• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun boyu kısa olacak diye çok endişeleniyorum

Benim oglum 6 yasinda oglumunda boy oranı ortalamanin biraz altinda. Ama dedemiz ve büyükdedemiz kısa boylu bu nedenle genetik oldugunu düsünüyorum.elbette oncelik saglıkli olmasi ama arkadaslarinin arasinda kısa olmasida psikolojik sagligini etkiliyor. Ben günde 2 bardak sut, 1 tas yogurt ,1 yumurta ,1 kasik kecoboynuzu özü(tahinli) haftada 2 sefer balik mutlaka veriyorum ayrica barfiks aldik ona asılıyor ve evde elma toplama ve zıplama haraketleri yapiyoruz.

Bende bir anneyim. Ama bazı annelerin. Neyi dert etsem olayına şaşıp kaliyorm daha bismilllah bir yaş bir bebek sizin çevrenizde hiç mi cüce kalır diyip boy atan uzar diyip boy uzaması duran ornekler olmadı. İki kısa ebeveynden uzun çocuk olmadı ne diye uzuluyorsunuz ki.

Benim oglum 6 yasinda oglumunda boy oranı ortalamanin biraz altinda. Ama dedemiz ve büyükdedemiz kısa boylu bu nedenle genetik oldugunu düsünüyorum.elbette oncelik saglıkli olmasi ama arkadaslarinin arasinda kısa olmasida psikolojik sagligini etkiliyor. Ben günde 2 bardak sut, 1 tas yogurt ,1 yumurta ,1 kasik kecoboynuzu özü(tahinli) haftada 2 sefer balik mutlaka veriyorum ayrica barfiks aldik ona asılıyor ve evde elma toplama ve zıplama haraketleri yapiyoruz.
Bence hiç kasma 😁😂 benim kuzenil daha kısaydı o yaşnda orta 2 de futbola başladı kalecilik boyu 190😂😂😂 ana 155 baba 165😁 iki taraftan anne ve baba taraftan dede uzun sadece

Presenti değerlerini inceledin mi peki ben bi sorun göremedim çocuğunuz normal standartlarda yani erkek bebek presentil değerine bakıldığında enndusuk değer 69cm e sizin çocuğunuz 74cm.Neyi kafayı taktin ki. Lütfen stres yapmayın.Balik yağı hergun verilmez haftada 3gun 1cay kaşığı yeterli e kalsiyumda alıyor hem genetik faktörler en büyük belirleyici benim doktorum her defasında bunu belirtir bize

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
Canım aynı sorunu bende Suan bebeğimde yasıyorum. Suan nasıl oldu yavrun

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
Keçi sütü ürünleri kullanın mutlaka

merhaba son durumu yazan olur mu , yapıp ta faydasını gordugunuz spor olabılır yemek olabılır , şurup vs olabılır , doktora gıdınce boy genetık %95 , yanı naparsanız yapına cekıyor . o mantıkla cubuk kraker yese de kemık suları avokadolar yese de neyse o olcak , lütfen taktik verin tecrubeli anneler

Back