- 2 Nisan 2022
- 191
- 293
- Konu Sahibi damdandusenn
Merhabalar 6,5 yaşında bir oğlum var bu sene 1. sınıfa başladı.Dikkatini toplama ve hareketlilik yönünden sıkıntılarımız vardı 4 yaşında doktora götürdüm tanı koymak için okul dönemini beklediklerini ama gözlemlediği kadarıyla hiperaktivitesi olduğu söylendi.Anasınıfında hiç bir davranış sorunu olmayan sadece dikkatini toplamada sıkıntısı olan bir çocuk olduğunu söylüyordu öğretmeni.Ana sınıfında devlet okuluna verdik. İlk okul başlayınca özele verelim mevcut az daha iyi ilgilenirler dedik okula başlarken söyledim durumumuzu yağladılar balladılar olsun merak etmeyin süreci yönetiriz dediler.Bu arada herhangi bilişsel bir sıkıntımız yok okumaya bir kaç ay içinde geçtik.Zamanla her gün bir geri dönüş almaya başladım oğlumun çok konuştuğunu sınıfta oturmadığını dikkat dağıttığını sınıfın düzenini bozduğunu söylediler.En son öğretmen bir kaç kez müdürün yanına yollamış müdür okuldan atmakla tehdit etmiş oğlumu bilen bilir hiperaktif çocuklara böyle uyarılar işe yaramaz en son müdür sınıfa gelmiş bağırmış ona hatta başka bir öğrencisine oğlumun videosunu çektirmişBugün okuldan aradılar rehberlik öğretmeni ve müdürün bizi çağırdığını söylediler rehberlik öğretmeni sağolsun hiperaktif bir çocuğun bu hareketleri elinde olmadan yaptığını bilemeyecek kadar cahil bize resmen siz çok şımartmışsınız demeye getirdi ve kibarca alın dedi.O kadar üzgünüm ki sabahtan beri ağlıyorum çocuğum dönem ortasında ortada kaldı ona belli etmemeye çalışıyorum.İçimi dökmek istedim tanımadığım kişilere anlatmak iyi gelir diye düşündüm.