• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun boyu kısa olacak diye çok endişeleniyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim

anne ile babanın boyunun ortalaması olur genelde yani oglunuz 170 civarı bişey olabilir diye düşünüyorum.. fakat spora yazdırırsanız küçük yaştan volayball baskett gibi ve düzenl besle4nme sonucu kurtarabilirsiniz

merhaba arkadaşlar 2 tane çocuğum var büyük olan kız küçük olan oğlan.Kızım 5.5 yaşında çok şükür boyu iyi.oğlum 1 yaşında ama halka 74 cm persentile göre ortalamanın biraz altında ..eşimin boyu 1.75 benim boyum 1.58 ..acaba oğlum benim gibi kısa mı olacak.bana mı benzeyecek fizik olarak.Çok endişeleniyorum.büyüdüğünde çok üzülür arkadaşlarının yanında kısa kalır.beni suçlar diye korkuyorum.balık yağı içiriyorum bol bol yoğurt yediriyorum.büyüdüğünde basketbol yüzme boy uzatan ne varsa elimden geleni yapacağım ama genetik unsurlar ön plana çıkarsa oğlum kısa mı olur?
bebekken başka neler yapabilirim boyu uzun olsun diye bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi? Teşekkür edrim

kalsıyum iğnesı var kemik iğnesi diyede sölüyolar dr a sor ondan yaptır bende senın boyundayım eşimde 173 falan oğlumda en fazla babası kadar olur sanırsam şimdi 1.buçuk yasında 80 ın üstünde dahagitmedım dr a ama bnmkıde minyon olacak gıbı napalım bnde senın bu uygulamayı planladıgın seylerı yapıcam 3 cm fayda etse o kar....

Kemik suyu çorba sık sık kemik suyu çorba içirin birde süt, yumurta doğal olanları yalnız yemesini sağlayın.Hergün onu zıplatın mesela onlara zıplayarak ağaçtan elma toplayalım diye sayı saydırın ve zıplasın...Büyüdüğünde asla ve asla futbol gibi bir spora yönlendirmeyin yüzme, basketbol yada voleybol..Emin olun çok farkeder, korkmayın
Eğer aşırı bir kısalık olma ihtimalini varsa bunun için doktorlar iğne yapıyor ama tabi çok aşırı kısa olma durumlarında yapılıyor galiba..

Sağlıklı ama boyu standart olması yetmez mi sizin icin? Kavak gibi olup sağlıksız olması daha mı güzel?

Kemik suyu çorba sık sık kemik suyu çorba içirin birde süt, yumurta doğal olanları yalnız yemesini sağlayın.Hergün onu zıplatın mesela onlara zıplayarak ağaçtan elma toplayalım diye sayı saydırın ve zıplasın...Büyüdüğünde asla ve asla futbol gibi bir spora yönlendirmeyin yüzme, basketbol yada voleybol..Emin olun çok farkeder, korkmayın
Eğer aşırı bir kısalık olma ihtimalini varsa bunun için doktorlar iğne yapıyor ama tabi çok aşırı kısa olma durumlarında yapılıyor galiba..

ben oğlumu dr götürdüğümde böyle bir konu geçmişti. dr artık ailelerin , çocuklarının boyunun uzun olması için çinko takviyesi yaptıklarını söylemişti. siz bir arştırın isterseniz.

Sağlıklı ama boyu standart olması yetmez mi sizin icin? Kavak gibi olup sağlıksız olması daha mı güzel?

Sağlıklı ve uzun boylu olamaz mı?Uzun boylu olunca sağlıksız mı olunuyor?

Arkadaşım benim boyum 1.77 ablalarım 1.60 ile 1.66 boy arasında süt,yumurta, meyve bol tüketirdim ve hergün zıplardım.
Aynı şekilde eşimin annesi 1.60 bile yoktur babasıda en fazla 1.70 ama eşimi annesi hep kemik suyu çorbayla beslemiş boyu 1.92 ..Kemik suyu sağlıksız bir besin değil hem çocuğun bağışıklığını güçlendirip hastalıklardan korur...

Sağlıklı ve uzun boylu olamaz mı?Uzun boylu olunca sağlıksız mı olunuyor?

Arkadaşım benim boyum 1.77 ablalarım 1.60 ile 1.66 boy arasında süt,yumurta, meyve bol tüketirdim ve hergün zıplardım.
Aynı şekilde eşimin annesi 1.60 bile yoktur babasıda en fazla 1.70 ama eşimi annesi hep kemik suyu çorbayla beslemiş boyu 1.92 ..Kemik suyu sağlıksız bir besin değil hem çocuğun bağışıklığını güçlendirip hastalıklardan korur...

Tabi ki olabilir ve inşallah olur. Benim anlatmak istediğim şey o değil; sabır ve şükür. Dert etmenin ne manası var? Tedbirini al takdiri Allaha bırak...

Kemik suyu çorba sık sık kemik suyu çorba içirin birde süt, yumurta doğal olanları yalnız yemesini sağlayın.

Aman ha böyle bir beslenme programını bebeğiniz katı gıdaya geçtiğinde uygulamayın. Lütfen doktorunuzun protein önerilerini dikkate alın. Bir yaş büyük gibi dursada oda daha 12 aylık bir bebektir ve böyle bir beslenme programı zararlıdır.

Oğlunuzun 1 yaşında boyunun standartların altında olması onun kısa olacağı anlamına gelmez.Ama genetik olarak zaten boyu 170-175 arası falan olur heralde.Boyunun uzun olmasını istiyorsanız süt peynir,kemik suyuna yemek yapıp yedirin.Büyürken ip atlatın.Elinizden geleni yapın.
Bunlar takılacak dertler değil tabii,Allah sağlık versin.

Her anne baba çocukları için her şey mükemmel olsun ister. Ama tepki alabilir ancak ben bu tedirginliği yadırgadım. Allah korusun ne hastalıklar var çocuk yaşta. Önce sağlık diyelim bence. sonra birincisi genetik miras kaçınılmaz bir gerçek onun dışında da anne babaya kalmış. Beslenme, spor alışkanlığı vs. yine de önce Allahtan sağlık diliyorum.

Merhaba okuyunca bnde cevap vermek istedim. Bnm annemin boyu 1.60, babamin 1.70.. Ve gör ki erkek kardesim 1.86 boyunda.. Senin erkek kardeslernin abinin boylari nasil?
Benim kardesim cünkü dayimiza cekmis, yani sadece anne baba boyu önemli degil..

benim erkek kardeşim var 1 tane boyu hemen hemen eşimle aynı 1.75-.76 civarı

Her anne baba çocukları için her şey mükemmel olsun ister. Ama tepki alabilir ancak ben bu tedirginliği yadırgadım. Allah korusun ne hastalıklar var çocuk yaşta. Önce sağlık diyelim bence. sonra birincisi genetik miras kaçınılmaz bir gerçek onun dışında da anne babaya kalmış. Beslenme, spor alışkanlığı vs. yine de önce Allahtan sağlık diliyorum.

tabiki öyle haklısınız önce sağlık.Ama kendimden biliyorum boyun kısa olunca insanda öz güven eksikliği oluyor..oğlumun da bunu yaşamasını istemiyorum.Allah korusun ciddi bir hastalığı da olabilirdi tabiki ..İşte annelik ...neyse

genetik faktör en büyük belirleyici burda.Ama ilaveler yapılabilir tabiki.Bol balık yedirin oğlunuza,hatta belli balıklar vardı boy uzamasına yardımcı olan,şimdi adlarını hatırlayamıyorum.Biraz büyüyünce yüzmeye gönderin,boy uzamasında en etkili spordur.D vitamini,kalsiyum,fosfor,çinko,bakır ve protein içeren gıdalar kemik gelişimine,yani boy uzamasına yardımcı olur.

Fazla protein 1 yaşındaki çocuğun böbrekleri için zararlı,sakın boyu uzasın diye çocuğa fazla protein yüklemeyin. Günlük 30 gr protein 1 yaş için yeterli.

Şimdi 1-2 cm geride kalır, öbür sene 1-2 cm öne geçer. Önemli olan doktorunuzun ne dediği.

Kesinlikle doğru 5 yaş için helede abartmamak lazım, az miktarda olmalı kemik suyunuda(vb.) sürekli vermemeli çok ağır gelebilir daha ileri yaşlarda belki biraz daha rahat tüketebilir...Doktorla paylaşırsanız sizi daha iyi yönlendirir...

Yaşı daha çok ufak ama benim futbolcu bir arkadaşım da boyundan şikayetçiydi ve o zamanlar 15-16 yaşındaydı...

1 ay boyunca her gün sarımsaklı yoğurt yiyordu 1 hafta ara verip bir daha başlıyordu... O sadece 5 cm fark istiyordu, söylediğine göre 4 ayda 7 cm olmuş ama sonrasında bir değişme olmamış...

Kulağıma garip gelmişti o zamanlar, hala da garip geliyor ama araştırılabilir belki? :26:

Ama oğlunuz çok küçük bence bu tür şeyler için daha çok erken, ileride oğlunuzun spora ilgisi olursa o daha faydalı olacaktır...

çocukken ve bebebekken emsallerimden daha uzunmuşum. kardeşimdende uzundum. kardeşim kız bu arada:1:. şimdi ise kardeşimden kısa kaldım geçti beni:52:. kardeşim sporla ilgilendi. ben ilgilenemedim. anne ile baba arasındaki boyda olacak diye bir şart yok. kardeşim annem ve babamdanda uzun.

erkek çocukları daha geç uzamaz mı?. siz elinizden geleni yapın, yiyecek içecek, spor... sonrası önemli değil. sağlıklı olsunda...

Aman ha böyle bir beslenme programını bebeğiniz katı gıdaya geçtiğinde uygulamayın. Lütfen doktorunuzun protein önerilerini dikkate alın. Bir yaş büyük gibi dursada oda daha 12 aylık bir bebektir ve böyle bir beslenme programı zararlıdır.

Ben genel bir bilgi diye paylaştım 1 yaş için çok erken, hatta 5 yaş için bile erken sayılır..Ama sonraki yaşlarda az az yemeklerinin içine az miktarda koymak faydalı olur..Oğlunuz için herşey çok erken ama kızınızı arada oyun içinde zıplatabilirsiniz.Çok fazla şeye gerek yok bunlar yeterli olacaktır.

Back