Oğlumun gözleri

Ne kadar uzuluyorum kuzucuklara
Keske cocuklar hep iyi ve mutlu olsa.

Ps: 29 senelik omrumun 23 24 senesini gozlukle gecirdim. Dalga gecildigini hatirlamiyorum belki de gecilmistir. Malum cok acimasiz oluyor cocuklar.

benim çocuğun erken teşhis hipermetropi şu an 27 aylık ama biz de gözlüğü taktıramıyoruz.umarım biz de taktırabiliriz çok uğraşıyoruz.
Çok geçmiş olsun, nasıl fark ettiniz acaba? Aynı aylarda bir oğlum var da merak ettim, nelere dikkat etmemiz gerek.
Umarım en kısa zamanda gözlüğünü takar kuzu.

Goz numaraniz yuksek oldugu icin lazerle sifirlanmamis. Simdi bunada bir care buldular ve goz ici mercek takiliyor belki size de takilabilir. Cok basit bir islem. Eger gozluk kullanmaktan rahatsizsaniz bir arastirin derim.
Aslında sifirlandigini söylediler lazerden sonra ama 4 sene sonra ilerlemeye başladı. Kontrolde öyle bir uygulamadan bahsedilmedi. Tek sılayayım kızım çekiştirip duruyor başka rahatsızlığın yok:)) bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun, nasıl fark ettiniz acaba? Aynı aylarda bir oğlum var da merak ettim, nelere dikkat etmemiz gerek.
O aylarda kontrole götürün sebep yoksa bile ama gözlerini kısarak bakiyorsa TV yada kitaplarda resimlere yakindan bakmak istiyorsa bunlar belirtidir

Düzenli gözlük kullanmak gözlerine iyi gelecektir,büyüyünce lens,lazer vs zaten geçecek hepsi.
Geçmiş olsun.

merhaba fotoğraflardan daha net anlaşılır ama elinizdeki bir nesneye odaklanınca da anlaşılıyor. bir de göz bebeği büyük ışıkta küçülmüyor .

merhaba fotoğraflardan daha net anlaşılır ama elinizdeki bir nesneye odaklanınca da anlaşılıyor. bir de göz bebeği büyük ışıkta küçülmüyor .
Bu güne kadar hiç göz muayenesi yaptırmadık, hiçbir rahatsızlık farketmedik, ama merak ettim nelere dikkat edildiğini, teşekkür ederim :)

Bu vesileyle herkes bilsin örneğin Ankara’da birçok hastane ve doktor tarafından temin edilen aşı kartlarında 12 ve 36. aylarda rutin göz muayenesi ibaresi bulunuyor. Bizim aile ezelden miyop olduğu için biz 6. ayda yaptırdık şükür sorun yok şimdilik. Özellikle ailede göz bozukluğu olan anne babalar dikkat etmeli.

Konu sahibi her gözlüklü çocuğun kaderidir biraz zorbalık. Sonra örneğin ortaokulda bir yaz tatilinde gözlükler atılır, lens takılır, boy atılır, saçlara şekil verilir, yeni kıyafetler alınır, okula dönülür. Herkes apışıp kalır :)

Bunlar hep piremsesler, paşamlar yetiştiren görmemiş ebeveynlerin eseri.
Çocuklar vicdansız falan değil, yeni doğmuş bir bebek belki de meleklerden bile masum fakat onu kirleten aileleri.
Çocuğuna vicdanı, empatiyi öğretemeyen özgüven adı altında aleni şımarık bencil bireycikler yetiştiren aileleri.

Çok sevdim bu hayali teşekkürler

Merhabalar durumunuz şu anda nedir merak ettim, bizde de benzer sorunlar var ve çok kötü durumdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…