- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.977
- 248
merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
bu kadar mi ayni olur herseyimiz:) kizim 5.5 yasinda boyu iyi ama oglum 14 aylik 75 cm civari babasi 175 ben 160 ben de senin gibi cok endiseleniyorum kisa olmasini istemem doktora goturduk boyunu iyi buldu..beslenmesine dikkat etmek lazim benimki az yiyor..hormonlarina baktirmak icin erken diye dusunuyorum daha cok kucukler..saglikli olsun Allah onlari bize bagislasin..baskete veririz uzar zamani gelince :)
Canım Nutrigen Balık Yağı şurubu kullanabilirsin meyve aromalı olanları var kolaylıkla içiyorlar artık bol bol kemik suyuna çorba yap sebze çorbası ben eczaneciyim bu şurubu önerdim hep isim vermek doğrumu bilmiyorum ama
inşallah zamanı gelince uzar dediğiniz gibi.Eğer bir mahsuru yoksa ben ya da siz doktora gittiğimizde boy ile ilgili olarak doktorun verdiği bilgileri paylaşabilirmiyiz.Olur ya doktordan doktora fark var.Ben iskenderunda yaşıyorum sen nerede yaşıyorsun.Ben de doktora götürdüğümde 10 aylık falandı 72 cm/di o zaman.Doktor da bana 1 yaşında bile 72 cm olsa yine normal dedi.Ama işte ben yine de endişeleniyorum.Bir şeyler yapmak için geç kalmaktan korkuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?