğlum Tepecik'te. Daha önce yazdıklarını okudum senin de kızın Tepecik'te kalmış. Allah inşallah bize de o kapıdan yavrumuzla sağsalim çıkmayı nasip eder.

ıyi dilekleriniz için tepinize teşekkür ederim. Lütfen dualarınızda bize de yer verin. Bizim de şu an elimizden dua etmekten başka birşey gelmiyor. Rabbim hiç bir anneyi evladından ayırmasın.

Oğlum Tepecik'te. Daha önce yazdıklarını okudum senin de kızın Tepecik'te kalmış. Allah inşallah bize de o kapıdan yavrumuzla sağsalim çıkmayı nasip eder.

evet canım benim kızımda tepecikteydi salı ve perşeembeleri sadece görebiliyorsun her salı her perşembe orda kapıda sıra beklemek 2 dk göremeden doyamadan çıkmak nedir bilirim. allah en kısa zamanda miniğimize güç verir ve bir an önce evinize gidersiniz. bana bebeğiniz taburcu oluyor dedikleri gün uçarak gitmiştim 11 de arandım yarım saatte oradaydım ve akşam ancak 5 te taburcu işlemlerimiz bitti evime giderken hayal gibi geliyordu ve o gece kızımı sürekli kucağımda tutmak istedim. zannettim ki yine alıcaklar meleğimi benden. allah sabır versin canım ve en kısa zamandada sanada bu mutluluğu rüya gibi hatırlıyorum demeyi kısmet etsin.

geçmiş olsun, allah minik yavrunuza dayanma gücü versin. tabii size de sabır ve kuvvet versin. sıkın dişinizi kardeşim sabrın sonu selamettir inşallah iyileşecek minik bebeğiniz.

geçmiş olsun canım..şuan bebeğinin kilosu kaç......sıvı birikmesi neden olabilirmiş...buda geçiçi bir durum canım bak gör..ahh ahhh senı biz anlarız...hergün küvezde bebeğimi gördükçe içim parçalanırdı...senı çok iyi anlıyoruz.....hemşirelerin dediklerini dr un dediklerinni hala unutamıyorum şuan iyi 1 dakika sonra ne olur bilemeyiz...bence canım bunlar geçiçi şeyler haklı olarak bebiş şuan hayata meydan okumaya çalışıyor...oda haklı canım benım...şunu unutma allahdan ümit kesilmez...ama hergün üzülmeniz normal bende 37 gün üzüldüm evime getirdim gene üzüldümm çünkü normal bbek gibi değildi 1600 dü kilosu normal bebeklerden çok farklı ıkınıp sıkılırdı devamlıııbir dakikada bir ıkınırdı...işde bütün herşey küçük olduğundan oluyormuş şimdik düzeldik..senınkıde bak gör nasılda düzelecek korkma sakkın...bebişin allahın izniyle hastaneden çıkacak ve bize nasıllda büyüdüğünü neler yaptığını anlatacaksın bize...canım öptüm seni...

premete oğlundan haberler nasıl dün gidip görmüşsündür miniğini durumu nasılmış halil bey genelde çok daha detaylı bilgi verir onunlada görüşseydin.

geçmiş olsun canım..şuan bebeğinin kilosu kaç......sıvı birikmesi neden olabilirmiş...buda geçiçi bir durum canım bak gör..ahh ahhh senı biz anlarız...hergün küvezde bebeğimi gördükçe içim parçalanırdı...senı çok iyi anlıyoruz.....hemşirelerin dediklerini dr un dediklerinni hala unutamıyorum şuan iyi 1 dakika sonra ne olur bilemeyiz...bence canım bunlar geçiçi şeyler haklı olarak bebiş şuan hayata meydan okumaya çalışıyor...oda haklı canım benım...şunu unutma allahdan ümit kesilmez...ama hergün üzülmeniz normal bende 37 gün üzüldüm evime getirdim gene üzüldümm çünkü normal bbek gibi değildi 1600 dü kilosu normal bebeklerden çok farklı ıkınıp sıkılırdı devamlıııbir dakikada bir ıkınırdı...işde bütün herşey küçük olduğundan oluyormuş şimdik düzeldik..senınkıde bak gör nasılda düzelecek korkma sakkın...bebişin allahın izniyle hastaneden çıkacak ve bize nasıllda büyüdüğünü neler yaptığını anlatacaksın bize...canım öptüm seni...

Şu an kilosu 1450. Sıvı birikmesinin neden olduğu hala bulunamadı. Direnle boşaltıyorlar ertesi gün karnı tekrar davul gibi şişiyor. Bugün özel bir laboratuvara kan ve idrar götürdük. Kapsamlı araştırma yapılacak. Hayırlısıyla sebebi bulunur inşallah.Gerçekten beni bir tek prematüre anneleri anlar. Anne olmak çok zor ama prematüre annesi olmak daha da zor. 58 gündür küvezde. 58 gündür ben hergün ölüyorum. Hele ameliyat olacağı gün doktor bugün ameliyat olmazsa geceyi çıkaramaz, ameliyat olursa da büyük ihtimal masada kalır, masada kalmasa da bu geceyi çıkarma ihtimali yine de çok düşük dedi. O şartlarla ameliyata alındı şükür atlattı. Nasıl hala delirmedim kendime şaşıyorum. İnşallah Allah'ım bana da sizler gibi yavrumu kucaklamayı nasip eder. Verdiğin destek için teşekkürler. Öpüyorum.

premete oğlundan haberler nasıl dün gidip görmüşsündür miniğini durumu nasılmış halil bey genelde çok daha detaylı bilgi verir onunlada görüşseydin.

Ebrizm Halil Bey artık yenidoğana bakmıyor çocuk acilin başına geçmiş. Yenidoğanın şefi Esra Hanım oldu. Oğluşun durumunda değişiklik yok. Karaciğerden şüphelenmişlerdi ama doppler ultrason yapılmış bir sorun görülmemiş. Bazı tetkikler istediler. Hastanede yapılmıyor özelde yaptırıyoruz. Bazısı Türkiye'de bile yapılmıyormuş yurtdışına gönderecekler. Hayırlısıyla bir nedenini bulsalar ondan sonra çözümünü de bulurlar inşallah. Sabır ve duayla bekliyoruz.

Allah yardımcınız olsun,sağlıkla gülümseyeceğiniz,oğlunuzun yaramazlıklarından bıkacağınız günleri de görün inşallah.

cok uzuldum cok gecmıs olsun rabbım acıl sıfalar versın arkadasım
dualarımız tabıkı sızınle ve bebegınızle
sabrın sonu selamettır ınsaallah
rabbım yardımcınız olsun

Back