• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oğlumun kabızlık sorununa bi çare

• Konu Sahibi Konu Sahibi sofist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
S

sofist

Ziyaretçi
oğlum yaklaşık bir buçuk yıldır kabızlık sorunu yaşıyor.resmen ağlayarak çıkıyor tuvalete.durumuna çok üzülüyorum.kayısı,ceviz,incir vs denediğim halde çare bulamıyorum.muz,şeftali sokmuyorum eve ama nafile.ilaçsız bu sorunu çözmek istiyorum.bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.:1no2:

canım zeytin yağı içir çay kaşığıylaa günde dört kaşığa kadar öneriyorlar dr.lar
sen başlangıç bir iki kaşık içir, karnını zeytinyağıyla ovabilirsin inş iyi gelir
meyve suyu içir, bol sıvı alsın, sıvı olark su yani
valla ne yalan söyleyim ben de aynı dertten muzdaripimm olmadı mı olmuyorrr

canım benim kızımda da aynı sorun var.senağlamadoktora götürdüm kayısıyı kaynat içir,bol su ve yediği şeylerin içine zeytinyağı koyabilirsin dedi.faydasını gördüm ama dikkat etmezsem yine kabız oluyor.denemekte fayda var.allah yardımcın olsun.

Benim Oğlumda Da Ayni Sorun Var Yaklaşik 3,5 Yaşinda. 3 Günde Bir Falan çok Zor Tuvaletini Yapabiliyor. çok üüzülüyorum Ama Dr. A Da Götürmeye Cesaret Edemiyorum. Makat Kontrolü Falan Olabilir Diye. Galiba Bizimkinin Sebebi çok Süt ürünleri Tüketmesi. Süt üde Kesersek Yediği Hiçbir şey Yok. şaştim Kaldim.

korku yüzünden çocuğun patalojik bir sorunu olup olmadığını öğrenmemek yanlış olur, sindirim sistemiyle ilgili bir sorun varsa ultrasonla, testlerle öğrenip buna göre davranırsınız.Peşini bırakmayın.Önce nedenini bilin Belki de yaptıklarınız zarar verecek.Biz de bu konuda zor bir dönem geçirdik. Gaz bulutlarından iç organları ultrasonda görülmüyor hala ve hep keçi kakası gibi kaka yapıyor, küçük, sert, yuvarlak. Bol sudan başka bir yol tercih etmiyorum şimdilik. Çok zor bir durum.

ayl@ cım korku yüzünden olabilir demişsin canım sıkıldı.psikolojik bi sorunu çözmek daha zor olur.umarım neden bu değildir.hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler.zeytinyağı ve bol su önerilerinizi deneyeceğim.umarım işe yarar.

Benim Oğlumda Da Ayni Sorun Var Yaklaşik 3,5 Yaşinda. 3 Günde Bir Falan çok Zor Tuvaletini Yapabiliyor. çok üüzülüyorum Ama Dr. A Da Götürmeye Cesaret Edemiyorum. Makat Kontrolü Falan Olabilir Diye. Galiba Bizimkinin Sebebi çok Süt ürünleri Tüketmesi. Süt üde Kesersek Yediği Hiçbir şey Yok. şaştim Kaldim.

korku yüzünden çocuğun patalojik bir sorunu olup olmadığını öğrenmemek yanlış olur, sindirim sistemiyle ilgili bir sorun varsa ultrasonla, testlerle öğrenip buna göre davranırsınız.Peşini bırakmayın.Önce nedenini bilin Belki de yaptıklarınız zarar verecek.Biz de bu konuda zor bir dönem geçirdik. Gaz bulutlarından iç organları ultrasonda görülmüyor hala ve hep keçi kakası gibi kaka yapıyor, küçük, sert, yuvarlak. Bol sudan başka bir yol tercih etmiyorum şimdilik. Çok zor bir durum.

Hayır Sofitcim, korkudan kabızlık çekiyordur demek istemedim. Benden önce yazan arkadaşım, makat kontrolü korkusuyla doktora götürememekten bahsetmiş. Bu korku yüzünden teşhis koydurmadan birşey yapmamalıyız demek istedim.

ayla arkadaşım haklı..önce sebebini anlamak için doktora götürmeli..yazık yaa.demekki canı çok acıyor yavrucağın..lütfen ihmal etmeyin..allah korusun önemli bir sorun olabilir..

kabızlık önemli bi konu eğer sık sık kabız oluyorsa basur olur her sabah kahvaltı yapmadan önce bir bardak ılık su içir bi de kayısı yedirip üzerine su içirmekte etkili olabilir sulu yemeklere öncelik ver bi de maydanoz özellikle saplarını yesin

meyve ve sebzeyi bol bol yemeli..bende de bu sorun sık sık oluyo..bi kaç öğün fast food yersem oluyo..beslenme çok önemli gerçekten..ben gittim doktora..
lifli yiyecekler ye sürekli dedi..kepek ekmeği ye sindirimi kolay olur dedi.
kabak.taze fasulye yedir bol bol..su ağzından düşmesin.. fast food yemesin..
meyve yesin..

cnm doktor bana bunları söylemişti..uydum iki gün düzeldi ama malum öğrencilik,hep fast food yemek zorunda kalıyorum..ama çocuunda bunları yap ve alışkanlık haline getir yoksa bnm gibi çok pişman olur ilerde :(

Görümcem bebeği için çok az muskat rendesi veriyordu, çay kaşığının ucuyla, çay kaşığına zeytinyağ koyup içiriyordu. Ama 3,5 yaşındaki çocuğa nasıl miktyarda olur bilmiyorum, sürekli vermek de ishal yapıyormuş, sıkıştığında yapıyordu bunu, hem gazını rahatlatıyormuş. Kendisi de loğusayken dikişleri zorlanmasın diye sabah aç karna bir avuç kuru üzüm yiyip üstüne 1 bardak sıcak su içiyordu, bu da yetişkinler için iyi geliyormuş. Kayısı, meyve, lifli gıdalar, bol su içmek zaten faydalıdır bilindiği gibi. Allah kolaylık versin.

Back