• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun boyu kısa olacak diye çok endişeleniyorum

herşeyin başı sağlık. kısa boylu olsa bile onu çok seveceksiniz. 74 cm hiç de kısa değil, ortalama değerler hesaplanırken içinde 70 cm de var, 90 cm de var. onlar ortalama değerler. daha şimdiden dert edilecek şey değil bunlar.

genetik önemli bir faktör ancak yeni nesil boy konusunda çok daha ileride şimdiden.
beslenme ve sporun etkisi çok fazla. siz sağlıklı olsun diye çocuğunuzu uygun şekilde besleyin, hareketli bir çocukluk geçirmesini sağlayın, temiz havada oynasın bol bol(büyüdükçe). boyu da zamanla uzar.

siz şimdiden bunu ye, boyun uzasın diye, çocuğa her şeyi yedirmeye çalışırsanız, hem onun kısa boylu olduğunu beynine kazırsınız, hem de sağlıklı besinlere karşı antipati duymasını sağlarsınız. demek istediğim, çocuğu hiçbir şekilde zorlamayın bunun için. çok sağlıklı besinler bile olsa, herşeyin fazlası zarardır.

çocuğunuz kaç haftalık doğdu, doğum boyu ve kilosu kaçtı? şimdiki kilosu kaç? şu anki boyundan daha önemli olan, gelişim hızı ne çocuğunuzun?

39 haftalık doğdu 50 cm ve 3.30 gr.dı şimdi 1 yaşında ve 10.5 kg 74 cm

Bir yılda 24 cm uzamış oğlunuz, maşallah denmeli bence :nazar:
Ayda 2cm'e tekabül eder ve oldukça da iyi. :nazar:

siz sağlıklı besinler ile beslemeye devam edin.
doğumdaki boy ve kilosu gayet iyiymiş.
bir daha kontrol için dr a gittiğinizde durumdan bahsedin. dr gerekirse, büyüme hormonu değerlerini kontrol eder. eğer sıkıntı yoksa, beslenme ve oyun (+7 yaştan sonra spor desteği ) ile ortalamanın üstüne çıkar çocuğunuz.

Benim oğlumda 49 cm doğdu kilosuda 3.300 çok iştahsız bi çocuk ve çok seçici şuan yaşıtlarından önde gidiyor
sizinde doğumdaki boyu gayet iyiymiş kendinizi üzmeyin suçlamayın yanında bundan bahsetmeyin tek derdi boyu olsun

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
Merhaba konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama gecmis ama sormak istedim. Oğlunuzun boyunun durumu nasıl benim oğlumda 1 yaşında ve boyu 74 cm civarında

Benim kendi boyum kisa oldugu icin bi ara arastirmistim acaba kücükken yemeyle icmeyle uzatabilirlermiydi falan diye. Daha sonra tip dersleri almaya baslayinca ciger dikkatimi cekti. Icerisinde neredeyse tüm vitaminler var. Protein bakimindan saten zengin yani sira tam bir kalsiyum kaynagi. Fakat dikkat edilmesi gereken asiri miktarda vitamin A icerir, ve bu hamilelikte vede bebeklik döneminde cok dikkat edilmesi gereken fazlasinin zarar oldugu bir vitamin. Haftalik yasina göre kac gram yiyebilir doktorlara danisilmasi gerekiyor yani. Ben kücükken kokusundan dolayi agzima hic sürmedim fakat amcamin cocuklari hastasiydi.
Amcam 1.70 yengem 1.67 civari, cocuklarinin boylari ise oglu 1.88 kizi 1.76.
Onlari gördükten sonra ciger taraftari oldum:)

Benim oğlum da 8 aylık nerdeyse, persentile göre geride boyu..acaba zıp zıp boy uzatır mı bilen var mı arkadaşlar?

Çocukluk arkadaşımın anne babası 1.50 ve 1.60 boylarında kendisi 1.95, düzenli olarak basketbol oynadı küçüklüğünden beri ve bol bol süt içerdi. Buzdolabından soğuk sütü alıp alıp tepesine diktiğini hatırlarım.

Edit: Ay konu eskiymiş ya kim hortlattı :)

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim

benim oglum 15 aylik ve 75cm.cok endisleniyorum durumunuz nasil merak ettim cevaplarsaniz cok sevinirim

Öncelikle kafanıza takmayın. Siz bunu dert edilecek bir şey gibi düşünüp öyle lanse ederseniz asıl o zaman o da öyle düşünüp bubu dertlenecektir. Genetik unsurlar ön planda olacaktır ancak yetiştirilme şekli de kısmen etkileyecektir. Bol kalsiyum alsın basketbol oynasın ve yanında kısa boylu olmak şanssızlıktır şeklinde enerji veren bir anne babası olmasın

Benim gibi kısa mı olacak derken ? Eşinizde erkeklere göre kısa zaten.
İkinizin ortalaması bişey olur çocukların boyuda,ne bekliyordunuz ki ?

Yeğenim küçükken çok ufakti yaşitlarina göre 4 yaşından sonra kemikleri irileşti boyu uzadı .. Ve hatta sınıfında en uzun 2. Kişi . Şuan büyük yaşı tabi . Kemik yapısı bile incecikti çok çok ufakken.
Kardeşi kocaman doğdu etli butlu yapılı gibiydi . Okula başladı cılız ve ne uzun ne kısa normal boyutta ama ince kemikli . Çok belli olmuyor ufakken bu durumlar ,sağlıklı besleyın tedbiri alın endişe etmeyin .

Benim büyük oğlumda bir yaşındayken 74 cm'di. Minyon bir çocuktu. Hep yüzde yirmi persantillerdeydi. Ocakta 13 yaşı bitti. Şimdi 14'ün içinde. Ergenlikle birlikte son bir yılda müthiş bir atak yaptı. Şuan 161 cm. Siz öyle deyince bende merak ettim persantiline baktım. Yüzde elliyi yakalamış. Öyle selvi boylu olmayacak belli ama kısa boylu kalacak diye bende üzülüyordum. Ama şu pozisyonda yetişkinliğe de 175 cm'i yakalayacak gibi gözüküyor çok şükür 🙏

Bununla alakalı sana bır tawsıyede bulunmak ısterım kesınlıkle bunu cocugun. Buyumeden gıdın bı baktırın

Zaten kırıklaedeymıssınız ankara dıskapı ssk da endokrın dıye bır bolum var sadece buyume sorunu olabılıcek vs bu tıp hormonel seylere bakıyo 12 yasa kadar

Eger bır sorun olursa ılac verıyor

Bana o zamanlar gıttıdgım de yurt dısından bı ılac getırmıslerdı hatta. Bızım omzamanlar. Ev kıramız 7 mılyondu ılac 16 mılyondu devlette karsılıyor bu ılcları

Dktor bu cocugun boyu kısa kalcak adetınıngecıktırelım boyunun uzatlaım dedı depot mu ne ole bı ıgne vuruldum bak sımdı boyum 170 cok sukur adetımıde herkesden ıkı yıl sonra gordum :)

Insanlar cocuk bu uzar der zamanla onu yapma bunu yapma derler. Bı cok sey soyler ama. Taaaaa o zamanlar bu bolum yenı acılmıstı sen dusun 1992 de mı ne neyse

Insanların nen dedıdgı onemlı dıl hormon yuklemeyın fılan dıyende olabılır lutwen kulak asma we doktora gıt bazı seyler ıcın gec kalma belkı cocugun hormonlarında bısı olabılır

Bugun bı kanser hastalıgında bıle son raddeye gelıp doktora gıtmenın bı mantıgı yok anca acı cekmesını doktor engeller ondada senı delık desık ederler her seyı basında adımını atcannnnnn!!!!!!!!

Gene cocugunu spora yazdır ozellıkle yuzme basket
Aynen. Bizde gitmistik endokronolojiye. Kemik yaşına ve hormonlarına bakılmıştı.

Back