Haklısın.bence hamilelikte isim önemli aynı dediğin gibi anne ve bebek arasında bir bağ kurmak için de iyidir. Ben ismiyle dua etmek ve elimi karnıma koyduğımda adı ile sevmek istiyordum.Gerçekten insan ismiyle hitap etmek istiyor, sanki aranızdaki bağ daha güçlü olucakmış gibi hissediyor insan nedense... Babalar bu konuda biraz daha kaygısız ve rahat sanırım...
Batin ismini bende istemistim, esim dogu bati gibi cogu batin demez bati der falan demisti. 2. cocugum olursa hala düsünüyorum Batin olsun diye. Esimle saten birde anlasma yapmistik kiz olursa ben erkek olurs o koyucakti ve Aras koydu:) Anlamini soranlara biz Firat ve Dicle gibi nehir ismi diyoruz Aras Nehri var sonucta. Yoksa nette arastirirsan yok at kili falan da yaziyor. Nehir ismi diyip gecin:)
Haklısın.bence hamilelikte isim önemli aynı dediğin gibi anne ve bebek arasında bir bağ kurmak için de iyidir. Ben ismiyle dua etmek ve elimi karnıma koyduğımda adı ile sevmek istiyordum.
karar verdiniz mi
Arda
Eymen
Gökhun
Emir ilk aklıma gelenler
hayırlısı ne ise o olsun inşallahBüyük ihtimalle Artun Ege ama halâ netleştirmedik, uzun zamandır bu konuyu konuşmadık çünkü. Anket yapıcam burda da bakalım kk üyeleri genel olarak ne önericek :)
hayırlısı ne ise o olsun inşallah
anket te güzel fikir
Ege güzel. .
Bende Artem ismini çok beğeniyorum.
Artun da çok güzelmiş canım, bebeğin hayırlı olsun.
Bencede Artun Ege kulağa çok hoş geliyor
Benim de 2 aylık oğlumun adı Aras. Daha önce rüyamda gördüğüm için bu ismi koyduk. Anlamını öğrenene kadar eşimin de hoşuna gidiyodu. Evet at kılı demekmiş. Eşimin iş arkadaşları üstüne bir de Aras lar çok haylaz oluyormuş diyince eşim hepten soğur gibi oldu. Ben de öyleyse başına Yusuf ekleyelim Yusuf peygamber gibi eli yüzü düzgün,edepli ahlaklı olsun dedim. Orta yolu bulduk Yusuf Aras koyduk. Umarım ilerde haylaz mı olayım yoksa ağır oturaklı mı olayım diye karakter çatışması yaşamaz. Eğer soyadınız uzun değilse ben Artun Ege yi beğendim.
bizde 6 aylık olduk:) ENİS BERA koymayı düşünüyoruz sizce nasıl
Merhabalar, hamileliğin 6. ayına girdik fakat oğlumun ismini henüz netleştiremedik. Bu konuda eşimle bir türlü orta yolu bulamıyoruz.Zaten baştan beri bir dünya isim söylediğim halde çoğunu beğendiremedim ve artık netleşmedikçe sıkıntı yapmaya başladım. Ben istiyorumki, kuzumun ismi artık netleşsin ve ona ismiyle de seslenebileyim... Ki bunun şimdiden bebeğin ismine karşı tepkilerini geliştirdiğini ve bebekte aşinalık oluşturduğunu duymuştum. Başlarda Allah'ın isimlerinden Batın ismi de gündemimizdeydi fakat, duyanların aklına direkt tıp dilinde karın bölgesi geldiği için ondan vazgeçtik gibi. Ben 'ARTUN' ismini çok seviyorum ve bebeğimin ismi bu olsun istiyorum. Eşimse EGE ismi olması konusunda ısrarcı... Arada kaldım çok, nasıl karar verip aşıcaz bu durumu bilemiyorum.
Artun türkçe bir isim ve anlamı çok güzel; Onurlu, dürüst, ölçülü demek. Bu isim konusunda tereddüt ettiğim tek şey çok duyulmuş olmadığı için yadırganır mı acaba diye... Ama şuana kadar duyan çoğu kişinin çok hoşuna gitti söyleniş ve anlamı.
Ege ise sadece coğrafî bölge gibi geliyor çoğu insanın aklına ama anlamı büyük, ulu, bilge kişi demek.
Siz de fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Artun ismi bilinmedik bir isim doğrudur bizim komşu torununun adı Artun şuan kendisi üniversite öğrencisi ve daha çocukluğundan beri çok ağırbaşlı bir çocuktu. Ben isimlerin kişi üzerindeki etkisine inanırım. İki isim olarak ege ve artun seçebilirsiniz tabiki ama ikisinide kullanmayacaksanız tercih etmeyin. Ama ikisinden beri olacaksa kesinlikle Artun olmalı
Artun isminin anlamı gerçekten güzel, Ege ismi de öyle... Ege çoğu kişi tarafından sadece coğrafî bölge olarak bilinmesine rağmen anlamı; Büyük, Ulu / Dahi,akıllı. / Egemen /Bilge kişi demek. Yani iki isim birlikte olunca daha da anlamlı oluyor, Onurlu, gururlu ulu kişi gibi...Canım Artun tek basına hoş olmuyor ama Artun Ege gerçekten güzel Gururlu Ege, Vakur Ege, Kendine güveni olan Ege oluyor çok hoş bence sıfat tamlaması oluyor bence çocuğunuza iki ismiyle birden hitap edin
Ben Artun ismini beğenemedim
Ege bir coğrafi bolgeyi ifade etsede daha kulağa hoş ve uyumlu geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?