Oğlumun gözleri

Bu durumu düzeltmeye çalışmaktan ziyade

arkadaşlarının bu tarz davranışları karşısında nasıl başetmesi gerektiğini öğretmelisiniz bence.

zira bu tarz insanlar hayatında her zaman olacak.

Başetmeyi öğretin.

Kuzum üzme kendini. Ablamin oğlu da 3,5 yasında çok çok kalın gözlük kullanıyor. Biz de çok üzülmüştük başta ama sonra öğrendik ki çok yaygınmış. Ve büyüdükçe gittikçe düzelecek, bir zaman sonra gözlük kullanmasına bile gerek kalmayacak merak etme. Kreşe gidiyorsa öğretmeniyle konuşabilirsin diğer çocuklarla konuşsun böyle şeyler yaşanmasın bir daha. Siz uzuldugunuzu belli etmeyin ona. Biz yeğenimin gozluklerini ona çok yakıştırıyoruz. Minik bilginler gibi:) allahım devasız dert vermesin.

Benim oglumda 4.5 yasinda ve iki senedir gozluk kullaniyor. Ileri derecede miyop. Bu da bizim ailede itsi ben gecen sene ameliyatla kurtuldum. Darisi tum isteyenlere insallah.
Dun gece oglum anne ben neden gozluksuz goremiyorum keske gozluksuz gorebilseydim dedi. Ister istemez uzuluyor insan. Sonra bende ona masal anlattim. Gozleri gormeyen bir cocugun ne hissettigiyle ilgili sonra hic yuruyemeyen ve hic duymayan birinin hissetrilerini. Sukur etmemiz gerektigini ve herseye ragmen cok sansli oldugumuzu anlatan uydurma bir masal iste. Masaldan sonra oglum evet anne ben gozluklerimle gorebiliyorum cok sansliyim hem buyuyunce senin gibi ameliyat olacagim demi dedi. Evet annem dedim ve oylece uyudu. Cocuklar kendi iclerinde bunu sorgularlar neden ben gozluk takiyorum diye. Bunun nedenini anlatip onlari rahatlatmak anneye dusuyor. Merak etmeyen belli bir zaman sonra kim ne derse desin cocuklarin soyledigini takmamaya baslayacaktir. Ama kendine guvenen ozguvenli bir cocuk olmasini saglayin elinizden geldigince. Rabbim tum yavrularimizi korusun tum kotuluklerden insallah.

geçmiş olsun bende küçük yaştan beri gözlük kullanıyorum ilk okul mezunuyum ve 5 yıl boyunca orta sırada ön masada oturdum iki kız arkadaşımla banada 4 göz derlerdi zamanla takmadım kafaya

Gözlükle görebiliyormuş ne kadar güzel. Kuzenimde çok küçükken çok ileri derecede bozuktu gözleri. Hatta o zaman ince camlar yoktu yurtdışından geliyordu çok pahalıydı. Şuan düzeldi çok düşük derecesi var. Takmasa bile olur. Şimdi ince camlarda var. Öyle bir yazmışsınız ki Allah korusun amansız hastalık gibi.

Hiçte amansız bir hastalık gibi yazdığımı düşünmüyorum sadece bilmeyen varsa ki ben bilmiyordum 2 yaşında kontrol olması gerektiğini öğrensin diye yazdım hemde aynı durumu yaşayanlardan çocuğuma nasıl yaklaşmam gerektiğini öğrenmek istedim ve çok teşekkür ediyorum çok güzel cevaplar aldım

biz kademeli başladık şu an 1,5 numara acaba diyorum daha net görmediği için mi benimseyemedi
İlk başladığımızda 8 yada 9 du tam hatırlamıyorum çok değiştiği için alıştırma amaçlı 4 numarayla başlandı öyleyken bile daha iyi gördüğü için hemen alıştı

Öğretmeni hatalı davranıyor en öne yalnız oturtarak dışlanmış hissetmesine sebep oluyor öncelikle. Oğlunuzu da bir gruba dahil etmeli gerekiyorsa o grubu öne doğru çekmeli.

Çok geçmiş olsun evladınıza diliyorum tamamen iyileşir.öğretmeniyle durumu mutlaka konuşun,farkında değildir diper çocukların dalga geçtiğinin.mutlaka bu durumu çözecektir.çocuklar kalplerinde en ufak bi kötülük barındırmadıkları için ne yazık ki laflarının ne kadar can acıtacağının farkında olmadıklarından acımasız olabiliyorlar.arkadaşlarının ne kadar üzüldüğünü bilseler yapmazlar.

Üzülür elbette, daha çocuk. Ama siz anlatın, oğlum derdimize çok şükür, hastanelerde daha ne hastalık yaşayan bebekler, çocuklar var diyin, bence anlar.
Bazen beklediğimizden çok daha olgun oluyorlar :)
Allah dermansız dert vermesin :)

Yıllar sonra gülerek anı olarak anlatır insallahbenim gb:)) birbirleriyle acımasızca alay eden öğrencilerime kendimi örnek veriyorum, o zamanlar ne kadar üzüldüğümü anlatıyorum gulerek:)) bende erken yaşta gözlük kullanıp dört göz denilenlerdenim. Hatta dokuzbucuk numaraya kadar çıktı. Beyazın psikopat tiplemwsindeki gözlük gbydi. 20lli yaşlarda lazer oldum. 30da üçbuçuk numara gözlük kullanmaya başladım. Erkenden lazer operasyon yaptırmayın. Göz en geç gelişen organmış. Göz mercegim ince olduğu için ikinci ameliyatı olamıyorum. Gözüm hassas lens kullanamıyorum. Gözlüğe devam. Gözü için tedavi gözlük kullanın ama ameliyat için acele etmeyin. 18 oldu hadi demeyin. Ben pişmanım. Keşke biraz daha bekleyip tümden kurtulabilseydim. Buna da şükür 9dan 3e indi artık ilerlemiyor çok şükür. Paylaşmak istedim.

Allah yavrunuzun bahtını güzelleştirsin öncelikle
Benim kızımın da gözünde görme sorunu ve göz kapağı düşüklüğü var..daha geçen gün konu açmıştım bu konu üzerine..benim de en büyük endişem ilerde arkadaşları tarafından incitilecek olması koca koca insanlar görür görmez soruyor “bu kızın gözüne nolmuş diye”
Öncelikle Allah seni böyle yaratmış yavrum deyip sarıcaz yavrularımızı
Sonra sınıf öğretmeniyle görüşün, öğrenci ve aileleriyle o bir konuşma yapsın.
Ve sürekli olarak da biz güçlendirme çalışması yapıcaz.
Benim bir yeğenimin bazı harfleri çıkarmada sıkıntısı vardı,ilkokul hayatı boyunca öyleydi. Onu iyi anlayan bir arkadaşı,diğer arkadaşlarına onun konuşmasını tercüme ederdi..o biçim düşün yani:) ve onla dalga geçenlere yeğenimin tepkisi hep “benim dilim dönmüyormuş,annem öyle diyor” şeklindeydi. Bi de kepçe kulaktı bu ponçik ondan vuranlara da diyordu ki “ben dayıma benziyorum,ondan böyleyim”
Yaniiii, böyle bi canavar yetiştirsek hiç fena olmaz

Kızım 9 aylıkken başladı gözlük takmaya 2,5 yaşına yaklaştı hala takıyor. Ömür boyu da takacak.
Geçen de parkta bir çocuk gözleri bozuk onun görmüyor dedi içime oturdu.

Ben de ilkokulda kalın gözlük takanlardanim.. gozumu kistigim icin doktora goturmuslerdi.. her yil bir numara artardı.. şu an göz tembelliği ile birleşti ve numaram ölçülemiyor.. gozlugu çıkarıp uzaklara bakmak gözü çalıştırmak önemli imiş..

alay etme olurdu ama ben hiç umursamazdim.. O dörtgöz mu dedi ben beyinsiz ı yapistirirdim.. sınıfın en çalışkanı idim bunu vurgular ezerdim onlari:))) oğlunuz da basedecektir.. siz üzülmeyin çünkü bu onu üzer.. farklı hissetmek en çok ailenin tepkilerinden kaynaklanır..

şu an 34 yaşındayım ve lazer için uygun bulunmadım.. lens kullanıyorum 20. Yılım.. allah başka dert vermesin çok şükür diyorum..

Hipermetrop ve astigmat var bunlar için bildiğiniz birşeyler varmı iyi gelen bunuda sorayım
Size kesinlikle yanlış bilgi vermek istemem, umutlandırmak da. Tamamen iyi niyetimden yazıyorum.
Hipermetropsa eğer büyüdükçe düzelme ihtimali var. Gözlüğü sürekli kullansın hiç çıkarmasın. Doktora sorun bunu, büyüdükçe numarası düşüyor.
Ben bir ortaokulda stajyerim, sınıfta 30 çocuktan 12si gözlüklü. Vallahi abartmıyorum. Bu devirde o kadar nornal ki herkes gözlüklü/lensli/ameliyat olmuş. Ben de gözlüklüyüm.
Üzülmeyin lütfen

Şok oldum çok üzüldüm dünyam başıma yıkıldı

Bende bu yazdıklarınızdan dermansız bir hastalık gibi algıladım. Çıkış yapmanıza gerek yok. ufaklığa tekrar geçmiş olsun.

Goz numaraniz yuksek oldugu icin lazerle sifirlanmamis. Simdi bunada bir care buldular ve goz ici mercek takiliyor belki size de takilabilir. Cok basit bir islem. Eger gozluk kullanmaktan rahatsizsaniz bir arastirin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…