merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
Bununla alakalı sana bır tawsıyede bulunmak ısterım kesınlıkle bunu cocugun. Buyumeden gıdın bı baktırın
Zaten kırıklaedeymıssınız ankara dıskapı ssk da endokrın dıye bır bolum var sadece buyume sorunu olabılıcek vs bu tıp hormonel seylere bakıyo 12 yasa kadar
Eger bır sorun olursa ılac verıyor
Bana o zamanlar gıttıdgım de yurt dısından bı ılac getırmıslerdı hatta. Bızım omzamanlar. Ev kıramız 7 mılyondu ılac 16 mılyondu devlette karsılıyor bu ılcları
Dktor bu cocugun boyu kısa kalcak adetınıngecıktırelım boyunun uzatlaım dedı depot mu ne ole bı ıgne vuruldum bak sımdı boyum 170 cok sukur adetımıde herkesden ıkı yıl sonra gordum :)
Insanlar cocuk bu uzar der zamanla onu yapma bunu yapma derler. Bı cok sey soyler ama. Taaaaa o zamanlar bu bolum yenı acılmıstı sen dusun 1992 de mı ne neyse
Insanların nen dedıdgı onemlı dıl hormon yuklemeyın fılan dıyende olabılır lutwen kulak asma we doktora gıt bazı seyler ıcın gec kalma belkı cocugun hormonlarında bısı olabılır
Bugun bı kanser hastalıgında bıle son raddeye gelıp doktora gıtmenın bı mantıgı yok anca acı cekmesını doktor engeller ondada senı delık desık ederler her seyı basında adımını atcannnnnn!!!!!!!!
Gene cocugunu spora yazdır ozellıkle yuzme basket