Artun güzel isim ama daha bilindik ve kolay isimler koyma taraftarıyım ben. İlerde zorluk çekmemesi açısından. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Artun anlamı da çok güzelmiş.
Artun Ege koyun iki isim olmaz mı?
artun ege güzel benede :) hayırlı olsun bebeğiniz
Bence beğendiğiniz ismi, Artun u koyun. Gayet güzel, farklı bir isim. Birileri soyleyemeyecek, karıştıracak, yadırgayacak diye beğendiğiniz isimden vazgeçmeyin derim. Zamanla alışırlar. Ege ismine gelince ben onun Yunancadan Türkçeye geçtiğini ve anlamının hasta bakıcı olduğunu duymuştum. Yanılıyor olabilirim. Eğer ikiniz de isimde kararlıysanız iki ismi de koyun.
Benim eşim de Ege ismini istiyor. Bende Enes olsun diyorum. Çocuk doğcak isim yok. Ne zormuş bu isim işi. Artun değişik bir isimmiş kararsız kaldımMerhabalar, hamileliğin 6. ayına girdik fakat oğlumun ismini henüz netleştiremedik. Bu konuda eşimle bir türlü orta yolu bulamıyoruz.Zaten baştan beri bir dünya isim söylediğim halde çoğunu beğendiremedim ve artık netleşmedikçe sıkıntı yapmaya başladım. Ben istiyorumki, kuzumun ismi artık netleşsin ve ona ismiyle de seslenebileyim... Ki bunun şimdiden bebeğin ismine karşı tepkilerini geliştirdiğini ve bebekte aşinalık oluşturduğunu duymuştum. Başlarda Allah'ın isimlerinden Batın ismi de gündemimizdeydi fakat, duyanların aklına direkt tıp dilinde karın bölgesi geldiği için ondan vazgeçtik gibi. Ben 'ARTUN' ismini çok seviyorum ve bebeğimin ismi bu olsun istiyorum. Eşimse EGE ismi olması konusunda ısrarcı... Arada kaldım çok, nasıl karar verip aşıcaz bu durumu bilemiyorum.
Artun türkçe bir isim ve anlamı çok güzel; Onurlu, dürüst, ölçülü demek. Bu isim konusunda tereddüt ettiğim tek şey çok duyulmuş olmadığı için yadırganır mı acaba diye... Ama şuana kadar duyan çoğu kişinin çok hoşuna gitti söyleniş ve anlamı.
Ege ise sadece coğrafî bölge gibi geliyor çoğu insanın aklına ama anlamı büyük, ulu, bilge kişi demek.
Siz de fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Canim bence de Artun biraz değişik yani biraz da ağır çocuğa ben pek begenemedim ama tabiki siz seviyorsaniz o zaman Artun ege koyun ikinizinde istediği olsunMerhabalar, hamileliğin 6. ayına girdik fakat oğlumun ismini henüz netleştiremedik. Bu konuda eşimle bir türlü orta yolu bulamıyoruz.Zaten baştan beri bir dünya isim söylediğim halde çoğunu beğendiremedim ve artık netleşmedikçe sıkıntı yapmaya başladım. Ben istiyorumki, kuzumun ismi artık netleşsin ve ona ismiyle de seslenebileyim... Ki bunun şimdiden bebeğin ismine karşı tepkilerini geliştirdiğini ve bebekte aşinalık oluşturduğunu duymuştum. Başlarda Allah'ın isimlerinden Batın ismi de gündemimizdeydi fakat, duyanların aklına direkt tıp dilinde karın bölgesi geldiği için ondan vazgeçtik gibi. Ben 'ARTUN' ismini çok seviyorum ve bebeğimin ismi bu olsun istiyorum. Eşimse EGE ismi olması konusunda ısrarcı... Arada kaldım çok, nasıl karar verip aşıcaz bu durumu bilemiyorum.
Artun türkçe bir isim ve anlamı çok güzel; Onurlu, dürüst, ölçülü demek. Bu isim konusunda tereddüt ettiğim tek şey çok duyulmuş olmadığı için yadırganır mı acaba diye... Ama şuana kadar duyan çoğu kişinin çok hoşuna gitti söyleniş ve anlamı.
Ege ise sadece coğrafî bölge gibi geliyor çoğu insanın aklına ama anlamı büyük, ulu, bilge kişi demek.
Siz de fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Benim eşim de Ege ismini istiyor. Bende Enes olsun diyorum. Çocuk doğcak isim yok. Ne zormuş bu isim işi. Artun değişik bir isimmiş kararsız kaldım
Canim bence de Artun biraz değişik yani biraz da ağır çocuğa ben pek begenemedim ama tabiki siz seviyorsaniz o zaman Artun ege koyun ikinizinde istediği olsun
Hayırlı olsun bebeğiniz bence ege güzel
Artun anlamı güzel olsada zorluk çekebilir
daha üç ay var belki hoşunuza gidecek başka bir isim de bulursunuz. Sağlıklı hayırlı bir evlat olur inşallah
Ege Artun degilde Artun Ege sanki daha uyumlu
Benim esimde cift isimli, belli yasina kadar onunda hosuna giden ismini kullanmislar sonra klasik olan diger ismini kullanmaya baslamis herkes. O yüzden oglumuza israrla tek isim koydu. Iki isim olunca uyum önemli misal mehmet ali ikisi bir söyleniyor fakat arkadasim kuzey emir koydu ikisini söyleyen pek yok:)
Artun Ege söylenebilir gibime geldi sankim
Rica ederim
İsim önemli bizde baya kararsız kaldık ben elimi karnıma koyunca adı ile seslenip ve adı ile dua etmek istiyordum sizi anlıyorum.
Batin ismini bende istemistim, esim dogu bati gibi cogu batin demez bati der falan demisti. 2. cocugum olursa hala düsünüyorum Batin olsun diye. Esimle saten birde anlasma yapmistik kiz olursa ben erkek olurs o koyucakti ve Aras koydu:) Anlamini soranlara biz Firat ve Dicle gibi nehir ismi diyoruz Aras Nehri var sonucta. Yoksa nette arastirirsan yok at kili falan da yaziyor. Nehir ismi diyip gecin:)Evet Artun ismini eşim kabul ederse zaten Artun Ege şeklinde olucak.Tabi fikir değiştirip durduğu için netlik kazanmıyor bir türlü. Bir de Ege Batın olarakta düşünmüştük başta. Hatta eşim bu isme daha çok adapte olup sürekli isim belirledik diye söylemeye başlamıştı ailelerimize filan. Ben eşime daha birlikte oturup düzgünce konuşup karar vermedik diye tepki gösterince ve Artun isminde ısrarcı davranınca Ege Batın diyip durmaktan vazgeçti. Batın ismini de çok seviyorum fakat Allah'ın isimlerinden biri olduğunu bilmeyen bazı insanlar yadırgadı, tıp dilinde karın bölgesi demekmiş bir de, onu anımsattığı için yadırgadılar sanırım... Ama yine aklımda var bu isim... Eşim baştan Aras ismine de sıcak bakmıyordu malum kargo şirketinden dolayı fakat şimdi o ismi de onaylıyor, iyice kafam karıştı artık... belirlense de rahatlasam süper olucak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?