• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun boyu kısa olacak diye çok endişeleniyorum

Bu sefer de çok uzun olur sırık derlerse ne yapacaksınız? Sağlıklı bi şekilde besleyin, basketbolunu yapsın yüzmeye de gitsin ama öyle iğneymiş bilmem neymiş kesinlikle yüklemeyin çocuğunuza. Kalsiyum ihtiyacı varsa bunu gıda takviyesiyle yapın. Erkekler ergenliğe girene kadar ufacık olup ergenlikte bi kavak boyuna yaklaşabiliyorlar :) Böyle değişimlerin olabileceğini de göz önünde bulundurun.

genelde erkek çocuğu babayı,kız çocuğuda anneyi geçer.bazende anne,baba kısa olmasına rağmen ailede(dede,dayı,amca...)
uzun boylu biri varsa ona çeker.bence beslenmeden çok sporun fark ettirdiğini düşünüyorum.
oğlunuz tahmini babası kadar olur bence.

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim

Bununla alakalı sana bır tawsıyede bulunmak ısterım kesınlıkle bunu cocugun. Buyumeden gıdın bı baktırın

Zaten kırıklaedeymıssınız ankara dıskapı ssk da endokrın dıye bır bolum var sadece buyume sorunu olabılıcek vs bu tıp hormonel seylere bakıyo 12 yasa kadar

Eger bır sorun olursa ılac verıyor

Bana o zamanlar gıttıdgım de yurt dısından bı ılac getırmıslerdı hatta. Bızım omzamanlar. Ev kıramız 7 mılyondu ılac 16 mılyondu devlette karsılıyor bu ılcları

Dktor bu cocugun boyu kısa kalcak adetınıngecıktırelım boyunun uzatlaım dedı depot mu ne ole bı ıgne vuruldum bak sımdı boyum 170 cok sukur adetımıde herkesden ıkı yıl sonra gordum :)

Insanlar cocuk bu uzar der zamanla onu yapma bunu yapma derler. Bı cok sey soyler ama. Taaaaa o zamanlar bu bolum yenı acılmıstı sen dusun 1992 de mı ne neyse

Insanların nen dedıdgı onemlı dıl hormon yuklemeyın fılan dıyende olabılır lutwen kulak asma we doktora gıt bazı seyler ıcın gec kalma belkı cocugun hormonlarında bısı olabılır

Bugun bı kanser hastalıgında bıle son raddeye gelıp doktora gıtmenın bı mantıgı yok anca acı cekmesını doktor engeller ondada senı delık desık ederler her seyı basında adımını atcannnnnn!!!!!!!!

Gene cocugunu spora yazdır ozellıkle yuzme basket

Son düzenleme:
bu kadar mi ayni olur herseyimiz:) kizim 5.5 yasinda boyu iyi ama oglum 14 aylik 75 cm civari babasi 175 ben 160 ben de senin gibi cok endiseleniyorum kisa olmasini istemem doktora goturduk boyunu iyi buldu..beslenmesine dikkat etmek lazim benimki az yiyor..hormonlarina baktirmak icin erken diye dusunuyorum daha cok kucukler..saglikli olsun Allah onlari bize bagislasin..baskete veririz uzar zamani gelince :)

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim

yazık değil mi evladınıza dert olmayan bişeyi siz şimdiden dert edinmişsiniz kendinize...boyunun kısa olmsından bir özür bir engel gibi bahsetmişsiniz...kaldı ki daha belli bile değil ergenllikte çok fazla değişebiliyor...sizi ne için suçlayacak?? siz beğenmediğiniz fiziksel özellikleriniz için annenizi suçluyor musunuz?? bence bir an önce bu düşüncenlerinizden kurtulun...ayrıca belki de kısa boylu ve sempatik bir çocuk olacak, kendisi mutlu olacak...çocuğunuzun sağlığı için endişelenin sadece ....genetiğini değiştiremezsiniz , düzgün beslenmesini sağlayın güzel alışkanlıklar kazandırım yeter gerisini bırakın kendisi halletsin...

bu kadar mi ayni olur herseyimiz:) kizim 5.5 yasinda boyu iyi ama oglum 14 aylik 75 cm civari babasi 175 ben 160 ben de senin gibi cok endiseleniyorum kisa olmasini istemem doktora goturduk boyunu iyi buldu..beslenmesine dikkat etmek lazim benimki az yiyor..hormonlarina baktirmak icin erken diye dusunuyorum daha cok kucukler..saglikli olsun Allah onlari bize bagislasin..baskete veririz uzar zamani gelince :)

inşallah zamanı gelince uzar dediğiniz gibi.Eğer bir mahsuru yoksa ben ya da siz doktora gittiğimizde boy ile ilgili olarak doktorun verdiği bilgileri paylaşabilirmiyiz.Olur ya doktordan doktora fark var.Ben iskenderunda yaşıyorum sen nerede yaşıyorsun.Ben de doktora götürdüğümde 10 aylık falandı 72 cm/di o zaman.Doktor da bana 1 yaşında bile 72 cm olsa yine normal dedi.Ama işte ben yine de endişeleniyorum.Bir şeyler yapmak için geç kalmaktan korkuyorum..

Canım Nutrigen Balık Yağı şurubu kullanabilirsin meyve aromalı olanları var kolaylıkla içiyorlar artık bol bol kemik suyuna çorba yap sebze çorbası ben eczaneciyim bu şurubu önerdim hep isim vermek doğrumu bilmiyorum ama

Canım Nutrigen Balık Yağı şurubu kullanabilirsin meyve aromalı olanları var kolaylıkla içiyorlar artık bol bol kemik suyuna çorba yap sebze çorbası ben eczaneciyim bu şurubu önerdim hep isim vermek doğrumu bilmiyorum ama

biz octamar kullaniyoruz nasil sizce yurdisinda yasiyorum bu surubu getirtebildim

inşallah zamanı gelince uzar dediğiniz gibi.Eğer bir mahsuru yoksa ben ya da siz doktora gittiğimizde boy ile ilgili olarak doktorun verdiği bilgileri paylaşabilirmiyiz.Olur ya doktordan doktora fark var.Ben iskenderunda yaşıyorum sen nerede yaşıyorsun.Ben de doktora götürdüğümde 10 aylık falandı 72 cm/di o zaman.Doktor da bana 1 yaşında bile 72 cm olsa yine normal dedi.Ama işte ben yine de endişeleniyorum.Bir şeyler yapmak için geç kalmaktan korkuyorum..

tabii neden olmasin
yarin doktora gidecegiz ne dedigini yazarim.. bu arada ben yurdisindayim
gec kalmayacagiz Allahin izniyle..saglikli olsunlar da

benim annem 1.55 babam 1.58 boyunda ve ben babamla aynı boydayım.
abimse 1.72.
eşimin annesi benden bir kaç cm kısa babasıda 1.65 civarı,eşimin boyuda 1.72.
yani erkek çocukları anne ve babadan uzun oluyorlar genelde.
sen sadece oğlun değil her iki evladınında beslenmesine özen göster,gerisi Allah'ın işi.
ne veriyorsa hayırlısını veriyor Yaradan...
o yüzden endişe etmeyin bu kadar.

İnsanın genetik yapısında boyunun değeri net olarak belli değilse
bile bir aralık şeklinde mevcuttur. Doğru beslenme ile boyu o aralığın
maksimum sınırına ulaştırmanız da mümkündür. Hormonal, metabolizmal
bir sıkıntı yoksa kaygılanmayın. Ayrıca bilmeniz gereken bir şey daha,
erkekler kızlara göre daha yavaş uzar ergenliğe kadar. Ergenlikte ise
durum adeta tesine döner. Kızların uzaması neredeyse durma noktasına
gelir ama erkekler hızlı bir şekilde uzama gösterirler. Fazlaca kaygılanıp
tek tip beslenmesine neden olursanız. Allah korusun beslenmeye bağlı
farklı rahatsızlıklar ortaya çıkar bu defa.

İyi akşamlar çocugunuzun yaşı küçük ama belirli bir yaşa gelince spora başlatabilirsiniz babamın boyu 169 annemin boyu 159 civarı kardeşim şuan 17 yaşında 10 yaşında spora başladı uzak doğu dögüşleri ve boyu şuan 188 sulaledeki en uzun boylu diyebilirim spor sayesinde boyu uzadı ama çok zayıf orası ayrı bir mesele

bence gözünüzde çok buyutuyorsunuz olayı normmal şekilde besleyınn abartmadan herşeyin fazlasıda zarar sonuçta olcaksa olur yınede spora yollamak iyi bi fikir belkı oğlunuz buyuduğunda boyunu hiç sorun etmeyen kendısıyle barışık bırı olurr sağlığı yerınde olsunda boşuna dert edınmeyın kendınıze

Bazen bu boy meselesini bende cok kafaya takiyorum... Acaba nekadar uzarlar... Iki oglumda boylari yaslarina gore iyi gibi... Bana yinede az geliyor... Ablamin buyuk oglu 11 yasinda 1.55 boyda..kizida 9 yasinda abisine yakin... Bizim ailede oyle cok fazla kisa yoktur cok az denilecek kadar azdir... Hele erkekler daha uzun... Esimin ailesi kayin babam haric hepsi kisa sayilir... Bazen cocuklarim o tarafa cekermi diye dusunuyorum.... Tabiki herseyden once saglik... Cok sukur sagliklari yerinde... Ama uzun boylu olmalarini isterim... Anne baba kisayken uzun boylu cocuklarida cok gordum...ben kucukken ablamdan cok kisaydim herkes bana sen kucuk kaldin derlerdi ablam abimden bile uzundu aramizda iki yas olmasina ramen o birden boy atyi simdide aramizda cok az bir fark vardir abimde ondan kisayken simdi en az 10 cm fark var kimisi birden uzar kimisi zamanla
... Hersey zamaninda guzel ama biz annelerin endiseleri bitmiyorki....

oglun daha cok ufak iyi beslenirse dozunu kacirmadan uzar diye düsünüyorum

simdiki nesiller uzun boylu oluyor,oglunda genleri varsayrsak 1,75 civari olur diye düsünüyorum

Babamın kuzeni ve eşi aşırı derecede kısa boylu. 1.60'ın altındadır ikiside. Ama oğulları 1.80 vardır. Çünkü düzenli spor yapan birisiydi. Bence spor boy uzaması için yeterli. :) Sakın ilaç falan kullanma.

merhaba bi kere daha 1 yaşında boyunun kısa olup olmayacağı belli olmaz çünkü çevremde erkek çocukları özellikle 12-13 yaşına kadar çok kısa olupta lised acaipp uzayanlar gördüm erkek çocuklar asıl lisede boy atıyorlar.birde eve tramplen alırsınız ben 21 yaşında bile tramplende zıplamaktan ve platesle 2 santim uzadım .tramplende zıplama nedenim uzamak değildi tabi alakasız bi nedenden zıplamam gerekiyordu:)

Erkek arkadasımın annesının boyu 165 babası 170 ama sevgılım 195 boyunda annesi kucukken cok ozel beslemıs ama bunları her yemekte ilikler hergun bı mıktar kasaptan etle cok iyi beslemiş kız kardesıde cok uzun oyuzden benım 1.71 ım kız kardesı ılk okula gıdıyor nerdeyse benım kadar yanı . Ama suda var daysıı ve dedesıde ıkı metre

herşeyin başı sağlık. kısa boylu olsa bile onu çok seveceksiniz. 74 cm hiç de kısa değil, ortalama değerler hesaplanırken içinde 70 cm de var, 90 cm de var. onlar ortalama değerler. daha şimdiden dert edilecek şey değil bunlar.

genetik önemli bir faktör ancak yeni nesil boy konusunda çok daha ileride şimdiden.
beslenme ve sporun etkisi çok fazla. siz sağlıklı olsun diye çocuğunuzu uygun şekilde besleyin, hareketli bir çocukluk geçirmesini sağlayın, temiz havada oynasın bol bol(büyüdükçe). boyu da zamanla uzar.

siz şimdiden bunu ye, boyun uzasın diye, çocuğa her şeyi yedirmeye çalışırsanız, hem onun kısa boylu olduğunu beynine kazırsınız, hem de sağlıklı besinlere karşı antipati duymasını sağlarsınız. demek istediğim, çocuğu hiçbir şekilde zorlamayın bunun için. çok sağlıklı besinler bile olsa, herşeyin fazlası zarardır.

çocuğunuz kaç haftalık doğdu, doğum boyu ve kilosu kaçtı? şimdiki kilosu kaç? şu anki boyundan daha önemli olan, gelişim hızı ne çocuğunuzun?

Back