herşeyin başı sağlık. kısa boylu olsa bile onu çok seveceksiniz. 74 cm hiç de kısa değil, ortalama değerler hesaplanırken içinde 70 cm de var, 90 cm de var. onlar ortalama değerler. daha şimdiden dert edilecek şey değil bunlar.
genetik önemli bir faktör ancak yeni nesil boy konusunda çok daha ileride şimdiden.
beslenme ve sporun etkisi çok fazla. siz sağlıklı olsun diye çocuğunuzu uygun şekilde besleyin, hareketli bir çocukluk geçirmesini sağlayın, temiz havada oynasın bol bol(büyüdükçe). boyu da zamanla uzar.
siz şimdiden bunu ye, boyun uzasın diye, çocuğa her şeyi yedirmeye çalışırsanız, hem onun kısa boylu olduğunu beynine kazırsınız, hem de sağlıklı besinlere karşı antipati duymasını sağlarsınız. demek istediğim, çocuğu hiçbir şekilde zorlamayın bunun için. çok sağlıklı besinler bile olsa, herşeyin fazlası zarardır.
çocuğunuz kaç haftalık doğdu, doğum boyu ve kilosu kaçtı? şimdiki kilosu kaç? şu anki boyundan daha önemli olan, gelişim hızı ne çocuğunuzun?
39 haftalık doğdu 50 cm ve 3.30 gr.dı şimdi 1 yaşında ve 10.5 kg 74 cm
39 haftalık doğdu 50 cm ve 3.30 gr.dı şimdi 1 yaşında ve 10.5 kg 74 cm
Merhaba konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama gecmis ama sormak istedim. Oğlunuzun boyunun durumu nasıl benim oğlumda 1 yaşında ve boyu 74 cm civarındamerhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
benim oglum 15 aylik ve 75cm.cok endisleniyorum durumunuz nasil merak ettim cevaplarsaniz cok sevinirimmerhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
boyu şu an gayet normal. 1 yaş erkek çocuk için 70 cm den kısa olsaydı o zaman takip etmek gerekirdi ama şu an gayet iyi39 haftalık doğdu 50 cm ve 3.30 gr.dı şimdi 1 yaşında ve 10.5 kg 74 cm
Benim büyük oğlumda bir yaşındayken 74 cm'di. Minyon bir çocuktu. Hep yüzde yirmi persantillerdeydi. Ocakta 13 yaşı bitti. Şimdi 14'ün içinde. Ergenlikle birlikte son bir yılda müthiş bir atak yaptı. Şuan 161 cm. Siz öyle deyince bende merak ettim persantiline baktım. Yüzde elliyi yakalamış. Öyle selvi boylu olmayacak belli ama kısa boylu kalacak diye bende üzülüyordum. Ama şu pozisyonda yetişkinliğe de 175 cm'i yakalayacak gibi gözüküyor çok şükürmerhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
Aynen. Bizde gitmistik endokronolojiye. Kemik yaşına ve hormonlarına bakılmıştı.Bununla alakalı sana bır tawsıyede bulunmak ısterım kesınlıkle bunu cocugun. Buyumeden gıdın bı baktırın
Zaten kırıklaedeymıssınız ankara dıskapı ssk da endokrın dıye bır bolum var sadece buyume sorunu olabılıcek vs bu tıp hormonel seylere bakıyo 12 yasa kadar
Eger bır sorun olursa ılac verıyor
Bana o zamanlar gıttıdgım de yurt dısından bı ılac getırmıslerdı hatta. Bızım omzamanlar. Ev kıramız 7 mılyondu ılac 16 mılyondu devlette karsılıyor bu ılcları
Dktor bu cocugun boyu kısa kalcak adetınıngecıktırelım boyunun uzatlaım dedı depot mu ne ole bı ıgne vuruldum bak sımdı boyum 170 cok sukur adetımıde herkesden ıkı yıl sonra gordum :)
Insanlar cocuk bu uzar der zamanla onu yapma bunu yapma derler. Bı cok sey soyler ama. Taaaaa o zamanlar bu bolum yenı acılmıstı sen dusun 1992 de mı ne neyse
Insanların nen dedıdgı onemlı dıl hormon yuklemeyın fılan dıyende olabılır lutwen kulak asma we doktora gıt bazı seyler ıcın gec kalma belkı cocugun hormonlarında bısı olabılır
Bugun bı kanser hastalıgında bıle son raddeye gelıp doktora gıtmenın bı mantıgı yok anca acı cekmesını doktor engeller ondada senı delık desık ederler her seyı basında adımını atcannnnnn!!!!!!!!
Gene cocugunu spora yazdır ozellıkle yuzme basket
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?