merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim
Kemik suyu çorba sık sık kemik suyu çorba içirin birde süt, yumurta doğal olanları yalnız yemesini sağlayın.Hergün onu zıplatın mesela onlara zıplayarak ağaçtan elma toplayalım diye sayı saydırın ve zıplasın...Büyüdüğünde asla ve asla futbol gibi bir spora yönlendirmeyin yüzme, basketbol yada voleybol..Emin olun çok farkeder, korkmayın
Eğer aşırı bir kısalık olma ihtimalini varsa bunun için doktorlar iğne yapıyor ama tabi çok aşırı kısa olma durumlarında yapılıyor galiba..
Sağlıklı ama boyu standart olması yetmez mi sizin icin? Kavak gibi olup sağlıksız olması daha mı güzel?
Sağlıklı ve uzun boylu olamaz mı?Uzun boylu olunca sağlıksız mı olunuyor?
Arkadaşım benim boyum 1.77 ablalarım 1.60 ile 1.66 boy arasında süt,yumurta, meyve bol tüketirdim ve hergün zıplardım.
Aynı şekilde eşimin annesi 1.60 bile yoktur babasıda en fazla 1.70 ama eşimi annesi hep kemik suyu çorbayla beslemiş boyu 1.92 ..Kemik suyu sağlıksız bir besin değil hem çocuğun bağışıklığını güçlendirip hastalıklardan korur...
Kemik suyu çorba sık sık kemik suyu çorba içirin birde süt, yumurta doğal olanları yalnız yemesini sağlayın.
Merhaba okuyunca bnde cevap vermek istedim. Bnm annemin boyu 1.60, babamin 1.70.. Ve gör ki erkek kardesim 1.86 boyunda.. Senin erkek kardeslernin abinin boylari nasil?
Benim kardesim cünkü dayimiza cekmis, yani sadece anne baba boyu önemli degil..
Her anne baba çocukları için her şey mükemmel olsun ister. Ama tepki alabilir ancak ben bu tedirginliği yadırgadım. Allah korusun ne hastalıklar var çocuk yaşta. Önce sağlık diyelim bence. sonra birincisi genetik miras kaçınılmaz bir gerçek onun dışında da anne babaya kalmış. Beslenme, spor alışkanlığı vs. yine de önce Allahtan sağlık diliyorum.
Fazla protein 1 yaşındaki çocuğun böbrekleri için zararlı,sakın boyu uzasın diye çocuğa fazla protein yüklemeyin. Günlük 30 gr protein 1 yaş için yeterli.
Şimdi 1-2 cm geride kalır, öbür sene 1-2 cm öne geçer. Önemli olan doktorunuzun ne dediği.
Aman ha böyle bir beslenme programını bebeğiniz katı gıdaya geçtiğinde uygulamayın. Lütfen doktorunuzun protein önerilerini dikkate alın. Bir yaş büyük gibi dursada oda daha 12 aylık bir bebektir ve böyle bir beslenme programı zararlıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?