- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Çok geçmiş olsun, nasıl fark ettiniz acaba? Aynı aylarda bir oğlum var da merak ettim, nelere dikkat etmemiz gerek.benim çocuğun erken teşhis hipermetropi şu an 27 aylık ama biz de gözlüğü taktıramıyoruz.umarım biz de taktırabiliriz çok uğraşıyoruz.
Aslında sifirlandigini söylediler lazerden sonra ama 4 sene sonra ilerlemeye başladı. Kontrolde öyle bir uygulamadan bahsedilmedi. Tek sılayayım kızım çekiştirip duruyor başka rahatsızlığın yok:)) bilgilendirdiginiz için teşekkür ederimGoz numaraniz yuksek oldugu icin lazerle sifirlanmamis. Simdi bunada bir care buldular ve goz ici mercek takiliyor belki size de takilabilir. Cok basit bir islem. Eger gozluk kullanmaktan rahatsizsaniz bir arastirin derim.
O aylarda kontrole götürün sebep yoksa bile ama gözlerini kısarak bakiyorsa TV yada kitaplarda resimlere yakindan bakmak istiyorsa bunlar belirtidirÇok geçmiş olsun, nasıl fark ettiniz acaba? Aynı aylarda bir oğlum var da merak ettim, nelere dikkat etmemiz gerek.
Umarım en kısa zamanda gözlüğünü takar kuzu.
Pardon ne alaka?İlahi! Gözlük takmak bir felaketmiş gibi yorum yapmışsınız.
merhaba fotoğraflardan daha net anlaşılır ama elinizdeki bir nesneye odaklanınca da anlaşılıyor. bir de göz bebeği büyük ışıkta küçülmüyor .Çok geçmiş olsun, nasıl fark ettiniz acaba? Aynı aylarda bir oğlum var da merak ettim, nelere dikkat etmemiz gerek.
Umarım en kısa zamanda gözlüğünü takar kuzu.
kademeli arttırılıyor direkt 4,25 i vermiyor.Bozukluk çok yüksekse oğlumda ki gibi 1,5 pek birşey değiştirmez sanki
Bu güne kadar hiç göz muayenesi yaptırmadık, hiçbir rahatsızlık farketmedik, ama merak ettim nelere dikkat edildiğini, teşekkür ederim :)merhaba fotoğraflardan daha net anlaşılır ama elinizdeki bir nesneye odaklanınca da anlaşılıyor. bir de göz bebeği büyük ışıkta küçülmüyor .
Çok sevdim bu hayali teşekkürlerBu vesileyle herkes bilsin örneğin Ankara’da birçok hastane ve doktor tarafından temin edilen aşı kartlarında 12 ve 36. aylarda rutin göz muayenesi ibaresi bulunuyor. Bizim aile ezelden miyop olduğu için biz 6. ayda yaptırdık şükür sorun yok şimdilik. Özellikle ailede göz bozukluğu olan anne babalar dikkat etmeli.
Konu sahibi her gözlüklü çocuğun kaderidir biraz zorbalık. Sonra örneğin ortaokulda bir yaz tatilinde gözlükler atılır, lens takılır, boy atılır, saçlara şekil verilir, yeni kıyafetler alınır, okula dönülür. Herkes apışıp kalır :)
Merhabalar durumunuz şu anda nedir merak ettim, bizde de benzer sorunlar var ve çok kötü durumdayımArkadaşlar benim oğlum gözlüksüz çok az görüyor bunu 3 yaşında öylesine götürdüğüm göz doktorunda öğrendik. Şok oldum çok üzüldüm dünyam başıma yıkıldı ama oğlum gözlüğüne hemen alıştı ve gözlükle görebiliyor ya bunada şükür ya hiç görmeseydi dedim şimdi büyüdükce durumun farkına varıyor bazen çok üzülüyor çocuklar acımasız oluyor dört göz diyorlar diyor herkes gözlüksüz görüyor ben göremiyorum diyor sınıf gruplar halinde ayarlamışlar masalarını ama oğlum uzaktan göremediği için o önde tek kalmış ben hepsine cevap veriyorum toparliyorum ama bende onun üzüntüsüne üzülüyorum
Eğer çocuğunuz yada çevrenizde 2 yaşında çocuk varsa mutlaka göz kontrolüne gitmesini söyleyin gözlerini kısarak bakan bir çocuk görürseniz onada söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?