• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oğlumun ismi için fikir verir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Gerçekten insan ismiyle hitap etmek istiyor, sanki aranızdaki bağ daha güçlü olucakmış gibi hissediyor insan nedense... Babalar bu konuda biraz daha kaygısız ve rahat sanırım... o_O
Haklısın.bence hamilelikte isim önemli aynı dediğin gibi anne ve bebek arasında bir bağ kurmak için de iyidir. Ben ismiyle dua etmek ve elimi karnıma koyduğımda adı ile sevmek istiyordum.
karar verdiniz mi

Batin ismini bende istemistim, esim dogu bati gibi cogu batin demez bati der falan demisti. 2. cocugum olursa hala düsünüyorum Batin olsun diye. Esimle saten birde anlasma yapmistik kiz olursa ben erkek olurs o koyucakti ve Aras koydu:) Anlamini soranlara biz Firat ve Dicle gibi nehir ismi diyoruz Aras Nehri var sonucta. Yoksa nette arastirirsan yok at kili falan da yaziyor. Nehir ismi diyip gecin:)

Mantıklı aslında Aras ismi halâ aklımın bir köşesinde ve bu şekilde açıklamayı ben de düşünmüyo değilim :KK48:

Haklısın.bence hamilelikte isim önemli aynı dediğin gibi anne ve bebek arasında bir bağ kurmak için de iyidir. Ben ismiyle dua etmek ve elimi karnıma koyduğımda adı ile sevmek istiyordum.
karar verdiniz mi

Büyük ihtimalle Artun Ege ama halâ netleştirmedik, uzun zamandır bu konuyu konuşmadık çünkü. Anket yapıcam burda da bakalım kk üyeleri genel olarak ne önericek :)

Büyük ihtimalle Artun Ege ama halâ netleştirmedik, uzun zamandır bu konuyu konuşmadık çünkü. Anket yapıcam burda da bakalım kk üyeleri genel olarak ne önericek :)
hayırlısı ne ise o olsun inşallah
anket te güzel fikir

Bende Artem ismini çok beğeniyorum.
Artun da çok güzelmiş canım, bebeğin hayırlı olsun.
Bencede Artun Ege kulağa çok hoş geliyor

Benim de 2 aylık oğlumun adı Aras. Daha önce rüyamda gördüğüm için bu ismi koyduk. Anlamını öğrenene kadar eşimin de hoşuna gidiyodu. Evet at kılı demekmiş. Eşimin iş arkadaşları üstüne bir de Aras lar çok haylaz oluyormuş diyince eşim hepten soğur gibi oldu. Ben de öyleyse başına Yusuf ekleyelim Yusuf peygamber gibi eli yüzü düzgün,edepli ahlaklı olsun dedim. Orta yolu bulduk Yusuf Aras koyduk. Umarım ilerde haylaz mı olayım yoksa ağır oturaklı mı olayım diye karakter çatışması yaşamaz. Eğer soyadınız uzun değilse ben Artun Ege yi beğendim.

Benim de 2 aylık oğlumun adı Aras. Daha önce rüyamda gördüğüm için bu ismi koyduk. Anlamını öğrenene kadar eşimin de hoşuna gidiyodu. Evet at kılı demekmiş. Eşimin iş arkadaşları üstüne bir de Aras lar çok haylaz oluyormuş diyince eşim hepten soğur gibi oldu. Ben de öyleyse başına Yusuf ekleyelim Yusuf peygamber gibi eli yüzü düzgün,edepli ahlaklı olsun dedim. Orta yolu bulduk Yusuf Aras koyduk. Umarım ilerde haylaz mı olayım yoksa ağır oturaklı mı olayım diye karakter çatışması yaşamaz. Eğer soyadınız uzun değilse ben Artun Ege yi beğendim.

Arasların haylaz olduğunu bilmiyordum :) Ama dikkatimi çeken şey tesadüf mü bilmiyorum ama Artun isminde olan çocuklar çok sevimli ve kendine has asil bir tipi oluyor nedense... Ankette genelde Aras ismi söyleniyor gibi fakat Artun ismi böyle beğenildiğinde aklımdaki soru işaretleri azalıyor ve olabilir diye düşünüyorum. Çok teşekkürler fikriniz için... :KK52::KK200::anneadayı::KK46::nazar:

bizde 6 aylık olduk:) ENİS BERA koymayı düşünüyoruz sizce nasıl

bizde 6 aylık olduk:) ENİS BERA koymayı düşünüyoruz sizce nasıl

Bera ismini severim, uyumlu geldi bana... :) Bu isim işi gerçekten zormuş, hem içine sinen olucak, hem söylenişi uyumlu olucak, hem anlamlı olucak vs... İsme karar verince gerçekten rahatlıyo insan... :) Sağlıkla gelip, isimleriyle yaşasınlar kuzular... :KK200::anneadayı::nazar:

Merhabalar, hamileliğin 6. ayına girdik fakat oğlumun ismini henüz netleştiremedik. Bu konuda eşimle bir türlü orta yolu bulamıyoruz. :mad: Zaten baştan beri bir dünya isim söylediğim halde çoğunu beğendiremedim ve artık netleşmedikçe sıkıntı yapmaya başladım. Ben istiyorumki, kuzumun ismi artık netleşsin ve ona ismiyle de seslenebileyim... Ki bunun şimdiden bebeğin ismine karşı tepkilerini geliştirdiğini ve bebekte aşinalık oluşturduğunu duymuştum. Başlarda Allah'ın isimlerinden Batın ismi de gündemimizdeydi fakat, duyanların aklına direkt tıp dilinde karın bölgesi geldiği için ondan vazgeçtik gibi. Ben 'ARTUN' ismini çok seviyorum ve bebeğimin ismi bu olsun istiyorum. Eşimse EGE ismi olması konusunda ısrarcı... Arada kaldım çok, nasıl karar verip aşıcaz bu durumu bilemiyorum.

Artun türkçe bir isim ve anlamı çok güzel; Onurlu, dürüst, ölçülü demek. Bu isim konusunda tereddüt ettiğim tek şey çok duyulmuş olmadığı için yadırganır mı acaba diye... Ama şuana kadar duyan çoğu kişinin çok hoşuna gitti söyleniş ve anlamı.
Ege ise sadece coğrafî bölge gibi geliyor çoğu insanın aklına ama anlamı büyük, ulu, bilge kişi demek.

Siz de fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim... :KK200:

Artun ismi bilinmedik bir isim doğrudur bizim komşu torununun adı Artun şuan kendisi üniversite öğrencisi ve daha çocukluğundan beri çok ağırbaşlı bir çocuktu. Ben isimlerin kişi üzerindeki etkisine inanırım. İki isim olarak ege ve artun seçebilirsiniz tabiki ama ikisinide kullanmayacaksanız tercih etmeyin. Ama ikisinden beri olacaksa kesinlikle Artun olmalı

Canım Artun tek basına hoş olmuyor ama Artun Ege gerçekten güzel Gururlu Ege, Vakur Ege, Kendine güveni olan Ege oluyor çok hoş bence sıfat tamlaması oluyor bence çocuğunuza iki ismiyle birden hitap edin

Ben Artun ismini beğenemedim
Ege bir coğrafi bolgeyi ifade etsede daha kulağa hoş ve uyumlu geliyor

Artun ismi bilinmedik bir isim doğrudur bizim komşu torununun adı Artun şuan kendisi üniversite öğrencisi ve daha çocukluğundan beri çok ağırbaşlı bir çocuktu. Ben isimlerin kişi üzerindeki etkisine inanırım. İki isim olarak ege ve artun seçebilirsiniz tabiki ama ikisinide kullanmayacaksanız tercih etmeyin. Ama ikisinden beri olacaksa kesinlikle Artun olmalı

Yorum için çok teşekkürler... :KK52: Oğlunun ismi Artun olan bir bayanın da görüşünü almıştım en başlarda, bayan isminin özelliklerini gerçekten taşıdığını ve oğlunun henüz küçük olmasına rağmen o karakteri taşıyıp çok gururlu bir çocuk olduğunu söylemişti. İsim konusunda çevreden dolayı da olmusuz tepki çekmediklerini, aksine çok güzel tepkiler aldıklarını dile getirip ismi önermişti. Ben de gerçekten konulan isimlerin kişilerin karakterine yansıdığına çok inanıyorum, buyüzden özellikle anlamlı isimler olsun istiyorum... :KK200::anneadayı::nazar::KK46:

Canım Artun tek basına hoş olmuyor ama Artun Ege gerçekten güzel Gururlu Ege, Vakur Ege, Kendine güveni olan Ege oluyor çok hoş bence sıfat tamlaması oluyor bence çocuğunuza iki ismiyle birden hitap edin
Artun isminin anlamı gerçekten güzel, Ege ismi de öyle... Ege çoğu kişi tarafından sadece coğrafî bölge olarak bilinmesine rağmen anlamı; Büyük, Ulu / Dahi,akıllı. / Egemen /Bilge kişi demek. Yani iki isim birlikte olunca daha da anlamlı oluyor, Onurlu, gururlu ulu kişi gibi... :KK52::KK200::nazar::anneadayı::KK46:

Ben Artun ismini beğenemedim
Ege bir coğrafi bolgeyi ifade etsede daha kulağa hoş ve uyumlu geliyor

Teşekkürler... :KK52: Çok sık rastlanmayan bir isim olduğu için, klasik isim sevenler tarafından yadırganabilir tabi Artun ismi, fakat anlam olrak gerçekten güzel bir isim. Hz. Muhammed bile çocuklara verilecek isimlerin arapça olma zorunluluğu olmadığını ama anlamlı isimler olması gerektiğini öğütlemiş. İsimlerin gerçekten insanın karakterine yansıdığını düşünüyorum, buyüzden Artun ismi de mantıklı geliyor açıkçası. Ege ismi de aslında toplumda sadece coğrafî bölge olarak bilinmesine rağmen Büyük, Ulu / Dahi,akıllı. / Egemen /Bilge kişi anlamlarında. Oyüzden bu iki isim anlam olarak bana çok hoş geldi birlikte, yani iki ismi birlikte düşününce 'Onurlu, gururlu ulu kişi...' gibi bir anlam oluyor... :anneadayı::KK200::nazar::KK46:

Back