• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun gözleri

O çocukların bir kısmının gözleri sonradan bozulacak da işte çocuklar cidden acımasız oluyor. Mesela benim gözüm 14 ümden sonra bozuldu, şu an 4.5 derece. Lens, gözlük kullanıyorum. Şükür ki görebiliyorum,ya kör olsaydım. :dua:

Arkadaşlar benim oğlum gözlüksüz çok az görüyor bunu 3 yaşında öylesine götürdüğüm göz doktorunda öğrendik. Şok oldum çok üzüldüm dünyam başıma yıkıldı ama oğlum gözlüğüne hemen alıştı ve gözlükle görebiliyor ya bunada şükür ya hiç görmeseydi dedim şimdi büyüdükce durumun farkına varıyor bazen çok üzülüyor çocuklar acımasız oluyor dört göz diyorlar diyor herkes gözlüksüz görüyor ben göremiyorum diyor sınıf gruplar halinde ayarlamışlar masalarını ama oğlum uzaktan göremediği için o önde tek kalmış ben hepsine cevap veriyorum toparliyorum ama bende onun üzüntüsüne üzülüyorum
Eğer çocuğunuz yada çevrenizde 2 yaşında çocuk varsa mutlaka göz kontrolüne gitmesini söyleyin gözlerini kısarak bakan bir çocuk görürseniz onada söyleyin
benim çocuğun erken teşhis hipermetropi şu an 27 aylık ama biz de gözlüğü taktıramıyoruz.umarım biz de taktırabiliriz çok uğraşıyoruz.

“Ben torpilliyim. 4 gözle daha çok şey görüyorum” desin oda. Bence etrafı kontrol edemiyorsak çocuklarımızı etmeliyiz. Kendiyle barışık, olayı her zaman lehine çevirebilecek, hayal gücü geniş çocuklar yetişirse yaş kaç olursa olsun lafın altında kalmaz.

Biraz ebeveynlerin edepsizliği gibi geldi bana .. vicdanlı çocuklar yetiştirmek gerek ..

Öğretmeniyle konuş , öğrencileri uyarsın mutlaka ..hatta bununla ilgili oyunlar oynanabilir, şarkılar soyletilebilir .. şarkılar ,oyunlar kavramada önemlidir .. subliminal gibi sokacaksın anlamayanın kafasına :) yaşları kaç bilmiyorum ama çok üzücü ..

“Ben torpilliyim. 4 gözle daha çok şey görüyorum” desin oda. Bence etrafı kontrol edemiyorsak çocuklarımızı etmeliyiz. Kendiyle barışık, olayı her zaman lehine çevirebilecek, hayal gücü geniş çocuklar yetişirse yaş kaç olursa olsun lafın altında kalmaz.
Bu da güzelmiş öğreteyim oğluma birine evet benim 4 tane sende iki diye kıskandın mı demiş aslında böyle davranmasını da istemiyorum ama ezilmesin

Biraz ebeveynlerin edepsizliği gibi geldi bana .. vicdanlı çocuklar yetiştirmek gerek ..

Öğretmeniyle konuş , öğrencileri uyarsın mutlaka ..hatta bununla ilgili oyunlar oynanabilir, şarkılar soyletilebilir .. şarkılar ,oyunlar kavramada önemlidir .. subliminal gibi sokacaksın anlamayanın kafasına :) yaşları kaç bilmiyorum ama çok üzücü ..
8 yaş onlarda çok küçük

Ben dahil 7 sulalem gozlukluyuz, erkek kardesim 8 yasinda gozluk takti acikcasi feci tatli olmustu :) ilk bir kac hafta arkadaslari yadirgar ama sonra alisirlar, kardesime profesor derlerdi sinifta gozluklu diye :) allahim dermansiz dert vermesin siz cok tatli oldugunu soyleyin, moral verin bol bol..

benim çocuğun erken teşhis hipermetropi şu an 27 aylık ama biz de gözlüğü taktıramıyoruz.umarım biz de taktırabiliriz çok uğraşıyoruz.
Oğlum 36 aylikti kendisi beğendi gözlüğü ve çok ileri derece olduğu için gözlüğü taktığı anda net görüntü görünce hiç çıkarmadı inşaallah sizin çocuğunuz da alışır

öğretmenle konuş. diğer çocukları uyarsın. ayrıca neden önce tek kalıyor ki? önce oturması gerekiyorsa ona da bi grup oluşturulabilir, herkes arkada mı oturmak zorunda?

8 yaş onlarda çok küçük
Aile eğitimi önemli ama .. bunun için küçük değiller bence .. benim kızım anaokuluna gidiyor ,bir kez duymadım gözlüklü arkadaşlarıyla dalga geçildiğini , şikayet de gelmedi ..demek ki problem yok .hatta benimki seviyor ,çok yakışmamış mi anne ,diyor :)

Bir kere önce siz bu durumun normal olduğunu benimseyin.Bizde göz bozukluğu genetik ,ailede gözlük takmayan olmadığı için hiçbir sıkıntı çekmedim.Okulda öğretmeni varsa rehberlik servisi ile görüşün.Farkliliklar konusunda sınıf çalışması yaparlar .Siz çocuğunuza farklılıklar konularını işleyen kitaplar alabilirsiniz.Sadece göz kusuru olan çocuklar yok; görme engelli, otistik,zor öğrenen, işitme kusuru olan ve cihaz kullanan çocuklarda var.Bunlar konusunda bilgi sahibi olduğunda hayatta saç rengi,göz rengi ,boy,kilonun kişiyi digerlerinden ayiran bir özellik oldugunu, gözlük kullanmanın da böyle birşey oldugunu algılayacaktır.

Oğlum 36 aylikti kendisi beğendi gözlüğü ve çok ileri derece olduğu için gözlüğü taktığı anda net görüntü görünce hiç çıkarmadı inşaallah sizin çocuğunuz da alışır
biz kademeli başladık şu an 1,5 numara acaba diyorum daha net görmediği için mi benimseyemedi

Ben de, kuzenim de ilk okuldan beri şişe dibi gözlük taktık (ben 7.5, kuzenim 9 numara). Evet zor günler, dalga geçmeler oluyor ama, arkadaşlarıyla kaynaştıkça insan geçiyor, unutuyor farklılıklarını. Siz de destek oluyorsunuz zaten. Büyüdükçe zaten gözlük sayısı artıyor çevrede, ondan daha rahatlıyor insan :D Ben 18, kuzenim 21 yaşında (gelişimin durması için bekleniyor) lazer ameliyatı olduk, hayatımda ilk defa yan yatarak tv izlediğim günü unutamam, yatakta kitap okumuştum bütün gece, kıymetini bilmeyen bilmez, nasıl bir rahatlık. Geçecek bu günler, çok şükür görebiliyor evladınız.

Arkadaşın da dediği gibi gozluk kullandıgi için önde tek olmasına gerek yok.Ha cocukla özel olarak ilgilenmek için kendi masasının yanına özellikle aldıysa bilemem.Cunku dikkati çabuk dağılan,biraz da hayalperest kuzular başkaları ile birlikte oturduklarinda dikkate ucusmalar görüyorum.

Bende de ilkokulda hipermetrop ve astigmat vardı, çok da severek gözlük taktım. Ama şimdi hipermetropum hiç kalmadı, zamanla azalacaktır oğlunuzunki de üzülmeyin :)

Çocuklar acımasız denip geçiştiriliyor ama dalga geçmeleri terbiyesizlik ve incitici bir davranış. Öğretmeni ile konuşun.

Geçmiş olsun,Rabbim beterinden saklasın.
Öğretmeni ile görüşün,oğlunuzun üzüldüğünü diğer çocuklarla birlikte sohbet ortamında bununla ilgili bir konuşma yapmasını rica edin.
Diğer çocuklar üzerinde etkili olabilir.
Bizde kardeş konusu ile ilgili sorun yaşıyorduk,konu üzerine bu tarz konuşmalar yaptı,kitaplar aldım haftada 1 kitap gönderdim,onları okuyup onun üzerine konuştular. Kızıma baya faydası oldu.
Sizde farklılıklar ile ilgili kitap gönderebilirsiniz okula. Hatta geçen gün kitapçıda "Farklılıkların Farkındayım"isminde bir kitap görüp göz gezdirmiştim. Tamda bu duruma uygun bir içeriği vardı. Başka secenekler vardır muhakkak bir bakın isterseniz.

evet çocuklar çok acımasızdır benzerini yaşadım gözlerim hep kısık bakardım tahtaya net görmek için japon çinli dediler gözlük taktım dört göz dediler ... kör müsün diyen bile oldu :halay: hepsine cevap verirdim küçücük halimle dört gözüm olduğu için sizden daha iyi görüyorum naberrrr :D herşey unutulur siz dalga geçenlerin anneleriyle konuşun sorun olmaz unutulur....

Back